Gdje kupiti odjeću i obuću
-
mali_balon
#26 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Podaj ti to mami ili zeni da ti opere....ne bi se ja u to mjeso.....pranje haljinke je zenski poso
-
swanfilter
#27 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Morao bi neko potvrditi da bih preko navedenih dobio taj americki kvalitet. Ja sam mislio da kolega zna nesto vise, gdje naruciti.
Al, kad smo kod USA kvaliteta. Kakvih 20 godina imam od NBA, I LOVE THIS GAME majicu. Nijedne rupice. Gdje je sivano, ni na jednom jedinom mjestu konac nije popustio ili da je rastrgano. Sam logo malo ispucao, ali i dalje u bojama, vidljiv i citljiv.
Ja sam zbog cigara i prirode posla mnogo toga unistio. Mnogo puta razocaran i ljut. Tako da zadnjih godina gledam vise na materijale i boje.
Sad ce se mnogi smijati i moja vlastita mati me prezire zbog toga
- nepass1
#28 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Imam majice koje sam placao 2KM u azelu pa eno ih iste kao prvi dan.JMGuti wrote: ↑10/05/2024 15:16Meni se dešavalo ovo što on tvrdi, da se pamučne majice doslovno smanje za broj nakon pranja i to na 30 stepeni i bez sušenja u sušilici. Simptomatično je to da se uvijek radilo o jeftinim pamučnim majicama od 30-ak maraka, gore-dole. Mislim da se radi samo o kvaliteti majice.ferratilis wrote: ↑10/05/2024 10:10 Waikiki i slicna roba je fast fashion, znaci proizvodi se od jeftinih materijala i nije namijenjena da dugo traje. Takva roba se pere na 30c. Ne znam sta vi radite s odjecom, ali kod mene se nikad nista nije smanjilo.![]()
-
last mohicans
#29 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Isto tako, Primark uzeo prije punih 5 godina, izblijedila, a ni mrve se nije promijenila u dizajnu, da se skupila ili raširila. Zaboravih jednu u teretani, nekako mi je zao iako je svoje odradila pošteno. Mislim da je bila 5e.
- tramvajtrojka
#30 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Al od svega ove bapske price su mi najjacecorei3 wrote: ↑10/05/2024 09:03 Iznerviran sam, a posebno u zadnje vrijeme, kvalitetom odjeće i obuće koja se nudi po radnjama u Sarajevu a i šire vjerovatno, sve je to sa istog kamiona.
Ne mogu kupiti majicu i pantole da valjaju a da se poslije pranja ne smanje za cijeli broj.
Zadnjih nekoliko krpi sam kupovao u Waikikiju, i dok mi u kabini odlično odgovara veličina, nakon jednog pranja ista spadne sa XL na L i to meni više ne može. Nije to deklarisano skupljanje za 3% nego smanjenje za cijelu jednu veličinu. Ista radnja samo pantole. Probao, kupio, pronosao 2-3 puta, jutros jedva navukao, brže bolje se izvagam, čak smršao 2kg. Jutros te pantole nisam obukao jer me mrzi da me nešto zateže a bile komotne.
Sa čarapama iz bilo koje radnje da ne govorim,materijal oštar , toliko tanke da su providne, stvaraju neku blagu iritaciju na stopalu.
Tene su opet svoja priča. U Sarajevu tačno kad uđeš u određene "renomirane" radnje i samo pogledaš po polici vidiš da se radi o fuš robi, svaka tena nekako loše zaljepljena, pa malo zaljepljena malo nije, kad obučeš nema one neke mekoće i ugodnosti kao da je nova, valjda slabi materijali.
Inače pouzdano znam da npr. Alpina ne koristi isto ljepelo za tržište BiH i za izvoz
Imam nekoliko starih majica koje sam negdje davno kupio i koje se godinama ne mijenjaju, ako koju novu kupim automatski očekujem smanjenje za broj i onda to nosim ispod šuškavca na treninge.
Gdje šta kvalitetnije kupiti ali da ne bacim 30-40KM za ljetnu majicu ili se čovjek fakat za komad krpe mora protegnuti.
Ljudi nikako da shvate da vecina proizvoda ima svoje rangove po kvaliteti tako jedan nike i adidas imaju po tri nivoa kvaliteta obuce
-
dvajt
#31 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Meni je generalno obuca misterija. Adidas nike i sl. Tene od 2-3 stoje a sve sama plastika. Lafo od recikliranih materijala. Platis skupo za proizvod napravljen od smeca. Konkretno pitanje, gdje kupiti tene ili cipele od fine mekane prave koze kao nekad sto su bile? Ovo sad u ponudi sve nesto kruto tvrdo i plasticno
- -Chesterfield-
#32 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3830654497corei3 wrote: ↑10/05/2024 09:03 Iznerviran sam, a posebno u zadnje vrijeme, kvalitetom odjeće i obuće koja se nudi po radnjama u Sarajevu a i šire vjerovatno, sve je to sa istog kamiona.
