Amel Baftic / Ali G
-
Klesar Tadija Tegoba
#1 Amel Baftic / Ali G
Izgleda da smo dobili nasu verziju Ali G-a!
Amel Baftic u maniru Ali G-a doveo nekompetentnog gosta (prof. dr. sa mikrobioloskog instituta) da nekompetentno (jer ako je Amel novinar - ja sam Klesar) prica o temi AIDS-a.
Evo zvjezdanih trenutaka emisije i Amelovih pitanja upucenih gostu (profesorici):
"Sta nasi politicari mogu uraditi na sprecavanju sirenja AIDS-a?"
"Da li muskarci koji nisu osuneceni imaju vecu mogucnost zaraze AIDS-om, posto im je odstranjena kozica - inace vrlo bogata bijelim krvnim zrncima?"
"Ja sam sinoc imao sex sa jednom osobom bez zastite, da li je to bilo OK? Mozete li mi nesto reci o tome?"
Ali G u svojim najboljim izdanjima ne bi smislio ovakva pitanja i pogotovu ih ne bi ih uputio mikrobiologu (ne infektologu).
Klesem dalje....
Amel Baftic u maniru Ali G-a doveo nekompetentnog gosta (prof. dr. sa mikrobioloskog instituta) da nekompetentno (jer ako je Amel novinar - ja sam Klesar) prica o temi AIDS-a.
Evo zvjezdanih trenutaka emisije i Amelovih pitanja upucenih gostu (profesorici):
"Sta nasi politicari mogu uraditi na sprecavanju sirenja AIDS-a?"
"Da li muskarci koji nisu osuneceni imaju vecu mogucnost zaraze AIDS-om, posto im je odstranjena kozica - inace vrlo bogata bijelim krvnim zrncima?"
"Ja sam sinoc imao sex sa jednom osobom bez zastite, da li je to bilo OK? Mozete li mi nesto reci o tome?"
Ali G u svojim najboljim izdanjima ne bi smislio ovakva pitanja i pogotovu ih ne bi ih uputio mikrobiologu (ne infektologu).
Klesem dalje....
-
Big Sister
Ja bih se smijao, da nije tuzno. Ova epizoda Centralnog zatvora je bila daleko od humora.
Amel B je citavo vrijeme bio mrtav ozbiljan - mozda je precizniji opis da je poput 5-godisnjeg djeteta glumio nasekiranu ozbiljnost povodom teme AIDS i pritom izvaljivao pitanja koja bi postavio blago retardirani 13-godisnjak.
Amel B je citavo vrijeme bio mrtav ozbiljan - mozda je precizniji opis da je poput 5-godisnjeg djeteta glumio nasekiranu ozbiljnost povodom teme AIDS i pritom izvaljivao pitanja koja bi postavio blago retardirani 13-godisnjak.
-
Ahmed.ibn.Fahalan
To je jedan kreten, kako u privatnom životu tako i u profesionalnom..od njega mi na televiziji samo Hazim što vodi Bingo ide više na nerve 
-
burundi mao
cujemo li se profesore??
meni fakat nije jasno kako su nadrealisti sve ovo predvidjeli
meni fakat nije jasno kako su nadrealisti sve ovo predvidjeli
-
dinash
ali g nije kreten. naprotiv, on je vrlo inteligentan, lucidan, (samo)ironican provokator koji na kraju uspjeva napraviti zabavnu i urnebesnu seriju ...Telefon wrote:Ali G koliki god da je krten toliko je i duhovit a Amel Baftic mu ne moze biti ni pertla !
-
Bosančeros
Ali G ima 2 fakulteta završena i to sa sveukupnom ocjenom 10 (naravno, kod njih drugačije ide ocjenjivanje, ali uglavnom sa najvećom ocjenom)!! Tip sigurno nije glup, naprotiv!!!!
