Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sve se slazem, ali ne moze dijeliti neko dijagnoze ko je samo vidio tamo nekoga. To dovodi curu u jos goru situaciju. Takvim osobama se mora pristupati jako oprezno i optimisticno, onaj je plasi sizofrenijom, ovaj govori da se vj. nece nikada izlijeciti. Alo, pa to nije u redu !
AstorH wrote:Sve se slazem, ali ne moze dijeliti neko dijagnoze ko je samo vidio tamo nekoga. To dovodi curu u jos goru situaciju. Takvim osobama se mora pristupati jako oprezno i optimisticno, ovnaj je plasi sizofrenijom, ovaj govori da se vj. nece nikada izlijeciti. Alo, pa to nije u redu !
Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
avetinja wrote:Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
To tako ne funkcionise. I sta znaci "covjek poznaje probkem"?. Ni doktor ovdje ne bi mogao dati dijagnozu ali firumas koji zna covjeka moze. Uzaa.
Ona da je dobro depresivna ne bi bila na internetu i svima govorila da je depresivna. Borio sam se sa depresijom šest godina i ako išta znam onda je to da ti piskaranje na forumu padne kao zadnja stvar na pamet tako da... manite se internet doktora i lockajte temu. Cura neka ode doktoru i neka se ne boji i ne stidi. Čak i da je depresivna, može se riješiti kroz adekvatan i pametan pristup. Šta bezveze prepadate curu i govorite gluposti.
avetinja wrote:Ako čovjek poznaje problem, bolje da joj odmah direktno kaže u kost, nego da se prenemaže. Možda će je baš tako natjerati da potraži stručnu pomoć. Postavljačici teme želim sretno liječenje i da se izvuče iz toga.
To tako ne funkcionise. I sta znaci "covjek poznaje probkem"?. Ni doktor ovdje ne bi mogao dati dijagnozu ali firumas koji zna covjeka moze. Uzaa.
Vidiš da je rekao da zna osobu sa istim simptomima. Psiha jeste različita, ali ne može biti potpuno drugačije nego kako kod te osobe.
Posto nisam u medjuvremenu ulazila, tek sam iscitala sve komentare..
Ove "duhovite" koji spominju nejebicu, pse lutalice i slicno, necu ni komentarisati. Ostalima, koji su dali normalne komentare i iskrene savjete, i javili se privatno porukom, hvala. Bilo je i nekoliko stvarno odlicnih postova ciji su me postavljaci dobro "procitali" i razumjeli. Zao mi je sto nisam redovno citala i odgovarala, ovako nemam vremena pojedinacno se osvrtati na neke stvari.
Voljela bih samo ko je imao iskustva sa nekom strucnom osobom da mi se javi privatnom porukom, jer zelim postaviti neka pitanja u vezi toga.