Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
The Silent Man

#1151 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by The Silent Man »

kebele wrote:Dragi moji Bosanci i Hercegovci, svi znamo da je mislila u pozitivnom smislu "da su najviše zaslužila djeca BiH".
Nemojmo etiketirati ono što nije rečeno. Zašto od bezazlene rečenice jedne, u tom trenutku, zbunjene žene, zašto da izmišljamo da je kazala neku nakaradu i zlobu. Nije pošteno. :skoljka:
dragi moj sa finim avatarom... :)
ja zaista ne osjecam potrebu da dokazujem da sam "neopterecen prosloscu" ,antinacionalista,antimilitarista :) (bdw.extra termin) na taj nacin da idem,podrzavam,ne reagujem na koncert osobe koja je visestruko kompromitirana koketiranjem (podrzavanje je mozda gruba rjec) sa simbolima koji su nanijeli previse zla meni,mojoj zemlji i narodu... takodjer imam pravo i vidim potrebu da osobama koje zele pored svega ici na taj "spektakl" koji uopste nema ni neku umjetnicku niti sentimentalnu (ne vise) vrijednost kazem da rade jednu gresku po svoj obraz,po obraz svoga grada i odnosa naspram svoje (tragicne) proslosti
Stvar je u tome sto niko od nje nije trazio da se ona angazuje,da se ona bori protiv necega,ali takodjer niko nije trazio da oblaci uniforme i pjeva vojnicima... to je ucinila dobrovoljno i sada prodaje neke jeftine lazi koje stvarno nemaju smisla,prodaje sebe kao simbola zajednistva i lijepog zivota u prosloj drzavi,eh pa i simboli mjenjaju znacenja...
ona je svoj status simbola svojerucno promjenila ako ne za 180 stepeni,onda bar za 90...
ona kaze da je bilo vrijeme da "suti" i ja to postujem ,mada je upravo bilo vrijeme da se ne suti,no nije za svakog da govori... Brena nije sutila ... ona uniforma,koncert "junacima" i spot nisu sutnja,nego jasan govor,samo su njeni slusaoci (ionako) gluhi...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1152 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

Baby Blue wrote:Eeeeee, da se mi Bogdo znamo ovako lijepo organizovati i dici frku, proteste pa i davati lovu kad treba sprijeciti kriminal (maloljetnicki i onaj na visokom nivou), mito i korupciju, pronevjere... Ne smijem ni pomisliti gdje bi nam kraj bio 8-) .
Ali, posto su kod nas uvijek one trecerazredne stvari od presudnog znacaja za egzistenciju, smanjenje gore pobrojanih problema, a i vitalni nacionalni interes :D , nagura ova tema bruku stranica.
Breni se zamjera stosta, znamo i mi, zna i ona. Zamjeralo se i zamjera i drugima pa svijet opstaje. Nije ovo nikakav test za Brenu, zena voli novac i slavu iznad svega i ne staje. Nema ona taj obraz koji svi trazite pa da izjavljuje nesto sto bi neko zelio cuti, niti da radi sto bi drugi zeljeli da radi. Da je imala obraza davno je mogla svoje krive Drine ispraviti. Sta bi to znacilo i da je veceras izjavila kako ona misli da je ovdje bila agresija, i kako suosjeca s majkama, zrtvama? Onda bi bile ispisane nove stranice kako je Brena poltron, uvlakac, licemjer, opet bi bilo sto to nije rekla kad je trebalo itd. itd.
Neko je mislio da je dobro vrijeme i dobra stvar da ona organizira koncert. Zasto bih ja ili bilo ko placao da se taj koncert otkaze? Ako se vec hoce pokazati da je ona u Sarajevu nepozeljna, najjednostavnija i najispravnija stvar je ostaviti Zetru praznu tu noc. Sve ostalo je cista demagogija. Ali, meni se cini da se mi ovdje bojimo neceg drugog? Nas samih. Bojimo se da bi Zetra mogla biti puna i da cemo opet dobiti samar stvarnosti ko smo i sta smo. :wink:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Bravo.....to je naJveČa noČna Mora hovijeh PatriJota.........sjeČali se ko Bajage i njegovog koncerta tad je skenderija bila skoro prazna....Ćoek nikad više nije privirio u Sarajevo......mada po meni nepravedno al eto tako je kako je Sarajevo mu okrenulo ledja.
Better Man

