Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post Reply
Obi Wan Bosnian

#76 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote: I hajmo traziti kakav otok od Hrvatske. Mi njima dio Igmana i Treske, oni nama Lastovo. Dajte malo kreativnosti. :)
Daleko su Igman i Treska od Hrvatske. Bolje da im damo Majevicu :izet:
Fudo387

#77 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Fudo387 »

¤ jelena ¤ wrote:a...Brčko DC... :cry:

morel kakva aneksija....na 5 godina pod Austriju il Njemačku sam da izgrade puteve i od one pokojne luke naprave nešto korisno...
Pa da im opet nekog Ferdinanda umlatimo?
Nisu ni oni budale, bili, probali, bjezi, spasavaj se ko moze.
¤ jelena ¤

#78 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by ¤ jelena ¤ »

e, jbg...jednom pogriješiš i osta ljaga do sudnjeg dana... :cry:
Alfons Kauders

#79 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:
Alfons Kauders wrote: I hajmo traziti kakav otok od Hrvatske. Mi njima dio Igmana i Treske, oni nama Lastovo. Dajte malo kreativnosti. :)
Daleko su Igman i Treska od Hrvatske. Bolje da im damo Majevicu :izet:
Ima nafte, soli, i jos par minerala... A Hrvati ne stoje dobro s rudarstvom. To je bolje sa Srbima i Albancima trgovati za nesto.

Hrvatskoj bi mogli dati Trebevic, da se skijasi mogu slikati na vrh gore Trebevica, u apartmanu Francetica.
SaraFina

#80 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SaraFina »

Jelo, napravićemo luku! Eno Cicibela radi i donacija će biti od naših ugostitelja i privrednika!

"Općinu soli " svakako ili Hrvatima ili Srbima ponuditi. Pa ko da više.
Alfons Kauders

#81 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:Jelo, napravićemo luku! Eno Cicibela radi i donacija će biti od naših ugostitelja i privrednika!

Samo pod uslovom da nisu sarajevski Srbi ili Hrvati.
daddy-kool

#82 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by daddy-kool »

Kejn wrote:
Znaš zašto sam se upalio? Čitao sam jednom ovakvu fiks ideju u HR novinama kada je ovo pitanje aktuelno. To je bilo prije deset godina. Autor hr članka je predlagao da Bosna proda Neum Hrvatskoj (koji je po autoru i onako njihov) a da pare koje Bosna dobije može iskoristiti za neke ekonomske projekte. Međutim kada je neko od naših predložio da trampimo Neum za Konavle, Hrvati su osuli paljbu kao u fazonu Hrvatska Nacija neće ni jedan cm svoje teritorije prodati ili ustupiti nikada i nikome! Dakle totalni dupli standardi. Mi možemo prodavati njima teritoriji a ali zato je njihova ko fol sveta krava.

Također smatram da je Neum idealna luka sa dubokim gazom koji ukoliko se omogući nesmetan prolaz može opskrbljavati potrebe Bosanske države. Ono što trebamo raditi je da pod svaku cijenu zaustavimo ratifikaciju graničnog sporazuma sa Crnom Gorom u parlamentu BiH. Taj ugovor još nije ratificiran od strane bh. skupštine niti će ikada biti.
Ma jašta, samo čekat priliku i Achtung - Panzer!
SaraFina

#83 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:Jelo, napravićemo luku! Eno Cicibela radi i donacija će biti od naših ugostitelja i privrednika!

Samo pod uslovom da nisu sarajevski Srbi ili Hrvati.
Bićeš dingospo iz općine soli. Kakooooo to EUROPEJSKI zvuči. Prešaltaj odmah u treću na HR jezik! Bolje otoci i more nego BL :D
animals

#84 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by animals »

Pa da nasi krlkodili moraju van bare..
Jedina nada za BiH je da nema na vlasti nasi ljudi..
najvise mjesto za nase rukovodioce bi bilo
predsjednik MZ..
¤ jelena ¤

#85 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by ¤ jelena ¤ »

Saro, lijepo to zvuči, ali....sve mi se čini da će to tek naši unuci napraviti...
animals

#86 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by animals »

I zamjeniti onu trojicu zajedno sa foteljama, posto bez fotelja ne ide, za neke korisne zivotinje ..
pogledati po zoo vrtovima Evrope..
majmuni imaju prednost..
SaraFina

#87 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SaraFina »

¤ jelena ¤ wrote:

Saro, lijepo to zvuči, ali....sve mi se čini da će to tek naši unuci napraviti...
Ne treba biti malodušan. Brčko meni odlično izgleda. Mislim da je i ekonomska situacija bolja u odnosu na FBIH i RS. (Plaće i sl)
Obi Wan Bosnian

#88 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote:
Hrvatskoj bi mogli dati Trebevic, da se skijasi mogu slikati na vrh gore Trebevica, u apartmanu Francetica.
Trebević je 90% u RS-u. Ovo malo što je kod nas ne možemo dati jer nam treba za žičare. Skaka već pripremio svoje najdraže makaze da presjeće, kad bude jel otvaranje. :D

