Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ahasoho
#1 Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Zna li mi iko reci razliku izmedju Citroena c5 hdi s motorom 2.0 i 2.2?
Tehnicke razlike sam vec nasao, a logicno je da 2.2 vise trosi. Ovaj s 2.0 najcesce ima oko 140 ks, a ovaj od 2.2 najcesce oko 170ks.
1. Kakva li razlika u registraciji? Jedan je od 103kw, a drugi od 130kw.
2. Je li ovom autu doista potrebno 170ks? Tezak je oko 1.8 T, a ni 140ks nije malo. Ne mislim za trke, nego za normalnog vozaca koji ima zenu i djecu.
3. Cuo sam da je ovaj s 2.2 motorom imao vise problema (kvarova), nego ovaj s 2.0?
Tehnicke razlike sam vec nasao, a logicno je da 2.2 vise trosi. Ovaj s 2.0 najcesce ima oko 140 ks, a ovaj od 2.2 najcesce oko 170ks.
1. Kakva li razlika u registraciji? Jedan je od 103kw, a drugi od 130kw.
2. Je li ovom autu doista potrebno 170ks? Tezak je oko 1.8 T, a ni 140ks nije malo. Ne mislim za trke, nego za normalnog vozaca koji ima zenu i djecu.
3. Cuo sam da je ovaj s 2.2 motorom imao vise problema (kvarova), nego ovaj s 2.0?
-
citro
#2 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Posto sam vec dvije godine vlasnik jednog C5 2.0 hdi i imam oko 80.000 km iskustva sa istim, moje misljenje je da je kupovina motora 2.2 bacanje novca.
Konceptualno taj automobil nije zamisljen za utrke ubrzavanja na semaforima. Radi se o jednoj izuzetno udobnoj limuzini od koje je udobniji jedino Citroen C6. Hidroaktivni ovjes, bez kojega by the way ne kupuj taj auto, radi fantasticno I glavni je faktor za njegovo izuzetno dobro I stabilno drzanje na cesti uz pomoc kojega se postizu zavidno visoke prosjecne putne brzine. Dakle, nije sve u konjima I nije nikada ni bilo. Ja npr s vremena na vrijeme odvezem rutu centar Sarajeva do centra Banja Luke, kada to saobracaj I koncentracija saobracajne policije dozvoljavaju, za 2 sata i 45 minuta, preko Jajca. Treba li brze ? Mislim da ne.
Drugo, prosle godine sam nekoliko puta isao na more i skoro svaki put je prosjecna potrosnja bila 4.9 ili 5.0 litara, naravno glatke familijarne voznje.
Trece, nekoliko puta sa sa njim vozio relacije duge 1200 km u komadu nakon cega izadjem kao da sam isao u Mostar. Sa nekim drugim autima, ne zelim pominjati ovdje s kojima, kada sam radio takve stvari bio sam skoro bolestan dva dana nakon puta.
Po meni je razliku novca do motora 2.2 pametnije uloziti u opremu. Mislim da je C5 2.0 HDI Exclusive paket best by opcija.
Toliko I sretno sa kupovinom.
Da, ne smijem zaboraviti napomenuti da je Citroen ABC Sarajevo gdje sam kupio taj auto I gdje ga odrzavam najkulturniji auto salon u Sarajevu, sa uposlenicima koji znaju zaista mnogo o autima, za razliku od nekih drugih.
Konceptualno taj automobil nije zamisljen za utrke ubrzavanja na semaforima. Radi se o jednoj izuzetno udobnoj limuzini od koje je udobniji jedino Citroen C6. Hidroaktivni ovjes, bez kojega by the way ne kupuj taj auto, radi fantasticno I glavni je faktor za njegovo izuzetno dobro I stabilno drzanje na cesti uz pomoc kojega se postizu zavidno visoke prosjecne putne brzine. Dakle, nije sve u konjima I nije nikada ni bilo. Ja npr s vremena na vrijeme odvezem rutu centar Sarajeva do centra Banja Luke, kada to saobracaj I koncentracija saobracajne policije dozvoljavaju, za 2 sata i 45 minuta, preko Jajca. Treba li brze ? Mislim da ne.