#1153 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Better Man »

pici wrote:
Baby Blue wrote:Eeeeee, da se mi Bogdo znamo ovako lijepo organizovati i dici frku, proteste pa i davati lovu kad treba sprijeciti kriminal (maloljetnicki i onaj na visokom nivou), mito i korupciju, pronevjere... Ne smijem ni pomisliti gdje bi nam kraj bio 8-) .
Ali, posto su kod nas uvijek one trecerazredne stvari od presudnog znacaja za egzistenciju, smanjenje gore pobrojanih problema, a i vitalni nacionalni interes :D , nagura ova tema bruku stranica.
Breni se zamjera stosta, znamo i mi, zna i ona. Zamjeralo se i zamjera i drugima pa svijet opstaje. Nije ovo nikakav test za Brenu, zena voli novac i slavu iznad svega i ne staje. Nema ona taj obraz koji svi trazite pa da izjavljuje nesto sto bi neko zelio cuti, niti da radi sto bi drugi zeljeli da radi. Da je imala obraza davno je mogla svoje krive Drine ispraviti. Sta bi to znacilo i da je veceras izjavila kako ona misli da je ovdje bila agresija, i kako suosjeca s majkama, zrtvama? Onda bi bile ispisane nove stranice kako je Brena poltron, uvlakac, licemjer, opet bi bilo sto to nije rekla kad je trebalo itd. itd.
Neko je mislio da je dobro vrijeme i dobra stvar da ona organizira koncert. Zasto bih ja ili bilo ko placao da se taj koncert otkaze? Ako se vec hoce pokazati da je ona u Sarajevu nepozeljna, najjednostavnija i najispravnija stvar je ostaviti Zetru praznu tu noc. Sve ostalo je cista demagogija. Ali, meni se cini da se mi ovdje bojimo neceg drugog? Nas samih. Bojimo se da bi Zetra mogla biti puna i da cemo opet dobiti samar stvarnosti ko smo i sta smo. :wink:

Bravo.....to je naJveČa noČna Mora hovijeh PatriJota.........sjeČal..i se ko Bajage i njegovog koncerta tad je skenderija bila skoro prazna....Ćoek nikad više nije privirio u Sarajevo....mada po meni nepravedno al eto tako je kako je Sarajevo mu okrenulo ledja.
Prošle godine Bajaga je 2 puta rasprodao Dom Mladih, svirao je takođe u Fisu na otvorenom, Coloseumu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1154 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

Better Man wrote:
pici wrote:

Bravo.....to je naJveČa noČna Mora hovijeh PatriJota.........sjeČal..i se ko Bajage i njegovog koncerta tad je skenderija bila skoro prazna....Ćoek nikad više nije privirio u Sarajevo....mada po meni nepravedno al eto tako je kako je Sarajevo mu okrenulo ledja.
Prošle godine Bajaga je 2 puta rasprodao Dom Mladih, svirao je takođe u Fisu na otvorenom, Coloseumu

:thumbup: :bih: svaka Čast i neka je poslije onog fijaska od prije deset i kusur godina...... :thumbup:
Nighthunter

#1155 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Nighthunter »

Nemam riječi kojim bih opisao bagru koja će platiti kartu za njen koncert u Sarajevu. To će samo pokazati ko smo i šta smo, pamtimo li svoju prošlost i na kraju krajeva jesmo li glupi kako nam to često znaju reći :?
Zatrovan je narod turbo folkom, mene je strah činjenice da živim u državi s toliko debila najiskrenije to kažem :x
Neelix

#1156 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Neelix »

kako bih volio da vidim ove vrle hrabre forumase, u srbiji devedes' trece, kako HRABRO dizu svoj glas protiv agresije....ahaaaaaaa....
mofo33

#1157 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

Nighthunter wrote:Nemam riječi kojim bih opisao bagru koja će platiti kartu za njen koncert u Sarajevu. To će samo pokazati ko smo i šta smo, pamtimo li svoju prošlost i na kraju krajeva jesmo li glupi kako nam to često znaju reći :?
Zatrovan je narod turbo folkom, mene je strah činjenice da živim u državi s toliko debila najiskrenije to kažem :x
joj tebe! snijeg pade na behar, na voce, neka ____ ko god koga hoce :-)
narodu treba hljeba i igara, turbo-folk je najpristupacniji vecini umova, nema veze
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1158 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote:kako bih volio da vidim ove vrle hrabre forumase, u srbiji devedes' trece, kako HRABRO dizu svoj glas protiv agresije....ahaaaaaaa....

