Da li su vas pitali nešto što ne bi smjeli, jeste li imali tremu itd itd? Da li postoji razlika na intrevjuu organiziranom od strane privatnika, međunarodne firme ili državne firme?
Hvala.
Moderator: anex
Ako se ne varam, UNDP s lokalnim vlastima organizira taj program, je li tako?lavorpunvode wrote:zbog straha uglavnom od ovih iskustava koja mi sljeduju, javih se za sudjelovanje u radionicama na koje imaju pravo svi koji se nalaze na birou. obuka se odrzava u prostorijama CISO centra, za vise informacija i broj tel mozete mi se obratiti u poruci da sad ovdje ne promovisem nesto.
ugl, prvi cas u ovom centru je za mnoge obavezan, jer oni sami zovu ljude s biroa na predavanja, i svi koji su bili u mojoj grupi su dosli jer su pozvani.. ja sam odusevljena nakon prvog puta i svakako namjeravam nastaviti ici..
centar vrsi obuku kandidata kako sastaviti CV, dobro motivaciono pismo, ponude za posao, te se daju uputstva za razgovore sa poslodavcima.. takodjer to je jedan od centara koji predstavlja posrednika izmedju poslodavaca i kandidata i ukoliko ste clan, ulazite u njihovu bazu i samim tim mozda sebi povecavate sansu da sto prije nadjete posao..
i da.. takodjer nude besplatne kurseve engleskog jezika i informatike.
upravo takoVitezanin wrote:Ako se ne varam, UNDP s lokalnim vlastima organizira taj program, je li tako?lavorpunvode wrote:zbog straha uglavnom od ovih iskustava koja mi sljeduju, javih se za sudjelovanje u radionicama na koje imaju pravo svi koji se nalaze na birou. obuka se odrzava u prostorijama CISO centra, za vise informacija i broj tel mozete mi se obratiti u poruci da sad ovdje ne promovisem nesto.
ugl, prvi cas u ovom centru je za mnoge obavezan, jer oni sami zovu ljude s biroa na predavanja, i svi koji su bili u mojoj grupi su dosli jer su pozvani.. ja sam odusevljena nakon prvog puta i svakako namjeravam nastaviti ici..
centar vrsi obuku kandidata kako sastaviti CV, dobro motivaciono pismo, ponude za posao, te se daju uputstva za razgovore sa poslodavcima.. takodjer to je jedan od centara koji predstavlja posrednika izmedju poslodavaca i kandidata i ukoliko ste clan, ulazite u njihovu bazu i samim tim mozda sebi povecavate sansu da sto prije nadjete posao..
i da.. takodjer nude besplatne kurseve engleskog jezika i informatike.
1) Vrsta pitanja nisu ista za svaku struku. Druga pitanja idu za IT a druga za HR?sherbett wrote: ↑19/11/2020 21:16 Kakva su vam iskustva s pitanjima?
Koje je bilo nagluplje, najteze, nazanimljivije
Kako ste se osjecali, pripremali?
Danas su HR metode prilicno napredovale, osjecas se kao da si provucen kroz skener, kako to nadvladati i ostati orurodan a ne u strahu da ces dati pogresaan odgovor?