Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#426 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

pa porez zavisi od drzave do drzave
kod nas je granica 100 maraka kod njih je mozda 500 eura u engleskoj je mozda 1000 funti i sl
nisam upoznat sa njihovim porezima tako da ti ne mogu reci zasto je to tako al sigurno platis porez na dobitak u austriji samo je pitanje koja cifra
animals

#427 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:pa porez zavisi od drzave do drzave
kod nas je granica 100 maraka kod njih je mozda 500 eura u engleskoj je mozda 1000 funti i sl
nisam upoznat sa njihovim porezima tako da ti ne mogu reci zasto je to tako al sigurno platis porez na dobitak u austriji samo je pitanje koja cifra
Ja sam dobio na 10 eura, 8000 eura..
nisam platio poreza ni centa..jer suma ti je isplacena, na
osnovu tiketa..nemas ni ime ni prezime, anonimno..
supercali

#428 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
pa kazem ti vec par puta zavisi gdje je njihov limit za porez
moze biti 50 eura kao i kod nas a moze biti 10000 eura

a nasao sam da je taj porez u austriji 25%
animals

#429 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:
animals wrote:

a nasao sam da je taj porez u austriji 25%
Da samo sto se taj porez ne placaju igraci..
kad dobijes na Lotu, dobijes tu cifru koliko si dobio, nema poreza..
porez je vec platila loterija..
znaci ako si dobio milion, dobijas milion..
AntiKrist

#431 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by AntiKrist »

osnovu tiketa..nemas ni ime ni prezime, anonimno..[/quote]

a nasao sam da je taj porez u austriji 25%[/quote]

znaci ako si dobio milion, dobijas milion..[/quote]

Dajes 10% na taj milion
animals

#432 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

AntiKrist wrote:Ja sam dobio na 10 eura, 8000 eura..

a nasao sam da je taj porez u austriji 25%[/quote]

znaci ako si dobio milion, dobijas milion..[/quote]

Dajes 10% na taj milion[/quote]

Netacno, ne dajes nista..porez je vec placen..
supercali

#433 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

placa ga lutrija al ga odbija od tebe
animals

#434 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:placa ga lutrija al ga odbija od tebe
Da , lutrija je platila, porez na uplatu cijelokupnu..
a ako je cifra ove nedelje 1 milion 534 tisuce, toliko tacno ce se isplatiti dobitniku..
zato sto je porez odbijen od uplate svakog listica vec..
znaci uplaceno je ,lupam 6 miliona, dobitcima ide 3, a porez je vec placen na tu cifru od 6 mil, koliko je uplaceno..
supercali

#435 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
a ako je cifra ove nedelje 1 milion 534 tisuce, toliko tacno ce se isplatiti dobitniku..
znaci uplaceno je ,lupam 6 miliona, dobitcima ide 3, a porez je vec placen na tu cifru od 6 mil, koliko je uplaceno..
nije ba
ako si dobio milion 534 hiljade isplatit ce ti se 10% manje i te pare ce lutrija uplatiti opstini u kojoj ti stanujes ili koja je pisala na licnoj osobe koja je dosla po dobitak
sad je to svejedno al je bilo vazno ranije kad je bila razlika u porezu
tako je prvi veliki porez dobila opstina capljina kad je prvi milionski iznos izvucen na bingu
i porez se ne odbija od uplate svakog listica to je nesto drugo sto nema veze sa dobicima igraca
taj porez se tice firme i placa ga firma pa makar niko ne dobio ni marke citav mjesec
mjesas dvije stvari
animals

#436 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:
animals wrote:
nije ba
ako si dobio milion 534 hiljade isplatit ce ti se 10% manje i te pare ce lutrija uplatiti opstini u kojoj ti stanujes ili koja je pisala na licnoj osobe koja je dosla po dobitak
sad je to svejedno al je bilo vazno ranije kad je bila razlika u porezu
tako je prvi veliki porez dobila opstina capljina kad je prvi milionski iznos izvucen na bingu
i porez se ne odbija od uplate svakog listica to je nesto drugo sto nema veze sa dobicima igraca
taj porez se tice firme i placa ga firma pa makar niko ne dobio ni marke citav mjesec
mjesas dvije stvari
A dobro u Bosni, ja pricam za Austriju..
nismo se razumjeli :D
supercali

#437 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

ne mogu pricati za austriju kad ne znam kako je tamo uredjeno al sam siguran da nekako platis porez na tu dobit
fortaleza

#438 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

supercali wrote:Sve te igre su dobre dok covjek zna graanicu i kad odustati
Ja sedmicno dam na kladionicu i ponekad na binngo do 10 maraka i to jevto
Ako dobijem dobro je i mozda jos 10 dam al preko toga ne idem i znaci ja za mjesec max mogu dati 40 maraka i to je to i to jevrecimo kao ekvivalent kao kad bi pusio a ne pusim
Zsto mi je to prihvatljivo
Sve ostalo je pohlepa da bi dosao do velikih para bez rada a kad se zavale pssovanje kukanje itd

I kladionica klasicna je najbolji vid te zabave jer sam biras parove
Zašto su te igre dobre, jedan argument? Pogotovo za bingo me zanima.