Ne, onda će HRABRO otići do Brčkog u Rambo stilu, nije važno što će obući (čovjek pobogu u takvim momentima ne razmišlja o stajlingu) i zapjevati i dati koju izjavu. Ima ih koji su šutili i nitko im radi toga ne zamjera. Primjer već spomenuti Čola.
Neelix

#1159 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Neelix »

kakvo zlocinacko djelo, otici u rodni grad :shock: sace je brammertz privest :-)
SPARTAK

#1160 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by SPARTAK »

hajmo sakupiti 23.000 KM i OTKAZATI KONCERT

hajde vise...
Bandierra Rossa

#1161 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Bandierra Rossa »

Neelix wrote:kakvo zlocinacko djelo, otici u rodni grad :shock: sace je brammertz privest :-)
Mislim da je pomenuta gospođa rođena u kukuruzima a ne u nekom gradu.

No,to nije tema ovog foruma...
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1162 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by grunt »

kokakolas wrote:
Ja ne znam jesi li ti ozbiljan ili prosipaš neukusne fazone...

http://img63.exs.cx/img63/5126/Brena.jpg

sa facebook grupe:

*Dok je BiH patila, ona je četnicima pjevala i oblačila četničku uniformu, a sada nama dolazi da pjeva. Kada nam je u ratu trebala pomoć, nigdje je nije bilo, a sada došla od nas pare da uzima. Snjimila je cijeli spot u uniformi vojske koja je baš tu istu Zetru zapalila i mnogo bola nanijela ovom narodu. To što je uradila pred kamerama je samo sitnica u odnosu na ono šta je radila bez kamera i fotoaparata, samo razmislite.
:lol: kakva glupost,ispada da ce brena sa puskom tjerati ljude da kupuju karte i da idu na njen koncert :-) :D
turban

#1163 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by turban »

Koja Brena bre...ova li je... :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=tDFywAGTpRA

Ma marsch u tri materine,netreba joj dati nosa promoliti,cetnikusa nr1... :x :evil:
Maraschino

#1164 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Image

Image

sta ste zapeli oko te brene,

uzeti pare za salu...koreografiju uraditi ovim zastavama pa ako otpjeva, dobro je ako odbije, do nje je...

ja mislim da za vidovdan 28.06. 2009. god. pjeva u banja luci...koreografija, mos mislit... :-) :D
Bandierra Rossa

#1165 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Što se mene tiče,ja bih lakše podnio da u Sarajevo dođe SVINJSKA GRIPA nego ta
prigradska profukljačica(Brena)...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1166 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

Ne bih otisla na njen koncert ni da je dala $1.000.000 za majke Srebrenice, jer to nije vrsta muzike koju slusam.

Ono sto mislim o njoj moze se sazeti u 4 rijeci - Zaba bila, zaba ostala ( ne fizicki ).
Bojimo se da bi Zetra mogla biti puna i da cemo opet dobiti samar stvarnosti ko smo i sta smo.
Istina i jako, jako zalosno.

Eto.
Last edited by Latina on 24/05/2009 12:37, edited 1 time in total.
Bandierra Rossa

#1167 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Evo i od mene jedan:

http://www.youtube.com/watch?v=56nqoQdG ... re=related

(P.S. Midhetu Kurspahić za predsjednicu BiH...).
Neelix

#1168 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Neelix »

sta vam je ba...uzivajte :-)
staza

#1169 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by staza »

Treba osnovati Svenarodni medij.
Pomislite: TV-emisija: večernji gosti: Branimir Glavaš, Ante Prkačin, Lepa Brena, Slavko Jovičić Slavuj, Indira Radić, Marko Perković Thompson, Elvira Rahić.
Tema emisije: Očuvanje tradicionalnih muzičkih stilova.
:bih:
Latina

#1170 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

Dobar si ti meni @Neelix. Nesto kontra, ovo-ono.

