Beach / plaza bar u HR?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#26 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Domaci izdajnik »

Ja ti i govorim zbog ugođaja i meraka Hookah bar :wink:
insomnia99

#27 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by insomnia99 »

ajmo sad opet udarit po hrvatskom turizmu... :D
ništa ne valja , sve precijenjeno , nitko normalan tamo ne dolazi...i tako to... :-)
GaRGa

#28 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by GaRGa »

pa bar iz Danske ima dobrih turistickih ponuda, sto mora bas hrtvatska ?

u koji god Puro beach odes nece pogrijesiti

http://www.purobeach.com/
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#29 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

insomnia99 wrote:ajmo sad opet udarit po hrvatskom turizmu... :D
ništa ne valja , sve precijenjeno , nitko normalan tamo ne dolazi...i tako to... :-)
Kao prvo niko nije rekao da nista ne valja, nego sam rekao, da su cijene pretezno nabijene te nemaju nikakve veze sa potraznjom i ponudom. A cinjenica je da 3/4 turista su manje vise ljudi iz susjednih drzava bivse SFRJ te reseljeni sa tih prostora.

GaRGa wrote:pa bar iz Danske ima dobrih turistickih ponuda, sto mora bas hrtvatska ?

Nekontam, ovo u Dubaiju bar tako pise na njihovom web-sajtu.
GaRGa

#30 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by GaRGa »

Zviz wrote:
insomnia99 wrote:ajmo sad opet udarit po hrvatskom turizmu... :D
Kao prvo niko nije rekao da nista ne valja, nego sam rekao, da su cijene pretezno nabijene te nemaju nikakve veze sa potraznjom i ponudom. A cinjenica je da 3/4 turista su manje vise ljudi iz susjednih drzava bivse SFRJ te reseljeni sa tih prostora.

GaRGa wrote:pa bar iz Danske ima dobrih turistickih ponuda, sto mora bas hrtvatska ?

Nekontam, ovo u Dubaiju bar tako pise na njihovom web-sajtu.

ima u Crnoj Gori u Tivatu-u je najblizi
https://www.facebook.com/pages/Purobeac ... 6443869472
nisam bio u Tivat-u ali vjerujem da je isti ugodjaj ko u ostalim Puro Beach :)
hrle1976

#31 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by hrle1976 »

Mogu toplo preporuciti svim barovima i ugostiteljskim objektima sirom Hrvatske, a pogotovo onim duz obale da izmjene plasticne, drvene i spuzvene klupe.

Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#32 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Domaci izdajnik »

Dalmatincima na primorju lakše ulazi metar u dupe nego centimetar u glavu kad su promjene i prilagođavanja u pitanju.... :roll:
Zviz

#33 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Tu vrecu je nacrto Bosanac koji zivi u Malmö, prodao jednom Slovencu koji zivi u Århusu, a taj je nasao nekog Danca kao partnera kojem je prodao 50 i kusur odsto produkcije, danas je to u rukama dva Danca a taj iz BiH i Slovenije imaju po koji %. Bilo na Televiziji prije dvi sedmice o tome kako prodaju po Spaniji i Francuskoj... dole po juznoj Francuksoj skoro svaki malo otmeniji bar ima. Pizvodnja vrece u Kini a ovdje u Danskoj je filuju. Ima kod nas emisija o kreativnim inovacijama i uspjesnim malim kompanijama pravo zanuínljivi oko ideja.

Ipak mislim da ovi dizajni su liga iznad HR barova i mora. Ovo je vise Monako, Dubaji, Ibiza style.
insomnia99

#34 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by insomnia99 »

Zviz wrote:
totalna glupost....nemaš pojma
to je možda vrijedilo u godinama nakon rata....danas gosti iz susjednih država ne čine ni 1/4 turista....makni se malo iz makarske (ako si uopće nedavno bio u hrvatskoj?
Zviz

#35 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

insomnia99 wrote:
Zviz wrote:
totalna glupost....nemaš pojma
to je možda vrijedilo u godinama nakon rata....danas gosti iz susjednih država ne čine ni 1/4 turista....makni se malo iz makarske (ako si uopće nedavno bio u hrvatskoj?
To samo vazi za istru mada polovica su slovenci ali posto oni nespadaju u balkanska plemena onda je 1/4 mozda i 1/5.