-
Johnny Knoxville
Amel Baftic je toliko nafuran i napunan da bi svaki cas mogao eksplodirati, covjek stvarno smrdi koliko je los. Ako kad Hazim ode iz TV Binga moze ga komotno zamijeniti.
Jos se sjecam kad su on i Adi Sarajlic prodavali svoje fazone J.Karleusi (iste one sto piju vode kod kafanski pjevaljki) pa im je zena par puta spustila da su zanijemili, Adi je jos i bio dobar ali Baftic se pravo provaljivo.
Ali G je legenda i neumjesno ih je i porediti.
Jos se sjecam kad su on i Adi Sarajlic prodavali svoje fazone J.Karleusi (iste one sto piju vode kod kafanski pjevaljki) pa im je zena par puta spustila da su zanijemili, Adi je jos i bio dobar ali Baftic se pravo provaljivo.
Ali G je legenda i neumjesno ih je i porediti.
-
debela
osvrt na uvodni post: gost nije nekompetentan. da li uopste znas sta je mikrobiologija i sta izucava?
pitanje broj dva je uputio gledalac putem telefona, a ne voditelj. o istoj nebulozi se diskutovalo i na ovom forumu.
pitanje broj tri sam shvatila vise kao 'razbijanje leda' jer ovakva tema se jos uvijek smatra skakljivom u nasem drustvu.
pitanje broj dva je uputio gledalac putem telefona, a ne voditelj. o istoj nebulozi se diskutovalo i na ovom forumu.
pitanje broj tri sam shvatila vise kao 'razbijanje leda' jer ovakva tema se jos uvijek smatra skakljivom u nasem drustvu.
-
ClonedAgain
debela wrote:osvrt na uvodni post: gost nije nekompetentan. da li uopste znas sta je mikrobiologija i sta izucava?
-
reaktor
ali g: respektabilna chvaka... zna sta radi
amel b.; adi s.
njih dvojica imaju problem, citaj kompleks, koji se zove sasha savic - vjerovatno se mnogi od forumasa ne sjecaju tog lika
vodio je na omladinskom programu radio sarajeva najpoznatiji talk show u ex yu. frajer koliko opichen, toliko inteligentan... e sada, ova su dvojica jos kao adolescenti provodili previse vremena sa pomenutim, sto je ostavilo trajne posljedice na njihove male umove... nesto kao da stavite pile kokoske medju ptice koje stvarno lete, pa ono jadno kasnije cijeli zivot klapara krilima, ali ne poleti niti ce ikada poletjeti...
evo jednog sashinog bisera:
frajer je bio koliko strastven ribolovac, toliko deklarisani zenski shovinista (barem u svome t. showu), e sada, nakon sto je isprovaljivao neku djevojku u program se javlja neka druga, koja je odlucila da mu vrati istom mjerom...
ona: sasha, gu*ish li ti ishta?
on: prob'o jednom, vidio da znam i nisam vishe
a sjecam se sashinog uvoda u gotovo svaku emisiju... ono "u studiju su tonac... x.y, muz. urednik... x.y (sjecam se ilka culica) i onaj momak, stalno mu zaboravljam ime, kako se ono zoves? aha, aha, amel (amel baftic)
amel b.; adi s.
njih dvojica imaju problem, citaj kompleks, koji se zove sasha savic - vjerovatno se mnogi od forumasa ne sjecaju tog lika
vodio je na omladinskom programu radio sarajeva najpoznatiji talk show u ex yu. frajer koliko opichen, toliko inteligentan... e sada, ova su dvojica jos kao adolescenti provodili previse vremena sa pomenutim, sto je ostavilo trajne posljedice na njihove male umove... nesto kao da stavite pile kokoske medju ptice koje stvarno lete, pa ono jadno kasnije cijeli zivot klapara krilima, ali ne poleti niti ce ikada poletjeti...
evo jednog sashinog bisera:
frajer je bio koliko strastven ribolovac, toliko deklarisani zenski shovinista (barem u svome t. showu), e sada, nakon sto je isprovaljivao neku djevojku u program se javlja neka druga, koja je odlucila da mu vrati istom mjerom...
