Razija Mujanović završava reprezentativnu karijeru
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
basta sljezove boje
#1 Razija Mujanović završava reprezentativnu karijeru
a gdje vam je clanak?
VEČERAS će se od reprezentativne košarke oprostiti zasigurno najbolja košarkašica svih vremena na ovim prostorima i jedna od najboljih uopće na svijetu, Razija Mujanović.
Naime, u Vogošći košarkašice BiH igraju uzvratni susret play-offa za plasman u A diviziju Europskog prvenstva protiv Norvežanki, nakon što je prvi susret u Norveškoj završio 65:61 za BiH, a upravo je Mujanović sa sjajnim igrama i u četrdesetoj, najzaslužnija za dobre igre BiH u kvalifikacijama.
"Drago bi mi bilo da pobijedimo i da djevojke izbore mjesto u diviziji A. Nakon ovog meča, opraštam se od reprezentacije", komentirala je Razija za Dnevni Avaz
BiH reprezentativki ostaje još obveza prema svom klubu Celti iz Viga, gdje mora odraditi ugovor do kraja.
"Što se tiče ostatka karijere, imam još odraditi jednogodišnji ugovor sa Celtom iz Viga."
Raziju ne zanima trenerski posao nakon završetka karijere već bi se radije posvetila menadžerstvu i mladim košarkašicama.
"Trenerski posao me ne privlači. Željela bih raditi kao menadžer, kako bih pomogla našim igračicama. Imala sam vrlo loša iskustva sa menadžerima tokom karijere i ne želim da djevojke prolaze kroz to", zaključila je Mujanović.
"Raza" je karijeru je započela u Tuzli i sa tamošnjim Jedinstvom osvojila europski naslov. Nakon BiH igrala je u Španjolskoj, Italiji, Mađarskoj i Brazilu. Četiri puta je izabrana za najbolju košarkašicu Europe, osvajala je brojna odličja s reprezentacijom bivše Jugoslavije, a igrala je u WNBA ligi za Detroit Shock.
M.P.
VEČERAS će se od reprezentativne košarke oprostiti zasigurno najbolja košarkašica svih vremena na ovim prostorima i jedna od najboljih uopće na svijetu, Razija Mujanović.
Naime, u Vogošći košarkašice BiH igraju uzvratni susret play-offa za plasman u A diviziju Europskog prvenstva protiv Norvežanki, nakon što je prvi susret u Norveškoj završio 65:61 za BiH, a upravo je Mujanović sa sjajnim igrama i u četrdesetoj, najzaslužnija za dobre igre BiH u kvalifikacijama.
"Drago bi mi bilo da pobijedimo i da djevojke izbore mjesto u diviziji A. Nakon ovog meča, opraštam se od reprezentacije", komentirala je Razija za Dnevni Avaz
BiH reprezentativki ostaje još obveza prema svom klubu Celti iz Viga, gdje mora odraditi ugovor do kraja.
"Što se tiče ostatka karijere, imam još odraditi jednogodišnji ugovor sa Celtom iz Viga."
Raziju ne zanima trenerski posao nakon završetka karijere već bi se radije posvetila menadžerstvu i mladim košarkašicama.
"Trenerski posao me ne privlači. Željela bih raditi kao menadžer, kako bih pomogla našim igračicama. Imala sam vrlo loša iskustva sa menadžerima tokom karijere i ne želim da djevojke prolaze kroz to", zaključila je Mujanović.
"Raza" je karijeru je započela u Tuzli i sa tamošnjim Jedinstvom osvojila europski naslov. Nakon BiH igrala je u Španjolskoj, Italiji, Mađarskoj i Brazilu. Četiri puta je izabrana za najbolju košarkašicu Europe, osvajala je brojna odličja s reprezentacijom bivše Jugoslavije, a igrala je u WNBA ligi za Detroit Shock.
M.P.
-
sulesavic
#2 Re: Razija Mujanoviæ zavr¹ava reprezentativnu karijeru
...nakon èega se bh. reprezentacija vraæa u B-diviziju...basta sljezove boje wrote: "Drago bi mi bilo da pobijedimo i da djevojke izbore mjesto u diviziji A. Nakon ovog meèa, opra¹tam se od reprezentacije"
-
basta sljezove boje
legenda odlazi ... i niko da se okrene
- Bosanac_21
Ostat ce zapamcena kao velika legendarna kosarkasica Bosne i Hercegovine,
hvala joj za sve ove godine s kojima nam je svjetlila obraz.
hvala joj za sve ove godine s kojima nam je svjetlila obraz.