Sto se Makarske tice tamo ti je 99% aka balkan, zadnji put kad sam bio ima brdo godina je Halid Beslis gostovo a ne Mick Jagger. Bio sam u Zadru, Korculi pa su sami iseljeni i susjedni te domaci, pokoji stranac i to je to. Istra u bivsoj SFRJ bila zadnja rupa na sviralu, medju masom domacih (tadasnjih naroda) jedino bila zbog blizine popularna Sloveniji. Pokoji doktro iz Beograda imao vikendicu jer su tamo bile dzaba inace niko iz Sarajeva nije ni sanjao da ode na odmor u Istru. Daleko, hladno ono ovo, pa ni iz Bihaca nije. Samo se moze za Istru reci da zivi 70% od stranaca koji nemaju veze ni sa HR, ni BiH, Srbijo ili bilo cime na tim prostorima.
insomnia99

#36 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by insomnia99 »

Zviz wrote:
To samo vazi za istru mada polovica su slovenci ali posto oni nespadaju u balkanska plemena onda je 1/4 mozda i 1/5.
ne drug...to vrijedi za cijelu obalu i otoke....slažem se da je makarska većinom balkan....zato sam i napisao da se malo makneš iz makarske....

hrvatsku posjeti preko 10mil turista...i kažeš većina je iz bih i slovenije? srbe ni ne računam....Mađara obično dođe oko pola milijuna..

i koliko recimo grčka dobije turista iz srbije,. makedonije, bugarske . rumunjske, albanije?

naravno da je nakon rata najviše gostiju bilo iz susjednih zemalja...pa iz češke ,slovačke , poljske....
ali godine prolaze , hrvatska se reklamira i danas po hrvatskoj imaš koliko hoćeš gostiju iz zapadne Europe i amerike...iz australije , azije a bogami i južne amerike.....i s godinama će ih biti još više......ja to znam bolje od tebe....

nemoj biti ljubomoran što hrvatska postaje sve popularnija svjetska destinacija...to može biti dobro i za bih...
paladinka

#37 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by paladinka »

insomnia99 wrote:
Zviz wrote:
ne drug...to vrijedi za cijelu obalu i otoke....slažem se da je makarska većinom balkan....zato sam i napisao da se malo makneš iz makarske....

hrvatsku posjeti preko 10mil turista...i kažeš većina je iz bih i slovenije? srbe ni ne računam....Mađara obično dođe oko pola milijuna..

i koliko recimo grčka dobije turista iz srbije,. makedonije, bugarske . rumunjske, albanije?

naravno da je nakon rata najviše gostiju bilo iz susjednih zemalja...pa iz češke ,slovačke , poljske....
ali godine prolaze , hrvatska se reklamira i danas po hrvatskoj imaš koliko hoćeš gostiju iz zapadne Europe i amerike...iz australije , azije a bogami i južne amerike.....i s godinama će ih biti još više......ja to znam bolje od tebe....

nemoj biti ljubomoran što hrvatska postaje sve popularnija svjetska destinacija...to može biti dobro i za bih...
Bile jednom kod mene dvije kolegice iz Japana na spavanju, kazu one da vecina Japanaca kad dolaze u Evropu kao turisti , da im je u planu da obidju Hrvatsku, pogotovo Dubrovnik im je nesto drag.
Krizzia

#38 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Krizzia »

insomnia99 wrote:
Zviz wrote:

Apsolutno se slazem :grin:

Ot: Carpe diem na Hvaru i onaj na Paklenim otocima ;)
Zviz

#39 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

paladinka wrote:
insomnia99 wrote:
Zviz wrote:

