Pomagajteeeeeeeeeeee
Kakav je cigar burek? To je turski burek, ali ne znam kako se pravi. Znam da su jufke mnogo deblje od ovog naseg.
Moderator: anex
micika wrote:Cigar burek (cigareta burek)....fol je da se jufka isijece na komade u obliku tokuta,pa se filuje,filom po zelji,od najsireg dijela pa se umotava ka najuzem(najmanjem) kutu.Kad se umota podsjeca na cigaru.
I jufka nije deblja...nego u turskoj masovno kupuju jufke,ne razvijaju![]()
![]()
zato su malo deblje
kod turaka su sve pite burek tj borekvesela wrote:micika wrote:Cigar burek (cigareta burek)....fol je da se jufka isijece na komade u obliku tokuta,pa se filuje,filom po zelji,od najsireg dijela pa se umotava ka najuzem(najmanjem) kutu.Kad se umota podsjeca na cigaru.
I jufka nije deblja...nego u turskoj masovno kupuju jufke,ne razvijaju![]()
![]()
zato su malo deblje
ja sam u Turskoj jela upravo ovo sto se opisuje...na moje pitanje sta je to, rekose burekni nalik na nas, ali mi je ukus mesa bio haman k'o nas

joj ja sad ceprkam po slikama ovih turskih specijaliteta pa naletih na lahmacundanas wrote:i cigar burek nije kao nas burek (meso), vec je filovan najcesce sa sirom ili kao nasa zeljanica.. i isprzi se u tavi na ulju, a ne pece se; bude onako hrskav...![]()
![]()
![]()
jesam pozeljela cigar bureka...
http://www.gototurkey.co.ukmama29 wrote:Micika, daj mi link ove fotkeeeeeee plizzzzzzzzzzzz
Ne znam da ga sa fotke prebacim na link.![]()
Ovaj forum ne dozvoljava ubacivanje fotke, nego samo linka.
Joj i ja je volim.....kuham je bar jednom sedmicnodanas wrote:joj, lahmacun... aaaa... pozeljela....
a najvoljela sam mercimek (crveni) corbu....jesam seljanka
uhh lahmacun mmmmmjoj ja sad ceprkam po slikama ovih turskih specijaliteta pa naletih na lahmacun![]()
ah njaaaaaaaaaaaami
![]()
evo nekih interesantnih turskih recepata za zainteresirane![]()
joooooooooj kod mene se to i dalje redovno konzumiradanas wrote:joj, lahmacun... aaaa... pozeljela....
to se falish da znash kuhatianais_nin wrote:joooooooooj kod mene se to i dalje redovno konzumiradanas wrote:joj, lahmacun... aaaa... pozeljela....
sad su mi flashevi na milion nekih turskih poslastica...posebno one midiye na kadikoy-u sa onim bijelim tajnim sosom, nikad nisam potrefila taj recept
![]()
neda znam nego razvaljujemblack wrote:to se falish da znash kuhatianais_nin wrote:joooooooooj kod mene se to i dalje redovno konzumiradanas wrote:joj, lahmacun... aaaa... pozeljela....
sad su mi flashevi na milion nekih turskih poslastica...posebno one midiye na kadikoy-u sa onim bijelim tajnim sosom, nikad nisam potrefila taj recept
![]()
![]()