autom do swedske
-
džakailibu
#1 autom do swedske
Planiram autom do stochkolma, u sustini planiram ostati gore, manje vise sve pretpostavke imam za odlazak - noi za sada nemam nikakv papire. Dakle ulazim kao bosanski drzavljanin. I planiram ici trajektom iz gdanska. da li iko ima odredjene informacije koliko mogu voziti u swedskoj sa bos. tablicama i bosanskom vozackom?
Bilo kakva infoarmacija bi bila super.
Hvala
Bilo kakva infoarmacija bi bila super.
Hvala
-
BiBi911
#2 Re: autom do swedske
To ti je 9dana voznje. Imas havion BL il iz Sarajeva.. em brze em jeftinije
A garant su isti uslovi ko za DE (6 mjeseci i auto nazad a vozacka slicno)
A garant su isti uslovi ko za DE (6 mjeseci i auto nazad a vozacka slicno)
-
Mariella
#3 Re: autom do swedske
Vozacka dozvola za zemlje van EU vazi prvih godina dana u Svedskoj, nakon toga moras imati EU/Svedsku vozacku dozvolu. Za to se mora polagati vozacki test, teorija i prakticni.
Detaljniji info mozes naci ovdje
https://transportstyrelsen.se/en/road/D ... -licences/
Detaljniji info mozes naci ovdje
https://transportstyrelsen.se/en/road/D ... -licences/
-
džakailibu
#4 Re: autom do swedske
tako sam i pretpostavljao, godinu dana vozacka ali za voznju auta sa registracijom izvan eu je malo teze. nije bas 9 dana puta ali nije ni blizu u svakom slucaju.
Hvala vam
Hvala vam
- uglavnomja
#5 Re: autom do swedske
zasto ides preko poljske? bas me zanima. ne znam nikoga da ide iz norveske tim putem. svi idu svedska, evt. trajekt do danske, danska, njemacka (autoput bez ogranicenja) ... pa onda oni za bg skrenu negje preko ceske ili tako nesto ...
mi idemo austrija, slovenija ...
od osla do sarajeva, bez nekog velikog stresa i forsiranja, jedno spavanje uspaut - malo manje od 2 dana, dan i po ...
'
i kako ces biti gore duze od 3 mj bez papira?
i ovdje se moze voziti dok ne dobijes papire, nije frka ni za auto ni za vozacku
ali cim dobijes papire - sve se mora mijenjati, ovdje polagati vozacki
i platiti carina na auto.
mi idemo austrija, slovenija ...
od osla do sarajeva, bez nekog velikog stresa i forsiranja, jedno spavanje uspaut - malo manje od 2 dana, dan i po ...
'
i kako ces biti gore duze od 3 mj bez papira?
i ovdje se moze voziti dok ne dobijes papire, nije frka ni za auto ni za vozacku
ali cim dobijes papire - sve se mora mijenjati, ovdje polagati vozacki
- bingov buraz
#6 Re: autom do swedske
Utovari i dva tri migranta da izbiješ gorivo 
- Rugafet
#7 Re: autom do swedske
Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
- Point.
#8 Re: autom do swedske
Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.
Laganini
-
džakailibu
#9 Re: autom do swedske
Ta ce papirologija pored jake volje. Izabrao poljsku jer nakon trajekta sam blizu stokolma. Mnogo mi se si cini dalje preko njemacke do Malmö pa onda jos 600km do stokolma.Rugafet wrote:Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
- Point.
#10 Re: autom do swedske
Isto te dođe. Iz Poljske ideš za Trelleborg ili Ystad, to ti isto dođe ko da ideš iz Malmö.džakailibu wrote:Ta ce papirologija pored jake volje. Izabrao poljsku jer nakon trajekta sam blizu stokolma. Mnogo mi se si cini dalje preko njemacke do Malmö pa onda jos 600km do stokolma.Rugafet wrote:Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
-
džakailibu
#11 Re: autom do swedske
ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholmaPoint. wrote:Isto te dođe. Iz Poljske ideš za Trelleborg ili Ystad, to ti isto dođe ko da ideš iz Malmö.džakailibu wrote:Ta ce papirologija pored jake volje. Izabrao poljsku jer nakon trajekta sam blizu stokolma. Mnogo mi se si cini dalje preko njemacke do Malmö pa onda jos 600km do stokolma.Rugafet wrote:Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
- Point.
