Dnevnik

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vam

#1 Dnevnik

Post by Vam »

Pisete li dnevnik?

Nasao sam da je pisanje dnevnika jedna jednostavna, pozitivna stvar koju svako moze uciniti za sebe. Ne iz licnog primjera, nego iz razlicitih izvora sa neta. Kad kazem pozitivna mislim na par razlicitih razloga zbog kojih imam takav dojam. Meni ova ideja djeluje interesantno i tek zelim da pocnem pisati.
Navodno, pisanje nam pomaze da se osjecamo bolje, posebno ukoliko pisemo o stvarima koje nam stvaraju stres ili o kojima iz nekog razloga ne mozemo pricati, tako da nam pomaze ukoliko ih bar zapisemo.
Takodje, pisanjem dobivamo uvid koliko energije i vremena trosimo na odredjene stvari, bilo da se radi o poslu ili mozda o idejama, te ih onda mozemo promijeniti na bolje.
I na kraju, redovno pisanje nam pomaze da bolje pisemo (izrazajnije, ljepse) sto je ja bih rekao uvijek korisno.
Vam

#2 Re: Dnevnik

Post by Vam »

Izgleda da sam na totalno pogresnom mjestu postavio ovo pitanje... forumasi ne pisu dnevnike, pisu po forumu...
saric

#3 Re: Dnevnik

Post by saric »

pisem na nekoliko foruma, jos da dnevnike pisem o jadu bi se zabavio :lol:
djana h

#4 Re: Dnevnik

Post by djana h »

Vjerovatno :) teško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
Što se tiče pisanja, sve stoji što si i sam zapazio, a, iz vlastitog iskustva, mogu reći da je dnevnik najkorisniji kao vreća za istresanje ljutnje, želje, raznih frustracija,... onda nakon nekog vremena lijepo se vratiš na početak, pa čitaš, čudiš se nerijetko sam sebi...
Vam

#5 Re: Dnevnik

Post by Vam »

djana h wrote: 29/08/2022 14:06 Vjerovatno :) teško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
Što se tiče pisanja, sve stoji što si i sam zapazio, a, iz vlastitog iskustva, mogu reći da je dnevnik najkorisniji kao vreća za istresanje ljutnje, želje, raznih frustracija,... onda nakon nekog vremena lijepo se vratiš na početak, pa čitaš, čudiš se nerijetko sam sebi...
Ili mozda pises o idejama koje tesko da mozes realizovati, a nema potrebe da se o njima raspravlja, nesto tipa "ponekad zelim da se izoliram iz drustva i zivim u prirodi..." sto je drugacije od otvaranja teme "zivot u prirodi, da ili ne?" 🙂
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Dnevnik

Post by Truba »

Ne pisem
Ali upisujem troskove
Pa kad pregledam kao dnevnik hodanja
VladaFBiH

#7 Re: Dnevnik

Post by VladaFBiH »

Black swan wrote: 29/08/2022 16:04 Ne pisem
Ali upisujem troskove
Pa kad pregledam kao dnevnik hodanja
Meni to izgleda kao knjiga plača... kad vidiš na šta sve pare idu možeš samo da plačeš :) . Ja sam prije par godina vodio sve troškove nekih 5 mjeseci i kada sam ih na kraju analizirao skontao sam da mogu jedino da uštedim na sebi i to na par kafa i eventualno par odlazaka na doručak... poslije toga sam prestao i opet imam isto para kao i ranije :D
epik

#8 Re: Dnevnik

Post by epik »

Pisao sam dnevnik u detalje jednom u sedmici, ponekad bi preskoci tri cetiri sedmice.... Pisao sam od 16te do 32. Godine, medjutim kad sam se ozenio spalio sam ga u napadu panike da ne padne u pogresne ruke...
moonca

#9 Re: Dnevnik

Post by moonca »

:thumbup: neka si..
Vam

#10 Re: Dnevnik

Post by Vam »

epik wrote: 29/08/2022 16:10 Pisao sam dnevnik u detalje jednom u sedmici, ponekad bi preskoci tri cetiri sedmice.... Pisao sam od 16te do 32. Godine, medjutim kad sam se ozenio spalio sam ga u napadu panike da ne padne u pogresne ruke...
Pametan potez
djana h

#11 Re: Dnevnik

Post by djana h »

Vam wrote: 29/08/2022 15:13
djana h wrote: 29/08/2022 14:06 Vjerovatno :) teško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
Ili mozda pises o idejama koje tesko da mozes realizovati, a nema potrebe da se o njima raspravlja, nesto tipa "ponekad zelim da se izoliram iz drustva i zivim u prirodi..." sto je drugacije od otvaranja teme "zivot u prirodi, da ili ne?" 🙂
Vidim kojim generacijama pripadaš :)
Taj vid pisanja bi odabrali neki drugi klinci... danas, nažalost ili na radost onih koji vole vrijeme provoditi na forumu, otvore se teme s podobnim naslovom i pišeš.
O čemu razmišljaš... do Šta jedeš i tako misli pretočiš na više tema. Publika je tu, naravno, ali vremenom navikneš na to. Kao na kamere u zatvorenom prostoru.
Novi vid dnevnika, vrijeme ide dalje.
A i forumi izumiru, ne znam šta očekivati dalje :lol:
djana h

#12 Re: Dnevnik

Post by djana h »

epik wrote: 29/08/2022 16:10 Pisao sam dnevnik u detalje jednom u sedmici, ponekad bi preskoci tri cetiri sedmice.... Pisao sam od 16te do 32. Godine, medjutim kad sam se ozenio spalio sam ga u napadu panike da ne padne u pogresne ruke...
... u napadu panike... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Dnevnik

Post by Truba »

Ja sam ratni dnevnik spalio
I novine iz rata...una bh ekskluziv globus...
Spremio mobitel da snimam ali vatra je bila 5 metara
Sve sprzila pobjego sam...jebo snimanje
Iszopio bi se mobitel
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14 Re: Dnevnik

Post by Bobi »

U ozbiljnim firmama svako mora pisat dnevnik. Ko piše na poslu dnevnik ?
Vam

#15 Re: Dnevnik

Post by Vam »

Bobi wrote: 10/10/2022 23:11 U ozbiljnim firmama svako mora pisat dnevnik. Ko piše na poslu dnevnik ?
U neozbiljnim firmama dnevnik i ne postoji...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16 Re: Dnevnik

Post by Bobi »

Vam wrote: 10/10/2022 23:13
Bobi wrote: 10/10/2022 23:11 U ozbiljnim firmama svako mora pisat dnevnik. Ko piše na poslu dnevnik ?
Šta misliš da uvedem obavezu moderatorima da pišu dnevnik, sta su radili na forumu :D ? Samo da kažem da smo mi neformalna grupa ljudi :D.
Vam

#17 Re: Dnevnik

Post by Vam »

Bobi wrote: 10/10/2022 23:26
Vam wrote: 10/10/2022 23:13

Šta misliš da uvedem obavezu moderatorima da pišu dnevnik, sta su radili na forumu :D ? Samo da kažem da smo mi neformalna grupa ljudi :D.
Pa mislim da me zezas, samo ne znam zasto me zezas...?
Post Reply