Razmnozavanje ribica u akvariju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
epik

#1 Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by epik »

Razmnozavanje "cistaca" tacnije. Imam akarij nista posebno, nekih 35 litara, izmedju ostalih ribica imam 3 cistaca....bar sam tako mislio jer se prije sedmice pojavio jos jedan :shock: ... sada je vec oo 2 cm, pojma nemam kad je dosao na svijet....medjutim, prije 2 dana vidim u cosku ikre, :shock: , primjetio sam da kad je ugaseno svijetlo, jedan od cistaca stiti svojim tijelom ikre....sta ciniti da se izlegu mali cistaci.?
dildi

#2 Re: Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by dildi »

zanimljiva tema :-)
epik

#3 Re: Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by epik »

Na svijet doslo prije par dana 10-tak cistaca ancistrusa. Nevjerovatno kako brzo rastu...
Last December

#4 Re: Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by Last December »

Ja sam nekad davno imao jednog ancistrusa al nije narastao veći od 5 cm. Jel ti imaš više njih i koliki su ? Mislim trebala bi da bude ženka i mužjak, sumnjam da je ta riba hermafrodit :-/ Mislim da malima neće trebati posebna njega osim ako nemaš neke druge predatore tj- ribe koje bi mogle biti agresivne prema njima.
Inače ancistrusi su super efikasni čistači i lijepe su ribe evo malo slika

Image
Image
Image
Image
epik

#5 Re: Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by epik »

Last December wrote:Ja sam nekad davno imao jednog ancistrusa al nije narastao veći od 5 cm. Jel ti imaš više njih i koliki su ? Mislim trebala bi da bude ženka i mužjak........
Imam muzijaka oko 8-9 cm i zenku nesto manja od njega. Ma super ribice, samo ne znam sta da radim sa ovoliko ancistrusa, imam ajvarij oko 35 litara, u njemu su ksifo zenka, gupike muzijaci, jedan muski coridoras i dva ancuatrusa i njihovi mladunci, sve su prilike da cu praviti veci akvarij :)
Last December

#6 Re: Razmnozavanje ribica u akvariju

Post by Last December »

Pošto su glavne ribice u akvariju živorotke onda nemaopasnosti da mali ancistrusi budu pojedeni. Akravij jest mali ako malci narasti do pune veličine, za sad mogu da budu tu svi skupa. Moračeš praviti veći akvarij ili da se riješiš ribica tako što ćeš ih prodati u neki pet šop ili možda pokloniti nekome. Registruj se na neki akvaristički forum iz regiona pa vidi ko ima blizu tebe da možeš da razjmjenjueš kad ti treba nešto a imaš i na piku popriličan broj akvarista pa napravi oglas. poz
Post Reply