-
Crvena Tifoza
Bolje je da se ne okrecu, samo bi je popljuvali!!!
HVALA RAZO!!!
Zelim joj puno srece i uspjeha u buducoj karijeri.
HVALA RAZO!!!
Zelim joj puno srece i uspjeha u buducoj karijeri.
- DaysleepeR
Razu obavezno treba zadržati u KSBIH, najprije na radu sa mladima.
Ta zena ima znanje koje je neprocjenjivo koje se treba prenijeti na sve bez obzira da li je u pitanju muska ili zenskja kosarka.
Stvarno se nadam da imamo dovoljno pameti za to...
Ta zena ima znanje koje je neprocjenjivo koje se treba prenijeti na sve bez obzira da li je u pitanju muska ili zenskja kosarka.
Stvarno se nadam da imamo dovoljno pameti za to...
- fantom slobode
Raza je puno uradila, bez nje ce biti mnogo teze.No godine su to, vrijeme je da se prestane baviti aktivno sportom.Ipak joj je 40, iznenadjujuce je dugo prisutna u profesionalnoj kosarci i igra jos uvijek odlicno.Bravo Razo!!!
-
Edoxxx
Hvala Razo za sve ove godine ...
Ne bih rekao da cemo se odmah vratiti u B diviziju ... ima kod nas jos dobrih kosarkasica ... pratio sam ove dvije utakmice protiv Estonije i veceras protiv Norveske ... Istina da niko nikad nece Razu zamijeniti, ali i djevojke koje ostanu poslije Raze treba apsolutno podrzati ...
Ne bih rekao da cemo se odmah vratiti u B diviziju ... ima kod nas jos dobrih kosarkasica ... pratio sam ove dvije utakmice protiv Estonije i veceras protiv Norveske ... Istina da niko nikad nece Razu zamijeniti, ali i djevojke koje ostanu poslije Raze treba apsolutno podrzati ...
-
basta sljezove boje
super, sad ima clanak. Raza je jednostavno legenda
-
Fibra
Sramota je za KS BiH sto se utakmica igrala u Vogosci! Ipak je to bio oprostajni mec za najvecu igracicu svih vremena na ovim prosorima! Da se igralo u Tuzli, garantujem da bi 5000 ljudi doslo na tekmu i podrzi reprezentaciju i Raziju Mujanovic!
-
Umjetnik a
VELIKO HVALA OD MENE ZA SVE
RAZIJA MUJANOVIĆ-NAJBOLJA
RAZIJA MUJANOVIĆ-NAJBOLJA
-
basta sljezove boje
Razija MUJANOVIĆ, BOSANSKA ZVIJEZDA VISOKA 202 CENTIMETRA:
Legenda eurokošarke
Razija Mujanović ne može bez lopte, košarkaške. Što se tiče izvansportske slave, od nje bježi. No, onu pod koševima, onako visoka s 202 centimetra, prigrabila je "svu moguću".
Legenda europske košarke četiri je puta proglašena najboljom košarkašicom na kontinentu, isto toliko puta je osvojila klupskih naslova prvaka Europe, osim po Europi i u Brazilu igrala je i u američkoj WNBA ligi; s izbornom vrstom bivše države bila srebrna na Olimpijadi u Seulu i jednako sjajna na EP.
S reprezentacijom BiH, u ratu, bila je zlatna na Mediteranskim igrama.
Prošlo prvenstvo igrala je u zagrebačkoj Croatiji i s 37 godina bila među najboljima gdje se taj klub natjecao. Jednom je rečenicom objasnila svoj sportski uspjeh:
"Imam osjećaj da je moja generacija davala na parketu sve od sebe, a nove generacije kao da ne pristupaju tome ozbiljno".
Raza je generalno i više nego u pravu, uostalom rezultati su mjerilo, no, previdjela je jedan primjer oličen u cijeloj ženskoj karate reprezentaciju BiH. Tih četiri, pet mladih djevojaka prolijevaju i te kako puno znoja i jedine su sportašice koje današnjoj BiH donose međunarodni uspjeh.