RAZMAŽENI MAČAK

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
LANANA

#1 RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Malo sam potražila ali nisam uspjela da nađem nigdje da se neko žalio na problem koji ja imam.Možda bi neko rekao da to i nije problem ali....Meni ispade da jest.Moj mačak je dugo jeo Viskas kesice i svi smo bili zadovoljni.Ali ,mene je đavo jednom naveo da mu skuham pileće filete i od tada neće da jede ništa drugo.Može povremeno i kuhana puretina :-) . Ja sebe sada zovam mačija kuharica i stalno razmišljam imam li fileta u frižideru.Nedaj Bože da zanoćim bez bar jednog fileta.Nemože se živjeti od njegove galame,uvaljivanja u krilo,presretanja po kući pa čak i udaranja šapicama po nogama.Nemoram da napominjam da odbija svu ostalu hranu koja mu se ponudi.Kad je jako gladan poliže umak iz kesice i to je sve.
Gde mogu da ga prijavim za zlostavljanje? :D :D :D
Phia

#2 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Phia »

LANANA wrote:Malo sam potražila ali nisam uspjela da nađem nigdje da se neko žalio na problem koji ja imam.Možda bi neko rekao da to i nije problem ali....Meni ispade da jest.Moj mačak je dugo jeo Viskas kesice i svi smo bili zadovoljni.Ali ,mene je đavo jednom naveo da mu skuham pileće filete i od tada neće da jede ništa drugo.Može povremeno i kuhana puretina :-) . Ja sebe sada zovam mačija kuharica i stalno razmišljam imam li fileta u frižideru.Nedaj Bože da zanoćim bez bar jednog fileta.Nemože se živjeti od njegove galame,uvaljivanja u krilo,presretanja po kući pa čak i udaranja šapicama po nogama.Nemoram da napominjam da odbija svu ostalu hranu koja mu se ponudi.Kad je jako gladan poliže umak iz kesice i to je sve.
Gde mogu da ga prijavim za zlostavljanje? :D :D :D
Whiskas je najgora hrana za mace. Nema šta tu ne stavljaju. zato onako i smrdi. Bolje mu je da jede tu piletinu. Zna maca šta valja. Samo vidi da mu daješ i pored toga još nešto drugo. Skuhaj mu povrća i tako neke hrane. Nemoj samo eksperimentisati posebno ne sa začinima. Ako te zanima kako se spravlja macama hrana onda imaš na netu dosta toga.
Baby

#3 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Baby »

Ja svojim macama kupim junior hranu za cuke...Možda čudno,ali ta hrana u sebi ima mesa,a hrana za mace je puna soli...
Cober

#4 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Cober »

Pa nije lud.. Ne bih ni ja jeo to smeće pored domaće hrane..
lord-executioner

#5 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by lord-executioner »

Baby wrote:Ja svojim macama kupim junior hranu za cuke...Možda čudno,ali ta hrana u sebi ima mesa,a hrana za mace je puna soli...
Negdje sam cuo, ili procitao, da macke ne bi smjele jesti psecu hranu zato sto im moze izazvati deficit u odredjenim sastojcima koji im trebaju organizmu. Cini mi se da je rijec o taurinu, kojeg pseca hrana ne sadrzi jer ga psi sami proizvode, dok ga macke uzimaju preko hrane. Pa eto, samo dobronamjerna napomena, covjek se uci dok je ziv :)
Phia

#6 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Phia »

Ovdje se može skinuti knjiga "Mačke bi kupovale miševe" koja govori šta je prava istina o proizvođačima konzervirane hrane (na njemačkom je a nisam našla prijevod). Konzerve se daju samo ako nisi nikako sigurna/siguran da možeš mački dati sve što joj je potrebno od hranljivih materija u domaćoj kuhinji. Toga ima u konzervama samo što nažalost ima i još puno puno drugog štetnog što je često kobno po naše ljubimce. Tako da ukoliko volimo svoje životinje i nije nam mrsko da se za njih malo potrudimo itekako je preporučljivo da im sami kuhamo hranu po posebnom receptu.Evo npr. ovdje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by mIRCerka »

Ja bih samo da pohvalim SLinu koji jede i paradajz.
O ishrani macaka necu. Stid me.
LANANA