Bile jednom kod mene dvije kolegice iz Japana na spavanju, kazu one da vecina Japanaca kad dolaze u Evropu kao turisti , da im je u planu da obidju Hrvatsku, pogotovo Dubrovnik im je nesto drag.
Ja bio u Japanu, da vi vidite samo kako oni to tamo reklamiraju, opisali Pariz kao ma nemam pojma nesto sto nije, da tu samo hodalju modeli, ljudi sa markiranom odjecom, da je to sve na nivou, i ovi Japanci su puni ocekivanja, dosli u parzi poceli da placu - slom zivaca, ono parizani hajd odjebi sta hos od mene... a da samo vidite reklama o Dubrovniku, to je otok, to izolovan grad, to je bastion, tu cujes spatuanje ljudi iz prije 400 godina, takve bajke samo mozes japancima prodati jer su poletan narod... oni ce ti povjerovati da kazes da seres pare. Prodji se ti japanaca sleti jedan dva aviona svega 700 turista - vise potrose cesi i madjarai za jedan dan nego tih 700 za citavu sedmicu. Dubrovnik nece nikada dostici neki poseban nivo na svjetskoj sceni. Ipak tamo oko Monaka tece med i mljeko.

Dzaba kad u HR neva 40% gostiji kojima je potrositi 30.000 kuna za sedam dana kao tebi kupiti dva sladoleda. Po plazama se prodjau krofne, kukuruzi, jos samo nema cevapa i bureka mada u Makarskoj ce biti. Onda oni dosati sto mame ljude ne neke ekskurzije na neke brodove ono ovo. Otvori stan tamo nedgje i nek ljudi sami dodju tebi, ja hocu kad sam na obali da je mir, zato su za moj dzep Maldivi zakon imas mir. Hrvatska je dobra kao ono jeftinija varijanta ganjana kurvi po diskacima i sl. stvari kome je to zanimljvo. Za odnoma to uposte nije destinacija. Tamo po obali hoda sa djetetom ono krici nece da mu da sise, gdje to ima. I zadnji put ja viknu zar nevidis da hoce sise, i ona ja ispao bezobrazan.

Kakvi strani turistis. Nesto madzara nesto ceha, dosta bosanca to je u srednjoj dalmaciji 1/3 dole oko dubrovnika dodje jedna jahta istao kao da je Darth Vejdera brod doluto citav imperijum od muhe medvjeda stvore. Istra gore - campisti ... vise kamp auta nego pjesaka. Van sezone nesto ceha, slovenaca i madrjara i pokoji autrijanac novo peneci u firmi pa mu dali van sezone odmor.

Drvene klupe, i to one sa resetkama ili plasticne stolice a pizza skuplja nego u Danskoj. Ja sa 100€ u Francuskoj, jedem, pijem, suncam se i jebem te mi jos kusura ostane. U HR sa 100€ mozes se samo jebati. Jeftiniji najam dvorca u Francuskoj nego vile u Hrvatskoj za 7 dana. :roll: dodjem u restoran konobar nezna da mi opise jelo na tecnom franuskom ili da ima meni na frncuskom, ja sam gost meni ljepse tako zvuci za svoj novac hocu da to sluzam. Neko dobarn dan jesteli odlucili, reko citav meni moli sve od a do z i haj bogati sastavi 7-8 astala doce jos kiznea autobusom... cuj jeste li sta odlucili... umjesto da mi ponudi predjelo dzabe jer zgodno izgledam jer zbog mene je odmah sjelo jos 30 djevojka on ko s kolca. Mi inace sve kupujemo u falasam znaci sjedne se za stol - i konobaru slasuaj vamo, tu i tu flasu nam donesi, kantu leda, nesto za pod zub, i citav karton havana cigara, prosli put se jedni bunili na obali jer smo zadimili havanama
paladinka

#40 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by paladinka »

