Granicni prelazi u buducnosti
-
Baustekana
#1 Granicni prelazi u buducnosti
Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
- kurty
#2 Re: Granicni prelazi u buducnosti
ici cu u Sloveniju preko Svitave
-
Jurisnik
#3 Re: Granicni prelazi u buducnosti
Nece oni nikoga maltretirat.... previse ljudi iz BiH ljetuje na Jadranu i jednostavno dosta para Dalmacija zaradi od Bosanaca.Nisu defektni u mozak pa da sami sebi kvare posao.Ukoliko bi poceli da peglaju oko granica ljudi bi jednostavno vise poceli da ljetuju na Crnogorskom primorju...Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Granicni prelazi u buducnosti
Ma biće dobro ako EU ne naredi susjedima da otvore karantene za Bosance, da se utvrdi zdravstvno stanje sa posebnim osvrtom na brucelozu i slične bolesti, pa još kada budu tražili i potvrde o razduženju u bibliotekama od svih koji putuju dalje od Hrvatske...Eto tako ja vidim budućnost. Sreća, pa me čeka vlažna glina vlakovska kada to bude aktuelno, tako da ja to neću doživjeti.
- cyprus
#5 Re: Granicni prelazi u buducnosti
Ako Hrvati uđu ranije u EU, a prilike su da hoće, pitam se kako će izgledat granični prelazi oko Neuma 
- Prolaznik
#6 Re: Granicni prelazi u buducnosti
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:28, edited 1 time in total.
-
Baustekana
#7 Re: Granicni prelazi u buducnosti
hah Sve to zvuci ok da ja neznam tu bagru. Tamo na Tv samo pricaju koji turisti su najpozeljniji jer zivimo u doba kada samo para radi. Takvi bi mater dali za pare. Malo prosetaj na neki portak i vidi sta misle o turistima iz Bosne.Jurisnik wrote:Nece oni nikoga maltretirat.... previse ljudi iz BiH ljetuje na Jadranu i jednostavno dosta para Dalmacija zaradi od Bosanaca.Nisu defektni u mozak pa da sami sebi kvare posao.Ukoliko bi poceli da peglaju oko granica ljudi bi jednostavno vise poceli da ljetuju na Crnogorskom primorju...Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
-
Jurisnik
#8 Re: Granicni prelazi u buducnosti
Baustekana wrote:hah Sve to zvuci ok da ja neznam tu bagru. Tamo na Tv samo pricaju koji turisti su najpozeljniji jer zivimo u doba kada samo para radi. Takvi bi mater dali za pare. Malo prosetaj na neki portak i vidi sta misle o turistima iz Bosne.Jurisnik wrote:Nece oni nikoga maltretirat.... previse ljudi iz BiH ljetuje na Jadranu i jednostavno dosta para Dalmacija zaradi od Bosanaca.Nisu defektni u mozak pa da sami sebi kvare posao.Ukoliko bi poceli da peglaju oko granica ljudi bi jednostavno vise poceli da ljetuju na Crnogorskom primorju...Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
Jes jes to je bilo do nedavno... kada je bilo turista iz evrope itd.Medjutim u poslednje vrijeme smanjio se broj turista iz evropa pa sam cak i vidio reklamu na nasoj TV ono kofa Hrvatsko primorije,dalmacija bla bla bla
- dalmatinka
#9 Re: Granicni prelazi u buducnosti
Za ovo boldirano slažem se s tobom. S druge strane ako do sada nisi bio, kako znaš što će biti u budućnosti kad ne znaš što je u sadašnjosti?Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
- alibaba_i_30_godina
#10 Re: Granicni prelazi u buducnosti
I ovako se izivljavaju, sumnjam da nece kad oni postanu 'Evropljani'.