Drugo, prosle godine sam nekoliko puta isao na more i skoro svaki put je prosjecna potrosnja bila 4.9 ili 5.0 litara, naravno glatke familijarne voznje.
Trece, nekoliko puta sa sa njim vozio relacije duge 1200 km u komadu nakon cega izadjem kao da sam isao u Mostar. Sa nekim drugim autima, ne zelim pominjati ovdje s kojima, kada sam radio takve stvari bio sam skoro bolestan dva dana nakon puta.
Po meni je razliku novca do motora 2.2 pametnije uloziti u opremu. Mislim da je C5 2.0 HDI Exclusive paket best by opcija.
Toliko I sretno sa kupovinom.
Da, ne smijem zaboraviti napomenuti da je Citroen ABC Sarajevo gdje sam kupio taj auto I gdje ga odrzavam najkulturniji auto salon u Sarajevu, sa uposlenicima koji znaju zaista mnogo o autima, za razliku od nekih drugih.
-
radostan dan
#3 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
koje god. je c5?
-
Reneee
#4 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Je li se to ima jedan C5 2.0HDI na stanju,a?citro wrote: Da, ne smijem zaboraviti napomenuti da je Citroen ABC Sarajevo gdje sam kupio taj auto I gdje ga odrzavam najkulturniji auto salon u Sarajevu, sa uposlenicima koji znaju zaista mnogo o autima, za razliku od nekih drugih.
-
citroen xm
#5 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
2.0 HDI odličan motor je zaista dovoljan za C5. Međutim taj 2.2 HDI je biturbo motor i osjeti se razlika u vožnji. Dosta je startniji i moćniji. Što se same potrošnje tiče taj 2.2 ne troši više jer je rasterećeniji. Jedino je održavanje malo skuplje. Sve zavisi šta ti treba. Ako ne patiš od postizanje brzinskih rekorda 2.0 će ispuniti sva tvoja očekivanja i glatko će nositi C5.
-
citro
#6 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Reneee prijatelju,
Cemu malicioznost ?
Cemu malicioznost ?
-
ahasoho
#7 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Hvala. Biturbo donosi nove komplikacije i doista je pametno izbjeci takvo auto.
Nego, motor 2.0 ima od 140ks i 160ks. Zar nije ova verzija od 160ks optimalna za auto ove tezine? Registracija je 50KM skuplja sto nije mnogo. Opet kazem, auto je za covjeka s djecom i zenom, a ne za malca koji voli turirati. Takodjer, ovo ne znaci da covjeku s djecom treba kenja, nego i njemu treba auto koje se nece gusiti na autoputu.
Nego, motor 2.0 ima od 140ks i 160ks. Zar nije ova verzija od 160ks optimalna za auto ove tezine? Registracija je 50KM skuplja sto nije mnogo. Opet kazem, auto je za covjeka s djecom i zenom, a ne za malca koji voli turirati. Takodjer, ovo ne znaci da covjeku s djecom treba kenja, nego i njemu treba auto koje se nece gusiti na autoputu.
-
emko1234
#8 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
nije malicioznost nego realnost.citro wrote:Reneee prijatelju,
Cemu malicioznost ?
mozda je jos nas par ulazilo u taj salon i imalo posla s tim ljudima, pa znamo da i nije bas tako kosto ti kazes.
a mozda i ti radis u tom salonu, sto nije nemoguce jer cisto sumnjam da si se registrovao da bi samo podijelio svoje iskustvu s doticnim autom.
citroen xm@ zar 2.2 biturbo hdi nema 200ks?
nisam znao da je i taj sa 173 ks biturbo.
pokretacu teme, 140ks u autu te velicine ti je vise nego dovoljno. jer ako gledas citroena, citroen i sport u bilo kojoj kombinaciji kad je upitanju taj model ne idu skupa. pa cak i ako gledas 3.0hdi.
stoga mislim da ti naglasak nije na brzoj voznji, nego na udobnosti. a siguran sam da ti c5 sa 140ks moze ponuditi iste stvari ko i onaj sa 173. i ja bi razliku u cijeni ulozio u opremu.
