Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
CiglaneRiika
#1 Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojka
Moze li cinjenica da su supruznici razlicitog staleza predstavljati probleme za vezu, a kasnije i za brak. hocu da cujem iskreno mislenje anonimnih ljudi.
Oboje iz grada, ali zive u dijelu gdje se dosta ljudi medjusobno zna. Ona iz prosjecne porodice, roditelji sa SSS, u glavnom bosanski mrsavi prosjek, oba roditelja rade za neku mizeriju od plate ali su uspjeli iskolovati 2 djece, zivot ih nikako nije mazio. On dijete bogatih ljudi, intelektualaca, njegovi roditelji su takodje bili djeca intelektualaca, to je citava loza takvih ljudi, jedna pametna, vrlo imucna i jaka porodica.
Mogu li veze izmedju ljudi sasvim suprotnog staleza opstati?
*ispravio sam naslov teme, kad sam rekao ispodprosjecna djevojka, mislio sam na materijalni status.
Oboje iz grada, ali zive u dijelu gdje se dosta ljudi medjusobno zna. Ona iz prosjecne porodice, roditelji sa SSS, u glavnom bosanski mrsavi prosjek, oba roditelja rade za neku mizeriju od plate ali su uspjeli iskolovati 2 djece, zivot ih nikako nije mazio. On dijete bogatih ljudi, intelektualaca, njegovi roditelji su takodje bili djeca intelektualaca, to je citava loza takvih ljudi, jedna pametna, vrlo imucna i jaka porodica.
*ispravio sam naslov teme, kad sam rekao ispodprosjecna djevojka, mislio sam na materijalni status.
Last edited by CiglaneRiika on 19/03/2013 02:03, edited 1 time in total.
- Capajebo
#2 Re: Supruznici razlicitog staleza
Ako misle svojom glavom, a ne porodicnom, mogu.
- Joker88
#4 Re: Supruznici razlicitog staleza
a jel ona faks zavrsila?
-
krater
#5 Re: Supruznici razlicitog staleza
Joker88 wrote:a jel ona faks zavrsila?
-
frngla
#6 Re: Supruznici razlicitog staleza
Teško, vrlo teško, skoro pa nemoguće...
-
CiglaneRiika
#7 Re: Supruznici razlicitog staleza
jos uvijek nije, ali uskoro zavrsava fakultet. sestra joj je zavrsila fakultet, i na birou je vec godinu-dvije, nju bi po svemu sudeci mogla sacekati ista sudbina.Joker88 wrote:a jel ona faks zavrsila?
zanimaju me razlozi zasto je moguce ili zasto nije moguce. sta to moze sprijeciti ove 2 osobe, dajte neke primjere.frngla wrote:Teško, vrlo teško, skoro pa nemoguće...
tema koju mozemo sresti u BIH vrlo cesto po mom misljenju.
-
crnoplavo
#8 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
idi spavaj bolan, sta te ima zanimat u gluho doba noci...CiglaneRiika wrote:
zanimaju me razlozi zasto je....
-
backtoblack
#9 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
CiglaneRiika wrote:Moze li cinjenica da su supruznici razlicitog staleza predstavljati probleme za vezu, a kasnije i za brak. hocu da cujem iskreno mislenje anonimnih ljudi.
A zašto ne? Najvažnije je kako djevojka gleda na sve to, završava fakultet, obrazuje se i ide dalje, što znači da želi napredovati. Prva sam iz porodice koja normalno živi, sama s mamom koja nema platu 3000+, ali sam svjesna da je obrazovanje jako važno i sama sam se odlučila penjati ka vrhu i postići mnogo toga
Gledaj to na način da nikad ne znaš šta te sutra čeka, sve se može okrenuti, bitno je da djevojka nema cilj da se ''uvali'' u kuću i živi od muževe plate, nego da se bavi nečim, što je veoma važno danas
-
eki to
#10 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
ta kombinacija moze i proci, dok obrnuto da bog da 
-
krater
#11 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
Ma moze sveeki to wrote:ta kombinacija moze i proci, dok obrnuto da bog da
-
eki to
#12 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
ako se potrefe da su bas insani ali govoreci generalno .....
-
krater
#13 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
eki to wrote:ako se potrefe da su bas insani ali govoreci generalno .....
- ho oponopono
#14 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
...a gdje je tu ljubav, samo stalež spominješ?!
...u jednom normalnom zdravom odnosu stalež ne determinira uspjeh nečije veze, u protivnom svaki klinac ti smeta u tom odnosu!
...u jednom normalnom zdravom odnosu stalež ne determinira uspjeh nečije veze, u protivnom svaki klinac ti smeta u tom odnosu!
- Ziogu
#15 Re: Razliciti stalezi - bogat momak i ispodprosjecna djevojk
Ako je momak spreman da promijeni svoju lozu i navuce gnjev familije na sebe, onda moze. Ko onaj na drugoj temi sto ceka 2 godine pa da sa zenom odjebe njene. Koliko god ljubav i ti fazoni bili vazni, jednako su vazni i drugi elementi, kao npr misljenje porodice.