Razgovor za posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#76 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

uvala_borova wrote:@mircerko i @lamija_sa

Popustite covjeka malo. Jasno je da je lakse 'potrcati' srusiti necije rjesenje, nego malo dublje utonuti u presipavanje/dosipavanje..Za ovo drugo treba volja i 'drobljenje' mozgom, a za prvo samo brz jezik..tj prsti na tastaturi 8)
Ne rusim ja rjesenje, rjesenje je ok, samo termini koji su potrijebljeni nisu, i kad si na intervjuu za posao, nemas ti vremena RAZMISLJATI je li u pitanju dosuti ili nasuti, jer ja dosipam 6l u bokal od 10, jer vec imaju 4 litra unutra, a nasuti mogu koliko mi volja ili presuti... Samo mu to rekoh...zamisljam to kao operaciju...nije isto malo zarezati i izrezati...
nejse... da sam ja komisija na intervjuu i da mi da onako brz odgovor, dala bih mu popravni da sam popravi sta nije ok...
i ja dopis prevedem za ravno 7 minuta i onda ga 20 minuta morem uredjivati, em sto brzo kucam, em sto moram voditi racuna kome ga saljem, pa moram nekad SAOPĆITI nekad saljem meHke izjave a НЕКАД се само јављам да не забораве да смо ту.

Samo na saxu pustim prste pa greske pravim, to ti admin yoomke moze potvrdit :D
uvala_borova

#77 Re: Razgovor za posao

Post by uvala_borova »

mIRCerka wrote:

Popustite covjeka malo. Jasno je da je lakse 'potrcati' srusiti necije rjesenje, nego malo dublje utonuti u presipavanje/dosipavanje..Za ovo drugo treba volja i 'drobljenje' mozgom, a za prvo samo brz jezik..tj prsti na tastaturi 8)
Ne rusim ja rjesenje, rjesenje je ok, samo termini koji su potrijebljeni nisu, i kad si na intervjuu za posao, nemas ti vremena RAZMISLJATI je li u pitanju dosuti ili nasuti, jer ja dosipam 6l u bokal od 10, jer vec imaju 4 litra unutra, a nasuti mogu koliko mi volja ili presuti... Samo mu to rekoh...zamisljam to kao operaciju...nije isto malo zarezati i izrezati...
nejse... da sam ja komisija na intervjuu i da mi da onako brz odgovor, dala bih mu popravni da sam popravi sta nije ok...
i ja dopis prevedem za ravno 7 minuta i onda ga 20 minuta morem uredjivati, em sto brzo kucam, em sto moram voditi racuna kome ga saljem, pa moram nekad SAOPĆITI nekad saljem meHke izjave a НЕКАД се само јављам да не забораве да смо ту.

hehe niste vi covjeku napisale 'rjesenje je okej, ali termine popravi', nego ste odmah 'napale' 8-) .. No dobro, nemam namjeru ulaziti u dublje diskusije, samo onako prateci sa strane sta se desava savjest mi je nalozila da se umijesam :zjev:
mIRCerka

#78 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

uvala_borova wrote:
mIRCerka wrote:

hehe niste vi covjeku napisale 'rjesenje je okej, ali termine popravi', nego ste odmah 'napale' 8-) .. No dobro, nemam namjeru ulaziti u dublje diskusije, samo onako prateci sa strane sta se desava savjest mi je nalozila da se umijesam :zjev:
ti si samo jos jedan muskarac koji pomaze drugom, cak i kad ne treba :D

Tebi bih vec dala posao :D vidim nije ti frka uletiti za kolegu :D

pomozi koleZi :D

Ja sam za ovaj posao imala pismeni i usmeni, pride sam jedan sastanak prevodila da me vide in eksn...ja kontala da ce to bit ono "hajmo se igrat sastanka" kad ono pregovaranje za Ugovor :D
uvala_borova

#79 Re: Razgovor za posao

Post by uvala_borova »

