Gdje kupiti odjeću i obuću

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

corei3

#1 Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by corei3 »

Iznerviran sam, a posebno u zadnje vrijeme, kvalitetom odjeće i obuće koja se nudi po radnjama u Sarajevu a i šire vjerovatno, sve je to sa istog kamiona.
Ne mogu kupiti majicu i pantole da valjaju a da se poslije pranja ne smanje za cijeli broj.
Zadnjih nekoliko krpi sam kupovao u Waikikiju, i dok mi u kabini odlično odgovara veličina, nakon jednog pranja ista spadne sa XL na L i to meni više ne može. Nije to deklarisano skupljanje za 3% nego smanjenje za cijelu jednu veličinu. Ista radnja samo pantole. Probao, kupio, pronosao 2-3 puta, jutros jedva navukao, brže bolje se izvagam :shock: , čak smršao 2kg. Jutros te pantole nisam obukao jer me mrzi da me nešto zateže a bile komotne.
Sa čarapama iz bilo koje radnje da ne govorim,materijal oštar , toliko tanke da su providne, stvaraju neku blagu iritaciju na stopalu.
Tene su opet svoja priča. U Sarajevu tačno kad uđeš u određene "renomirane" radnje i samo pogledaš po polici vidiš da se radi o fuš robi, svaka tena nekako loše zaljepljena, pa malo zaljepljena malo nije, kad obučeš nema one neke mekoće i ugodnosti kao da je nova, valjda slabi materijali.
Inače pouzdano znam da npr. Alpina ne koristi isto ljepelo za tržište BiH i za izvoz :shock:
Imam nekoliko starih majica koje sam negdje davno kupio i koje se godinama ne mijenjaju, ako koju novu kupim automatski očekujem smanjenje za broj i onda to nosim ispod šuškavca na treninge.
Gdje šta kvalitetnije kupiti ali da ne bacim 30-40KM za ljetnu majicu ili se čovjek fakat za komad krpe mora protegnuti.
ferratilis

#2 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by ferratilis »

Pa peri na normalnoj temperaturi, sa normalnim deterdzentom, i nece se skupit. Godinama kupujem u Waikikiju i nikad se nista nije "smanjilo za broj". :-)
Dope_Man

#3 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Dope_Man »

Kupi broj vece i odmah operi :D
scarr

#4 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by scarr »

U waikiki se sve skuplja za broj kao sto si i naveo, generalno roba u BiH je jedna velika karina, jbg tako je kad si third world country. Sve sto ne valja šalji u BiH. Sport vision, reality i sva ta grupacija to je toliki nekvalitet i odron a masno naplaćuju. Da ne pricam o nedostatku sniženja na artikle, pa im tako roba stoji po 7 godina u skladištima, ofucano ishabano i onda otvore jebeni outlet kao, a cijene iste kao u normalnim radnjama, pardon imas 30 % popusta ako kupis 76 artikala
scarr

#5 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by scarr »

Da ne pričam o tome ako ne spadas u stereotipnog lika M/L jebeno ces se napatit da kupiš dobar komad odjece. One XXL majice su za ljude koji imaju 150 kila. Pa jebemu mater postoje ljudi koji su visoki a nemaju stomacinu koja se preljeva da ne vidis stopala. Isti klinac za hlače/farmerke, ako nisu kratke onda su preširoke, ako si potrefio sve parametre onda ces ih platit 250KM
nepass1

#6 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by nepass1 »

corei3 wrote: 10/05/2024 09:03 Iznerviran sam, a posebno u zadnje vrijeme, kvalitetom odjeće i obuće koja se nudi po radnjama u Sarajevu a i šire vjerovatno, sve je to sa istog kamiona.
Ne mogu kupiti majicu i pantole da valjaju a da se poslije pranja ne smanje za cijeli broj.
Zadnjih nekoliko krpi sam kupovao u Waikikiju, i dok mi u kabini odlično odgovara veličina, nakon jednog pranja ista spadne sa XL na L i to meni više ne može. Nije to deklarisano skupljanje za 3% nego smanjenje za cijelu jednu veličinu. Ista radnja samo pantole. Probao, kupio, pronosao 2-3 puta, jutros jedva navukao, brže bolje se izvagam :shock: , čak smršao 2kg. Jutros te pantole nisam obukao jer me mrzi da me nešto zateže a bile komotne.
Sa čarapama iz bilo koje radnje da ne govorim,materijal oštar , toliko tanke da su providne, stvaraju neku blagu iritaciju na stopalu.
Tene su opet svoja priča. U Sarajevu tačno kad uđeš u određene "renomirane" radnje i samo pogledaš po polici vidiš da se radi o fuš robi, svaka tena nekako loše zaljepljena, pa malo zaljepljena malo nije, kad obučeš nema one neke mekoće i ugodnosti kao da je nova, valjda slabi materijali.
Inače pouzdano znam da npr. Alpina ne koristi isto ljepelo za tržište BiH i za izvoz :shock:
Imam nekoliko starih majica koje sam negdje davno kupio i koje se godinama ne mijenjaju, ako koju novu kupim automatski očekujem smanjenje za broj i onda to nosim ispod šuškavca na treninge.
Gdje šta kvalitetnije kupiti ali da ne bacim 30-40KM za ljetnu majicu ili se čovjek fakat za komad krpe mora protegnuti.
Zavisi na sta naletis! Waikiki ja imam pantole i dzemper i nemam nikakve probleme, sto puta oprano. Alpina kupio gojzerice odlijepile se nakon par mjeseci, intersport kupio trenerku adidas, katastrofa, sportvision kupio adidas dux evo ima mu 12 godina. Patike za trcanje intersport sve ferceraju a bas im dusu vadim
Chloe
Photo mod

