Amel Baftic / Ali G

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Klesar Tadija Tegoba

#1 Amel Baftic / Ali G

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Izgleda da smo dobili nasu verziju Ali G-a!
Amel Baftic u maniru Ali G-a doveo nekompetentnog gosta (prof. dr. sa mikrobioloskog instituta) da nekompetentno (jer ako je Amel novinar - ja sam Klesar) prica o temi AIDS-a.

Evo zvjezdanih trenutaka emisije i Amelovih pitanja upucenih gostu (profesorici):

"Sta nasi politicari mogu uraditi na sprecavanju sirenja AIDS-a?"
"Da li muskarci koji nisu osuneceni imaju vecu mogucnost zaraze AIDS-om, posto im je odstranjena kozica - inace vrlo bogata bijelim krvnim zrncima?"
"Ja sam sinoc imao sex sa jednom osobom bez zastite, da li je to bilo OK? Mozete li mi nesto reci o tome?"

Ali G u svojim najboljim izdanjima ne bi smislio ovakva pitanja i pogotovu ih ne bi ih uputio mikrobiologu (ne infektologu).

Klesem dalje....
BO

Post by BO »

Ali G mene nasmije do suza, a Amel Baftic nista posebno, bar ovu emisiju sto sam gledao.
Da je bar rekao za onu ukrainku: da se vise ljudi prijavilo na testiranje SIDE nego sto je izaslo na izbore, bilo bi priblizno Ali G-u :D :D :D
Big Sister

Post by Big Sister »

Ja bih se smijao, da nije tuzno. Ova epizoda Centralnog zatvora je bila daleko od humora.

Amel B je citavo vrijeme bio mrtav ozbiljan - mozda je precizniji opis da je poput 5-godisnjeg djeteta glumio nasekiranu ozbiljnost povodom teme AIDS i pritom izvaljivao pitanja koja bi postavio blago retardirani 13-godisnjak.
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

To je jedan kreten, kako u privatnom životu tako i u profesionalnom..od njega mi na televiziji samo Hazim što vodi Bingo ide više na nerve :x
w!t@

Post by w!t@ »

stvarno hazim sto vodi bingo je katastrofa, mah vise kata nego strofa!!!
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

:-)

Da, da. Amel Baftić je Ali G a Albin Pelak Zinedine Zidane :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Recite mi da sam neupucen - ali ja tog Amela nikad u zivotu nisam ni cuo ni vidio... :cry:
Telefon

Post by Telefon »

Ali G koliki god da je krten toliko je i duhovit a Amel Baftic mu ne moze biti ni pertla !
burundi mao

Post by burundi mao »

cujemo li se profesore?? :D
meni fakat nije jasno kako su nadrealisti sve ovo predvidjeli :-)
dinash

Post by dinash »

Telefon wrote:Ali G koliki god da je krten toliko je i duhovit a Amel Baftic mu ne moze biti ni pertla !
ali g nije kreten. naprotiv, on je vrlo inteligentan, lucidan, (samo)ironican provokator koji na kraju uspjeva napraviti zabavnu i urnebesnu seriju ...
Bosančeros

Post by Bosančeros »

Ali G ima 2 fakulteta završena i to sa sveukupnom ocjenom 10 (naravno, kod njih drugačije ide ocjenjivanje, ali uglavnom sa najvećom ocjenom)!! Tip sigurno nije glup, naprotiv!!!!
Johnny Knoxville

Post by Johnny Knoxville »

Amel Baftic je toliko nafuran i napunan da bi svaki cas mogao eksplodirati, covjek stvarno smrdi koliko je los. Ako kad Hazim ode iz TV Binga moze ga komotno zamijeniti.
Jos se sjecam kad su on i Adi Sarajlic prodavali svoje fazone J.Karleusi (iste one sto piju vode kod kafanski pjevaljki) pa im je zena par puta spustila da su zanijemili, Adi je jos i bio dobar ali Baftic se pravo provaljivo.
Ali G je legenda i neumjesno ih je i porediti.
debela

Post by debela »

osvrt na uvodni post: gost nije nekompetentan. da li uopste znas sta je mikrobiologija i sta izucava?
pitanje broj dva je uputio gledalac putem telefona, a ne voditelj. o istoj nebulozi se diskutovalo i na ovom forumu.
pitanje broj tri sam shvatila vise kao 'razbijanje leda' jer ovakva tema se jos uvijek smatra skakljivom u nasem drustvu.
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

debela wrote:osvrt na uvodni post: gost nije nekompetentan. da li uopste znas sta je mikrobiologija i sta izucava?
pitanje broj dva je uputio gledalac putem telefona, a ne voditelj. o istoj nebulozi se diskutovalo i na ovom forumu.
pitanje broj tri sam shvatila vise kao 'razbijanje leda' jer ovakva tema se jos uvijek smatra skakljivom u nasem drustvu.
8) "Do you expect me to talk?" 8)
Qler

Post by Qler »

Ali G i neki lik iz FBI-a
A: Da li je ikad iko ubijen iz puske??
Lik: Da, naravno!
A: Koliko puta?? :shock: :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Tad sam oplako!!! :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
reaktor