Ja sam ipak za to da mijenjamo sjever za jug. Nama sve sjeverno od Banovića i ne treba a baš bi nam valjalo da imamo širok izlaz na more :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#89 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by pici »

nije svaBa jos stigo do semizovca, kad stigne napraviti novi Dubaji i pokupovat zemlje od ostalih sve do stokholma...
Krokodajl

#90 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Krokodajl »

Neum je uvijek bio dio Bosne, možemo im jedino dat Kladušu ionako je do 1500 i neke bila dio Hrvatske, a oni nama nek dadnu Makarsku il kakav otok dole što niko ne živi tipa Sušac ili pola Visa, pa da se kurčimo.
¤ jelena ¤

#91 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by ¤ jelena ¤ »

oće ovaj Obi batina, vidim ja... :stasreko:
SaraFina wrote:
Ne treba biti malodušan. Brčko meni odlično izgleda. Mislim da je i ekonomska situacija bolja u odnosu na FBIH i RS. (Plaće i sl)
To je minimum s obzirom na potencijal...i u pogledu geografskog položaja, a i statusa koji taj grad ima.

Nije malodušno zahtijevati, tražiti ili barem imati u svijesti i izložiti konkretne zahtjeve koji će koristiti svima (putevi i luka tj. bolja povezanost sa ostakom BiH, sa susjedstvom i sa ostatkom svijeta; pozorište; muzej grada; zatvoreni olimpijski bazen; biciklističku stazu; nešto iz istorije grada kao npr. staru kuću bogatog trgovca iz pretprošlog vijeka, pristojno renoviranu, restauriranu, a ne ofarbano u roze... :roll: u koju možeš ući bez šljema ili kacige na glavi, a da ne pogineš, i možeš je pokazati gostima i turistima... ili barem, eto, jednu prodavnicu zdrave hrane gdje možeš kupiti čajeve na mjeru u rinfuzi... :roll: ).
To je preduslov izgradnje jednog funkcionalnog sistema, zdravog društva i konstituisanja države u cjelini - iz pozicije običnog građanina, pojedinca. A ako ćutiš, trpiš i ne tražiš - sigurno nećeš ni dobiti.

Malodušno je biti svjestan potencijala koji jedan grad ima, gledati ga svakodnevno i pasivno se zadovoljavati mrvicama sa bogate trpeze, koju svake godine, nekim čudom, potamane neki nevidljivi miševi i njima slične nezasite štetočine. I tako decenijama, a niko ni mukajet.

Ali...daleko smo mi od tog stepena građanske svijesti, odgovornosti i (lokal)patriotizma koji zahtijeva i bori se za opšte dobro.

Vući svako na ''svoju'' stranu, hraniti miševe i pokupiti mrve - to nam je domet.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#92 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by japin_mutapi »

glupa vam je prica skroz
od neuma do crne gore sve pripojiti bih i onda hrvatska nema nikakvih problema
osim ako ne zele da im napravimo problem
¤ jelena ¤

#93 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by ¤ jelena ¤ »

Neum treba rasprodat Arapima. :skoljka:

:run:
Juliuscezar

#94 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by Juliuscezar »

Sve su sjebali Sandalj Hranic i Pavle Radenovic kad su prodali Konavle
SpiritCrusher

#95 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SpiritCrusher »

e vidi ti, ljubi ih komšija, istraživača, geografa i povijesničara/(H)istoričara što su se iskupili i crtaju granice po tuđim zemljama ko nekad mrske vođe. pa ih još sazivaju i kude, svjetla obraza.

jel vas stid, čmarci?
mO k3

#96 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by mO k3 »

SpiritCrusher wrote:e vidi ti, ljubi ih komšija, istraživača, geografa i povijesničara/(H)istoričara što su se iskupili i crtaju granice po tuđim zemljama ko nekad mrske vođe. pa ih još sazivaju i kude, svjetla obraza.

jel vas stid, čmarci?
i tebe cemo da zamjenimo :)
SpiritCrusher

#97 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SpiritCrusher »

mO k3 wrote:
SpiritCrusher wrote:e vidi ti, ljubi ih komšija, istraživača, geografa i povijesničara/(H)istoričara što su se iskupili i crtaju granice po tuđim zemljama ko nekad mrske vođe. pa ih još sazivaju i kude, svjetla obraza.

jel vas stid, čmarci?
ma ja, najlakše na omladinu. ccc
mO k3

#98 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by mO k3 »

SpiritCrusher wrote:
mO k3 wrote:

jel vas stid, čmarci?
ma ja, najlakše na omladinu. ccc
tebe ce mjenjamo za lidiju :) ili lanu ljepsi su :mrgreen:
SpiritCrusher

#99 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by SpiritCrusher »

mO k3 wrote:
SpiritCrusher wrote:
mO k3 wrote: ma ja, najlakše na omladinu. ccc
tebe ce mjenjamo za lidiju :) ili lanu ljepsi su :mrgreen:
nisam znao da ste tako površni al hajd. :D more vazda, nemam pojma ko su al moraju bit ljepše da ih naopako okreneš.
mO k3

#100 Re: Razmjena teritorija - zasto ne?!

Post by mO k3 »

ja sam muskarac.... cuj nije znao da sam povrsan :mrgreen:
Post Reply