poznanik wrote:i zato mi je "batina" strana, nadasve - retrogradna i primitivna metoda odgoja djece, isto kao i način savladavanja neposlušnog odraslog čovjeka.
Sve su to lični stavovi i afiniteti. Sam po sebi znam koliko mi je batina u određenim situacijama na neki način objašnjavala određene stvari i pomogla da se izgradim kao osoba. I evo me, hvala Bogu normalan i zadovoljan svojim životom i onim što sam postigao. Svako dijete zahtjeva poseban pristup i ista pravila ne važe za svu djecu. Niti je isključivo batina rješenje, niti je to vazenje i prosipanje pameti (iz šupljeg u prazno). Obje metode su itekako korisne i učinkovite, ali iz vlastitog iskustva i iz iskustva mnogih drugih, samo ako idu jedna uz drugu i bezbroj je primjera koji to potvrđuju. Zato je nametanje jednog mišljenja kao jedinog relevantnog nepotrebno, jer uvijek postoji i druga strana medalje i drugačiji, ali jednako učinkoviti pristupi rješavanja problema.
Poštujem tvoje učešće u bitkama, ali moja opaska nije imala cilj da uvrijedi ratnu populaciju, već samo da posluži kao primjer kakav dojam se stiće na osnovu pročitanih postova. Živio.
Smail aga
Potpuno pogrešno postavljaš stvari i imaš problem što teoriju ne razdvajaš od praske. Kada ti lopov uđe u kuću i počne preturati po stvarima, ti se pozovi na zakon i sačekaj policiju, bez da išta drugo uradiš i ako preživiš prepričaj mi iskustvo.

Druga stvar, opet potpuno pogrešno intepretiraš stvari i donosiš pogrešne zaključke i na to nemam namjeru uopšte odgovarati, naročito nakon ovoga
A i Romanista,je li to babo batinama utjerao u tebe

ili još gore
Volio bih da si moje dijete,pa da pojasnim neke stvari.
Čuj "volio bih da si moje dijete"

Ako je ovo imalo za cilj da me nasmije, onda si uspio u tome.

Ovdje svako zna najbolje. Tebi je očigledno problem što čitaš samo onako kako želiš, a ne kako stvarno piše.
Inače, mislim da sam sasvim dobro objasnio stvari u prethodnim postovima kao i srž ove teme. Kako će ko to shvatiti, nije do mene. Ovo je ujedno bio moj i zadnji odgovor na ovu temu.