autom do swedske

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

džakailibu

#1 autom do swedske

Post by džakailibu »

Planiram autom do stochkolma, u sustini planiram ostati gore, manje vise sve pretpostavke imam za odlazak - noi za sada nemam nikakv papire. Dakle ulazim kao bosanski drzavljanin. I planiram ici trajektom iz gdanska. da li iko ima odredjene informacije koliko mogu voziti u swedskoj sa bos. tablicama i bosanskom vozackom?
Bilo kakva infoarmacija bi bila super.
Hvala
BiBi911

#2 Re: autom do swedske

Post by BiBi911 »

To ti je 9dana voznje. Imas havion BL il iz Sarajeva.. em brze em jeftinije
A garant su isti uslovi ko za DE (6 mjeseci i auto nazad a vozacka slicno)
Mariella

#3 Re: autom do swedske

Post by Mariella »

Vozacka dozvola za zemlje van EU vazi prvih godina dana u Svedskoj, nakon toga moras imati EU/Svedsku vozacku dozvolu. Za to se mora polagati vozacki test, teorija i prakticni.

Detaljniji info mozes naci ovdje
https://transportstyrelsen.se/en/road/D ... -licences/
džakailibu

#4 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

tako sam i pretpostavljao, godinu dana vozacka ali za voznju auta sa registracijom izvan eu je malo teze. nije bas 9 dana puta ali nije ni blizu u svakom slucaju.
Hvala vam
uglavnomja

#5 Re: autom do swedske

Post by uglavnomja »

zasto ides preko poljske? bas me zanima. ne znam nikoga da ide iz norveske tim putem. svi idu svedska, evt. trajekt do danske, danska, njemacka (autoput bez ogranicenja) ... pa onda oni za bg skrenu negje preko ceske ili tako nesto ...
mi idemo austrija, slovenija ...
od osla do sarajeva, bez nekog velikog stresa i forsiranja, jedno spavanje uspaut - malo manje od 2 dana, dan i po ...
'
i kako ces biti gore duze od 3 mj bez papira?

i ovdje se moze voziti dok ne dobijes papire, nije frka ni za auto ni za vozacku
ali cim dobijes papire - sve se mora mijenjati, ovdje polagati vozacki :| i platiti carina na auto.
bingov buraz

#6 Re: autom do swedske

Post by bingov buraz »

Utovari i dva tri migranta da izbiješ gorivo :mrgreen:
Rugafet

#7 Re: autom do swedske

Post by Rugafet »

Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
Point.

#8 Re: autom do swedske

Post by Point. »

Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.

8) Laganini
džakailibu

#9 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

Rugafet wrote:Čovjek ima volju to je bitno jebeš papirologiju
Ta ce papirologija pored jake volje. Izabrao poljsku jer nakon trajekta sam blizu stokolma. Mnogo mi se si cini dalje preko njemacke do Malmö pa onda jos 600km do stokolma.
Point.

#10 Re: autom do swedske

Post by Point. »

džakailibu wrote:
Ta ce papirologija pored jake volje. Izabrao poljsku jer nakon trajekta sam blizu stokolma. Mnogo mi se si cini dalje preko njemacke do Malmö pa onda jos 600km do stokolma.
Isto te dođe. Iz Poljske ideš za Trelleborg ili Ystad, to ti isto dođe ko da ideš iz Malmö.
džakailibu

#11 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

Point. wrote:
džakailibu wrote:
Isto te dođe. Iz Poljske ideš za Trelleborg ili Ystad, to ti isto dođe ko da ideš iz Malmö.
ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholma
Point.

#12 Re: autom do swedske

Post by Point. »

džakailibu wrote: ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholma
Gdansk - Nynäshamn. Jarane, ideš brodom 18 sati, to je haman dan. Iz Malmö do Stockholma imaš 6 sati vožnje. Ako ti vrijeme ne igra ulogu možeš kako želiš.
apsidejzi

#13 Re: autom do swedske

Post by apsidejzi »

Point. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.

8) Laganini
Ah ti tita i putanje. Ja svaku godinu vozim Swe-Bih i nisam nikad ovu dionicu uzeo. Bolje je iz Regensburga prema Hofu pa Berlin i onda prema Puttgardenu. Mada ja licno idem do Rostocka i onda brod do Trelleborga. Voznja 7 sata, mozes se lijepo naspavati i odmoriti.