#7 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Chloe »

corei3 wrote: 10/05/2024 09:03 Iznerviran sam, a posebno u zadnje vrijeme, kvalitetom odjeće i obuće koja se nudi po radnjama u Sarajevu a i šire vjerovatno, sve je to sa istog kamiona.
Koristiš li sušilicu za veš?
corei3

#8 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by corei3 »

Prvo da krenem redom. Sušilicu koristim ali ovdje govorim o ljetnoj odjeći kada se sav veš suši na balkonu. Neki sam dan protabirio majice koje imam, razvrstao po tipu, koje su se skupile i koje nisu, otišao u Waikiki i pronašao iste takve i vidim da ih fakat ima različitih. Recimo majice na kragnu, za nijansu su deblje, su se pokazale dobre, one neke pamučne skroz tanke kad ih operem mogu samo za tarače koristiti.
Drugo, kupim neki dan majicu teget, kao da ima sintetike malo u sebi, i evo je odlična. Ponukan ovim svim skupljanjima odo reko kupiti još par istih. Uzmem odma 3-4, ista veličina kao ova teget (koja je na meni) i u kabinu.
Probam sve kad nije to ni blizu. Ova teget prva moja od prije ko salivena stoji (stajala mi je čim sam je kupio i prije pranja), ove nove ni blizu, te uska kod stomaka, pa u ramenima, ova treća stoji ko slina. :? :roll:
akcija007

#9 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by akcija007 »

Odjecu kupujem u Bingu ali samo onu koja dolazi iz Njemacke iz propalih robnih kuca Kaufhof
ferratilis

#10 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by ferratilis »

Waikiki i slicna roba je fast fashion, znaci proizvodi se od jeftinih materijala i nije namijenjena da dugo traje. Takva roba se pere na 30c. Ne znam sta vi radite s odjecom, ali kod mene se nikad nista nije smanjilo. :D
Karikaturist

#11 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Karikaturist »

Sta ja znam druze, Waikiki je to. Mozes ubosti a mozes i ovako kao ti. Ne mora znaciti da i druge marke nemaju slicnih problema.
Meni je logicno da se odjeca malo skupi kad se opere.
Problem je sto je odjeca skupa i precijenjena - u BiH posebno.
Chloe
Photo mod

#12 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Chloe »

Imaju i druge marke problem :D ako se ne držimo informacija sa etiketa ili ne rukujemo mašinama ispravno. :lol:

Do februara sam čekala sniženje u Benettonu zbog pletene haljine, dočekala i kupila. Dva pranja je bila ok sa procentualnim smanjenjem kako stoji na deklaraciji. Treće pranje, zaboravila da je ona u hrpi crnog veša, nakon pranja sam dobila džemper. :D
Do mene je.

Isto, jedne prilike fulala program na sušilici, dvije moje majice sad su taman mlađoj kćerki. I opet je do mene.

Nemam negativna iskustva s tim kupovinama, ne kupujem puno, kupujem planski, znam procjeniti materijal i kvalitet bez obzira na firmu ili marku artikla. Pa i ono što ja imam i što kroz moje ruke prolazi u održavanju a iz Waikikija, nisam primjetila takva smanjivanja.
Naslovnica

#13 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Naslovnica »

corei3 wrote: 10/05/2024 10:07 Prvo da krenem redom. Sušilicu koristim ali ovdje govorim o ljetnoj odjeći kada se sav veš suši na balkonu. Neki sam dan protabirio majice koje imam, razvrstao po tipu, koje su se skupile i koje nisu, otišao u Waikiki i pronašao iste takve i vidim da ih fakat ima različitih. Recimo majice na kragnu, za nijansu su deblje, su se pokazale dobre, one neke pamučne skroz tanke kad ih operem mogu samo za tarače koristiti.
Drugo, kupim neki dan majicu teget, kao da ima sintetike malo u sebi, i evo je odlična. Ponukan ovim svim skupljanjima odo reko kupiti još par istih. Uzmem odma 3-4, ista veličina kao ova teget (koja je na meni) i u kabinu.
Probam sve kad nije to ni blizu. Ova teget prva moja od prije ko salivena stoji (stajala mi je čim sam je kupio i prije pranja), ove nove ni blizu, te uska kod stomaka, pa u ramenima, ova treća stoji ko slina. :? :roll:
Oženi se, neka ti žena pere veš, ništa se neće skupiti.
8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by konektovan »

