buduci da jos treba toga da se odradi... ali geto sigurno necemo ostati!
a pacijent... jos cima
ja mislim da je optimisticno da bude juli, prije bih rekao januar 2011. Tako da imaju cijelu godinu da vrse pritisak, posebno kad raja ne bude mogla ni na more otici.MmeDeLafayette wrote:ja mislim da ce nama ukinuti vize u julu naredne godine... suvise bi MIRACLE bilo da nam ih ukinu zajedno sa ostalim debilima u okruzenju
a pacijent... jos cima
vox-populi wrote:ja mislim da je optimisticno da bude juli, prije bih rekao januar 2011. Tako da imaju cijelu godinu da vrse pritisak, posebno kad raja ne bude mogla ni na more otici.MmeDeLafayette wrote:ja mislim da ce nama ukinuti vize u julu naredne godine... suvise bi MIRACLE bilo da nam ih ukinu zajedno sa ostalim debilima u okruzenju
a pacijent... jos cima
Ako evropa ovo radi da bi stoka skinula cobane sa vlasti sljedeceg oktobra, onda sam za to da nam se vize ukinu u januaru 2011!tatjanamster wrote:vox-populi wrote:ja mislim da je optimisticno da bude juli, prije bih rekao januar 2011. Tako da imaju cijelu godinu da vrse pritisak, posebno kad raja ne bude mogla ni na more otici.MmeDeLafayette wrote:ja mislim da ce nama ukinuti vize u julu naredne godine... suvise bi MIRACLE bilo da nam ih ukinu zajedno sa ostalim debilima u okruzenju
a pacijent... jos cima![]()
![]()
Ako evropa ovo radi da bi stoka skinula cobane sa vlasti sljedeceg oktobra, onda sam za to da nam se vize ukinu u januaru 2011![/quote]jefferson wrote:vox-populi wrote:ja mislim da je optimisticno da bude juli, prije bih rekao januar 2011. Tako da imaju cijelu godinu da vrse pritisak, posebno kad raja ne bude mogla ni na more otici.MmeDeLafayette wrote:ja mislim da ce nama ukinuti vize u julu naredne godine... suvise bi MIRACLE bilo da nam ih ukinu zajedno sa ostalim debilima u okruzenju
a pacijent... jos cima
Zato je ovo mac s dvije ostrice. Ili ce doci do radikalizacije odnosa, ili ce ljudi skinuti vlast.samo malo wrote:Naivni ste, kao narod ce oboriti ovu vlast jer nam nisu ukinuli vize?
Pa nije bezveze lansirana prica kako Evropa mrzi muslimane, eto odlicnog predizbornog slogana za SDA ili SzaBiH. Dobit ce oni i vise glasova sa takvom retorikom, nego do sada.
Pa jel to Evropa pokazala da želi skinuti sa vlasti nekooperativne ???? Pa, zašto ne bi jedan glasač SNSD-a nastavio glasati za Dodika, pa on može sada putovati.samo malo wrote:Naivni ste, kao narod ce oboriti ovu vlast jer nam nisu ukinuli vize?
Pa nije bezveze lansirana prica kako Evropa mrzi muslimane, eto odlicnog predizbornog slogana za SDA ili SzaBiH. Dobit ce oni i vise glasova sa takvom retorikom, nego do sada.
palermo wrote:Pa jel to Evropa pokazala da želi skinuti sa vlasti nekooperativne ???? Pa, zašto ne bi jedan glasač SNSD-a nastavio glasati za Dodika, pa on može sada putovati.samo malo wrote:Naivni ste, kao narod ce oboriti ovu vlast jer nam nisu ukinuli vize?
Počinje mi se gaditi ovu pljuvanje po sebi.............biti nosilac evropskih vrijednosti znači biti i na strani pravde, a u ovom slučaju to evropa očito nije bila........i zaista ne vidim zašto se to ne može reći. Glasno i jasno.
samo malo wrote:Ma da, Evropa je kriva, mrze muslimane.
Odlican alibi za nesposobnu (bosnjacku) vlast, koju ce "gradjani" 99% sigurno izabrati i na sljedecim izborima, a Evropa nas mrzi i sta se tu moze. Zato mi volimo Hareta i Tihica![]()
Njima vize, usputno receno, ne trebaju. Oni imaju diplomtske.
Dok se alkalaj obezbjedio sa putovnicom, hrvatskom, zlu ne trebalo.