Ti izgleda sanjas o Monaku, a zvocas ako potrosis 100 eura za jednu veceru :-)
Zviz

#41 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

paladinka wrote:Ti izgleda sanjas o Monaku, a zvocas ako potrosis 100 eura za jednu veceru :-)

Pogresno si razumila, kazem da za 100€ mogu vise imati dobro mozda sam trebao napisati 10.000€ da bude lakse za razumiti.
Krizzia

#42 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Krizzia »

Zviz wrote:
paladinka wrote:
insomnia99 wrote: ne drug...to vrijedi za cijelu obalu i otoke....slažem se da je makarska većinom balkan....zato sam i napisao da se malo makneš iz makarske....

Ja bio u Japanu, da vi vidite samo kako oni to tamo reklamiraju, opisali Pariz kao ma nemam pojma nesto sto nije, da tu samo hodalju modeli, ljudi sa markiranom odjecom, da je to sve na nivou, i ovi Japanci su puni ocekivanja, dosli u parzi poceli da placu - slom zivaca, ono parizani hajd odjebi sta hos od mene... a da samo vidite reklama o Dubrovniku, to je otok, to izolovan grad, to je bastion, tu cujes spatuanje ljudi iz prije 400 godina, takve bajke samo mozes japancima prodati jer su poletan narod... oni ce ti povjerovati da kazes da seres pare. Prodji se ti japanaca sleti jedan dva aviona svega 700 turista - vise potrose cesi i madjarai za jedan dan nego tih 700 za citavu sedmicu. Dubrovnik nece nikada dostici neki poseban nivo na svjetskoj sceni. Ipak tamo oko Monaka tece med i mljeko.

Dzaba kad u HR neva 40% gostiji kojima je potrositi 30.000 kuna za sedam dana kao tebi kupiti dva sladoleda. Po plazama se prodjau krofne, kukuruzi, jos samo nema cevapa i bureka mada u Makarskoj ce biti. Onda oni dosati sto mame ljude ne neke ekskurzije na neke brodove ono ovo. Otvori stan tamo nedgje i nek ljudi sami dodju tebi, ja hocu kad sam na obali da je mir, zato su za moj dzep Maldivi zakon imas mir. Hrvatska je dobra kao ono jeftinija varijanta ganjana kurvi po diskacima i sl. stvari kome je to zanimljvo. Za odnoma to uposte nije destinacija. Tamo po obali hoda sa djetetom ono krici nece da mu da sise, gdje to ima. I zadnji put ja viknu zar nevidis da hoce sise, i ona ja ispao bezobrazan.

Kakvi strani turistis. Nesto madzara nesto ceha, dosta bosanca to je u srednjoj dalmaciji 1/3 dole oko dubrovnika dodje jedna jahta istao kao da je Darth Vejdera brod doluto citav imperijum od muhe medvjeda stvore. Istra gore - campisti ... vise kamp auta nego pjesaka. Van sezone nesto ceha, slovenaca i madrjara i pokoji autrijanac novo peneci u firmi pa mu dali van sezone odmor.

Drvene klupe, i to one sa resetkama ili plasticne stolice a pizza skuplja nego u Danskoj. Ja sa 100€ u Francuskoj, jedem, pijem, suncam se i jebem te mi jos kusura ostane. U HR sa 100€ mozes se samo jebati. Jeftiniji najam dvorca u Francuskoj nego vile u Hrvatskoj za 7 dana. :roll: dodjem u restoran konobar nezna da mi opise jelo na tecnom franuskom ili da ima meni na frncuskom, ja sam gost meni ljepse tako zvuci za svoj novac hocu da to sluzam. Neko dobarn dan jesteli odlucili, reko citav meni moli sve od a do z i haj bogati sastavi 7-8 astala doce jos kiznea autobusom... cuj jeste li sta odlucili... umjesto da mi ponudi predjelo dzabe jer zgodno izgledam jer zbog mene je odmah sjelo jos 30 djevojka on ko s kolca. Mi inace sve kupujemo u falasam znaci sjedne se za stol - i konobaru slasuaj vamo, tu i tu flasu nam donesi, kantu leda, nesto za pod zub, i citav karton havana cigara, prosli put se jedni bunili na obali jer smo zadimili havanama