Ne mogu kupiti majicu i pantole da valjaju a da se poslije pranja ne smanje za cijeli broj.
Zadnjih nekoliko krpi sam kupovao u Waikikiju, i dok mi u kabini odlično odgovara veličina, nakon jednog pranja ista spadne sa XL na L i to meni više ne može. Nije to deklarisano skupljanje za 3% nego smanjenje za cijelu jednu veličinu. Ista radnja samo pantole. Probao, kupio, pronosao 2-3 puta, jutros jedva navukao, brže bolje se izvagam, čak smršao 2kg. Jutros te pantole nisam obukao jer me mrzi da me nešto zateže a bile komotne.
Sa čarapama iz bilo koje radnje da ne govorim,materijal oštar , toliko tanke da su providne, stvaraju neku blagu iritaciju na stopalu.
Tene su opet svoja priča. U Sarajevu tačno kad uđeš u određene "renomirane" radnje i samo pogledaš po polici vidiš da se radi o fuš robi, svaka tena nekako loše zaljepljena, pa malo zaljepljena malo nije, kad obučeš nema one neke mekoće i ugodnosti kao da je nova, valjda slabi materijali.
Inače pouzdano znam da npr. Alpina ne koristi isto ljepelo za tržište BiH i za izvoz
Imam nekoliko starih majica koje sam negdje davno kupio i koje se godinama ne mijenjaju, ako koju novu kupim automatski očekujem smanjenje za broj i onda to nosim ispod šuškavca na treninge.
Gdje šta kvalitetnije kupiti ali da ne bacim 30-40KM za ljetnu majicu ili se čovjek fakat za komad krpe mora protegnuti.
Kupuj domaće...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Ecco mozda,...planikadvajt wrote: ↑10/05/2024 22:51 Meni je generalno obuca misterija. Adidas nike i sl. Tene od 2-3 stoje a sve sama plastika. Lafo od recikliranih materijala. Platis skupo za proizvod napravljen od smeca. Konkretno pitanje, gdje kupiti tene ili cipele od fine mekane prave koze kao nekad sto su bile? Ovo sad u ponudi sve nesto kruto tvrdo i plasticno
- kabal1337
#34 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
brt sad je u modi nositi sto vise plastike i sintetikedvajt wrote: ↑10/05/2024 22:51 Meni je generalno obuca misterija. Adidas nike i sl. Tene od 2-3 stoje a sve sama plastika. Lafo od recikliranih materijala. Platis skupo za proizvod napravljen od smeca. Konkretno pitanje, gdje kupiti tene ili cipele od fine mekane prave koze kao nekad sto su bile? Ovo sad u ponudi sve nesto kruto tvrdo i plasticno
- banjaluka078
#35 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Za obuću definitivno Planika. Moje muško se samo tamo obuva godinama, koža, noga diše, udobne i s ulošcima. Patike kupuje samo kod njih, oni i imaju samo jedan model, koža i preudobne. On radi smjene od 12 sati na nogama, samo njih nosi, a nema šta nije probao.
Jesu malo skuplji, ali traju, a ima i popusta i kupovine na obročno plaćanje.
Jesu malo skuplji, ali traju, a ima i popusta i kupovine na obročno plaćanje.
- -Chesterfield-
#36 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Ne drže velike brojeve - diskriminacija nogatih ljudi.konektovan wrote: ↑11/05/2024 07:35Ecco mozda,...planikadvajt wrote: ↑10/05/2024 22:51 Meni je generalno obuca misterija. Adidas nike i sl. Tene od 2-3 stoje a sve sama plastika. Lafo od recikliranih materijala. Platis skupo za proizvod napravljen od smeca. Konkretno pitanje, gdje kupiti tene ili cipele od fine mekane prave koze kao nekad sto su bile? Ovo sad u ponudi sve nesto kruto tvrdo i plasticno
-
Naslovnica
#37 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Tene kupujem uglavnom Skechers relaxed fit. Nađe se i modela od mexke žako.
Udobne, mekane, kao da ih nemam na nozi (koja je oblika stopala Frode Bagginsa).
