razlika izmedju turskog i bosanskog bureka

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

danas

Post by danas »

eee... pa da odemo abi na bebek, dole na ortakoy pred dzamije... :) a prije toga malo po sisliju i taksimu stiklat... napit se ayrana i malo onog posecerenog yogurta sto po brodovima prodaju kad odes na adu.... i koji simit.... eeee..... :-)

PS micika... ovo ti za nanu moram ispricat :D moja mama je zadnja izasla iz sarajeva, i kad je dosla u stambol napravi ona nama "naseg" graha.. mi pozeljeli "nase" kuhano domace, jer smo do tada jeli ili kod rodbine ili onako po onim restorancicima... tavuk izgara nam na nos izasla, a fasulye sa tom nanom nam bio boze sacuvaj... elem, napravi nam mama grah, mi ono navalili ko svi sretni... al' tisina... jedemo mi al' nije nam bas jasno sta ne fercera, sta nije u redu sa tim njenim grahom... kad ustade moj tata, ode u kuhinju i vrati se sa kesicom CAJA OD NANE i poce posipat po onom grahu..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vesela

Post by vesela »

ovo su vec slatke provokacije nas na hladnom i ruznom baltickom moru :roll:
danas

Post by danas »

vesela wrote:ovo su vec slatke provokacije nas na hladnom i ruznom baltickom moru :roll:
pa hajde i ti dole, sta cekas... :lol:
micika

Post by micika »

vesela wrote:ovo su vec slatke provokacije nas na hladnom i ruznom baltickom moru :roll:
vesela,sestro...i ja sam na ruznom,baltickom moru,evo vec treca godina.Zlo mi dolazi....i stvarno zasluzujem da idem u malo toplije krajeve :D :D :D
samo u ankari mi se valja zayebavat sa svekrvom :D :D :D i ucit turski na onom tomeru :D :D
A obecala sam sebi da cu obici cijelu tursku....urgup,pamukale,regiju crnog mora....ma sve,zemlja im je super,toliko historijskih spomenika i gradova.Ljepota :-)
danas

Post by danas »

micika;
turski je jako smislen i logican jezik, nece ti biti problem da naucis... a zemlju obidji, mi smo svuda bili (samo nismo na van mogli da odemo, pregradila vojska bila)... pamukkale, dalyan, u kapadokiju ti nece biti daleko od ankare... ne idi samo u bodrum, idi i u antalyu, alanyu... uzmi onaj mavi yol brodom... ma svuda je divno... :)

PS a glede svekrve :D
meni je i dalje zao sto se nisam u turskoj udala :D tamo su zene bog i batina, kako samo muzevima lome kicmu to je cudo jedno :D :D :D
micika

Post by micika »

ma meni se cini da cu ja slomiti i muzu i svekrvi :lol: :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

micika wrote:ma meni se cini da cu ja slomiti i muzu i svekrvi :lol: :lol: :lol: :lol:
da znamo ko je gazda :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

abla, uh, skoro zaboravih na ayran....

Pa, se okupe hale i teyze, a ja moram pričati, po hiljadu puta, šta ima u Bosni novoga :D

I onda, ko grom iz vedra neba, dođe babina hala Mejra koja ima milion godina i pita, negdje, u ljeto 2005, jel Dudak oslobodio Banju Luku :D

Micika, bio sam u Urgupu, ljepota, pa to ti je.....i to sam boravio u jednom selu kraj Urgupa, Ortahisar, vrijeme stalo.....Ma, Turska majkaaaaaa :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ih, umalo da zaboravim:

Hazreti Ejub, ona divota, pa uz mezarje gore,na Pier Lotti i vidikovac....

A kad Evropa dosadi, onda u Aziju, na Bagdad cade....
vesela

Post by vesela »

micika wrote:
vesela,sestro...i ja sam na ruznom,baltickom moru,evo vec treca godina.Zlo mi dolazi....i stvarno zasluzujem da idem u malo toplije krajeve :D :D :D
samo u ankari mi se valja zayebavat sa svekrvom :D :D :D i ucit turski na onom tomeru :D :D
A obecala sam sebi da cu obici cijelu tursku....urgup,pamukale,regiju crnog mora....ma sve,zemlja im je super,toliko historijskih spomenika i gradova.Ljepota :-)

jao micika, jesi l' ti svjesna kol'ko si sretna? :D ...ti na baltickom moru a svekrva u ankari!!! :D :D ...a ja, GLUPACA bjeslosvjetska, dovela, malo mi bilo svekrvu, pa jos i zaovu!!! :shock: ...i, naravno zive blizu mene :-? ...lijepo mi zao mene same...dovedoh ja, doduse i moju mamu...al' ona nakon godine kaze:fala ti, sine na ovome, al' ja odoh kuci!...I ODE! :(

u turskoj sam bila prosle godine i bilo mi je jako lijepo :-D ...ove godine cu na drugu stranu, ali u tursku cu, definitivno jos koji put otici :D ...mere bit' da se sretnemo :D
senada

Post by senada »

... sa moga stanovista razlika se ogleda u tome sto je za mnogo vise BH populacije burek misaona imenica... jer nemaju ni brasna, ni pecnicu, ni struju, ni vodu, ni meso, ni zacine...
Post Reply