Ma kod mene je osjecaj za pravdu tako istancan da bih ja uletio i kakvoj kolegici bez imalo dilema :D

hmm..a gdje si im prevodila taj ugovor..kontam,posto tu nema igre',da se i ja prijavim na 'hajmo se igrat doktora'.. ja cu biti doktor, a neka teta sa seksi cvikama-psiholog iz odjela za kadrove (po mogucnosti da ima facu ko ona republikanka sarah palin) nek bude pacijent :evil: :mrgreen:
Last edited by uvala_borova on 22/10/2008 15:10, edited 1 time in total.
lamija_SA

#80 Re: Razgovor za posao

Post by lamija_SA »

randoom, meni je naprimjer to djelovalo arogantno! Ipak izvinjavam se ako si se našao mnogo uvrijeđen! OK, nemoj to u ovom slučaju shvatiti negativno, nego iskoristimo to u smislu teme! Ovo pokazuje i da lični utisak koji poslodavac stekne o kandidatu, može imati presuđujuću ulogu, bez obzira na kvalificiranost!
atko wrote:Tema je pocela da tezi ka offtopicu :run:

Problem je kao sto rekoh kada se shupe od firmi pocnu igrati psihologa na razgovoru za posao, i onda ti neko tako lupi problem kao sto je ovaj sa bokalima ... za matematicare to je teorija brojeva ... i problem je mogao da glasi izvedi broj dva iz broja 10 i 7 koristeci sabiranje i oduzimanje. Za onoga ko daje zadatako to izgleda kao neki test inteligencije ... i sad kada dodje neko ko je isao u jezicku gimnaziju nije vican pristupu matematickim problemima automatski ce se jos i zbuniti i nece rjesiti problem a i sto bi rjesavo kad konkurise na mjesto prevodioca npr... a recomo zna se koristiti i google-om i vrlo dobro zna pristupiti i rjesavati problem koji iskrsnu u poslu.

Znaci nestrucno lupanje kojekakvih testova je mac sa dvije ostrice za firmu ... mogu da odbiju kandidata koji bi im bio odlican.

Osim toga kao poslodavac treba da prokuzis koliko u nekome ima potencijala da se nadogradi i koliko ce da doprinese u timu i na projektu ... jer mjerilo svega je uspjesan rad a ne to da ti demonstriras novozaposlenom kako je glup i kako si ti za njega tito...
Atko, svaka ti je na mjestu! Otišli smo off topic! Hajmo se vratiti intervjuima za posao, a otvorit cemo, ako treba posebnu temu o buradima! :-D
mIRCerka

#81 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

uvala_borova wrote:Ma kod mene je osjecaj za pravdu tako istancan da bih ja uletio i kakvoj kolegici bez imalo dilema :D

hmm..a gdje si im prevodila taj ugovor..kontam,posto tu nema igre',da se i ja prijavim na 'hajmo se igrat doktora'.. ja cu biti doktor, a neka teta sa seksi cvikama-psiholog iz odjela za kadrove (po mogucnosti da ima facu ko ona republikanka sarah palin) nek bude pacijent :evil: :mrgreen:
ugovor tj pregovore sam prevodila u sali za sastanke :D :D :D

Islo je ovako, u utorak me zovu na tel da dodjem u srijedu na intervju...ja dosla ujutro, odradila pismeni, sacekala 30 minuta, i isla na usmeni dio...u srijedu u 5 popodne me zovu i kazu doslovno
"Obzirom da ste na pismenom i usmenom postigli dobre rezultate, mi bismo htjeli da vas vidimo kakvi ste u stvarnoj situaciji, da li mozete doci sutra (cetvrtak) u 11 sati?