Post by reaktor »

ali g: respektabilna chvaka... zna sta radi

amel b.; adi s. :lol:
njih dvojica imaju problem, citaj kompleks, koji se zove sasha savic - vjerovatno se mnogi od forumasa ne sjecaju tog lika
vodio je na omladinskom programu radio sarajeva najpoznatiji talk show u ex yu. frajer koliko opichen, toliko inteligentan... e sada, ova su dvojica jos kao adolescenti provodili previse vremena sa pomenutim, sto je ostavilo trajne posljedice na njihove male umove... nesto kao da stavite pile kokoske medju ptice koje stvarno lete, pa ono jadno kasnije cijeli zivot klapara krilima, ali ne poleti niti ce ikada poletjeti...

evo jednog sashinog bisera:

frajer je bio koliko strastven ribolovac, toliko deklarisani zenski shovinista (barem u svome t. showu), e sada, nakon sto je isprovaljivao neku djevojku u program se javlja neka druga, koja je odlucila da mu vrati istom mjerom...
ona: sasha, gu*ish li ti ishta?
on: prob'o jednom, vidio da znam i nisam vishe

a sjecam se sashinog uvoda u gotovo svaku emisiju... ono "u studiju su tonac... x.y, muz. urednik... x.y (sjecam se ilka culica) i onaj momak, stalno mu zaboravljam ime, kako se ono zoves? aha, aha, amel (amel baftic)
BosnjakAga

#17 Re: Amel Baftic / Ali G

Post by BosnjakAga »

Klesar Tadija Tegoba wrote: "Da li muskarci koji nisu osuneceni imaju vecu mogucnost zaraze AIDS-om, posto im je odstranjena kozica - inace vrlo bogata bijelim krvnim zrncima?"
Ovo je drpio sa naseg foruma :D
debela

Post by debela »

amel baftic mi nije nista, ne poznajem ga niti pisem o njemu i njegovim voditeljskim kvalitetima. moj komentar se odnosio na navode iz uvodnog posta.
Telefon

Post by Telefon »

Za Dinasha: Kad napisah da je Ali G kreten,to je bilo vise u pozitivnom smislu( ako kreten moze biti pozitivan :lol: .Ali G-a ustvari volim,duhovit je i inteligentan a amel baftic je totalna propast i blijeda kopija.Cak nije ni kopija ..ne znam ni sta je ??!
dinash

Post by dinash »

kurslus u komunikaciji ... ok je :)

nekidan ... nova serija AliG u americi na HBO-u. u ujedinjenim nacijama:

(neki lik) ovdje sjede zemlje ...

... prilaze stolici pored koje pise Jordan.

(Ali G) Jordan?!!? sta radi Michael Jordan na ovakvom mjestu!?!!?!

:lol:

*uvod u intervju sa butrosom galijem*

(Ali G) ... Please big-up butros, butros, BUTROS, gali ... BO!
let me start with asking you this ... is disneyland a part of UN?

oplakao sam ...
Telefon

Post by Telefon »

Pita Ali G. gosta u emisiji (tema:narkomanija) "Kakvi su simptomi izrazeni kod osobe koja je konzumirala marihuanu?"

Gost odgovara:"Nesvjestica,blage halucinacije,euforicna stanja,"crnjaci"..

Ali G. ponovo postavlja pitanje:"Aha,a jel' ima nekih negativnih negativnih simptoma?
dinash

Post by dinash »

Telefon wrote:Pita Ali G. gosta u emisiji (tema:narkomanija) "Kakvi su simptomi izrazeni kod osobe koja je konzumirala marihuanu?"

Gost odgovara:"Nesvjestica,blage halucinacije,euforicna stanja,"crnjaci"..

Ali G. ponovo postavlja pitanje:"Aha,a jel' ima nekih negativnih negativnih simptoma?
:lol:

tema "priroda" ... dosli ljudi do reciklaze ...

(gost objasnjava) ... reciklaza ... je koncept u kojem se sva dobra konzumeristickog drustva nanovo koriste ... snaci SVE ponovo prolazi kroz iste lance potrosnje ...
(Ali G) Sve?!!?
(gost nastavlja ... da bash sve ... recimo kruzenje vode u prirodi je jedan primjer ...
(Ali G) vode?!? hocete da kazete da je voda u kojoj se ja kupam vec koristena?
(gost) da, naravno, prilikom kruzenja dolazi do ...
(Ali G) cekajte ... ocete da kazete da se ja perem u necijoj ('cuze mi franch) ... pisaki?!???
(gost) ... pa tehnicki da ... jer ta voda je bila preciscena ... i tako ... kod reciklaze vec u prirodi vidimo ...
(Ali G) znaci, profesore, vi hocete da kezete da je OK pisati u kadi?!?

nevjerovatno!
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Stvarno ljudi vole sve slušati :D :D
bayswater

Post by bayswater »

Nije li Amel Baftic donio Ali G. show u Bih, jos u o:p-u prije dvije godine, i onaj Office isto...?
2HD

Post by 2HD »

Ali G. je meni super..
Post Reply