#8 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Sad ćemo da razmjenjujemo mačije recepte :-D
U ribarnici mi je prodavac rekao da ima mušteriju koja sebi kupuje ribu koju njena maca hoće da jede,a koju neće maca neće ni ona.Tvrdi da vjeruje macinom instiktu.Da se čovjek zamisli.
Last edited by LANANA on 27/02/2009 12:09, edited 1 time in total.
mIRCerka

#9 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by mIRCerka »

LANANA wrote:Sad ćemo da razmjenjujemo mačije recepte :-D
ja svojima kupujem dzigericu, ocistim od zilica, i skuham...dajem im suhu hranu, i moram je mijenjati cesto, malo whiskas malo friskies...
uzmem i royal canina povremeno, da se ne navuku :D
LANANA

#10 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Friskas ni da pomiriše.Samo me pogleda kao da kaže-pa zar nisi naučila dosada šta volim a šta ne!Akoje povrće vole?Moj Bubi nešto nije zainteresovan.Jednom je gricko kukuruz :-D
mIRCerka

#11 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by mIRCerka »

LANANA wrote:Friskas ni da pomiriše.Samo me pogleda kao da kaže-pa zar nisi naučila dosada šta volim a šta ne!Akoje povrće vole?Moj Bubi nešto nije zainteresovan.Jednom je gricko kukuruz :-D
nema povrca za koje mozes reci SVAKA MACKA GA VOLI...
moj Slino jede paradajz, kiseli se u lavoru sa toplom vodom i ne voli hamburger.
LANANA

#12 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Kupao sw samo 2 puta,oba puta upau kadu punu vode :D :D :D
Phia

#13 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Phia »

LANANA wrote:Kupao sw samo 2 puta,oba puta upau kadu punu vode :D :D :D
Moje mace se svaki put okupe oko kade kad se ja kupam tako da i njih malo uvijek zakačim vodom :D :-)
Baby

#14 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Baby »

Jedno pitanje...Jel smije macama davati,sarmu,kupus itd. :D:D Moje i to jedu... :):)
mIRCerka

#15 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by mIRCerka »

Baby wrote:Jedno pitanje...Jel smije macama davati,sarmu,kupus itd. :D:D Moje i to jedu... :):)
zacinjeno nemoj nista davat...ma ja vise ne biram...Djuro je naucio otvoriti frizider i krade sta god ima u njemu.
:D
Baby

#16 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Baby »

Ni mi ne jedemo ništa puno začinjeno,tako da im valjda ne škodi.. :):) Ali ne mogu ih nahraniti,uvijek su gladne,i još mi dovele nekakve mačore u dvorište,spopalo ih vrijeme parenja,ne mogu opstati od mačaka :D:D
Ova crna je već sebi našla muža :(:( Nedo bog da bude mačića,barem ne više od tri :(:(
mIRCerka

#17 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by mIRCerka »

Image
Dafri

#18 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by Dafri »

moja maca jede sve zivo...sladokusac je na mene..cim osjeti gdje slatko skace odmahh..slatkise drzim pod kljucemm :) ponekad joj kupim macije krekere ali nesto i nije zainteresovana :)
meso i riba omiljena ishrana
LANANA

#19 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Malo mi je lakše kad znam da nisam jedina koja pravi i kućni i mačiji jelovnik :D
Drago mi je što voli zdravu hranu.
Lopuža moja draga,odoh mu skuhati filetić
tech10

#20 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by tech10 »

Ko ga ne bi trzno za $350? :D

Image
LANANA

#21 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by LANANA »

Žao mi je ,ali nisam uspjela jednu super sličicu da prenesem.
waterfall

#22 Re: RAZMAŽENI MAČAK

Post by waterfall »

Procitah neki dan u jednom prirucniku za macke, da im se ne smije davati kravlje mlijeko, ili uopste mlijeko jer ga jako tesko vare (laktoza), a znam da su nase mace odrastale na mlijeku, hmm ali covjek se uci dok je ziv.

Takodje ako se stalno hrane djigericom (iznutricom) mogu dobiti hipervitaminozu vitamina A a s tim i krhke i lomljive kosti. Rizu i kukuruz ne podnose dobro ali u malim kolicinama i dobro skuhano, da.

Znaci kao i kod ljudi balansirana ishrana.

:)
Post Reply