Za njih mi nije žao dati pare
Udobne, mekane, kao da ih nemam na nozi (koja je oblika stopala Frode Bagginsa).
Za njih mi nije žao dati pare
-
Enticer
#38 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Potrefio se jednom u Mostaru u Mepas Mall i da kupim majicu dugih rukava, 4F-majica, probam velicinu L, savrseno pristaje, a inace nosim XL, uzmem tu koju sam probao i kazem dajte mi jos jednu druge boje iste velicine. I dodjem kuci u Sa, nosao tu majicu koju sam probao i sve ok, dodje na red ona druga kad ona itekako manja, kraca i uza za najmanje 5 cm, a isto L kao ova koja mi je taman… katastrofa…
-
epik
#39 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Naletih u Sport Reality na Terrex Adidas snizenje 40% na jedan model -30 KM dodatno popusta i jos nesto sitno na njihovu karticu... helem 119 markica na oko fine patike... Kontam je l valja taj Adidas sto oni prodaju ili je smece ko Slazenger patike... ???
-
hali gali halid
#40 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Gdje u Sa kupiti normalne farmerke? Znači da nisu skinny, slim, fit, carrot top, izderane, sa šljokicama i ostalo. Da su normalne...
-
bumerangss
#41 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Eto vala nuklearna fizika znati upaliti ves masinumali_balon wrote: ↑10/05/2024 18:57 Podaj ti to mami ili zeni da ti opere....ne bi se ja u to mjeso.....pranje haljinke je zenski poso
Koja to jos zena pere ves na ruke?!
Pokaži mi je da je ženim
-
bumerangss
#42 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Na autopijacihali gali halid wrote: ↑14/09/2025 07:01 Gdje u Sa kupiti normalne farmerke? Znači da nisu skinny, slim, fit, carrot top, izderane, sa šljokicama i ostalo. Da su normalne...
-
mali_balon
#43 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Probaj u newyorkeru....ali obrati paznju na boju etiketa svaka boja predstavlja jal skini slim ili normal......imas negdje i sliku sta koja znaci .....ja mal debo naso sebi tamo knap farmerkehali gali halid wrote: ↑14/09/2025 07:01 Gdje u Sa kupiti normalne farmerke? Znači da nisu skinny, slim, fit, carrot top, izderane, sa šljokicama i ostalo. Da su normalne...
-
moimoi
#44 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Tom tailor ti ima ravni kroj
- kabal1337
#45 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Tom tailor je ok, i kvalitet je ok. Cijena je 100 po komaduhali gali halid wrote: ↑14/09/2025 07:01 Gdje u Sa kupiti normalne farmerke? Znači da nisu skinny, slim, fit, carrot top, izderane, sa šljokicama i ostalo. Da su normalne...
- semsasuljakovic
#46 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Naletim nedavno na švercera iz Zenice koji prodaje navodno Armani, Lacoste i sl. original majice po 35-50 KM.
Bilo bi mi to itekako sumnjivo da nisam vidio ko kupuje - odabrana bogata klijentela.
Dolazi po pozivu - ne prodaje po pijaci.
Vidio sam uživo te majice - nigdje nisam vidio onako lijepe majice u regularnoj prodaji.
I dalje me crv sumnje kopka, ali ako su fakat original - oblačio bih se isključivo kod njega do kraja života.
Bilo bi mi to itekako sumnjivo da nisam vidio ko kupuje - odabrana bogata klijentela.
Vidio sam uživo te majice - nigdje nisam vidio onako lijepe majice u regularnoj prodaji.
I dalje me crv sumnje kopka, ali ako su fakat original - oblačio bih se isključivo kod njega do kraja života.
-
moimoi
#47 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Vjerovatno ukradena roba
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#48 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Ima kopija koje tesko mozes provaliti..semsasuljakovic wrote: ↑14/09/2025 12:51 Naletim nedavno na švercera iz Zenice koji prodaje navodno Armani, Lacoste i sl. original majice po 35-50 KM.
-
hali gali halid
#49 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Hvala, obići ću obje radnje 
- semsasuljakovic
#50 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću
Pa čuo sam od ovog što kupuje da su baš kvalitetne tj. znaš kad je fuš majica - 3 puta je opereš i nije to ta majica. Ovo je kaže baš dobar materijal.konektovan wrote: ↑14/09/2025 13:12Ima kopija koje tesko mozes provaliti..semsasuljakovic wrote: ↑14/09/2025 12:51 Naletim nedavno na švercera iz Zenice koji prodaje navodno Armani, Lacoste i sl. original majice po 35-50 KM.