I zašto bih dao kladionici 40 KM mjesečno? Ova paralela s cigaretama je promašena.

Zar ne postoje bolji vidovi zabave od kocke?

Nisam toliko protiv, uplatim listić 2-3 puta godišnje, ali definitivno nije dovoljno za dnevnu/tjednu učestalu "zabavu". Sedmično 10 KM je godišnje 500 KM, a nek vratiš 100-200 dobitom u najboljem slučaju opet si u minusu. Zar nije bolje uplatit si 5 dana na Jadranu?
supercali

#439 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

fortaleza wrote:
supercali wrote:Sve te igre su dobre dok covjek zna graanicu i kad odustati
Ja sedmicno dam na kladionicu i ponekad na binngo do 10 maraka i to jevto
Ako dobijem dobro je i mozda jos 10 dam al preko toga ne idem i znaci ja za mjesec max mogu dati 40 maraka i to je to i to jevrecimo kao ekvivalent kao kad bi pusio a ne pusim
Zsto mi je to prihvatljivo
Sve ostalo je pohlepa da bi dosao do velikih para bez rada a kad se zavale pssovanje kukanje itd

I kladionica klasicna je najbolji vid te zabave jer sam biras parove
Zašto su te igre dobre, jedan argument? Pogotovo za bingo me zanima.

I zašto bih dao kladionici 40 KM mjesečno? Ova paralela s cigaretama je promašena.

Zar ne postoje bolji vidovi zabave od kocke?

Nisam toliko protiv, uplatim listić 2-3 puta godišnje, ali definitivno nije dovoljno za dnevnu/tjednu učestalu "zabavu". Sedmično 10 KM je godišnje 500 KM, a nek vratiš 100-200 dobitom u najboljem slučaju opet si u minusu. Zar nije bolje uplatit si 5 dana na Jadranu?
Ovdje se prica o ljudima kojima je to zabava
Onoga ko ne zanima nece dati ni fening na te igre
Svaka zabava je dobra ako je u granicama normale
Ti se uhvatio 40 mjesecno to je 500 godisnje
Ajmo onda tom logikom poceti pisati o cipsu zvakama i sl?
Ne mozes nekome odredjivati vid zabave nikako
I iduci put nemoj vaditi iz konteksta nego nastavi i dalje citati
sarajevo999999

#440 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by sarajevo999999 »

Kad je ne odigram, ko da mi nije subota.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#441 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Truba »

prije mozda 15 godina odigram recimo 5 parova
uplata 2,5 dobitak mozda 50
prva tekma vise od tri gola...
kafa i kuci...tad nije bilo mobilnog neta...

dodjem kuci na obn 84. minuta lupam venecija livorno 0:0 :lol:
tako svake subote...kasnije sam presao ulog marka dobitak 7 i opet ne mozes dobiti
jbg ne ide pa sam odustao
Rockefeller

#442 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Rockefeller »

Bila je gotiva u subotu ujutro poslije pijanke opucat tiket k'o da se razumiješ u nogomet.
fortaleza

#443 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

supercali wrote:Ovdje se prica o ljudima kojima je to zabava
Onoga ko ne zanima nece dati ni fening na te igre
Svaka zabava je dobra ako je u granicama normale
Ti se uhvatio 40 mjesecno to je 500 godisnje
Ajmo onda tom logikom poceti pisati o cipsu zvakama i sl?
Ne mozes nekome odredjivati vid zabave nikako
I iduci put nemoj vaditi iz konteksta nego nastavi i dalje citati
Ne određujem kako će se tko zabavljati, nisam mislio tako zvučati niti mi je to cilj samo pitam što je to zabavno u bingi recimo? Za obično klađenje i mogu razumjeti jer sam biraš ishod+učiniš si utakmicu zanimljivijom. Ali kod binge zašto unaprijed pristati dati nekom svoj novac, i još da taj isti odredi unaprijed koji će brojevi izići... Da ne govorim koliko kombinacija je moguće...ići kontra statistike?
Tomahawk11
Globalni moderator

