Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_mufljuz_

#51 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by _mufljuz_ »

gurabija78 wrote:kad ne bude Benje, biće neki drugi... takve je sistem uvijek i štitio do momenta kad se isti nisu okrenuli prema njemu samom, ko Gaši recimo... dok god rade za svoj račun i pametno, sistemu i odgovaraju takvi, da se narod ima čime zabavit i o čemu brinuti, da veći lopovluci (već je neko gore prije mene pomenuo) nesmetano mogu proći... iz istog razloga nam hoda i 12 milja kerova lutalica po gradu i ujeda nas, da imamo o čemu razmišljati na putu do posla, škole, fakulteta....

kod nas je i onaj i ovaj sistem instrumentalizirao kriminalce bilo za unutrasnje poslove bilo za vanjske poslove... obzirom da je sprega sa policijom i tajnim sluzbama neupitna onda nije tesko pogoditi zasto su ubice i u onom sistemu bile sticeni subjekti....

kad hoces da odradis prljav poso da tvoje ruke ostanu ciste ti naravno angazujes nekog kome su vec prljave.... nema tu nista nepoznato.....
ultima_palabra

#52 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by ultima_palabra »

gurabija78 wrote:kad ne bude Benje, biće neki drugi... takve je sistem uvijek i štitio do momenta kad se isti nisu okrenuli prema njemu samom, ko Gaši recimo... dok god rade za svoj račun i pametno, sistemu i odgovaraju takvi, da se narod ima čime zabavit i o čemu brinuti, da veći lopovluci (već je neko gore prije mene pomenuo) nesmetano mogu proći... iz istog razloga nam hoda i 12 milja kerova lutalica po gradu i ujeda nas, da imamo o čemu razmišljati na putu do posla, škole, fakulteta....
Igzektli.
Dozer

#53 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Dozer »

Sve je to ova nekakva nafuranost na Cele, Pele, Juke, i sl.
Danas balavurdija napada sve redom (http://www.klix.ba/forum/narkomani-i-pr ... .html-f=25), zivo im se @ebe za zakone i muriju, a cesti komentari dok prave sranje jeste "sta me briga, baa, sta mi mogu!!", ili "sta ce murija baa, zatvorice me na mjesec dana i to je to".

Nazalost, ovo su i cinjenice.
Pitar s Kariba

#54 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Pitar s Kariba »

FreakyStyley wrote:Nevezano toliko za ovu temu, ja mislim da ovaj kult uzdizanja, uvazavanja i postovanja kriminalaca (ne od strane istih kao sto je on, nego od "obicne" raje) postoji samo kod nas, u Srbiji i medju onom fukarom u Juznoj Americi. Stvarno interesentan fenomen.

Od Juke, dvojice Cela, dvojice Nasera, Gasija ili koga god pa do danas ovog kurcevitog papcica i jajare.

Nemojte samo da neko dodje s pricom: "Celo, Juka, odbrana, prije rata, blablabla." Obojica su ratno-profiterske karine.

U Sarajevu taj kult stovanja takvih idiota oduvijek postoji, od kako znam za sebe ja o tome slusam. I dan-danas starije Sarajlije prepricavaju dogodovstine klosara, kriminalaca, sibicara, dokolicara i probisvjeta. Oni su, kao, prava raja. Prave Sarajlije. Prepricava se i ono "'Alo, pisac!" upuceno Andricu. Jos se smatra pozitivnim i kao oslikava duh Sarajeva. Mi i danas kultivisemo takav sistem(odnosno manjak istog) vrijednosti ovdje.

