Federalni ministar trgovine je dobio na kladari preko 100 milja. Kupio stan, ostalo se zajebavao... tako kažuMatzan wrote:Je li neko od vas zna, ali ono baš iz prve ruke a ne tamo neke legende rekla-kazala, nekoga ko se baš dobro opario na klađenju
i ko je s tim parama riješio neki problem?
Ja sam čuo nekih priča koje uglavnom idu da je tamo neki tip dobio pozamašnu svotu, ali da su te pare bile kao eto kratkog vijeka.... ono ili su ponovno spiskane na klađenje ili su potrošene na neke gluposti - profućkane.
Kažem, čuo priče o nekom tamo, dakle rekla-kazala, tako da sam sve to s rezervom prihvatao.
Sjećam se da je na forumu bila tema o nekom tipu iz Mostara koji je valjda uzeo nešto oko 100.000 KM, tako nešto.
Inače, Bogu hvala, operisan od klađenja.
Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
- ultima_palabra
#76 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
- Dr Kova
#77 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Tomahawk11 wrote:
To je nesto drugo. Kakvih sve civija bude, mislis da razmisljaju o tome
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#78 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Znam covjeka koji je uzeo za 7 dana 25 000. Uzeo 11 000 na dva listica i onda jos 14 000 u narednih 5 dana.Matzan wrote:Je li neko od vas zna, ali ono baš iz prve ruke a ne tamo neke legende rekla-kazala, nekoga ko se baš dobro opario na klađenju
Ja sam čuo nekih priča koje uglavnom idu da je tamo neki tip dobio pozamašnu svotu, ali da su te pare bile kao eto kratkog vijeka.... ono ili su ponovno spiskane na klađenje ili su potrošene na neke gluposti - profućkane.
Kažem, čuo priče o nekom tamo, dakle rekla-kazala, tako da sam sve to s rezervom prihvatao.
Sjećam se da je na forumu bila tema o nekom tipu iz Mostara koji je valjda uzeo nešto oko 100.000 KM, tako nešto.
10 000 ulozio u neku plocu, radio nesto oko kuce.
Ostalo sprzio na kladari. I onda se zaduzio kod kog je god mogao. Poceo se sakrivati sam od sebe. Igrati u kladarama gdje ga niko ne zna.
Licno sam nekad 2012. godine bio dobar nekih 6-7 000. Islo ko blesavo. Ali sam i izgubio 3 000 u jednom danu. Kad su Spanci izgubili od Svice na SP i do kraja sve uzmu. Od tad ko da sam ograjisao. Prije nekih godinu dana prestao skroz. Pocelo mi ici na zivce opasno.
- Tesla10
#79 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Kocka je prokleta. Lično da imam neku vlast sve bih kladionice zatvorio i zabranio.
-
oridjidji
#80 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Igram je redovno. Sreca uleti nisu golemi. Ponekad se padne, ponekad prodje. Sve u svemu losa furka. Haram haram. 
- jasko_ba
#81 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Ma samo ne treba pretjerati. Ko igra normalno, umjereno, jedan par svetinja
i mozes imati lijep iznos sa strane na kraju mjeseca. Naravno, samo online kladjenje, po mogucnosti stranice koje ti dozvoljavaju tzv. "cash-out" uzivo i dosta. Recimo, ja samo igram NBA kosarku, pratim istu i dosta je lakse. Jaran isto tako, samo igra kornere u engleskoj ligi.
Ne znam kakva je situacija po nasim kladionicama, nisam u iste usao tamo nekad od 2010-te, vjerovatno je katastrofa i dalje.
- red evil
#82 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Niti sam igrao niti ću igrat. Nisam ni u plusu ni u minusu, pozitivna nula.
A i bez tog me dovoljno mečeva nervira još mi i to treba. A i haram. 
-
Nepass
#83 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Jedno ljeto sam visio sa ekipom na bingu, svaki dan 2-3km. Bila kafana odmah do kladionice i udje jednom konobar i na prvu uze 600km. Prvi sam ga htio pucati pepeljaromKinesko prkno wrote:Listici su mala maca za bingo i kakve zvijeri pravi od ljudi.Udjem nedavno listic odigrati sa drugom (koji se ne kladi)i odigra on bingo dok me je cekao prvi put u zivotu i dobije 9 stojanki.
Jebote,koji muk i zavist u kladionici nastade,kad se jedan osili i poce mater jebat ,i drugu sto je dobio i radnici.
I ovaj ga moj rastavi na proste faktore i jos kaznu plati
U vezi kladionica opcenito, treba bar urediti ovo igranje ispod 18god, ja prvi put sa 14 odigrao listic, raja mi na poker aparatima u osnovnoj visila. Ima ih sto se evo 20god posle nisu okanili.
Ima dosta i ljudi sto ne znaju sto ce od sebe pa ubijaju vrijeme u kladi, nadaju se bogatstvu.