Nema ni Hrvatska, a ne zna se ni kad će biti (ulaskom u EU najvjerojatnjie će mjenjati i pasoše, jer moraju biti crveni i biometrijski).vox-populi wrote:
U Evropi biometrijske pasose nama BiH, Bjelorusija i Turska (ako se racuna kao evropska drzava).
Sto ne volim kad se pisu svakakve neprovjerene informacije.ivannn wrote:Nema ni Hrvatska, a ne zna se ni kad će biti (ulaskom u EU najvjerojatnjie će mjenjati i pasoše, jer moraju biti crveni i biometrijski).vox-populi wrote:
U Evropi biometrijske pasose nama BiH, Bjelorusija i Turska (ako se racuna kao evropska drzava).
Da, od 1.1.2010. za obične građane,crvena http://en.wikipedia.org/wiki/European_passportFaceOff wrote:Sto ne volim kad se pisu svakakve neprovjerene informacije.ivannn wrote:Nema ni Hrvatska, a ne zna se ni kad će biti (ulaskom u EU najvjerojatnjie će mjenjati i pasoše, jer moraju biti crveni i biometrijski).vox-populi wrote:
Hrvatska je od jula ove godine počela izdavati biometrijske pasoše i ne znam otkud ti to da moraju biti crveni![]()
![]()
![]()
http://www.mup.hr/99.aspx

Znam jer se i sama tako osjecam, ne danas, vec danima, u strahovanju da ce se objaviti ono sto se objavilo, a to je jos jedna godina viza i guranja po redovima, i da je samo to... mnogo toga sto sam mislila ostvariti u narednoj godini, nadajuci se tom bezviznom je palo u vodu, i svaka zelja za progresom, usavrsavanjem ili bilo cemu je postala bezvrijedna, da ne govorim raspolozenje koje mi je danima stvarno ispod granice i danas jos ovo - shvatam te, razumijem te, znam da drzava nije kako treba ali opet... neka ovo bude samar svim onima koji su ko ovce glasali za ove sto nas danas u propast vode,FaceOff wrote:Pa procitaj malo ranije postove, zasto je tema malo skrenula na hrvatske pasose.
A ako ces iskreno, dzaba ti tvoja Bosna, kakva god ona bila, kad je nakaradna do zla Boga, u svakom pogledu. Da se razumijemo, nit imam hr. putovnicu, nit srbijanski pasos, ali ova tlacenja i maltretiranja sa vizama, a sada i sa vadjenjem dokumenata me dovodi do ludila, da bih sad uzeo kazahtansko drzavljanstvo, kad bi mi ono rijesilo problem bezviznog putovanja, naavno karikiram, da sad ne krenu price kako je Kazahstan na crnoj schengen listi.
Nakon danasnjih vijesti iz Brisela i srpskog likovanja (opravdanog), jednostavno zgadila mi se i drzava i sve u njoj. Pitam se samo koliko jos imamo dostojanstva da nam uniste, ali kad bolje razmislim bolje nismo ni zasluzili, jer ocito konstantno biramo nesposobnu garnituru na vlasti.
Mozemo, mozemo, vidjet ces iduceg oktobraFaceOff wrote:Ma nisam uopste tvoj raniji post shvatio kao "napad" na mene. Razumijem u potpunosti isfrustriranost sviju nas zbog toga sto nas sistemski tlace, ugnjetavaju, ponizavaju. I sam sam takav, a danas pogotovo. Planova sam isto imao hrpu, ali definitivno otpadaju, jer sa dobivanjem vize se mogu pozdraviti (diplomirao, a jos nezaposlen...kud ces "bolje" situacije).
Cisto sumnjam da ce ovaj politicki "knock out" Bosne i Hercegovine izazvati bilo kakvu ozbiljniju reakciju gradjana. Svi smo nezadovoljni, isfrustrirani, ponizeni, a kada dodju izbori opet svak' za svoga. Zalosno je sto ce i ova trenutna situacija naici na plodno tlo radi ubiranja politickih poena, jer "Evropa nas ne voli", "Bosnjaci zele prenos entitetskih ovlastenja", "Srbi koce napredak drzave", "Hrvati su ugrozeni" ... i tako u nedogled, dok valjda svi ne dozivimo kolektivno ludilo i ne krenemo mitraljezima ili na Parlament ili sami na sebe.
Naprosto, ne vidim da mozemo dospjeti na vece dno od ovog na kojem smo sad.