Zato, nek puca Benjo. Ko nas jebe.
Apsolutno! Čitav je to sistem totalno nakaradno nasađen. Doprinijeli su tome i mediji, filmovi, muzičari,itd., a značajno i naši kultni nadrealisti, ponos i dika našeg humora i duha, promovišući ono najgore i najprimitivnije kao najveću vrijednost i zanimljivost. Pa mi imamo pjesme (Fazla i Hari Mata Hari) u kojima se džeaprenje u tramvaju spominje kao simpa i kul mangupluk, dio srajevske furke i duha. Strašno je gdje smo stigli s takvim duhom.
dječak sa šibicama

#55 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by dječak sa šibicama »

FreakyStyley wrote:Nevezano toliko za ovu temu, ja mislim da ovaj kult uzdizanja, uvazavanja i postovanja kriminalaca (ne od strane istih kao sto je on, nego od "obicne" raje) postoji samo kod nas, u Srbiji i medju onom fukarom u Juznoj Americi. Stvarno interesentan fenomen.

Od Juke, dvojice Cela, dvojice Nasera, Gasija ili koga god pa do danas ovog kurcevitog papcica i jajare.

Nemojte samo da neko dodje s pricom: "Celo, Juka, odbrana, prije rata, blablabla." Obojica su ratno-profiterske karine.

U Sarajevu taj kult stovanja takvih idiota oduvijek postoji, od kako znam za sebe ja o tome slusam. I dan-danas starije Sarajlije prepricavaju dogodovstine klosara, kriminalaca, sibicara, dokolicara i probisvjeta. Oni su, kao, prava raja. Prave Sarajlije. Prepricava se i ono "'Alo, pisac!" upuceno Andricu. Jos se smatra pozitivnim i kao oslikava duh Sarajeva. Mi i danas kultivisemo takav sistem(odnosno manjak istog) vrijednosti ovdje.

Tas ti, joj levata ovo ono...

Salim se, u sridu.

Sva ta fukara od naroda, Mexikanci, juzni Talijanci, Bosanci, Albanci, Srbijanci itd, njeguju nekakvo postovanje prema krimosima, banditima, ubicama, prepricavaju se njihove dogodovstine i slicno.
Tuzlachina

#56 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Tuzlachina »

bandit s torbicom hohohohoho
The BEN10

#57 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by The BEN10 »

Pitar s Kariba wrote:
FreakyStyley wrote: U Sarajevu taj kult stovanja takvih idiota oduvijek postoji, od kako znam za sebe ja o tome slusam. I dan-danas starije Sarajlije prepricavaju dogodovstine klosara, kriminalaca, sibicara, dokolicara i probisvjeta. Oni su, kao, prava raja. Prave Sarajlije. Prepricava se i ono "'Alo, pisac!" upuceno Andricu. Jos se smatra pozitivnim i kao oslikava duh Sarajeva. Mi i danas kultivisemo takav sistem(odnosno manjak istog) vrijednosti ovdje.
Apsolutno! Čitav je to sistem totalno nakaradno nasađen. Doprinijeli su tome i mediji, filmovi, muzičari,itd., a značajno i naši kultni nadrealisti, ponos i dika našeg humora i duha, promovišući ono najgore i najprimitivnije kao najveću vrijednost i zanimljivost. Pa mi imamo pjesme (Fazla i Hari Mata Hari) u kojima se džeaprenje u tramvaju spominje kao simpa i kul mangupluk, dio srajevske furke i duha. Strašno je gdje smo stigli s takvim duhom.
:thumbup:
ultima_palabra

#58 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by ultima_palabra »

Nadrealisti su se s tim zajebavali, sad pitanje je koliko je ljudi to skontalo :D
dječak sa šibicama

#59 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

ultima_palabra wrote:Nadrealisti su se s tim zajebavali, sad pitanje je koliko je ljudi to skontalo :D
:D

Pa tesko je skontati nadrealiste, zato i jesu nadrealni :D prvo, ima puno lokalizma kod njihKe koji ne konta ni onaj iz Hrasnice a kamoli neko iz Zenice ili Banjaluke, uz to klasicna su kopija Pajtonovaca po stilu, ali mislim da je jasno da su se zajebavali... raja je recimo uvijek Neleta dozivljavala kao "sarajevskog mangupa" a on sam je u drustvu pricao kako je vise puta bio zrtva prodavaca cigle i otimaca para pred kinom Sutjeska ili Radnik.