-
Nepass
#84 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Znam ja lika sto je uzeo 13k na onim vockama, ali evo dvije godine posle je duzan preko 100kMatzan wrote:Je li neko od vas zna, ali ono baš iz prve ruke a ne tamo neke legende rekla-kazala, nekoga ko se baš dobro opario na klađenju
- dobar osjecaj
#85 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Obicna bolest ovisnosti. Svi ljudi koji svakodnevno posjecuju kladionice, bez obzira kako to opisivali sebi i drugima kao neku lezernu razbibrigu su bolesni i tesko da ce se ikada izlijeciti od ovisnosti o nekom obliku kladjenja i pokusaja da na takav nacin dodju do novca. Cak i kad dobiju neke krupnije iznose protrace ih u kladjenje jer se samo vise otvori apetit. Prokletstvo za svakog pojedinca koji se upecao u to zlo, za njegovu porodicu i sve bliznje ljude.
Iz tih govana nema spasa.
Meni licno jedna od najodvratnijih posasti.
Iz tih govana nema spasa.
Meni licno jedna od najodvratnijih posasti.
- ultima_palabra
#86 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Kocka je najgori porok, zato što ne možeš popiti 10 milja za noć, ili ušmrkati ili nabiti na onu stvar
A prokockati Boga mi možeš...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#87 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Otkako je uveden bingo radnice se ne mjenjanju, znači da im je pravo dobro finansijski gledano, dok sa druge strane baš i nije. valja cijeli dan u onom dimu biti jer 95% bingaša ne gasi cigaru, kao i to da se radi 12 sati, svaki treći dan slobodan. 4 feninga je listić od kladionice, a fening je bingo. garantujem da tamo gdje se igra bingo malo više da radnica preko milje može izaći mjesečno
- Dr Kova
#88 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
ultima_palabra wrote:Kocka je najgori porok, zato što ne možeš popiti 10 milja za noć, ili ušmrkati ili nabiti na onu stvarA prokockati Boga mi možeš...
- JThomas
#89 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
nema šanse, da imaš tri kurca i tri želucaultima_palabra wrote:Kocka je najgori porok, zato što ne možeš popiti 10 milja za noć, ili ušmrkati ili nabiti na onu stvarA prokockati Boga mi možeš...
a prokockati možeš i što nemaš, pro futuro.
- JThomas
#90 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
tako su i meni rekli, 4 i 1. a toliko se igra da bi ja rekao da ni milja i po - dvije nisu nedostižne uz bakšiš.Admir_1984 wrote:Otkako je uveden bingo radnice se ne mjenjanju, znači da im je pravo dobro finansijski gledano, dok sa druge strane baš i nije. valja cijeli dan u onom dimu biti jer 95% bingaša ne gasi cigaru, kao i to da se radi 12 sati, svaki treći dan slobodan. 4 feninga je listić od kladionice, a fening je bingo. garantujem da tamo gdje se igra bingo malo više da radnica preko milje može izaći mjesečno
šta će, ko nema škole ni nekih posebnih vještina nema šta bolje. ne rade žene manje sati ni u radnjama i supermarketima, ali dobiju 4-5 stoja fiksno, bez ikakve mogućnosti bonusa ili bakšiša.
-
Bambino Blu
#91 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Buckethead wrote:ultima_palabra wrote:Kocka je najgori porok, zato što ne možeš popiti 10 milja za noć, ili ušmrkati ili nabiti na onu stvarA prokockati Boga mi možeš...
ključaj
Ni trave ne mozes popusitit toliko za noc koliko na kocki mozes izgubiti hahah
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#92 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
postoji još jedan vid zarade,a to su oni bingo sistemi. recimo dobitak bude 5,43, ona kaže 5,4 i tako fening po fening može se za kafe i doručka uzeti.JThomas wrote:tako su i meni rekli, 4 i 1. a toliko se igra da bi ja rekao da ni milja i po - dvije nisu nedostižne uz bakšiš.Admir_1984 wrote:Otkako je uveden bingo radnice se ne mjenjanju, znači da im je pravo dobro finansijski gledano, dok sa druge strane baš i nije. valja cijeli dan u onom dimu biti jer 95% bingaša ne gasi cigaru, kao i to da se radi 12 sati, svaki treći dan slobodan. 4 feninga je listić od kladionice, a fening je bingo. garantujem da tamo gdje se igra bingo malo više da radnica preko milje može izaći mjesečno
šta će, ko nema škole ni nekih posebnih vještina nema šta bolje. ne rade žene manje sati ni u radnjama i supermarketima, ali dobiju 4-5 stoja fiksno, bez ikakve mogućnosti bonusa ili bakšiša.