ona: sasha, gu*ish li ti ishta?
on: prob'o jednom, vidio da znam i nisam vishe
a sjecam se sashinog uvoda u gotovo svaku emisiju... ono "u studiju su tonac... x.y, muz. urednik... x.y (sjecam se ilka culica) i onaj momak, stalno mu zaboravljam ime, kako se ono zoves? aha, aha, amel (amel baftic)
-
BosnjakAga
#17 Re: Amel Baftic / Ali G
Ovo je drpio sa naseg forumaKlesar Tadija Tegoba wrote: "Da li muskarci koji nisu osuneceni imaju vecu mogucnost zaraze AIDS-om, posto im je odstranjena kozica - inace vrlo bogata bijelim krvnim zrncima?"
-
Telefon
Za Dinasha: Kad napisah da je Ali G kreten,to je bilo vise u pozitivnom smislu( ako kreten moze biti pozitivan
.Ali G-a ustvari volim,duhovit je i inteligentan a amel baftic je totalna propast i blijeda kopija.Cak nije ni kopija ..ne znam ni sta je ??!
-
dinash
kurslus u komunikaciji ... ok je 
nekidan ... nova serija AliG u americi na HBO-u. u ujedinjenim nacijama:
(neki lik) ovdje sjede zemlje ...
... prilaze stolici pored koje pise Jordan.
(Ali G) Jordan?!!? sta radi Michael Jordan na ovakvom mjestu!?!!?!
*uvod u intervju sa butrosom galijem*
(Ali G) ... Please big-up butros, butros, BUTROS, gali ... BO!
let me start with asking you this ... is disneyland a part of UN?
oplakao sam ...
nekidan ... nova serija AliG u americi na HBO-u. u ujedinjenim nacijama:
(neki lik) ovdje sjede zemlje ...
... prilaze stolici pored koje pise Jordan.
(Ali G) Jordan?!!? sta radi Michael Jordan na ovakvom mjestu!?!!?!
*uvod u intervju sa butrosom galijem*
(Ali G) ... Please big-up butros, butros, BUTROS, gali ... BO!
let me start with asking you this ... is disneyland a part of UN?
oplakao sam ...
-
Telefon
Pita Ali G. gosta u emisiji (tema:narkomanija) "Kakvi su simptomi izrazeni kod osobe koja je konzumirala marihuanu?"
Gost odgovara:"Nesvjestica,blage halucinacije,euforicna stanja,"crnjaci"..
Ali G. ponovo postavlja pitanje:"Aha,a jel' ima nekih negativnih negativnih simptoma?
Ali G. ponovo postavlja pitanje:"Aha,a jel' ima nekih negativnih negativnih simptoma?
-
dinash
Telefon wrote:Pita Ali G. gosta u emisiji (tema:narkomanija) "Kakvi su simptomi izrazeni kod osobe koja je konzumirala marihuanu?"
tema "priroda" ... dosli ljudi do reciklaze ...
(gost objasnjava) ... reciklaza ... je koncept u kojem se sva dobra konzumeristickog drustva nanovo koriste ... snaci SVE ponovo prolazi kroz iste lance potrosnje ...
(Ali G) Sve?!!?
(gost nastavlja ... da bash sve ... recimo kruzenje vode u prirodi je jedan primjer ...
(Ali G) vode?!? hocete da kazete da je voda u kojoj se ja kupam vec koristena?
(gost) da, naravno, prilikom kruzenja dolazi do ...
(Ali G) cekajte ... ocete da kazete da se ja perem u necijoj ('cuze mi franch) ... pisaki?!???
(gost) ... pa tehnicki da ... jer ta voda je bila preciscena ... i tako ... kod reciklaze vec u prirodi vidimo ...
(Ali G) znaci, profesore, vi hocete da kezete da je OK pisati u kadi?!?
nevjerovatno!
- manijak1