Ali to im je samo kompliment, znaci da toliko dobro glume da su ih ljudi shvatili ozbiljno :D

Uostalom, mi na forumu imamo temu o prijeratnim mangupima, i svi rado pisemo na njoj :D
ultima_palabra

#60 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:
ultima_palabra wrote:Nadrealisti su se s tim zajebavali, sad pitanje je koliko je ljudi to skontalo :D

Pa tesko je skontati nadrealiste, zato i jesu nadrealni :D prvo, ima puno lokalizma kod njihKe koji ne konta ni onaj iz Hrasnice a kamoli neko iz Zenice ili Banjaluke, uz to klasicna su kopija Pajtonovaca po stilu, ali mislim da je jasno da su se zajebavali... raja je recimo uvijek Neleta dozivljavala kao "sarajevskog mangupa" a on sam je u drustvu pricao kako je vise puta bio zrtva prodavaca cigle i otimaca para pred kinom Sutjeska ili Radnik.

Ali to im je samo kompliment, znaci da toliko dobro glume da su ih ljudi shvatili ozbiljno :D

Uostalom, mi na forumu imamo temu o prijeratnim mangupima, i svi rado pisemo na njoj :D
Da, niko u Engleskoj neće reći da su Pajtonovci promovisali štajaznam, špansku inkviziciju :D
dječak sa šibicama

#61 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Postigli su ljudi suprotan efekt od onoga kojeg su htjeli, ili ni sami ne znaju sta su htjeli :D

Ali cisto sumnjam da je ijedan Celo, Juka, Gashi ili Benjo postao to sto jeste, zbog Nadrealista :D zapravo, daj Boze da je Benjo i cuo za njih.

ali kako levat uvijek dobije metak u rame ili ruku, nije da mu zelim smrt, ali sam je trazi. Pa kako je vise ne pronadje... pobice par ljudi, prije nego dobije ono sto zarko zeli.
emko1234

#62 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by emko1234 »

ultima_palabra wrote:
Igzektli.
Upravo.
U svakom gradu na svijetu imaš iste stvari koje se dešavaju i kod nas. Meni nije problem Benjo, nije problem to što ga zbog tatinih aferima čuva neko u Tuteljstvu, problem mi je što mu mediji daju toliko prostora. Pogotovo ovi elektronski, jedan prilično poznat portal svaki put kad Benjo nešto uradi, sa strane objavi 10 vezanih tekstova. Jebo majku, kad uđem i vidim to imam osjećaj ko da je Benjo jedini problem u državi.
Al haj jebo mene, zamisli kad na te iste tekstove uđe još 1000 potencijalnih problema u gradu koji imaju manje od 20 godina. Jednim je idol, drugi bi stekli slavu tako što će nešto uradit Benji i eto ti zatvorenog kruga i vatre koju novinari konstantno održavaju na životu.
Rahmetli babo mu je važio i za mangupa i za čovjeka koji je imao muda, pa zarši kako završi. Evidentno je da mali nema mozga, tako da mu se šanse smanjuju svaki dan. Ja se ne bi kladio da će doživiti 30 godina.
Pitar s Kariba

#63 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Pitar s Kariba »