Puno price, a bez smisla. Dobro ti je ovaj forumas rekao, makni malo iz Makarske. Hr obalu ne cine Gradac, Drvenik, Zaostrog ;)
Meni se cini da si ti ostalu obalu i ne daj Boze otoke vidio samo na razglednicama koje su ti slali prijatelji Danci.
Jao sto mi je muka od ovakvih, podsjecas me na jednu prijateljicu koja se udala u Dansku i nakon prvog puta kad se vratila iz Kopenh ovdje joj je sve bilo bezveze, prljavo, ljudi odvratni. Ono, bitch please!

Dalje, nedavno bila u Kapetanovoj kuci, donese mi konobar pastetu od tune dok cekam glavno jelo.
Na granici policajac govori kako ove god imaju nezapamcen br Koreanaca. Na jednom manje poznatom otoku, dok smo cekali trajekt u nedjelju jutro kad restorani nisu radili, vidio gazda da smo posli sjesti i zovnu nas da se vratimo, on ce nam spremiti dorucak ;)
Da te drugi percipiraju kao gospodina, moras se tako ponasati :mrgreen:
paladinka

#43 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by paladinka »

Mozes imati manje dobro ili vise dobro, ali nesto specijalno dobro za 100 eura ne mozes imati :-) Pa sam nabrajas ovdje cijene, a kritikujes jeftini turizam , pa se onda bacis na Monako , pa na Francusku. Neko ko se baca ciframa od 10k eura, sigurno mu je svejedno koliko kosta jedno pivo, i sigurno nece sjediti negdje gdje su plastice stolice.
Zviz

#44 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

Cinilo se tebi ili ne, ja sam najvise puta bio samo u Istri.

Imas ti i slucaja gdje je muz se prekvalifikovo iz ginekologa u automehanicara, pa ljudi kazu "joj sad ce biti para, necemo morat opet ici na jablanicko jezero na more"...
nedims

#45 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by nedims »

Kolega @Zviz,
Ima raznih mjesta na Jadranu...manje ili vise sredjenih, manje ili vise lijepih...i svako to mjesto ima svoje turiste. Ljudi biraju destinaciju prema svom ukusu i svojoj plateznoj moci. Neko zeli mir, neko zeli provod...neko se dobro osjeca u vecim urbanim sredinama...itd. itd.
Ja nisam uocio, putujuci po svijetu i boraveci na raznim turistickim destinacijama...neku vecu kulturolosku i profesinalnu razliku u odnosu na silno mnogo Jadranskih destinacija. Gdje god sam bio...vani ili na Jadranu...usluga je bila vrlo slicna. Moje iskustvo sa odredjenim Jadranskim destinacijama je sasma pozitivno.Mislim ili bolje receno siguran sam da ti nisi bio
na mnogim kvalitetnim destinacijama na Jadranu. Ako je tvoj cilj da na ovom Forumu to saznas ... onda ti je pristup posve pogresan. Ja se najljepse osjecam na Jadranu...a ako ces mi povjerovati...bio sam na najrazvikanijim svjetskim destinacijama...i nisam stekao dojam da mi je bilo ljepse nego na Jadranu. Bilo je drugacije i svasta novog sam vidio...ali kada je u pitanju pravi odmor...s pjesmom letim na Jadran.
Za pocetak...predlazem ti da se malo raspitas o Brelima kod Makarske. Sve sto te zanima...mogu ti pomoci. Ja u Brelima provodim najmanje 4 ljetna mjeseca...i nema sanse da zamjenim Brela sa bilo kojom destinacijom. A Brela su samo jedna od
dosta lijepih Jadranskih destinacija...
Zviz

