Ako neko zna..........
-
crazy
#1 Ako neko zna..........
Kakve su sanse da se ode u Australiju zivjeti? Mislim, sta se trazi, ,koliko kosta ganjanje papira, odlazak? Trebam li imati sponzora ili moze i drukcije? Ne mogu ljudi ovdje vise da izdrzim, pa neka je ta Australija daleko, ne znam ni ja koliko. AKo neko ima neke detaljne informacije o ovome, molim da mi javite.
-
imigrant
http://www.immi.gov.au/
ovo je oficijalni sajt sa migraciju. Procaitaj, ima tona informacija, i kako da nakupis poene.
http://www.migrationint.com.au/
firma koja se bavi migracionim pitanjima za australiju, na sajtu sa desne strane imas free assesment da vidis orientacioni da li se i kako kvalifikujes
izvoli pa citaj i uzivaj
ovo je oficijalni sajt sa migraciju. Procaitaj, ima tona informacija, i kako da nakupis poene.
http://www.migrationint.com.au/
firma koja se bavi migracionim pitanjima za australiju, na sajtu sa desne strane imas free assesment da vidis orientacioni da li se i kako kvalifikujes
izvoli pa citaj i uzivaj
- Fair Life
Iskreno:crazy wrote:Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
NEMA SANSE, nazalost.
Za turisticku posjetu je tesko dobiti vizu, a za useljenje - nikako. Svi programi za useljenje sa nasih prostora su zaledjeni.
-
imigrant
Stvarno su zaledili za bivse YU republike?Fair Life wrote:Iskreno:crazy wrote:Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
NEMA SANSE, nazalost.
Za turisticku posjetu je tesko dobiti vizu, a za useljenje - nikako. Svi programi za useljenje sa nasih prostora su zaledjeni.
Ili je to samo za bosnu???
odakle ti taj info, jel na sajtu?
- Fair Life
Mogu se raspitati.
U AU su nasi ljudi u najnovijem ratnom i poratnom talasu dolazili po osnovi humanitarnog programa i programa za povezivanje porodica u sklopu istog (humanitarnog). Taj program je ukinut prije nekoliko godina.
BiH je biva oslobodjena i "zivite u svojoj oslobodjenoj zemlji", dakle nema potrebe nikoga vise spasavati. Mozda da bi se neko provukao u programu gdje se traze odredjeni profili zanimanja (pretpostavljam medicinske sestre, zatim u slucaju da se neko ozeni Australkom ili uda za Australca).
Poznat mi je primjer jednog mog prijatelja koji je zelio da dovede iz Njemacke svoju majku da mu cuva tek nerodjeno dijete. Morao je platiti depozit od $AU 27.000 koji bi bio koristen u slucaju da se mati razboli i sl. Pored sve muke i procedure koja je trajala vise od godinu dana njegova mati nije prosla "tehnicki" pregled.
Najbolje bi mozda znao reci Kijametdedo. Koliko se sjecam on je dosao negdje u Queensland.
U svakom slucaju BiH i njeni gradjani nisu vise u milosti "svijeta".
U AU su nasi ljudi u najnovijem ratnom i poratnom talasu dolazili po osnovi humanitarnog programa i programa za povezivanje porodica u sklopu istog (humanitarnog). Taj program je ukinut prije nekoliko godina.
BiH je biva oslobodjena i "zivite u svojoj oslobodjenoj zemlji", dakle nema potrebe nikoga vise spasavati. Mozda da bi se neko provukao u programu gdje se traze odredjeni profili zanimanja (pretpostavljam medicinske sestre, zatim u slucaju da se neko ozeni Australkom ili uda za Australca).
Poznat mi je primjer jednog mog prijatelja koji je zelio da dovede iz Njemacke svoju majku da mu cuva tek nerodjeno dijete. Morao je platiti depozit od $AU 27.000 koji bi bio koristen u slucaju da se mati razboli i sl. Pored sve muke i procedure koja je trajala vise od godinu dana njegova mati nije prosla "tehnicki" pregled.
Najbolje bi mozda znao reci Kijametdedo. Koliko se sjecam on je dosao negdje u Queensland.
U svakom slucaju BiH i njeni gradjani nisu vise u milosti "svijeta".
-
direkt_iz_čistilišta
molim vas!!!!
hitno
kako se na makedonskom kaze
volim te ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
hitno
kako se na makedonskom kaze
volim te ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
-
violentjack
Imao sam prijatelja koji je tamo otisao Australija ja sam u Usacrazy wrote:Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
Ceka se u prosjeku oko 3 godine..dok prdas prve papire pa dok udes u Australiju tako je bilo bar 98
Klima je lose..80% Australije je pustinja i polupustinja..jedinu uz obali zivi narod Sydney..Melbourne..Adelaide..itd
-
violentjack
#17 Re: Ako neko zna..........
[quote="crazy"]Kakve su sanse da se ode u Australiju zivjeti? Mislim, sta se trazi, ,koliko kosta ganjanje papira, odlazak? Trebam li imati sponzora ili moze i drukcije? Ne mogu ljudi ovdje vise da izdrzim, pa neka je ta Australija daleko, ne znam ni ja koliko. AKo neko im
Nadi sebi nekog Aussie-ja i eto ti papira
Cuvaj se kengura
Nadi sebi nekog Aussie-ja i eto ti papira
Cuvaj se kengura
- Fair Life
Povrsan si Violentjack...violentjack wrote:Klima je lose..80% Australije je pustinja i polupustinja..jedinu uz obali zivi narod Sydney..Melbourne..Adelaide..itd

Australija je raj na zemlji !
Proguglaj malo AUSTRALIAN MAP..., pa ces spoznati koliko grijesis.

Pogledaj ova dva ispod priloga. Na prostoru velicine Evrope ili USA zivi nepunih dvadeset miliona ljudi. Imaju li oni potrebu da zive u pustinji ako je pored mora mnogo ugodnije.
Kolika li se populacija "gura" u Evropi ili u USA na jednakom prostoru ?

-
violentjack
Ne povrsan si ti Fair..u Sydneju imaju obicaj reci idemo do Blue..poslije nak nam je na pomoci
Neke dijelovi Australija su tek otkriti prije 100 godina
Blue je Blue Mountain 80 km zapadno od Sydneja
Neke dijelovi Australija su tek otkriti prije 100 godina
Blue je Blue Mountain 80 km zapadno od Sydneja