Upravo tako. Naravno, jasno je meni da su se zajebavali. Poznajući njih, sigurno znam da Sula, Đuro i ostali (Neleta ne mogu da spomenem :D ) nisu dio sarajevskog primitivizma, ali je to njihovo zajebavanje generalno imalo loš efekat na široke mase. Sarajevo je postalo prepoznatljivo po njihovom humoru koji je u fokusu imao i podrazumijevao rječnik klošara i ulice- kreveljenje, psovke, uvrede, omalovažavanje svega i svačega, u suštini dno i primitivizam.
Evo samo jedan banalan primjer, prvi što mi naumpade. Sjećamo se svi Đurine uzrečice: Ostavi ga Hakala, *ebo ti mater svooju! I sad to je postalo opšteprihvačeno, ljudi se smiju i govore *ebo ti maater svooju. Djeca oponašaju Đuru i govore isto to i svi se okolo smiju i plješću im, kao simpatično je. Dijete od 2-3 godine psuje i nama je to simpa! Jasno je meni da se psovalo i bez Đure, nije on za to kriv, ali je problem kad se te negativnosti javno kroz medije ne osuđuju već promovišu kao nešto smiješno i simpatično, dakle, pozitivno. Tako nenormalne stvari postaju normalne i kockica po kockica izvrće se sistem vrijednosti, pa dobijemo to što imamo. Kod nas je danas psovka majke uzrečica, najnormalnija stvar. Psuje svak svakome na sve strane, a realno, kad razmisliš, najgora moguća UVREDA. U civiliziovanim evropskim zemljama se ide na sud zbog psovke.
muha_sa

#64 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by muha_sa »

Dozer wrote:Sve je to ova nekakva nafuranost na Cele, Pele, Juke, i sl.
Danas balavurdija napada sve redom (http://www.klix.ba/forum/narkomani-i-pr ... .html-f=25), zivo im se @ebe za zakone i muriju, a cesti komentari dok prave sranje jeste "sta me briga, baa, sta mi mogu!!", ili "sta ce murija baa, zatvorice me na mjesec dana i to je to".

Nazalost, ovo su i cinjenice.
a raja im pucaju lajkove na fejsu.
dječak sa šibicama

#65 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

muha_sa wrote: a raja im pucaju lajkove na fejsu.
Benjo, Sultanu nas!
Russki

#66 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Russki »

Lik nosi glavu u torbi. Do jedan dan, dok ne osjeti vrelinu metka.
Tito_i_Partija

#67 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Tito_i_Partija »

Pitar s Kariba wrote:
Upravo tako. Naravno, jasno je meni da su se zajebavali. Poznajući njih, sigurno znam da Sula, Đuro i ostali (Neleta ne mogu da spomenem :D ) nisu dio sarajevskog primitivizma, ali je to njihovo zajebavanje generalno imalo loš efekat na široke mase. Sarajevo je postalo prepoznatljivo po njihovom humoru koji je u fokusu imao i podrazumijevao rječnik klošara i ulice- kreveljenje, psovke, uvrede, omalovažavanje svega i svačega, u suštini dno i primitivizam.
Evo samo jedan banalan primjer, prvi što mi naumpade. Sjećamo se svi Đurine uzrečice: Ostavi ga Hakala, *ebo ti mater svooju! I sad to je postalo opšteprihvačeno, ljudi se smiju i govore *ebo ti maater svooju. Djeca oponašaju Đuru i govore isto to i svi se okolo smiju i plješću im, kao simpatično je. Dijete od 2-3 godine psuje i nama je to simpa! Jasno je meni da se psovalo i bez Đure, nije on za to kriv, ali je problem kad se te negativnosti javno kroz medije ne osuđuju već promovišu kao nešto smiješno i simpatično, dakle, pozitivno. Tako nenormalne stvari postaju normalne i kockica po kockica izvrće se sistem vrijednosti, pa dobijemo to što imamo. Kod nas je danas psovka majke uzrečica, najnormalnija stvar. Psuje svak svakome na sve strane, a realno, kad razmisliš, najgora moguća UVREDA. U civiliziovanim evropskim zemljama se ide na sud zbog psovke.

Oponasanje onoga sto treba da bude satira ili negativno u medijama je osobina ljudi niske inteligencije, jer takvi ljudi to ne shvataju u onom smislu u kojem su autori to zamislili. Upalis televiziju i gledas kako se americki "gangsteri" furaju na Godfather ili Goodfellas. Escobar i Gotti su cijenjeni vise od matere rodjene. Kladim se da Benjo nema pojma ko su nadrealisti, niti bi ih mogao skontati cak i da ih zna, ali zato sigurno poznaje filmove kao City of God, Training Day, itd.