u jednoj kladionici radnica reće otkucala preko 5000 binga, a nije bilo ni 6 sati naveće
i onaj bingo program je napravljen da od svakoga uzme pomalo, a ne kao što priča raja daje 20%. daje on 80%, al zamisli svako 5minuta gazi milja u džep minimalno
-
hizo ramidovic
#93 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
jasamse jednom okladijo zavalijose dvie marke odigro deset parova isvehin pogodijo samo jedan profulijo ikontam haj bice valjda nesta para zaovije devet odem u kladijonicu kadmi ona radnica kaze dami listic ni je dobitni ajajoj ljepo reknem dasam samo jedan profulijo aona meni jope dami listic ni je dobitni itakose snjom pola sata nagadzo ividim nema tuj niakaka hajra izidzem otale ini sam vise uniso nikad utu kladijonicu jersam vidijo dame hoce zajebat idami jame moje pare ajahim nedam
- JThomas
#94 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
ej, da bogdu stvarno nepismeni stvarno tako razmišljaju...

- Dr Kova
- Gojeni H
#96 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
JThomas wrote:valja gledati i slušati one lobanje koje vise na bingu. ono su poluljudi majke mi, bingo dehumanizira
A, sto su ovi starohani vlastitu djecu zarazili ... slusam ih otac i sin i ne mogu da vjerujem.
"Igrace ovaj, ali se onaj povrijedio, idem na XXX tim to je pogodak 100%." Kad ce ovaj drugi: "Daj ba, ne ide im nikad na tom terenu ... "
Sjoj, price oca i sina, 100 miliona kombinacija ali su oni pronasli svoju pa jedan drugog hebu kako je ovaj drugi levat.
Fakat ni na nebu ni zemlji. Neki humanoidni ekstrateritorijalci iz zlj dimenzije na drogama.
- Toffee karamela
#97 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Toliko ste me impresionirali pričom o tom bingu da sam sad ugovorila s prijateljicom odlasak u onu bingAonu na Malti
Javit ću vam se ujutro
Javit ću vam se ujutro
- JThomas
-
Samprotivsviju
#99 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Ma svi kladionicari koje pitas su u plusu, a kladionice ko gljive poslje kise se otvaraju 
-
ZeleniGreen
#100 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.
Na tomboli dobili 44 hiljade maraka – kladionica ne da novac
Mladića? Pa ovi ljudi se bliže 40oj godini.
Njih trojica su poslije išli pred palatu da jebu majku Dodiku, jesu se za takvu državu borili, na kraju ih policija otjerala ispred palate.
Šta se dalje desilo? Kladionica poslala svoje "ljude" 2 metra visine i 130 kila da uvjere ove sa dobicima da to baš i nisu "dobici".
Gazda kladionice im rekao da od isplate nema ništa, dao im po 500 maraka u kešu i 200 maraka na njihove račune u kladionici koje ne mogu podići već se sa njima mogu samo dalje kladiti.
Na kraju mu ovi ljudi još i zahvalni bili....
Umjesto isplaćenog dobitka od skoro 16.000 maraka – Milorad Petrović danas u rukama drži samo listić sa zaokruženim brojevima.
Iako su on i još dva mladića juče na tomboli u centru Banjaluke pogodili kombinaciju za koju im je trebalo biti isplaćeno skoro 44.000 maraka, vlasnik “Max bet” kladionice odbija da im da novac. Uz obrazloženje – u pitanju je kvar na serveru.
-Mi novac ne uplaćujemo u sudu ni u policiji, ni u Republičkoj inspekciji nego lično kod njega, kod njegove registrovane firme, kladimo se i dobijamo potvrde tiketa- kaže Milorad Petrović.
Igrači koji svaki dan svraćaju u istu kladionicu, i danas su došli ne bi li vlasnika ubijedili da im isplati dobitak. Vlasnik od mušterija nije bježao, ali ih je pokušao ubijediti da dobitak u tolikom iznosu, u uzastopnim izvlačenjima prosto nije moguć.
Vlasnik kladionice nije htio davati izjave, tvrdi da je došlo do greške na serveru, a igrače za sada nema namjeru da isplati jer će pravdu potražiti na sudu.
Igrači kao dokaz pokazuju listiće, potvrdu o dobitku, ali i fotografije koje su napravili u samom toku izvlačenja. Slučaj će epilog dobiti na sudu, a nema sumnje da će kod igrača poljuljati povjerenje.
Mladića? Pa ovi ljudi se bliže 40oj godini.
Njih trojica su poslije išli pred palatu da jebu majku Dodiku, jesu se za takvu državu borili, na kraju ih policija otjerala ispred palate.
Šta se dalje desilo? Kladionica poslala svoje "ljude" 2 metra visine i 130 kila da uvjere ove sa dobicima da to baš i nisu "dobici".
Gazda kladionice im rekao da od isplate nema ništa, dao im po 500 maraka u kešu i 200 maraka na njihove račune u kladionici koje ne mogu podići već se sa njima mogu samo dalje kladiti.
Na kraju mu ovi ljudi još i zahvalni bili....