-
Zux
#10 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Ja isto iz bliske okoline imam jedno iskustvo covjeka (vrlo iskusnog vozaca) koji vozi 2.0 C5 i vozio sam se par puta i iza njega i s njim u autu. Mogu reci samo da zaista nema potrebe za vise konja od 140. Posebno kada govorimo o vaganju da li se to isplati ili ne.
Pitam se moze li iko ovdje izraziti svoje misljenje, a da ga neki pametnjakovic ne poklopi sa svojim blago receno glupim komentarom, posebno je to izrazeno na Auto podforumu. Slicno iskustvo sam imao recimo sa Renaultom dok sam ga vozio i mogao sam reci samo sve najbolje o servisu u kojem sam odrzavao auto, a to je Halilovic, dok su neki ovdje pljuvali i drvljem i kamenjem obasipali istog. Cinjenica je da bi svi servisi/saloni morali biti ljubazni, ali nemamo svi ista iskustva, trebalo bi to konacno prihvatiti. Ovaj forum treba sluziti da se razmijene korisna misljenja i procitaju neke stvari koje mogu pomoci, medjutim, potrebno je procitati 30 postova da bi izvukao 2 koji su korisni i koji nisu neko medjusobno pljuvanje i prepucavanje na relaciji svabo-ostali i slicno.
Pitam se moze li iko ovdje izraziti svoje misljenje, a da ga neki pametnjakovic ne poklopi sa svojim blago receno glupim komentarom, posebno je to izrazeno na Auto podforumu. Slicno iskustvo sam imao recimo sa Renaultom dok sam ga vozio i mogao sam reci samo sve najbolje o servisu u kojem sam odrzavao auto, a to je Halilovic, dok su neki ovdje pljuvali i drvljem i kamenjem obasipali istog. Cinjenica je da bi svi servisi/saloni morali biti ljubazni, ali nemamo svi ista iskustva, trebalo bi to konacno prihvatiti. Ovaj forum treba sluziti da se razmijene korisna misljenja i procitaju neke stvari koje mogu pomoci, medjutim, potrebno je procitati 30 postova da bi izvukao 2 koji su korisni i koji nisu neko medjusobno pljuvanje i prepucavanje na relaciji svabo-ostali i slicno.
-
radostan dan
#11 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
jel pričate o zadnjem modelu c5?
-
citroen xm
#12 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
@Emko
Obje verzije 2.2 HDI motora su biturbo. Ova jača je novija.
Što se tiče 2.0 motora i 140 KS to je apsolutno dovoljno za to auto pogotovo što kažeš da si porodičan čovjek. Naravno niko ne voli kenjaru na otvorenom putu, ali taj 2.0 je daleko od kenjare.
Što se tiče 2.0 motora i 140 KS to je apsolutno dovoljno za to auto pogotovo što kažeš da si porodičan čovjek. Naravno niko ne voli kenjaru na otvorenom putu, ali taj 2.0 je daleko od kenjare.
-
emko1234
#13 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
joj bas su tanki onda, cuj 2.2 biturbo ima 173 ks, sramotacitroen xm wrote:@Emko
-
citro
#15 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
emko1234 !?
Vjerovatno neces vjerovati ali sam se registrovao (sto nije neki problem ni za polupismena covjeka pa mi je tvoja nevjerica sumljiva) upravo da podijelim svoje misljenje o veoma dobrom autu te da na neki nacin pomognem savjetom I licnim iskustvom. Jedan od dodatnih razloga je cinjenica da mi dosadilo BiH jednoumlje tipa VW ili Audi ili nista trece.
I, na tvoju zalost, ne radim u doticnom salonu, imam malo bolje placen posao.
Ovo je kraj svih mojih komentara na ovu temu jer nemam vremena za ovakve gluposti, a pokretacu ove teme porucujem da ako zeli moze me privatno kontaktirati, rado cu mu izaci u susret I licno pokazati auto, mozemo se nakratko i provozati u njemu da se sam uvjeri o cemu sam govorio tj pisao.