Ali eto, kao sto jedan rece...on ce vjerovatno zavrsit' kao babo, ali problem je u tome sto ce vjerovatno mnogo stete napravit' do tog dana.
dječak sa šibicama

#68 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Istina, Scarface je diljem cijele planete proizveo ili regrutovao vise kriminalaca i mangupa, nego ijedna mafijaska organizacija.
prog321

#69 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by prog321 »

Tito_i_Partija wrote:
Ali eto, kao sto jedan rece...on ce vjerovatno zavrsit' kao babo, ali problem je u tome sto ce vjerovatno mnogo stete napravit' do tog dana.
Ma jok.
Ovi danasnji tzv. krimosi pucaju jedni drugima u noge samo. Pa poslije stavljaju slike od rupa na fejsu. Samo da dobiju sto vise lajkova. :lol: :lol:
Babo mu se okrece u tabutu od sramote.
dzemaludin007

#70 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by dzemaludin007 »

Meni ovaj vise lici na indijanca nego pravog kriminalca. Pravi kriminalac mora biti i inteligentniji malo.

Sent from my Nexus 4
Izlija

#71 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Izlija »

Eeee djeco,djeco,.... pametniji su naši kriminalci nego što mi mislimo, kao prvo imaju svoju državu gdje pišu zakone kako im odgovara da bi nam što više "kože s leđa skinuli". Kao drugo poznaju te zakone vrlo dobro ( normalno kad su ih pisali) pa znaju da pucanje ispod koljena nije krivično već kazneno djelo ;-) , što vodi max uslovnoj kazni. :-) :run:
Pa ti živi ovdje.
Lakat Jebić

#72 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Lakat Jebić »

Izlija wrote:Eeee djeco,djeco,.... pametniji su naši kriminalci nego što mi mislimo, kao prvo imaju svoju državu gdje pišu zakone kako im odgovara da bi nam što više "kože s leđa skinuli". Kao drugo poznaju te zakone vrlo dobro ( normalno kad su ih pisali) pa znaju da pucanje ispod koljena nije krivično već kazneno djelo ;-) , što vodi max uslovnoj kazni. :-) :run:
Pa ti živi ovdje.
:D :D
Iker C

#73 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Iker C »

Izlija wrote:Eeee djeco,djeco,.... pametniji su naši kriminalci nego što mi mislimo, kao prvo imaju svoju državu gdje pišu zakone kako im odgovara da bi nam što više "kože s leđa skinuli". Kao drugo poznaju te zakone vrlo dobro ( normalno kad su ih pisali) pa znaju da pucanje ispod koljena nije krivično već kazneno djelo ;-) , što vodi max uslovnoj kazni. :-) :run:
Pa ti živi ovdje.
:lol: :lol: :lol: :lol:
astala_vistala

#74 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by astala_vistala »

Defintivno Benjo nije problem kolko je svima nama dosadio u javnim glasilima i kolko ga novine i portali reklamiraju,mnogo vise ljudi ima koji zasluzuju medijski prostor,ovo ljudskom otpadu predvidjam jos koju godinu zivota maximalno udarice na nekog ludjeg.
Swobboda

#75 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?

Post by Swobboda »

Najveću potrebu da diskredišu ove momke imali su upravo oni čija je glava bila najpognutija dok su dotični prolazili pored njih.

Upravo oni, kojima su ovakvi tipovi odnijeli najviše treba..

Upravo oni, koji su pored ovih tipova, bili mali maleni miševi.

Image

Ponovo se nalazim u zatvoru. Ovaj zatvor nema rešetaka i zidova, ali je strašniji od bilo kojeg zatvora na svijetu. Taj zatvor je moja duša i savjest. Ako želim da budem Bosanac i častan čovjek, u ovome ću zatvoru doživotno ostati.

Locked