Ja dosla, obukla se strogo poslovno, kontam da je to dio testa...kad pocese dolazit neki ljudi...pravo pregovaranje oko ugovora i uslova istog bilo...ja se skamenila al sve odradih kako treba...u cetvrtak popodne me zovu da me pitaju da li u petak mogu poceti raditi...i ja kazem NE MOGU MOGU TEK U PONEDELJAK REKOH VEC DA MI TREBAJU 2-3 DANA DA OBAVIJESTIM FREELANCE KLIJENTE DA VISE NE MOGU RACUNATI NA MOJE USLUGE PREVODJENJA...sto je njima bilo WOW, jer sam
1. Pokazala izrazito samopostovanje jer ne letim NAMAH da radim i da se uvlacim u pakash
2. pokazala izuzetno postovanje sto zelim klijente za koje sam prevodila freelance godinama obavijestiti da nisam vise na raspolaganju pa da se mogu snaci
3. pokazala postovanje prema buducoj firmi jer necu raditi na vise strana
4. iako se ovoga pod 3 niko normalan odreci nece, pokazala sam dozu diplomatije i pokazah da znam kako se njezno uvuci u pakash nekome
Skyfox

#82 Re: Razgovor za posao

Post by Skyfox »

lamija_SA wrote: a otvorit cemo, ako treba posebnu temu o buradima! :-D
pod must

:D
lamija_SA

#83 Re: Razgovor za posao

Post by lamija_SA »

mIRCerka wrote:
uvala_borova wrote:Ma kod mene je osjecaj za pravdu tako istancan da bih ja uletio i kakvoj kolegici bez imalo dilema :D

Islo je ovako, u utorak me zovu na tel da dodjem u srijedu na intervju...ja dosla ujutro, odradila pismeni, sacekala 30 minuta, i isla na usmeni dio...u srijedu u 5 popodne me zovu i kazu doslovno
"Obzirom da ste na pismenom i usmenom postigli dobre rezultate, mi bismo htjeli da vas vidimo kakvi ste u stvarnoj situaciji, da li mozete doci sutra (cetvrtak) u 11 sati?

Ja dosla, obukla se strogo poslovno, kontam da je to dio testa...kad pocese dolazit neki ljudi...pravo pregovaranje oko ugovora i uslova istog bilo...ja se skamenila al sve odradih kako treba...u cetvrtak popodne me zovu da me pitaju da li u petak mogu poceti raditi...i ja kazem NE MOGU MOGU TEK U PONEDELJAK REKOH VEC DA MI TREBAJU 2-3 DANA DA OBAVIJESTIM FREELANCE KLIJENTE DA VISE NE MOGU RACUNATI NA MOJE USLUGE PREVODJENJA...sto je njima bilo WOW, jer sam
1. Pokazala izrazito samopostovanje jer ne letim NAMAH da radim i da se uvlacim u pakash
2. pokazala izuzetno postovanje sto zelim klijente za koje sam prevodila freelance godinama obavijestiti da nisam vise na raspolaganju pa da se mogu snaci
4. iako se ovoga pod 3 niko normalan odreci nece, pokazala sam dozu diplomatije i pokazah da znam kako se njezno uvuci u pakash nekome
A nije mi loš ovaj "trodijelni" pristup, koji je ova firma primjenila u tvom slučaju!
lamija_SA

#84 Re: Razgovor za posao

Post by lamija_SA »

Skyfox wrote:
lamija_SA wrote: a otvorit cemo, ako treba posebnu temu o buradima! :-D
pod must

:D
Heh nek se zove "buradi, bokali i ostale ludarije"!
mIRCerka

#85 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

lamija_SA wrote:
mIRCerka wrote:

A nije mi loš ovaj "trodijelni" pristup, koji je ova firma primjenila u tvom slučaju!
Mah, salu na stranu, teski na parama pa skontali kako ce BESPLATNO imati simultani prijevod sastanka od dva sata... :D
uvala_borova

#86 Re: Razgovor za posao

Post by uvala_borova »

mudro i takicki perfektno balansiranje izmedju neuvlačenja i uvlačenja, nema sta 8-)
.
...
.......nego..jel' tu bila teta koja lici na onu republikanku il nije :dance: :D
mIRCerka

