dragi moj sa finim avatarom...kebele wrote:Dragi moji Bosanci i Hercegovci, svi znamo da je mislila u pozitivnom smislu "da su najviše zaslužila djeca BiH".
Nemojmo etiketirati ono što nije rečeno. Zašto od bezazlene rečenice jedne, u tom trenutku, zbunjene žene, zašto da izmišljamo da je kazala neku nakaradu i zlobu. Nije pošteno.
ja zaista ne osjecam potrebu da dokazujem da sam "neopterecen prosloscu" ,antinacionalista,antimilitarista
Stvar je u tome sto niko od nje nije trazio da se ona angazuje,da se ona bori protiv necega,ali takodjer niko nije trazio da oblaci uniforme i pjeva vojnicima... to je ucinila dobrovoljno i sada prodaje neke jeftine lazi koje stvarno nemaju smisla,prodaje sebe kao simbola zajednistva i lijepog zivota u prosloj drzavi,eh pa i simboli mjenjaju znacenja...
ona je svoj status simbola svojerucno promjenila ako ne za 180 stepeni,onda bar za 90...
ona kaze da je bilo vrijeme da "suti" i ja to postujem ,mada je upravo bilo vrijeme da se ne suti,no nije za svakog da govori... Brena nije sutila ... ona uniforma,koncert "junacima" i spot nisu sutnja,nego jasan govor,samo su njeni slusaoci (ionako) gluhi...