Elenora zena tezi analiziranju problema, a muskarac rijesavanju istog.Eleonora wrote:Pa onda razguli ako mislis da ne mozemo da te shvatimo... ti pokusavas mijenjati misljenja drugih ( i koliko primijetim vecine ),i to nekim neosnovanim argumentima tipa '' to je prirodno ''...test01 wrote:Ponovila bih pitanje iz svog prethodnog posta na koje nisam dobila odogvor:
Koje su to "ključne" (ili neke druge) stvari o kojima žena ne može odlučivati? Po kojoj osnovi "muškarac treba imati zadnju riječ"?
Da li to znači da, općenito žene smatraš osobama s posebnim potrebama (politički korektan iliti društveno osjetljiv izraz za psiho-fizičku retartadciju) koje trebaju specifične upute i staratelji?
po osnovi zakona prirode mukarac odlucuje i ima zadnju rijec. zato sto je to prirodno.
-ides u extrem pa zene nazivas invalidima. sta ce ti extremi ?
slijediti treba prirodu, ono sa cim smo rodjeni. zena treba da cuva djecu i da se brine i stara.
ako to radi muskarac, to je neprirodno. i tacka.
-ako ne slijedis prirodu imas ono sta danas imas na zapadu: nesretne i frustrirane muskarce i zene u braku, brak se raspada zbog sitnica, sve vise samaca, stres kao posljedicu, itd.
-ako su drustva na zapadu uspjesan model za svijet, zasto je tomu tako?
ja smatram da vi mene na ovom forumu ne mozete da shvatite.
jeste prirodno da muskarac i zena imaju sex... njegov penis udje u njenu vaginu, on izbaci smjene u njenu vaginu, tj. dodje do oplodnje - e to je PRIRODNO...dokazano!
a ovo sto ti govoris da je '' prirodno '' je nedokazano... jesi li mozda pratio dokaze i analize koje su pokazale, do tada zanemariv faktor, KOLIKO JE BITAN DOPRINOS U ODGOJU DIJETETA OD ( STRANE ) OCA? na njegov daljni razvoj?
jel hoces da kazes da je frustriran onaj muskarac koji podjednako ucestvuje u odgoju i psihickom razvoju svog dijeteta? ti si , sorry al jesi, isfrustriran jer tako mislis...
a ovo gore, jos je smijesnije...da puknes od smijeha...'' muskarac mora da ima zadnju rijec ''
ne bih da me pojedini pogresno shvate... ali zene su upravo po prirodi sklonije analiziranju prije donosenja odluke...zene vise analiziraju svoje emocije, odluke, poglede, vise vagaju i manja je vjerovatnoca da ce pogrijesiti... muskarci, ipak , drugacije razmisljaju... nije uvreda uopce, ako kazem - jednostavnije...jer to tako i jeste...
neki koji su poslusali svoje zene su se spasili nekih pogresnih odluka, ishitrenih odluka, vjeruj mi...
a to sto si ti tvrda mazga ... mislis ti i sl. tebi da je za pohvalu... da kako da ne... samo jos jedan dokaz u nizu primitivizmu i plitkim shvacanjima
Zato je jednostavnije razmisljanje muskaraca u odnosu na zene. Koliko se puta neka zena pozali muskarcu on joj kaze da uradi onako kako je dobro po nju, ali ona i dalje odugovlaci sa odlukom analizira i na kraju kad je ocaj stisne mozda te poslusa ili jednostavno se navikne na problem i ne promjeni nista...
Analiziranje ili ne, i jedne i druge dovodi do losih i dobrih odluka.
Vjeruj mi da tu vise presudi zivotno iskustvo nego bilo sta drugo.