Do sada najbolja putanja je Bosanski Brod - Osjek - Budimpesta - Bratislava - Brno - Prag - Dresden - Berlin i onda nastavis jal prema Rostocku jal prema Puttgardenu (jeftinija al dugotrajnija varijanta). Ova dionica ima manje kilometara, manje putarina, laksi saobracaj, manje radova na cesti.
Point.

#14 Re: autom do swedske

Post by Point. »

apsidejzi wrote:
Point. wrote:Bosanska Gradiška - Zagreb - Maribor - Graz - Linz - Passau - Regensburg - Kassel - Hannover - Hamburg - Lübeck - Puttgarden - Rødby - Kopenhagen - Malmö - Helsingborg - Ljungby - Jönköping - Norrköping - Nyköping - Södertälje - Stockholm.

8) Laganini
Ah ti tita i putanje. Ja svaku godinu vozim Swe-Bih i nisam nikad ovu dionicu uzeo. Bolje je iz Regensburga prema Hofu pa Berlin i onda prema Puttgardenu. Mada ja licno idem do Rostocka i onda brod do Trelleborga. Voznja 7 sata, mozes se lijepo naspavati i odmoriti.

Do sada najbolja putanja je Bosanski Brod - Osjek - Budimpesta - Bratislava - Brno - Prag - Dresden - Berlin i onda nastavis jal prema Rostocku jal prema Puttgardenu (jeftinija al dugotrajnija varijanta). Ova dionica ima manje kilometara, manje putarina, laksi saobracaj, manje radova na cesti.
Ovu relaciju sam godinama išao dok se autom išlo. Ma na kraju te isto dođe.
uglavnomja

#15 Re: autom do swedske

Post by uglavnomja »

kakvi su putevi kroz poljsku?
džakailibu

#16 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

Point. wrote:
džakailibu wrote: ne iz gdanska ides na neko mjesto koje pocinje sa n-tipa nyenholen ili tako nesto-50 km od stockholma
Gdansk - Nynäshamn. Jarane, ideš brodom 18 sati, to je haman dan. Iz Malmö do Stockholma imaš 6 sati vožnje. Ako ti vrijeme ne igra ulogu možeš kako želiš.
Upravo to, ne igra -a fino cu se naspavati pred swede. A previse mi je voznje Sam da obilazim preko njemacke
Naslovnica

#17 Re: autom do swedske

Post by Naslovnica »

Ja doš'o do Vranduka, iznervir'o se i vratio se nazad...
vjesticanametli

#18 Re: autom do swedske

Post by vjesticanametli »

8) Laganini
ne bi vise nikad :lol: swatki aviJon :lol:
uglavnomja

#19 Re: autom do swedske

Post by uglavnomja »

vjesticanametli wrote:

8) Laganini
ne bi vise nikad :lol: swatki aviJon :lol:
:thumbup:

ista stvar. dok je auto bio na bh tablama morali ici da ga registrujemo :|

druga stvar sto to "zadovoljstvo" kosta
od osla do sarajeva samo benzin i putarine, most, tunel, trajekt ... bez klope i spavanja dodje oko 600 eur
sad uzmem povratnu za aviJon za 200 eur, 3 sata let ... ne mozes do doboja doci :zzzz:
vjesticanametli

#20 Re: autom do swedske

Post by vjesticanametli »

Ma joj prije mi bilo i cejf sad samo de do kafane da se sjargam da jedem i pijem i spavam :lol: ne bi vala kad bi mi sve platili :lol: to tada do svecke je meni biloooo oteglo se kao dani pu pu
Rockefeller

#21 Re: autom do swedske

Post by Rockefeller »

10 sati bi mogo maks vozit, ostalo joook :thumbup:
DearJohn

#22 Re: autom do swedske

Post by DearJohn »

SA-Brod-Zagreb-Villach-Salzburg-Nurnberg-Rostock-Gedser-Malmo-Štokholm. Ne forsiraj, laganini i to je to. Putovanje autom zna biti ugodno ako ne forsiraš. Da je daleko, jest.
džakailibu

#23 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.
stakasa

#24 Re: autom do swedske

Post by stakasa »

džakailibu wrote:samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.
Sta ces sad s autom?
džakailibu

#25 Re: autom do swedske

Post by džakailibu »

stakasa wrote:
džakailibu wrote:samo da se prijavim, odradio put.sve ok , nagledao se pola evrope. trajekt isto dobar, fino se naspavao.
Sta ces sad s autom?
pre registracija ili ako ima opcija privremeno jkednu godinu nekog odobrenja
Post Reply