#12 Re: autom do swedske
Gdansk - Nynäshamn. Jarane, ideš brodom 18 sati, to je haman dan. Iz Malmö do Stockholma imaš 6 sati vožnje. Ako ti vrijeme ne igra ulogu možeš kako želiš.džakailibu wrote: ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholma
- apsidejzi
#13 Re: autom do swedske
Ah ti tita i putanje. Ja svaku godinu vozim Swe-Bih i nisam nikad ovu dionicu uzeo. Bolje je iz Regensburga prema Hofu pa Berlin i onda prema Puttgardenu. Mada ja licno idem do Rostocka i onda brod do Trelleborga. Voznja 7 sata, mozes se lijepo naspavati i odmoriti.Point. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.
Laganini
Do sada najbolja putanja je Bosanski Brod - Osjek - Budimpesta - Bratislava - Brno - Prag - Dresden - Berlin i onda nastavis jal prema Rostocku jal prema Puttgardenu (jeftinija al dugotrajnija varijanta). Ova dionica ima manje kilometara, manje putarina, laksi saobracaj, manje radova na cesti.
- Point.
#14 Re: autom do swedske
Ovu relaciju sam godinama išao dok se autom išlo. Ma na kraju te isto dođe.apsidejzi wrote:Ah ti tita i putanje. Ja svaku godinu vozim Swe-Bih i nisam nikad ovu dionicu uzeo. Bolje je iz Regensburga prema Hofu pa Berlin i onda prema Puttgardenu. Mada ja licno idem do Rostocka i onda brod do Trelleborga. Voznja 7 sata, mozes se lijepo naspavati i odmoriti.Point. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.
Laganini
Do sada najbolja putanja je Bosanski Brod - Osjek - Budimpesta - Bratislava - Brno - Prag - Dresden - Berlin i onda nastavis jal prema Rostocku jal prema Puttgardenu (jeftinija al dugotrajnija varijanta). Ova dionica ima manje kilometara, manje putarina, laksi saobracaj, manje radova na cesti.
- uglavnomja
#15 Re: autom do swedske
kakvi su putevi kroz poljsku?
-
džakailibu
#16 Re: autom do swedske
Upravo to, ne igra -a fino cu se naspavati pred swede. A previse mi je voznje Sam da obilazim preko njemackePoint. wrote:Gdansk - Nynäshamn. Jarane, ideš brodom 18 sati, to je haman dan. Iz Malmö do Stockholma imaš 6 sati vožnje. Ako ti vrijeme ne igra ulogu možeš kako želiš.džakailibu wrote: ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholma
-
Naslovnica
#17 Re: autom do swedske
Ja doš'o do Vranduka, iznervir'o se i vratio se nazad...
- vjesticanametli
#18 Re: autom do swedske
ne bi vise nikadPoint. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.
Laganini
- uglavnomja
#19 Re: autom do swedske
vjesticanametli wrote:ne bi vise nikadPoint. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.
Laganini
swatki aviJon
ista stvar. dok je auto bio na bh tablama morali ici da ga registrujemo
druga stvar sto to "zadovoljstvo" kosta
od osla do sarajeva samo benzin i putarine, most, tunel, trajekt ... bez klope i spavanja dodje oko 600 eur
sad uzmem povratnu za aviJon za 200 eur, 3 sata let ... ne mozes do doboja doci
- vjesticanametli
#20 Re: autom do swedske
Ma joj prije mi bilo i cejf sad samo de do kafane da se sjargam da jedem i pijem i spavam
ne bi vala kad bi mi sve platili
to tada do svecke je meni biloooo oteglo se kao dani pu pu
- Rockefeller
#21 Re: autom do swedske
10 sati bi mogo maks vozit, ostalo joook 
-
DearJohn
#22 Re: autom do swedske
SA-Brod-Zagreb-Villach-Salzburg-Nurnberg-Rostock-Gedser-Malmo-Štokholm. Ne forsiraj, laganini i to je to. Putovanje autom zna biti ugodno ako ne forsiraš. Da je daleko, jest.
-
džakailibu
#23 Re: autom do swedske
samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.
- stakasa
#24 Re: autom do swedske
Sta ces sad s autom?džakailibu wrote:samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.
-
džakailibu
#25 Re: autom do swedske
pre registracija ili ako ima opcija privremeno jkednu godinu nekog odobrenjastakasa wrote:Sta ces sad s autom?džakailibu wrote:samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.