Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#101 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Gojeni H »

Toffee karamela wrote:Toliko ste me impresionirali pričom o tom bingu da sam sad ugovorila s prijateljicom odlasak u onu bingAonu na Malti :-D

Javit ću vam se ujutro :sax:
Optrci oko zgrade/kuce dva-triput, proci ce te ... a i zdravije je.

Bolje ti je asfalt hasat nego u to sejtansko kolo. Ko se primi, jadna li mu majka njegova.
ho oponopono

#102 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by ho oponopono »

...zlo se odlično dosjetilo, ako želiš da persone držiš u zabludi, još im dijagnozu serviraš... :pusi2:
ruud

#103 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by ruud »

Image

Nekad bilo, sad se spominjalo.. Da Bogdo nije nikad ni bilo, al' hvala Bogu pa više nema!
Ko može prestat iz bilo kog razloga... što prije to bolje 8)
red evil wrote:A i haram. :D
oridjidji wrote: Haram haram. :)
:thumbup:
TheMule

#104 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by TheMule »

Toffee karamela wrote:Toliko ste me impresionirali pričom o tom bingu da sam sad ugovorila s prijateljicom odlasak u onu bingAonu na Malti :-D

Javit ću vam se ujutro :sax:
e vidi sto ti je zemsko samo imal kakvog sejtanluka ono odma poleti
Fudo387

#105 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Fudo387 »

Porez za budale.
Ne znam kako se ta zajebancija toliko primila kod nase raje, koliko sam ja skuzio to ljustre svi od 7 do 77, 24/7.
Ujeba to ljude, unisti porodice, drustvo, drzava to mora regulisati, ograniciti im broj, uvesti restrikcije na lokacije a ne da mali Hamo
na velikom odmoru odmah pored skole ima sansu da ganja rezultate osme kineske lige u odbojci.
Ne bi bilo lose da se oformi agencija na drzavnom planu koja bi pomagala ljudima da se skinu, i ovdje ima 1 800-aj spasavaj me broj za te
mahnite koji vise nisu u stanju da se kontrolisu.
MyTao

#106 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by MyTao »

ruud wrote:Image

Nekad bilo, sad se spominjalo.. Da Bogdo nije nikad ni bilo, al' hvala Bogu pa više nema!
Ko može prestat iz bilo kog razloga... što prije to bolje 8)
red evil wrote:A i haram. :D
oridjidji wrote: Haram haram. :)
hajd bar si u 105. godini skontao da je to lose :)
SkyLimit

#107 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by SkyLimit »

Dok su bile samo utakmice, bio je problem, ali se moglo kontrolisati. Sa trkama laznih pasa problem se pogorsao. Sa tkz. bingom je definitivno eskalirao. Katastrofa, razorilo je vise porodica i unistilo vise zivota nego alkohol, droga i kurve zajedno.
VjecitiStudent

#108 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by VjecitiStudent »

Nikad više vjernika, nikad više kladionica ...
TDK-90

#109 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by TDK-90 »

Haris.ba wrote:
jao_situacije wrote:samo porez od 75% na kladionice i kockarnice i odmah će se prepoloviti broj kockara
i na zapadu bi se kladili da porez nije ogroman
Isto je i na zapadu. Bila je prije pola godine velika afera u Americi, pa se stišala, o igricama koje su ustvari klađenje. Nešta menađerisanje i to. Izmislili ljudi da izbjegnu poreze kod klađenja. Tako da porez nije samo rješenje.

Isto je bilo i prije rata. Samo u manjem obimu jer je kocka viđana kao moralno negativno na socijalistički način života. Pa se sve ogledalo u lotu, zagrebi srećke (društevno dopuštena zabava) , te kockarnicama čiji je cilj bio gastarbajter iz inostranstva da ostavi devize i poboljša vanjskotrgovinski bilans države. Bilo je i klađenje na utakmice, ali niko nije vjerovato u regularnost naše lige. :D
Između ostalog, 80-ih godina je procvjetao bum ilegalnog kockanja (uglavnom karte) - jer nije bilo zanimljivo dostupno.

Treba jednostavno, tretirati ovisnike o klađenju ko što i sam pojam kaže. Kao bolesnike. Te ih i liječiti. Ali, u državi u kojoj je doživljaj dobiti antibiotik od doktora, očekivati liječenje - teško.

A u ovoj vijesti mi je promaklo, koliki je povrat od kladionica prema igračima? To je veoma važna cifra.

Ko se sjeca poker aparata prije rata to je bilo isto toliko zaraza kao danas kladionice :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#110 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

Pa imaju i danas poker aparati i pacijenti koji su inventar u tim objektima.
Bingasi su nova kategorija.
Mohamad Sissoko

#111 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Mohamad Sissoko »

Ko će platit lijecenje tolikih ovisnika od strane drzave, kocka...alkohol...cigare...cijim parama, odakle? Da uvedu doprinos na plate za lijecenje debila? 0,4 % na neto platu? :izet:
Zglajzo...ko mu jbe mater, jos da ih se lijeci drustvenim parama...karina, nek se baci sa zgrade, jeftinije je. :D
modem33

#112 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by modem33 »

NK33 wrote:
ultima_palabra wrote:Ja sam igrao svaki dan 2-3 godine dok sam bio student, mislim da sam bio u nekom plusu ali ne mogu zakleti :mrgreen: Ali i taj plus je bio minoran u odnosu šta sam vremena potrošio (cca 2 sata dnevno praćenja tabela, povreda, analiza, tipova), a koje je moglo biti pametnije utrošeno. Generalno, kad počnemo više cijeniti svoje i tuđe vrijeme, tad će nam i biti bolje.
Upravo citam postove i kontam ljudi igraju kladionicu da im prodje vrijeme, wtf? Svakome, ko hoce da bilo sta korisno postigne u zivotu, fali vremena i volio bi da moze nekako produziti dan a sad citam ljudi traze razonodu da im prodje vrijeme. Tu smo gdje jesmo zato sto smo takvi kakvi jesmo.