Lijepi pozdrav.
Vjerovatno neces vjerovati ali sam se registrovao (sto nije neki problem ni za polupismena covjeka pa mi je tvoja nevjerica sumljiva) upravo da podijelim svoje misljenje o veoma dobrom autu te da na neki nacin pomognem savjetom I licnim iskustvom. Jedan od dodatnih razloga je cinjenica da mi dosadilo BiH jednoumlje tipa VW ili Audi ili nista trece.
Ovo je kraj svih mojih komentara na ovu temu jer nemam vremena za ovakve gluposti, a pokretacu ove teme porucujem da ako zeli moze me privatno kontaktirati, rado cu mu izaci u susret I licno pokazati auto, mozemo se nakratko i provozati u njemu da se sam uvjeri o cemu sam govorio tj pisao.
Lijepi pozdrav.
-
goran16v
#16 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Neki si se ti maxuz registrovao da se pohvalis o malo bolje placenom poslu! 
-
Seyfo
#17 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Jest, takođe lik se hvali da ima gdje ići 1.200 km u komadu
Ko to ima jbt?
-
ermengildo_zegna
#18 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Eh, evo ja sam se maksuz registrovao jer mi je muka od vasih glupih svadja na ovom forumu. Realno na svakoj temi se nadje neki pametnjakovic koji gleda tudja posla. Ljudi draagi nek prica ko sta hoce i kako hoce, covjek se fino obratio sa pitanjem sta je bolje, valjda treba da mu kazete svoja iskustva, a ne da se raspravljate ko gdje radi i kako vozi i gdje vozi.
Sto se tice servisa pa i za pojedince u razlciitim prilikama mogu biti iskustva drugacija, nekad su me docekali super, nekada mi je doslo da bijem iste te ljude zbog bezobrazluka i nepostovanja prema meni kao stalnoj musteriji.
A pokretacu teme, nemam iskustva sa istima tako da ti konkretan odgovor na pitanje ne mogu dati
Sto se tice servisa pa i za pojedince u razlciitim prilikama mogu biti iskustva drugacija, nekad su me docekali super, nekada mi je doslo da bijem iste te ljude zbog bezobrazluka i nepostovanja prema meni kao stalnoj musteriji.
A pokretacu teme, nemam iskustva sa istima tako da ti konkretan odgovor na pitanje ne mogu dati
-
emko1234
#19 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
kad procitam ovaj post i rijeci kao sto je sumljiva, izraz kao sto je LIJEPI pozdrav i vidim kakve su ti sintakse recenice, mogu sam pretpostavit da si negdje na drzavnoj sisi, jer takvi samo tu i mogu radit.citro wrote:emko1234 !?
Lijepi pozdrav.
fala ti sto si se registrovao, lijepo od tebe.
-
ermengildo_zegna
#20 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
na momenat se prepadoh da ja nisam negdje napisao sta sumLJivo 
-
citro
#21 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Izvinjavam se marljivim forumasima na "lapsus scribe" koji se pojavio u rijeci sumnjivo pa je ispalo sumLJivo.
Interesuje me koliko ce Vas sada reagovati na seriju gramatickih gresaka koje je nas lingvista emko1234, inace studiozni analiticar sintaksi, napravio u narednoj recenici, pa citiram:
"kad procitam ovaj post i rijeci kao sto je sumljiva, izraz kao sto je LIJEPI pozdrav i vidim kakve su ti sintakse recenice, mogu sam pretpostavit da si negdje na drzavnoj sisi, jer takvi samo tu i mogu radit."
Ja ih vidim barem tri.
Emkice moj dragi, niko ti nije kriv sto nisi do sada cuo za izraz Lijepi Pozdrav, on se inace prilicno masovno koristi u zadnje vrijeme u korespodencijama koje bi trebale biti ljubazne. Za razliku od izraza "drzavna sisa".
Na "drzavnoj sisi" nisam, imam svoj privatni obrt, a na cemu si ti nije mi poznato.
I sada zaista kraj svim mojim komentarima.