#46 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Zviz »

nedims wrote:Kolega @Zviz,
Ima raznih mjesta na Jadranu...manje ili vise sredjenih, manje ili vise lijepih...i svako to mjesto ima svoje turiste. Ljudi biraju destinaciju prema svom ukusu i svojoj plateznoj moci. Neko zeli mir, neko zeli provod...neko se dobro osjeca u vecim urbanim sredinama...itd. itd.
Ja nisam uocio, putujuci po svijetu i boraveci na raznim turistickim destinacijama...neku vecu kulturolosku i profesinalnu razliku u odnosu na silno mnogo Jadranskih destinacija. Gdje god sam bio...vani ili na Jadranu...usluga je bila vrlo slicna. Moje iskustvo sa odredjenim Jadranskim destinacijama je sasma pozitivno.Mislim ili bolje receno siguran sam da ti nisi bio
na mnogim kvalitetnim destinacijama na Jadranu. Ako je tvoj cilj da na ovom Forumu to saznas ... onda ti je pristup posve pogresan. Ja se najljepse osjecam na Jadranu...a ako ces mi povjerovati...bio sam na najrazvikanijim svjetskim destinacijama...i nisam stekao dojam da mi je bilo ljepse nego na Jadranu. Bilo je drugacije i svasta novog sam vidio...ali kada je u pitanju pravi odmor...s pjesmom letim na Jadran.
Za pocetak...predlazem ti da se malo raspitas o Brelima kod Makarske. Sve sto te zanima...mogu ti pomoci. Ja u Brelima provodim najmanje 4 ljetna mjeseca...i nema sanse da zamjenim Brela sa bilo kojom destinacijom. A Brela su samo jedna od
dosta lijepih Jadranskih destinacija...
Daleko od toga, jer istocna obala Jadrana je jako cista i sve to ima svoje mjesto ali ja ovdje pricam o standardu a ne o ljepoti. Hrvatska nema standard Monaka i zato nemoze ni imati sklicne cijene kao Monako, nego ako je u Hrvatskoj prosjecna plata 600€ onda smjestaj u hotelu nemze biti 100€ noc, nebitno jel nocijo Svabo ili Finac koji imaju veci standard plata, nego da je cijena kao u Hrvatskoj tj. 30€ noc. Ja ne dopustam da se uhjebi bogate kroz noc na napuhanim cijenama - ta sorta ljudi je ista kao i Hitler - tu nema razlike. Kad bi nabijali cijene tako u Monaku ili Njemackoj onda nebi cijene bile te koje jesu. Pa u njemackoj hrana jeftinija nego u Hrvatskoj. Zasto? Zato sto je prilagodjena standardu. Ja da se pitam ja bi to sve po kratkom pokucam na prvu hotel kolike su cijene tolike e od sada su tolike pa ono ovo, nist vodi u zatvor, i tako na sljedeci pokucam kao sto vidite mi ovcje uspotavljamo red cijena, od danas sime toliko da kosta pa ono ovo - nista vodi da tuca kamenje... pa tako kdo treceg kad bi pokuco bi vec sam snizio masnu proviziju.
swanfilter

#47 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by swanfilter »

:D ... Dovoljno je bilo citati Zviza na temi o zenama. Tezak tip u glavi, zapleten totalno ... Na ovoj temi samo to potvrđuje ...
agnostic_front

#48 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by agnostic_front »

swanfilter wrote::D ... Dovoljno je bilo citati Zviza na temi o zenama. Tezak tip u glavi, zapleten totalno ... Na ovoj temi samo to potvrđuje ...
doktor nauka
paladinka

#49 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by paladinka »

Kritikuje jeftini turizam a hladno se hvali kako se u Monaku moze naci jeftin smjestaj, sta reci vise :-(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#50 Re: Beach / plaza bar u HR?

Post by Velkoski »

Šta dijaspora ne ide na Ibizu?
Post Reply