Nebitno je da li kupujete waikiki, levis, zara,..beneton, tommy hilfiger, calvin klein,..velike su sanse da cete imati isto iskustvo sa kvalitetom.
Naslovnica

#15 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Naslovnica »

Samo treba kupovati amerićke stvari (iz amerike), to je jedino kvalitetno, sve ostalo je karina.
Chloe
Photo mod

#16 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Chloe »

Naslovnica wrote: 10/05/2024 10:41 Samo treba kupovati amerićke stvari (iz amerike), to je jedino kvalitetno, sve ostalo je karina.

Meni šta je došlo, kao i djeci iz Amerike, sve je kvalitetno,
al ne mogu tvrditi da je to baš tako kako ti kažeš,
jer mi neće donositi škart na poklon.
corei3

#17 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by corei3 »

Chloe wrote: 10/05/2024 10:51
Naslovnica wrote: 10/05/2024 10:41 Samo treba kupovati amerićke stvari (iz amerike), to je jedino kvalitetno, sve ostalo je karina.

Ah ta Amerika. Dobijem za dijete-bebu kompletić iz Amerike, body, helankice i majica, to je bilo prije 8 godina. I danas se to nosi, gledam na malom od rodice neki dan,mislim da je 3-4 generacije preživilo.
Last edited by corei3 on 10/05/2024 11:00, edited 1 time in total.
Naslovnica

#18 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Naslovnica »

Ja šta sam god nabavio iz USA, pogotovu obuću, vrhunski kvalitet u odnosu na ovo što sam nabavljao kod nas.
Chloe
Photo mod

#19 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Chloe »

Naslovnica wrote: 10/05/2024 11:00

Ja šta sam god nabavio iz USA, pogotovu obuću, vrhunski kvalitet u odnosu na ovo što sam nabavljao kod nas.
E to je nešto drugo, već iskustvo, jer kupuješ sam, možeš porediti iste proizvode.

Ja sam Leviske naručivala i Fosilove satove, nađem na netu, izaberem i linkam šta želim, tamo mi kupe i donesu,
ostalo sve pokloni.
JMGuti

#20 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by JMGuti »

ferratilis wrote: 10/05/2024 10:10 Waikiki i slicna roba je fast fashion, znaci proizvodi se od jeftinih materijala i nije namijenjena da dugo traje. Takva roba se pere na 30c. Ne znam sta vi radite s odjecom, ali kod mene se nikad nista nije smanjilo. :D
Meni se dešavalo ovo što on tvrdi, da se pamučne majice doslovno smanje za broj nakon pranja i to na 30 stepeni i bez sušenja u sušilici. Simptomatično je to da se uvijek radilo o jeftinim pamučnim majicama od 30-ak maraka, gore-dole. Mislim da se radi samo o kvaliteti majice.
swanfilter

#21 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by swanfilter »

Jeste online, al provjeri Asos. Mada ne znam da li dostavljaju u BiH.

Il sto se obuce tice Sportdirect. Kod njih sam prijatelju skeptiku par exellance narucio 4 para obuce i zadovoljan je. A ubio se dok ga nisam uvjerio da nisu fus roba, kopije.
swanfilter

#22 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by swanfilter »

Imas kakvu stranicu gdje se moze naruciti? Hvala.
dembele

#23 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by dembele »

Ja navratio par puta u ovih nekoliko godina u Sportvision outlet i čini mi se da bi kvalitetniju robu našao na buvljoj pijaci. Teški odron a one akcije kupi nekoliko proizvoda zbog sniženja su posebna priča.

S druge strane kupio dvije košulje vani u Benettonu, nanosao se, oprale se stotinu puta i nakon nekoliko godina izgledaju kao da su tek iz radnje izašle.
Naslovnica

#24 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Naslovnica »

swanfilter wrote: 10/05/2024 17:14
Imas kakvu stranicu gdje se moze naruciti? Hvala.
Slabo
Prije se nabavljalo iz PX-a u Butmiru, zadnjih nekoliko godina dođe poznanik uz USA pa naručim kakve radne pantalone, dux i sl.
Haris033

#25 Re: Gdje kupiti odjeću i obuću

Post by Haris033 »

Amazon.com preko pesoto.com :-D
Post Reply