Interesuje me koliko ce Vas sada reagovati na seriju gramatickih gresaka koje je nas lingvista emko1234, inace studiozni analiticar sintaksi, napravio u narednoj recenici, pa citiram:
"kad procitam ovaj post i rijeci kao sto je sumljiva, izraz kao sto je LIJEPI pozdrav i vidim kakve su ti sintakse recenice, mogu sam pretpostavit da si negdje na drzavnoj sisi, jer takvi samo tu i mogu radit."
Ja ih vidim barem tri.
Emkice moj dragi, niko ti nije kriv sto nisi do sada cuo za izraz Lijepi Pozdrav, on se inace prilicno masovno koristi u zadnje vrijeme u korespodencijama koje bi trebale biti ljubazne. Za razliku od izraza "drzavna sisa".
Na "drzavnoj sisi" nisam, imam svoj privatni obrt, a na cemu si ti nije mi poznato.
I sada zaista kraj svim mojim komentarima.
-
Zux
#22 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Look who 's talkingemko1234 wrote:kad procitam ovaj post i rijeci kao sto je sumljiva, izraz kao sto je LIJEPI pozdrav i vidim kakve su ti sintakse recenice, mogu sam pretpostavit da si negdje na drzavnoj sisi, jer takvi samo tu i mogu radit.citro wrote:emko1234 !?
Lijepi pozdrav.
fala ti sto si se registrovao, lijepo od tebe.
A onda i prethodni post sa iste teme:
Ovaj, kad vec ispravljas ljude onda budi sam dosljedan u pismenosti. Necu ni govoriti da velikog slova nigdje nemas, tacke i zareze bacas kako ti prahne.nije malicioznost nego realnost.
mozda je jos nas par ulazilo u taj salon i imalo posla s tim ljudima, pa znamo da i nije bas tako kosto ti kazes.
a mozda i ti radis u tom salonu, sto nije nemoguce jer cisto sumnjam da si se registrovao da bi samo podijelio svoje iskustvu s doticnim autom.
citroen xm@ zar 2.2 biturbo hdi nema 200ks?
nisam znao da je i taj sa 173 ks biturbo.
pokretacu teme, 140ks u autu te velicine ti je vise nego dovoljno. jer ako gledas citroena, citroen i sport u bilo kojoj kombinaciji kad je upitanju taj model ne idu skupa. pa cak i ako gledas 3.0hdi.
stoga mislim da ti naglasak nije na brzoj voznji, nego na udobnosti. a siguran sam da ti c5 sa 140ks moze ponuditi iste stvari ko i onaj sa 173. i ja bi razliku u cijeni ulozio u opremu.
Covjek podijelio iskustvo bez ocito ikakve lose namjere i tu su poklopci svakom loncu na temama o autima.
-
Seyfo
#23 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Meni ova tema liči na swingere. J... lud zbunjenog.
Šalu na stranu, ovi iz ABC 1968 se fakat trude ovdje na netu
-
emko1234
#24 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Seyfo wrote:Meni ova tema liči na swingere. J... lud zbunjenog.
citro@ drzavna sisa je u ovom slucaju metafora, ako ti nije jasno na sta se konkretno odnosi, onda slobodno guglaj.
zux@ fala je napisano namjerno, zato sto sam pomislio da covjek koju suMLJa mozda ne razumije rijec hvala. ostale rijeci koje si boldirao, pa s obzirom da se ne obracam nikom sluzbeno, da ne pisem ispred neke institucije, kompanije il neceg slicnog, moje pisanje je sasvim prihvatljivo i razumljivo s obzirom na mjesto radnje (forum).
tacka i zarez su uvijek na pravom mjestu, a veliko slovo mi se na forumu takodjer ne koristi, jer nema aposlutno nikakve potrebe.
nemoj sumLjat u moju pismenost.
lijep(i) pozdrav, il je mozda pravilno LJepi pozdrav.
-
citro
#25 Re: Razlika Citroen C5 2.0 i 2.2
Emko moj veseli, drzavna k.ta je takodjer metafora, pa I ti malo guglaj