ja mislim da ti imas ozbiljnijih problema od dijasporeedvin wrote:Za Calmethebreeze:
Pa nista, ostani ti tamo gdje ti je dobro, mada ne govoris istinu jer ne bi dolazio vamo da ti je tamo fino. Bice nam svima bolje da takvi likovi ne dolaze, moglo bi biti marisane.
Evo ljeta 2004 i raje iz dijaspore
-
callmethebreeze
-
nikita
Mislim da je pravi momenat za analizu jednog prosjecnog dijasporasa
Na latinskom primjerak izvjestan kao : " trbuhilis za kruhilis "
Po pravilu odrice se da adaptira zbubice u zemlji zfanoj :" Odmetnuta ", ali zato sa velikim zanosom moli da mu povade sve do i jednog zuba u zemlji iz koje je potekao.
Tako najracionalnije rijesava problem za u buduce.

Interesantno je za primjetiti da obicno pivo konzumira od prilike jednom u mjesec dana. Kako ne bi dehidrirao narafno. Ali zato podriguje narednih sest mjeseci. Sto ga na njegovu radost podsjeca na prijatne trenutke.

Trudi se da uspije, uci, radi...
ali djaba , podvrgnut je kritici lezilebarosa, jer uvijek je bolje ono sto padne sa kruske, nego ono sto se iskopa motikom.
Desi se i da uspije u zivotu, ali tada kritike na njegov racun dosezu vrhunac.
Jede minimalno, da bi ustedio za vadjenje gore pomenutih zbubica.
VOli sitne radosti tipa : zihernadle, ofingeri, kartonske kutije, cepove, najcesce ih nabavlja putem dugorocnih kredita do guse.
Kada ga nanese put u rodni kraj, nije mu mrsko da se ogrebe. Tako da ih u sezoni cesto mozete vidjeti kako stoje uz drvo ili zid i grebu ledja.
U slucaju da se susretnete sa njima, ostanite mirni, polako se priblizite i osluskujte,
ali iskorisite priliku cim okrene ledja i opalite ga prfim buzdofanom koji vam se nadje pri ruci. Najbolje je da buzdovan pripremite ranije.

Na latinskom primjerak izvjestan kao : " trbuhilis za kruhilis "

Po pravilu odrice se da adaptira zbubice u zemlji zfanoj :" Odmetnuta ", ali zato sa velikim zanosom moli da mu povade sve do i jednog zuba u zemlji iz koje je potekao.
Tako najracionalnije rijesava problem za u buduce.

Interesantno je za primjetiti da obicno pivo konzumira od prilike jednom u mjesec dana. Kako ne bi dehidrirao narafno. Ali zato podriguje narednih sest mjeseci. Sto ga na njegovu radost podsjeca na prijatne trenutke.

Trudi se da uspije, uci, radi...
ali djaba , podvrgnut je kritici lezilebarosa, jer uvijek je bolje ono sto padne sa kruske, nego ono sto se iskopa motikom.Desi se i da uspije u zivotu, ali tada kritike na njegov racun dosezu vrhunac.

Jede minimalno, da bi ustedio za vadjenje gore pomenutih zbubica.
VOli sitne radosti tipa : zihernadle, ofingeri, kartonske kutije, cepove, najcesce ih nabavlja putem dugorocnih kredita do guse.

Kada ga nanese put u rodni kraj, nije mu mrsko da se ogrebe. Tako da ih u sezoni cesto mozete vidjeti kako stoje uz drvo ili zid i grebu ledja.
U slucaju da se susretnete sa njima, ostanite mirni, polako se priblizite i osluskujte,
ali iskorisite priliku cim okrene ledja i opalite ga prfim buzdofanom koji vam se nadje pri ruci. Najbolje je da buzdovan pripremite ranije.