To je laz "da im prodje vrijeme" ..... svi dolaze da "pobijede" :izet:

Jer ako idu da im prodje vrijeme ... moze to uraditi i u kaficu. 8-)
Prpa.ba

#113 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Prpa.ba »

U potpunosti podrzavam veliki broj kladionica: radi se o okupljalistu i kulturnoj instituciji prilagodjenoj za pacifikaciju nacije kojom dominiraju ublehasi, gubitnici i besposlicari. Draze mi je da polusvijet bleji u teletekst po kladionicama nego da visi po ulicama gdje moze ometati poreske obveznike i njihove obitelji. :thumbup:

Da napomenem, nemam nista protiv rekreativnog kladjenja. :mrgreen:
detroit-mercy

#114 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by detroit-mercy »

jao_situacije wrote:samo porez od 75% na kladionice i kockarnice i odmah će se prepoloviti broj kockara
i na zapadu bi se kladili da porez nije ogroman
Sportsko kladjenje zabranjeno osim u Vegasu, nigde kladionica nizglave :mrgreen: .
Danguba

#115 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Danguba »

Samo kladara i psuj drzavu. :D
Gojeni H

#116 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Gojeni H »

Danguba wrote:Samo kladara i psuj drzavu. :D
E, jebem ti drzavu, ne ubodoh. :D
detroit-mercy

#117 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by detroit-mercy »

Bio u Vegasu prije dvije godine, potrosio $5 na kladjenje :mrgreen: i to u odlasku na hajrodromu, haj da ne bude da nisam probao :mrgreen: .
Najvece zlo koje postoji, treba samo pogledati likove koji ostavljaju zivot u nadi da ce ih jednog dana opaliti.
Opet, ono kod nas dole nije normalno, posast samo takva.
Danguba

#118 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Danguba »

Gojeni H wrote:
Danguba wrote:Samo kladara i psuj drzavu. :D
E, jebem ti drzavu, ne ubodoh. :D
nista strasno. slijedeci put ces imati vise srece. :D
haj sada na biro neka ti udare pecat. :-)
Russki

#119 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Russki »

ajde ba, ne kenjajte :D nek se para okreće :lol: :lol:
Šveđanin

#120 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Šveđanin »

Igrajuci kladionicu igrac bar malo moze da se osloni na svoje instinkte i neka predznanja (?) pa da vjeruje da ce nesto i dobiti.

Onaj bingo je zestoka prevara. Pa sistem je bas tako namjesten da ti budes u minusu. Sve je elektronski, biljezi se vjerovatno gdje, ko, sta, koliko igra... na jednu rundu se uplati recimo 10 000 maraka, server vidi gdje se najvise uplacuje, tu "vrati" 100-200 maraka da bi nastavili jos igrati... ti sto su kao nesto zaradili ima da pricaju 5 dana kako su srecne ruke a u stvari u debelom minusu. Mislim ko ima bar malo mozga u glavi zna da se nikakva egzistencija ne moze rijesiti preko toga.

Interensatno kako zene dosta manje potpadaju pod zavisnost o kocki. Zenama je tu kocnica dosta jaca i veca. Doduse generalno zenski pol ima tendencije ka nekim drugim zavisnostima, ali to je druga tema..
Zizi505

#121 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Zizi505 »

JThomas wrote:valja gledati i slušati one lobanje koje vise na bingu. ono su poluljudi majke mi, bingo dehumanizira :mrgreen:
A što ideš tamo, ako te dehumanizira :mrgreen:
medvjed23

#122 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medvjed23 »

alkoholičare razumijem, džankije razumijem, al ovisnike o kocki - ne baš najbolje.. nemam taj gen u sebi.. kad jednom odigram listić ili sl. nemam potrebu da to ponovim - jednom, pa drugi, pa treći put.. ne vuče me ta spirala sebi.. teže mi se suzdržati od foruma nego od kocke :D

mislim da postoje tri tipa igrača igara na sreću:

1 - oni koji kockaju iz razonode.. njihova igra je ekonomična, a gubitak zanemariv..
2 - oni koji kockaju radi novca, bez previše emocija.. oni su na relativno sigurnom tlu.. jednom će podvući crtu, izračunati ima li tu dugoročne koristi i, ako nema, odustati..
3 - oni kod kojih kockanje izaziva uzbuđenje - jedan intenzivan osjećaj na koji se lako navući:

njima nek je bog na pomoći
ruud

#123 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by ruud »

@MyTao
Iskustvo je na mojoj strani :D Bolje tobe doći ikad već nikad :)
VjecitiStudent wrote:Nikad više vjernika, nikad više kladionica ...
Ova govori koliko je novac i želja istim ispred svega, mnogima, nažalost!
SpecialOffer

#124 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by SpecialOffer »

Ja se samo kladim na golove,dva puta mjesecno po jedna utakmica na listicu, WilliamHill. Na kraju mjeseca 1000 KM dobar 8-) 8-) 8-)

Bingo i cuke nikad nisam igrao a nije me to nikad ni privlacilo a komsija mi 10000 KM bacio na bingo, prodao auto, prodao bukvalno sve sto je imao i na kraju se razveo.
adda_sa

#125 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by adda_sa »

jel ima negdje mapa ili spisak koliko ima kladionica u kojem gradu, ili podrucju?
Post Reply