Da li je normalno?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

prog321

#51 Re: Da li je normalno?

Post by prog321 »

AstorH wrote:Kako mozes tako reci da se vj. nece nikada izlijeciti. Ljudi sta je vama jeste li svjesni sta izgovarate?
:(

Sent from my iPad using Tapatalk
Statistika ne laze. Niko se nije izljecio, pa ne vjerujem da bi i ona.
Moras uzimati lijekove protiv depresije dok si ziv.
AstorH

#52 Da li je normalno?

Post by AstorH »

Sve se slazem, ali ne moze dijeliti neko dijagnoze ko je samo vidio tamo nekoga. To dovodi curu u jos goru situaciju. Takvim osobama se mora pristupati jako oprezno i optimisticno, onaj je plasi sizofrenijom, ovaj govori da se vj. nece nikada izlijeciti. Alo, pa to nije u redu !

Big Ang

#53 Re: Da li je normalno?

Post by Big Ang »

AstorH wrote:Sve se slazem, ali ne moze dijeliti neko dijagnoze ko je samo vidio tamo nekoga. To dovodi curu u jos goru situaciju. Takvim osobama se mora pristupati jako oprezno i optimisticno, ovnaj je plasi sizofrenijom, ovaj govori da se vj. nece nikada izlijeciti. Alo, pa to nije u redu !

Nije nikako u redu
avetinja

#54 Re: Da li je normalno?

Post by avetinja »

Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
Big Ang

#55 Re: Da li je normalno?

Post by Big Ang »

avetinja wrote:Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
To tako ne funkcionise. I sta znaci "covjek poznaje probkem"?. Ni doktor ovdje ne bi mogao dati dijagnozu ali firumas koji zna covjeka moze. Uzaa.
Zatamnjena stakla

#56 Re: Da li je normalno?

Post by Zatamnjena stakla »

:skoljka:
bull21

#57 Re: Da li je normalno?

Post by bull21 »

Ona da je dobro depresivna ne bi bila na internetu i svima govorila da je depresivna. Borio sam se sa depresijom šest godina i ako išta znam onda je to da ti piskaranje na forumu padne kao zadnja stvar na pamet tako da... manite se internet doktora i lockajte temu. Cura neka ode doktoru i neka se ne boji i ne stidi. Čak i da je depresivna, može se riješiti kroz adekvatan i pametan pristup. Šta bezveze prepadate curu i govorite gluposti.
avetinja

#58 Re: Da li je normalno?

Post by avetinja »

Big Ang wrote:
avetinja wrote:Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
To tako ne funkcionise. I sta znaci "covjek poznaje probkem"?. Ni doktor ovdje ne bi mogao dati dijagnozu ali firumas koji zna covjeka moze. Uzaa.
Vidiš da je rekao da zna osobu sa istim simptomima. Psiha jeste različita, ali ne može biti potpuno drugačije nego kako kod te osobe.
m_l

#59 Re: Da li je normalno?

Post by m_l »

Zokipfc wrote:
m_l wrote:...kako kome, bilo religija, ili vjera :wink:
Mozes li mi dati konkretan primjer? Ne provociram, zanima me.
Opcenito: djeluje vrlo pozitivno na tijelo, um i duh, bar kod mene.
BourbonVanilla

#60 Re: Da li je normalno?

Post by BourbonVanilla »

Posto nisam u medjuvremenu ulazila, tek sam iscitala sve komentare..
Ove "duhovite" koji spominju nejebicu, pse lutalice i slicno, necu ni komentarisati. Ostalima, koji su dali normalne komentare i iskrene savjete, i javili se privatno porukom, hvala. Bilo je i nekoliko stvarno odlicnih postova ciji su me postavljaci dobro "procitali" i razumjeli. Zao mi je sto nisam redovno citala i odgovarala, ovako nemam vremena pojedinacno se osvrtati na neke stvari.
Voljela bih samo ko je imao iskustva sa nekom strucnom osobom da mi se javi privatnom porukom, jer zelim postaviti neka pitanja u vezi toga.
Post Reply