Last edited by nikita on 06/05/2004 19:10, edited 1 time in total.
-
Maverick_
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Moze li mi netko od cijenjenih dijasporasa donijeti flasu apsenta(ili absenta)
Placam suhim zlatom...
Placam suhim zlatom...
- manijak1
Jesam li i ja , kao Niki ?
-
Drug_Tito
Hoce li se ovaj topic opet ponoviti sljedece godine za ljeto 2005???
A sta vam mi dijasporci smetamo. Isti smo kao vi, samo sto zivimo u BiH 2 mjeseca godisnje a vi 12, pricamo isti jezik, sem onih mladjih dijasporaca koji znaju pricati njemacki i engleski bolje nego svoj materni jezik. Ali sta se moze kao mladi otisli pa zaboravili. Prema tome dolazi ljeto, dolaze dijasporci, strpi te se, cim zahladi na balkanu, pokupicemo svoje guzice i otici negdje gdje je hladnije, Danska, Svedska, Amerika. Dok smo u dijasporic tugovacemo za Bosnom i sta Bosna moze dati: cevape, limunada, tulumbe, baklava, krempita itd. I jos jedna stvar u toku ljeta svaki dijasporac ima pravo da bude prvi u redu za cevape, bureke, sampite itd, jer vi to mozete jesti svaki dan, mi ne mozemo, prema tome u toku ljeta mi bi trebali imati prednost da sto prije dodjemo do toga. Ako je veliko cekanje kod Zelje, nega dijasporci vade svoje druge pasose, njemacke, americke, svedske itd.
Hvala i vidimo se kada se vidimo.
Samo Vas Dijasporac.
A sta vam mi dijasporci smetamo. Isti smo kao vi, samo sto zivimo u BiH 2 mjeseca godisnje a vi 12, pricamo isti jezik, sem onih mladjih dijasporaca koji znaju pricati njemacki i engleski bolje nego svoj materni jezik. Ali sta se moze kao mladi otisli pa zaboravili. Prema tome dolazi ljeto, dolaze dijasporci, strpi te se, cim zahladi na balkanu, pokupicemo svoje guzice i otici negdje gdje je hladnije, Danska, Svedska, Amerika. Dok smo u dijasporic tugovacemo za Bosnom i sta Bosna moze dati: cevape, limunada, tulumbe, baklava, krempita itd. I jos jedna stvar u toku ljeta svaki dijasporac ima pravo da bude prvi u redu za cevape, bureke, sampite itd, jer vi to mozete jesti svaki dan, mi ne mozemo, prema tome u toku ljeta mi bi trebali imati prednost da sto prije dodjemo do toga. Ako je veliko cekanje kod Zelje, nega dijasporci vade svoje druge pasose, njemacke, americke, svedske itd.
Hvala i vidimo se kada se vidimo.
Samo Vas Dijasporac.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Šeha wrote:Otkud ti to da je u Americi hladnije?!?pokupicemo svoje guzice i otici negdje gdje je hladnije, Danska, Svedska, Amerika
- horns&drums
Hoce li mi onda donijeti itko?
- horns&drums
Absent, apsent, apsint- ne znam kako se cita, ali je opako pice, 60 stepeni koliko sam cuo, rakijustina
Ako naletis, donosi(zajedno konzumiramo)
Ako naletis, donosi(zajedno konzumiramo)
-
rumenko
Eeee cestitam Minice da bude zivo i zdravo....
Citam ove komentare ima fine zajebancije a ima i frustracija pomalo ali sta ces ne mozemo svi biti vazda zadovoljni.
Najbolje da se mi svi nadjemo jednom u SA pa da se ispricamo.
E ovo sam pravo skonto.
Vjerujem da ste se odusevili.
Imam ja tako tih momenata.
Bilo bi to dobro organizovati.Ako nista jedan parti i razlaz...
Samo bez predrasuda i velikih ocekivanja...
Evo ja cu pice regulisati.....
Citam ove komentare ima fine zajebancije a ima i frustracija pomalo ali sta ces ne mozemo svi biti vazda zadovoljni.
Najbolje da se mi svi nadjemo jednom u SA pa da se ispricamo.
E ovo sam pravo skonto.
Vjerujem da ste se odusevili.
Imam ja tako tih momenata.
Bilo bi to dobro organizovati.Ako nista jedan parti i razlaz...
Samo bez predrasuda i velikih ocekivanja...
Evo ja cu pice regulisati.....
- horns&drums
e sto volim dosljedne ljuderumenko wrote:Evo ja cu pice regulisati.....
- Saian
ja mislim da je absint jedan od razloga sto Van Gogh potpuno odlijepio,
ma haos znas kako bolesno zeleno izgleda, a pije se sa absint-viljuskom(nesto izmedju viljuske i kaske) na nju se stavi kocka secera preko toga naspes absint u casu, zapalis secer i on se otopi u casu i onda to pijes ma ceremonija citava, al lupa da to nije normalno, sta je to u Francuskoj ilegalno? u ovoj birtiji preko puta mene mozes popit bez problema, bas je ove boje ko ovaj smajli
psihozno-zelena
nisam vidio da se prodaje ono negdje u trgovinama, al moguce
ma haos znas kako bolesno zeleno izgleda, a pije se sa absint-viljuskom(nesto izmedju viljuske i kaske) na nju se stavi kocka secera preko toga naspes absint u casu, zapalis secer i on se otopi u casu i onda to pijes ma ceremonija citava, al lupa da to nije normalno, sta je to u Francuskoj ilegalno? u ovoj birtiji preko puta mene mozes popit bez problema, bas je ove boje ko ovaj smajli