Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
-
Hoptijane
#1 Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Znate za onu rečenicu u policiji "znamo ko je kriv, ali mu ne možemo ništa.."
Postoji čitav soj ljudi u Sarajevu koji su u tom krugu.. a jedan od perjanica ovog tima je i Benjamin Delalić.
Da neko krene brojati koliko je puta ovaj napravio krivičnih djela, koliko je puta optužen, uhapšen, nije se pojavio u sudu.. pa opet..
Ko i zašto ovo dozvoljava?
Simtomatično je da je upravo ovaj sarajevskoj djeci idol. Upravo za ovakvog djevojčice u Sarajevu kažu kako im je fin, kako je hrabar i tako..
Zna li se broj koliko je ovaj tip uopšte puta bio ranjen odnosno u drugom slučaju pucao na drugu osobu?
Postoji čitav soj ljudi u Sarajevu koji su u tom krugu.. a jedan od perjanica ovog tima je i Benjamin Delalić.
Da neko krene brojati koliko je puta ovaj napravio krivičnih djela, koliko je puta optužen, uhapšen, nije se pojavio u sudu.. pa opet..
Ko i zašto ovo dozvoljava?
Simtomatično je da je upravo ovaj sarajevskoj djeci idol. Upravo za ovakvog djevojčice u Sarajevu kažu kako im je fin, kako je hrabar i tako..
Zna li se broj koliko je ovaj tip uopšte puta bio ranjen odnosno u drugom slučaju pucao na drugu osobu?
- U_kost
#2 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Takvi ne koračaju kroz život, uglavnom ateriraju slobodnim padom... vrijeme je otkucano, samo da se desi.
- hodža
#3 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
dok ga neko ne rokne...jednostavno
-
Iker C
#4 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Dika nas Bošnjaka, da je mu je babo živ bio bi ponosan na njega.
- Šveđanin
#5 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Ovakvi nemaju dugacak rok trajanja.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- insomnia78
#6 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Pa, eto, znate ko je, znate gdje je
Bujrum
Bujrum
- homega
#7 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Divlja automobilom po Grbavici. Ima tamo neka videoteka, sastaju se lokalni kriminalčići i razvijaju svoje pozicije, a policija im očito dozvoljava. Možda nekom treba(ju) 
-
zrakomlat
#8 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Sad kad uleti neki novoregistrovani padobranac, štovatelj lika i djela gore navedenog s pričom : šta je pi*ko, što mu to ne kažeš u lice ako si faca, prođeš gradom kraj njega, spuštaš pogled itd.
.
- insomnia78
#9 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Pa ja ne placemCmoljkec wrote:Cekamo tebe iz francuskeinsomnia78 wrote:Pa, eto, znate ko je, znate gdje je
Bujrum
Kme, kme dir'o me Benjo...
- insomnia78
#10 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Moram prvo doci na red od vas 
-
zrakomlat
#11 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Cmoljkec wrote:Pa normalno. Momak je institucija u svakom pogledu. Sta je picke.zrakomlat wrote:Sad kad uleti neki novoregistrovani padobranac, štovatelj lika i djela gore navedenog s pričom : šta je pi*ko, što mu to ne kažeš u lice ako si faca, prođeš gradom kraj njega, spuštaš pogled itd..
-
zrakomlat
#12 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
insomnia78 wrote:Moram prvo doci na red od vas
-
FreakyStyley
- MOSALJOZE
#14 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Što je jednom Ismet rekao.Ko vodi takav život ima 2 opcije
1.2 metra pod zemljom(brže nego što je mislio)
2.Da završi u prostoriji 3x3
1.2 metra pod zemljom(brže nego što je mislio)
2.Da završi u prostoriji 3x3
-
zrakomlat
#15 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Momka ne znam, čujem o njemu preko javnih glasila. A neki izgleda drže njegove postere na zidu.
- dzemaludin007
#16 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Syebaće te neko u 30oj druže, pa i lav je kralj, al' ne živi duže - reče jedan pametan čovjek 
- Logovan
#17 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Kreten.