Svaka cast.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1171 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by hrasno38 »

Nekada davno jedan veliki covjek je istinski govorio "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i to je govorio sa pravom jer je ta omladina se non-stop dokazivala na 1001 nacin. Danas bi se moglo komotno reci "Jadna je ova zemlja koja ima ovakvu omladinu". 92 godine omladina je uzela puske u ruke i odbranila ovu zemlju. 2008 godine najveci domet ove danasnje omladine je da sere po forumima o koncertu Brene dok covjek koji je bio u toku tog rata u Radikalnoj stranci danas vodi vijece ministara i sistemski unistava ovu zemlju iz dana u dan. Sigurno 50% parlamentaraca BiH iz RS-a je nosilo uniforme i sto je jos gore ne samo nosilo nego se i ponasalo u sladu sa odjelima koje su nosili tih ratnih godina a danas sasvim nonsalantno setaju po Sarajevu pored svih vas "internet revolucionara" i vas boli cuna (ako je imate) za to, jer da bi njima nesto progovorili za to vec treba imati ono sto je imala nekada omladina a to je hrabrost.
Danasnja omladina nema ni ovo "h" o te hrabrosti i treba samo moliti boga da se opet ne desi 92 godina jer tada Bosne i Hercegovine sigurno vise ne bi bilo. Boli vas sto vam roditelji jedva dobiju zaradjene plate, sto vas jebu na fakultetima kako znaju i umiju profesori pedofili, sto vam po gradu setaju oni koji su ga rusili i palili, sto vam danasnji politicari kradu buducnost, najvaznije je sprijeciti koncert Lepe Brene jer su to pozeljele Zelene Beretke.
Zelene Beretke ili Svrakicevska prcija je organizacija cije su vodje 90% zadnjeg rata provele van ovog grada. Jedan Svrakic u Italiji, drugi u Zagrebu a treci po Turskoj. Prije rata su posjedovali samo jedan mali servis a sada posjeduju pola carsije. E to su vasi idoli. Ne cuh niti jednog istinskog heroja ovog grada da vodi diskusiju oko dolaska Brene jer danas sam jednog takvog sreo na stakama i trazio mi je marku. Jedan od onih koji su dijelove svoga tijela dali za ovaj grad danas prose po njemu i nemaju pojma da Brena treba da drzi koncert jer je pitanje da li imaju sta da jedu. Ali to vas dragi moji omladinci uopste ne interesuje vaznija je Brena i njen koncert. Ali naravno najlakse je skretati paznju sa zivotnih tema na one totalno beznacajne pogotovo kad imas levate kojima mozes manipulisati.
Od 96 do danas kroz ovaj grad vam je prodefiliralo bruka onih koji su nosali raznorazne uniforme u tom ratu ali sve je stvar ukusa. Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose a oni sto su dobili ljiljane zbog tunela i zbog prezimena zive u stanovima koje su kupili za 10.000 KM vozaju najnovije dzipove familijarno i familijarno mjesecno kuci donose 10-15.000 KM. Kad sve to i jos masu zvotnih najobicnijih problema dragi moji uspijete da dovedete do nivoa normalnog drustva onda cu ja stati na celo kolone sa transparentom " BRENO RAZGULI" i tada ce opet vaziti ono sa pocetka "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i gradu koji ima ovakve stanovnike.!!!!!
kebele

#1172 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kebele »

Hrasno38, svaka ti je zlatna! Hvala na ovom postu.
suspect_zero

#1173 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by suspect_zero »