#444 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

fortaleza wrote: Ne određujem kako će se tko zabavljati, nisam mislio tako zvučati niti mi je to cilj samo pitam što je to zabavno u bingi recimo? Za obično klađenje i mogu razumjeti jer sam biraš ishod+učiniš si utakmicu zanimljivijom. Ali kod binge zašto unaprijed pristati dati nekom svoj novac, i još da taj isti odredi unaprijed koji će brojevi izići... Da ne govorim koliko kombinacija je moguće...ići kontra statistike?
Jok. Kad se igra kladionica, utakmica je u sasvim drugom planu. Psujes im majku, familiju, sto (ne)daju gol, koliko su kornera izveli, sta je sa zutim kartonima, onda kosarka.....zbroj koseva, zbroj koseva igraca....prestane to biti utakmica, gledas sa statisticke strane, nema tu cejfa nikakvog. Ima onaj adrenalinski, shodno ulogu koji si uplatio ili dobitku koji ocekujes. I zo drzi jedno vrijeme, onda se pretvori u neko otupljenje.
fortaleza

#445 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

Tomahawk11 wrote:Jok. Kad se igra kladionica, utakmica je u sasvim drugom planu. Psujes im majku, familiju, sto (ne)daju gol, koliko su kornera izveli, sta je sa zutim kartonima, onda kosarka.....zbroj koseva, zbroj koseva igraca....prestane to biti utakmica, gledas sa statisticke strane, nema tu cejfa nikakvog. Ima onaj adrenalinski, shodno ulogu koji si uplatio ili dobitku koji ocekujes. I zo drzi jedno vrijeme, onda se pretvori u neko otupljenje.
Ovo kontam u potpunosti, ali te ne drži dugo kao što si naveo i to onda teoretski vodi sve većem ulogu. Ili dobiješ 100 KM pa kažeš "Uf, da sam uplatio duplo dobio bih 200.. burazeru, još da sam i Reala odigr'o :lol: ". Sve sami šupljaci...

I zato u kladionicu uđem 2-3 puta godišnje i za to se mora poklopiti čitav niz faktora, da je vikend, prolazim pored kladionice (a u prosjeku svakih 50m jedna :lol: ), odnosno spazim je...sjetim se da ima na tv neka utakmica što bih upratio svakako..da je još netko sa mnom tko bi odigrao. Jednostavno ti prahne, ali brzo i prođe.

Ne kontam situaciju gdje planiraš otići u kladionicu nakon što se ustaneš iz kreveta da bi tamo visio po 2-3 sata, posebno na bingi? Za mene je to ovisnost.
supercali

#446 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

fortaleza wrote:
Tomahawk11 wrote:Jok. Kad se igra kladionica, utakmica je u sasvim drugom planu. Psujes im majku, familiju, sto (ne)daju gol, koliko su kornera izveli, sta je sa zutim kartonima, onda kosarka.....zbroj koseva, zbroj koseva igraca....prestane to biti utakmica, gledas sa statisticke strane, nema tu cejfa nikakvog. Ima onaj adrenalinski, shodno ulogu koji si uplatio ili dobitku koji ocekujes. I zo drzi jedno vrijeme, onda se pretvori u neko otupljenje.
Ovo kontam u potpunosti, ali te ne drži dugo kao što si naveo i to onda teoretski vodi sve većem ulogu. Ili dobiješ 100 KM pa kažeš "Uf, da sam uplatio duplo dobio bih 200.. burazeru, još da sam i Reala odigr'o :lol: ". Sve sami šupljaci...

I zato u kladionicu uđem 2-3 puta godišnje i za to se mora poklopiti čitav niz faktora, da je vikend, prolazim pored kladionice (a u prosjeku svakih 50m jedna :lol: ), odnosno spazim je...sjetim se da ima na tv neka utakmica što bih upratio svakako..da je još netko sa mnom tko bi odigrao. Jednostavno ti prahne, ali brzo i prođe.