Roknut ce ga neko kad tad.
Roknut ce ga neko kad tad.
- House
#18 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Što kaže logovan.Dobit će metak u vugla kad tad
- madesa
#19 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
bolje i on na ulici nego neki narkoman koji ce ukrasti djetetu mobitel ili ga zbosti ako mu ne da. Kome od vas Delalic smeta ?
- homega
#20 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
House wrote:Što kaže logovan.Dobit će metak u vugla kad tad
Ne treba ga rokati, policija i pravosuđe mora izvršavati svoju ustavnu obavezu - za djela koja čini, do sada je morao biti smješten u neku kazneno-popravnu ustanovu, ili u kaznionicu u kojoj će dane provoditi radeći društveno korisne poslove, ispravljajući svoje devijantno ponašanje
Za nastanak i razvoj Benjamina Delalića, i svih drugih "Delalića" odgovorno je BiH pravosuđe
- homega
#21 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
madesa wrote:bolje i on na ulici nego neki narkoman koji ce ukrasti djetetu mobitel ili ga zbosti ako mu ne da. Kome od vas Delalic smeta ?
U kojem svijetu ti živiš
- Tercius
#22 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
zrakomlat wrote:Sad kad uleti neki novoregistrovani padobranac, štovatelj lika i djela gore navedenog s pričom : šta je pi*ko, što mu to ne kažeš u lice ako si faca, prođeš gradom kraj njega, spuštaš pogled itd..
-
stranacc
#23 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Da se bi rijesiti Susica , lahko je za bendzija 
-
FreakyStyley
#24 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
Nevezano toliko za ovu temu, ja mislim da ovaj kult uzdizanja, uvazavanja i postovanja kriminalaca (ne od strane istih kao sto je on, nego od "obicne" raje) postoji samo kod nas, u Srbiji i medju onom fukarom u Juznoj Americi. Stvarno interesentan fenomen.
Od Juke, dvojice Cela, dvojice Nasera, Gasija ili koga god pa do danas ovog kurcevitog papcica i jajare.
Nemojte samo da neko dodje s pricom: "Celo, Juka, odbrana, prije rata, blablabla." Obojica su ratno-profiterske karine.
U Sarajevu taj kult stovanja takvih idiota oduvijek postoji, od kako znam za sebe ja o tome slusam. I dan-danas starije Sarajlije prepricavaju dogodovstine klosara, kriminalaca, sibicara, dokolicara i probisvjeta. Oni su, kao, prava raja. Prave Sarajlije. Prepricava se i ono "'Alo, pisac!" upuceno Andricu. Jos se smatra pozitivnim i kao oslikava duh Sarajeva. Mi i danas kultivisemo takav sistem(odnosno manjak istog) vrijednosti ovdje.
Zato, nek puca Benjo. Ko nas jebe.
Od Juke, dvojice Cela, dvojice Nasera, Gasija ili koga god pa do danas ovog kurcevitog papcica i jajare.
Nemojte samo da neko dodje s pricom: "Celo, Juka, odbrana, prije rata, blablabla." Obojica su ratno-profiterske karine.
U Sarajevu taj kult stovanja takvih idiota oduvijek postoji, od kako znam za sebe ja o tome slusam. I dan-danas starije Sarajlije prepricavaju dogodovstine klosara, kriminalaca, sibicara, dokolicara i probisvjeta. Oni su, kao, prava raja. Prave Sarajlije. Prepricava se i ono "'Alo, pisac!" upuceno Andricu. Jos se smatra pozitivnim i kao oslikava duh Sarajeva. Mi i danas kultivisemo takav sistem(odnosno manjak istog) vrijednosti ovdje.
Zato, nek puca Benjo. Ko nas jebe.
- Logovan
#25 Re: Dokle ćemo trpiti Benjamina Delalića?
E svasta.madesa wrote:bolje i on na ulici nego neki narkoman koji ce ukrasti djetetu mobitel ili ga zbosti ako mu ne da. Kome od vas Delalic smeta ?