Granicni prelazi u buducnosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baustekana

#1 Granicni prelazi u buducnosti

Post by Baustekana »

Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
kurty

#2 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by kurty »

ici cu u Sloveniju preko Svitave
Jurisnik

#3 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by Jurisnik »

Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
Nece oni nikoga maltretirat.... previse ljudi iz BiH ljetuje na Jadranu i jednostavno dosta para Dalmacija zaradi od Bosanaca.Nisu defektni u mozak pa da sami sebi kvare posao.Ukoliko bi poceli da peglaju oko granica ljudi bi jednostavno vise poceli da ljetuju na Crnogorskom primorju...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by PipiDugaDevetka »

Ma biće dobro ako EU ne naredi susjedima da otvore karantene za Bosance, da se utvrdi zdravstvno stanje sa posebnim osvrtom na brucelozu i slične bolesti, pa još kada budu tražili i potvrde o razduženju u bibliotekama od svih koji putuju dalje od Hrvatske...Eto tako ja vidim budućnost. Sreća, pa me čeka vlažna glina vlakovska kada to bude aktuelno, tako da ja to neću doživjeti.
cyprus

#5 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by cyprus »

Ako Hrvati uđu ranije u EU, a prilike su da hoće, pitam se kako će izgledat granični prelazi oko Neuma :-)
Prolaznik

#6 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 20:28, edited 1 time in total.
Baustekana

#7 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by Baustekana »

Jurisnik wrote:
Baustekana wrote:Bas jucer pijem pivce sa jednim jaranom i pricamo o komsijama koji pate od nekoga kompleksa kao da su zapad. E sada imajuci u vidu da nase komsije sjeverno-zapadno od bosne planiraju uci u EU za par godina, sad mene ovo zanima. Meni jaran kaze kad oni(drageci) udju u EU da ce se na granicnim prelazima izivljavati kao stoku jer njih su prcali slovenci. Ja joj nisam bio u toj susjednoj drzavi niti trebam/planiram ici srecom. Mene zanima sta vi mislite o tome?
Nece oni nikoga maltretirat.... previse ljudi iz BiH ljetuje na Jadranu i jednostavno dosta para Dalmacija zaradi od Bosanaca.Nisu defektni u mozak pa da sami sebi kvare posao.Ukoliko bi poceli da peglaju oko granica ljudi bi jednostavno vise poceli da ljetuju na Crnogorskom primorju...
hah Sve to zvuci ok da ja neznam tu bagru. Tamo na Tv samo pricaju koji turisti su najpozeljniji jer zivimo u doba kada samo para radi. Takvi bi mater dali za pare. Malo prosetaj na neki portak i vidi sta misle o turistima iz Bosne.
Jurisnik

#8 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by Jurisnik »

Baustekana wrote:
Jurisnik wrote:
hah Sve to zvuci ok da ja neznam tu bagru. Tamo na Tv samo pricaju koji turisti su najpozeljniji jer zivimo u doba kada samo para radi. Takvi bi mater dali za pare. Malo prosetaj na neki portak i vidi sta misle o turistima iz Bosne.

Jes jes to je bilo do nedavno... kada je bilo turista iz evrope itd.Medjutim u poslednje vrijeme smanjio se broj turista iz evropa pa sam cak i vidio reklamu na nasoj TV ono kofa Hrvatsko primorije,dalmacija bla bla bla :D
dalmatinka

#9 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by dalmatinka »

Za ovo boldirano slažem se s tobom. S druge strane ako do sada nisi bio, kako znaš što će biti u budućnosti kad ne znaš što je u sadašnjosti?
alibaba_i_30_godina

#10 Re: Granicni prelazi u buducnosti

Post by alibaba_i_30_godina »

I ovako se izivljavaju, sumnjam da nece kad oni postanu 'Evropljani'. :roll:
Post Reply