Ne kontam situaciju gdje planiraš otići u kladionicu nakon što se ustaneš iz kreveta da bi tamo visio po 2-3 sata, posebno na bingi? Za mene je to ovisnost.
normalno da je ovisnost
pazi svako ima svoju razbibrigu
ovima je ocito bingo
ne ceka se dugo kao utakmica vjeruju da ce ih opaliti milja dvije ako prodje to nadaju se stoji i sl
onda tu uvrste kao ma malo s rajom da se druzim kafa se usput popije ako ima kafana blizu ili sl zajebancija i to im je to
njima je zanimljivo meni tebi petom desetom nije
kao sto rekoh od mene mjesecno mozda imaju nekih 10-ak 20 maraka a najvise znaci kad bi se ponavljao svaki dan i sl nekih 40 i to je maximum
al i to nije znaci svaki mjesec nego to dodje jednom pa onda 2-3 nista ne odigram i sl jer imam drugu vrstu zabave za koju ovi ne znaju ili ih ne zanima
Tomahawk11
Globalni moderator

#447 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

fortaleza wrote:

Ma dobro, to je neka umjerena varijanta i dobro je dok je tako.

Prosao sam ja vise faza sto se toga tice.
Od studentske gdje odigras vikendom 10-15 listica za isto toliko KM uloga :D pa se s vremena na vrijeme prodje nesto i tako se vrti.
Pa onda varijanta (dok jos nisu uvele ove lokalne da mozes online igrati) bila je bukvalno ekipa - dosta starijih ozbiljnih likova i par nas mladjih, gdje smo bukvalno visili u kladionici i igrali listice, ali i uzivo sto se davalo. Nije to jos bilo vrijeme binga i tih gluposti. Tad se ko i najvise dobijalo, znalo nas je 5-6 cekati jednu utakmicu za iznose od 1000-5000 KM (Roma - Lazio tip 1, to nikad necu zaboraviti, Rossi 79. minuta :D )
I ta faza online, nista papirni listici....e to je, mislim, na neki nacin ubilo draz kladjenja, listic je listic, a ti virtuelno nesh popunis i onda trazis djavola, daj ovo, daj ono, pa cim dobijes, kontas sta dalje, kako to jos povecati....i obicno bude pushiona.....tako moj neki zadnji dobitak bio na NBA igracima nekih 800 KM i ja ti to sve zijan u pokusaju da napravim vise....e onda kazem, neces vise.
Prodjem i danas pored kladionice i cak nekad pomislim odigrati za vikend neki listic, ono na par KM, sportska prognoza, ali tacno mi nesto mrsko uci unutra.
Naravno da to s vremenom sve preraste u neku vrstu ovisnosti, pa kad covjek primjeti prve znakove iste, bolje zavrsiti s tim, jer dugorocno gledano, ne moze dobro zavrsiti nikako.
Edit: ovo gdje spominjes ulog, ja sam jedne prilike tako od 100 KM dobio 300, pa od njih 800, onda od toga je izaslo na nekih 5-6000, a sve sa strasnim ulozima, recimo na kv 3 ulog 500 KM. Ono kad mislis da ne mozes pasti.
Al zato kad me Spanija sa Svicom na SP oborila za 3000 :skoljka:
supercali

#448 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

pa to je ono sto sam napisao sve je to dobra igra dok znas granicu
kad predjes granicu onda si donji u svakom slucaju
fortaleza

#449 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

supercali wrote:normalno da je ovisnost
pazi svako ima svoju razbibrigu
ovima je ocito bingo
ne ceka se dugo kao utakmica vjeruju da ce ih opaliti milja dvije ako prodje to nadaju se stoji i sl
onda tu uvrste kao ma malo s rajom da se druzim kafa se usput popije ako ima kafana blizu ili sl zajebancija i to im je to
njima je zanimljivo meni tebi petom desetom nije
kao sto rekoh od mene mjesecno mozda imaju nekih 10-ak 20 maraka a najvise znaci kad bi se ponavljao svaki dan i sl nekih 40 i to je maximum
al i to nije znaci svaki mjesec nego to dodje jednom pa onda 2-3 nista ne odigram i sl jer imam drugu vrstu zabave za koju ovi ne znaju ili ih ne zanima
Kavu ću popit u kafiću u bašti na proljetnom suncu, a ne se šaltat u zadimljenu kladionicu, just mine 2 cents.

A uopće nije ni bitno koliko uložiš dok to ne prelazi neki standardni limit, nekome je to i po nekoliko stotina. Više sam mislio na mindset kladioničara, na provođenje po par sati unutra s jedno te istom pričom i nekim tupavim pogledom. Znaš točno i tko se skuplja u koju kladionicu i u koja doba, odnosno isti likovi.

"Prošli krug je dao tricu, sad neće, bolje napiši sedmicu"... :lol: Ili tek onaj bog sa 9h igre i žutim kuglama što zove šefa kladionice. :mrgreen:
animals

#450 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Poenta je da si u igrama na srecu, uvijek na kraju donji, kao i u zivotu..
to ti je ljudska sudbina..
sta god radio, donji si..
Post Reply