Ako neko zna..........

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
crazy

#1 Ako neko zna..........

Post by crazy »

Kakve su sanse da se ode u Australiju zivjeti? Mislim, sta se trazi, ,koliko kosta ganjanje papira, odlazak? Trebam li imati sponzora ili moze i drukcije? Ne mogu ljudi ovdje vise da izdrzim, pa neka je ta Australija daleko, ne znam ni ja koliko. AKo neko ima neke detaljne informacije o ovome, molim da mi javite.
imigrant

Post by imigrant »

http://www.immi.gov.au/
ovo je oficijalni sajt sa migraciju. Procaitaj, ima tona informacija, i kako da nakupis poene.

http://www.migrationint.com.au/

firma koja se bavi migracionim pitanjima za australiju, na sajtu sa desne strane imas free assesment da vidis orientacioni da li se i kako kvalifikujes

izvoli pa citaj i uzivaj
crazy

Post by crazy »

Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
edu

Post by edu »

sta ti je bona..nemoj ici..evo ja cu te ozeniti i zivjet cemo sretno do kraja zivotaaa..... :D :D :D
crazy

Post by crazy »

Obecana sam vec :-D Nego zna li neko nesto?
edu

Post by edu »

Obecanje ludom radovanje...nego...
Fair Life

Post by Fair Life »

crazy wrote:Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
Iskreno:

NEMA SANSE, nazalost.

Za turisticku posjetu je tesko dobiti vizu, a za useljenje - nikako. Svi programi za useljenje sa nasih prostora su zaledjeni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a s hrvatskom putovnicom :D:D:D
imigrant

Post by imigrant »

Fair Life wrote:
crazy wrote:Ma prijatelju, sve sam ja to pronasla i nacitala se svega. Ali da mi je nekakvu informaciju iz usta osobe koja 100% zna kako to ide i sve to. Mislim, da mi je saznati ima li bilo kakve sanse za odlazak i koliko bih cekala na to?
Iskreno:

NEMA SANSE, nazalost.

Za turisticku posjetu je tesko dobiti vizu, a za useljenje - nikako. Svi programi za useljenje sa nasih prostora su zaledjeni.
Stvarno su zaledili za bivse YU republike?
Ili je to samo za bosnu???
odakle ti taj info, jel na sajtu?
novalic

Post by novalic »

fair..

iz kojega razloga su zaledjeni ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije na siteu, ali zivim u Sydney -u pa mi je ta informacija poznata. U zadnje vrijeme, sto znaci u poslednje 2-3 godine, nije mi poznato da je bilo ko dosao.

Najbolje je obratiti australijskoj ambasadi u Becu za jasniju informaciju !
novalic

Post by novalic »

stvarno nemas nikakvu informaciju zasto su zaledjeni ? cak ni protpostavku !?
Fair Life

Post by Fair Life »

Mogu se raspitati.

U AU su nasi ljudi u najnovijem ratnom i poratnom talasu dolazili po osnovi humanitarnog programa i programa za povezivanje porodica u sklopu istog (humanitarnog). Taj program je ukinut prije nekoliko godina.

BiH je biva oslobodjena i "zivite u svojoj oslobodjenoj zemlji", dakle nema potrebe nikoga vise spasavati. Mozda da bi se neko provukao u programu gdje se traze odredjeni profili zanimanja (pretpostavljam medicinske sestre, zatim u slucaju da se neko ozeni Australkom ili uda za Australca).

Poznat mi je primjer jednog mog prijatelja koji je zelio da dovede iz Njemacke svoju majku da mu cuva tek nerodjeno dijete. Morao je platiti depozit od $AU 27.000 koji bi bio koristen u slucaju da se mati razboli i sl. Pored sve muke i procedure koja je trajala vise od godinu dana njegova mati nije prosla "tehnicki" pregled.

Najbolje bi mozda znao reci Kijametdedo. Koliko se sjecam on je dosao negdje u Queensland.

U svakom slucaju BiH i njeni gradjani nisu vise u milosti "svijeta".
direkt_iz_čistilišta

Post by direkt_iz_čistilišta »

molim vas!!!!
hitno

kako se na makedonskom kaze
volim te ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
stidljiv

Post by stidljiv »

direkt_iz_čistilišta wrote:molim vas!!!!
hitno

kako se na makedonskom kaze
volim te ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Te sakam

ili

Te ljubam

----------------------- 8-)
violentjack

Post by violentjack »

Imao sam prijatelja koji je tamo otisao Australija ja sam u Usa

Ceka se u prosjeku oko 3 godine..dok prdas prve papire pa dok udes u Australiju tako je bilo bar 98

Klima je lose..80% Australije je pustinja i polupustinja..jedinu uz obali zivi narod Sydney..Melbourne..Adelaide..itd
violentjack

#17 Re: Ako neko zna..........

Post by violentjack »

[quote="crazy"]Kakve su sanse da se ode u Australiju zivjeti? Mislim, sta se trazi, ,koliko kosta ganjanje papira, odlazak? Trebam li imati sponzora ili moze i drukcije? Ne mogu ljudi ovdje vise da izdrzim, pa neka je ta Australija daleko, ne znam ni ja koliko. AKo neko im

Nadi sebi nekog Aussie-ja i eto ti papira

Cuvaj se kengura :)
Fair Life

Post by Fair Life »

violentjack wrote:Klima je lose..80% Australije je pustinja i polupustinja..jedinu uz obali zivi narod Sydney..Melbourne..Adelaide..itd
Povrsan si Violentjack...

Image

Australija je raj na zemlji !

Proguglaj malo AUSTRALIAN MAP..., pa ces spoznati koliko grijesis.

Image

Pogledaj ova dva ispod priloga. Na prostoru velicine Evrope ili USA zivi nepunih dvadeset miliona ljudi. Imaju li oni potrebu da zive u pustinji ako je pored mora mnogo ugodnije.

Kolika li se populacija "gura" u Evropi ili u USA na jednakom prostoru ?

Image

Image
violentjack

Post by violentjack »

Ne povrsan si ti Fair..u Sydneju imaju obicaj reci idemo do Blue..poslije nak nam je na pomoci

Neke dijelovi Australija su tek otkriti prije 100 godina

Blue je Blue Mountain 80 km zapadno od Sydneja
Post Reply