hrasno38 wrote:Nekada davno jedan veliki covjek je istinski govorio "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i to je govorio sa pravom jer je ta omladina se non-stop dokazivala na 1001 nacin. Danas bi se moglo komotno reci "Jadna je ova zemlja koja ima ovakvu omladinu". 92 godine omladina je uzela puske u ruke i odbranila ovu zemlju. 2008 godine najveci domet ove danasnje omladine je da sere po forumima o koncertu Brene dok covjek koji je bio u toku tog rata u Radikalnoj stranci danas vodi vijece ministara i sistemski unistava ovu zemlju iz dana u dan. Sigurno 50% parlamentaraca BiH iz RS-a je nosilo uniforme i sto je jos gore ne samo nosilo nego se i ponasalo u sladu sa odjelima koje su nosili tih ratnih godina a danas sasvim nonsalantno setaju po Sarajevu pored svih vas "internet revolucionara" i vas boli cuna (ako je imate) za to, jer da bi njima nesto progovorili za to vec treba imati ono sto je imala nekada omladina a to je hrabrost.
Danasnja omladina nema ni ovo "h" o te hrabrosti i treba samo moliti boga da se opet ne desi 92 godina jer tada Bosne i Hercegovine sigurno vise ne bi bilo. Boli vas sto vam roditelji jedva dobiju zaradjene plate, sto vas jebu na fakultetima kako znaju i umiju profesori pedofili, sto vam po gradu setaju oni koji su ga rusili i palili, sto vam danasnji politicari kradu buducnost, najvaznije je sprijeciti koncert Lepe Brene jer su to pozeljele Zelene Beretke.
Zelene Beretke ili Svrakicevska prcija je organizacija cije su vodje 90% zadnjeg rata provele van ovog grada. Jedan Svrakic u Italiji, drugi u Zagrebu a treci po Turskoj. Prije rata su posjedovali samo jedan mali servis a sada posjeduju pola carsije. E to su vasi idoli. Ne cuh niti jednog istinskog heroja ovog grada da vodi diskusiju oko dolaska Brene jer danas sam jednog takvog sreo na stakama i trazio mi je marku. Jedan od onih koji su dijelove svoga tijela dali za ovaj grad danas prose po njemu i nemaju pojma da Brena treba da drzi koncert jer je pitanje da li imaju sta da jedu. Ali to vas dragi moji omladinci uopste ne interesuje vaznija je Brena i njen koncert. Ali naravno najlakse je skretati paznju sa zivotnih tema na one totalno beznacajne pogotovo kad imas levate kojima mozes manipulisati.
Od 96 do danas kroz ovaj grad vam je prodefiliralo bruka onih koji su nosali raznorazne uniforme u tom ratu ali sve je stvar ukusa. Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose a oni sto su dobili ljiljane zbog tunela i zbog prezimena zive u stanovima koje su kupili za 10.000 KM vozaju najnovije dzipove familijarno i familijarno mjesecno kuci donose 10-15.000 KM. Kad sve to i jos masu zvotnih najobicnijih problema dragi moji uspijete da dovedete do nivoa normalnog drustva onda cu ja stati na celo kolone sa transparentom " BRENO RAZGULI" i tada ce opet vaziti ono sa pocetka "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i gradu koji ima ovakve stanovnike.!!!!!

Nakon ovoga predlažem da se tema zatvori, hrasno38 je sve rekao :thumbup: nakon ovoga svaki drugi komentari su bespotrebni
Latina

#1174 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

Mislim da se varas @hrasno38. Sve sto si naveo u postu sve nas boli, ali osvrnucu se na ovaj dio :
Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose
Prije svega, novac potrosen na ulaznice itd na koncertu, je novac koji ce jos vise nedostajati borcima koji prose narednog jutra. Drugo, ima nesto i u simbolici koji nosi cin njenog dolaska - ako nije dobrodosla u Sarajevu kao sto ne bi trebala biti, zapamtice to i ona, a i taj borac. Nije sramota biti siromasan, nesto drugo je sramota.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1175 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

ne znam zašto se skoro u svakoj temi povlači isto, a to su visoka politička pitanja ili teška socijalna situacija. Međutim, mora se shvatiti da nemaju svi ljudi reurse ni mogućnosti (pri tome mislim i na intelektualne) da to promijene ili nešto pozitivno doprinesu. Ne možemo sve to sad kao srediti, pa onda o Breni. NIje to ja ću sad počistiti svoju kuću, pa ću onda sjest i zapalit. Svako je pitanje odvojeno i kompleksno i ne osjećam se manje građaninom ove zemlje što pišem o temi i što mi smeta da se do juče razrušena Zetra hori bum cile bum od nekoga ko je bio u simbolu rušitelja te dvorane. To nikako ne isklučuje da me se i ostala pitanja tiču i bole. Nekako mi to... hajdemo ovo srediti, pa ćemo o drugom, liči na postavljanje uvjeta. Glas u korist dobrog je bitno dići bilo gdje i bilo kad, svatko u granicama svojih mogućnosti.
Last edited by KatarinaKosaca on 24/05/2009 00:44, edited 1 time in total.
Locked