#87 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

uvala_borova wrote:mudro i takicki perfektno balansiranje izmedju neuvlačenja i uvlačenja, nema sta 8-)
.
...
sve muskinje bilo, samo bivsa prevodilica zemska bila :D
njoj engleski haman maternji, ko mala otisla vanka, al dziber ne zna sta je persun :D
nejse, imala sam ludu srecu do sada sa poslovima i intervjuima, osim onog debila sto me pitao za moje misljenje kako su uredili kancelariju...
uvala_borova

#88 Re: Razgovor za posao

Post by uvala_borova »

mIRCerka wrote:
uvala_borova wrote:mudro i takicki perfektno balansiranje izmedju neuvlačenja i uvlačenja, nema sta 8-)
.
...
njoj engleski haman maternji, ko mala otisla vanka, al dziber ne zna sta je persun :D
nejse, imala sam ludu srecu do sada sa poslovima i intervjuima, osim onog debila sto me pitao za moje misljenje kako su uredili kancelariju...

ehh sarah sarah, a da samo znas kako bi me lahko mogla imat :evil: :D

a taj debil je nekakav guy 100% :D :run:
Last edited by uvala_borova on 22/10/2008 15:35, edited 1 time in total.
lamija_SA

#89 Re: Razgovor za posao

Post by lamija_SA »

mIRCerka wrote:
.
...
a bolje ti je da te taj idiot nije zapo!
aseemic

#90 Re: Razgovor za posao

Post by aseemic »

U mene obicno taj razgovor obavi tata, bez vecih problema. 8-)
profi25

#91 Re: Razgovor za posao

Post by profi25 »

dakle ti ne radis nista :lol: :lol:
lamija_SA

#92 Re: Razgovor za posao

Post by lamija_SA »

aseemic wrote:U mene obicno taj razgovor obavi tata, bez vecih problema. 8-)
I šta tata kaže na "intervju" ili ne kaže ništa, jer koverte govore više od riječi!?
mIRCerka

#93 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

Moja drugarica otisla na razgovor u jednu sarajevsku srednju skolu. Mjesto profesora eng. jezika. I ceka svoj termin. Dolazi djevojka, onako mladja, svjeze diplomirala...sa mamom i nanom...da joj drze fige i ohrabruju je... :thumbup:
karanana

#94 Re: Razgovor za posao

Post by karanana »

mIRCerka wrote:Moja drugarica otisla na razgovor u jednu sarajevsku srednju skolu. Mjesto profesora eng. jezika. I ceka svoj termin. Dolazi djevojka, onako mladja, svjeze diplomirala...sa mamom i nanom...da joj drze fige i ohrabruju je... :thumbup:
haha, jesu li posipali vodu za njom kad je ulazila na razgovor?
mIRCerka

#95 Re: Razgovor za posao

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
mIRCerka wrote:Moja drugarica otisla na razgovor u jednu sarajevsku srednju skolu. Mjesto profesora eng. jezika. I ceka svoj termin. Dolazi djevojka, onako mladja, svjeze diplomirala...sa mamom i nanom...da joj drze fige i ohrabruju je... :thumbup:
haha, jesu li posipali vodu za njom kad je ulazila na razgovor?
Ne, nisu, ali jesu kad su krenuli od kuce, nana je to rado svima ispricala :D
profi25

#96 Re: Razgovor za posao

Post by profi25 »

sada se sjetih na jednom razgovoru, dosao lik /22 god./ sa mamom, ona onako sredjena plavka i hvali se nama kako ga je ona prijavila za taj posao, kako je on pametan i kako je sigurna da ce on dobiti posao :lol:
onda je usla da pita kada ce on biti na redu za razgovor pa je sekretarica izbacila :D
sve u svemu mali kao nece da radi, a ona ga prijavljuje i tjera :D :lol: :lol:
Abacija

#97 Re: Razgovor za posao

Post by Abacija »

uvala_borova wrote:
mIRCerka wrote:
.
...

ehh sarah sarah, a da samo znas kako bi me lahko mogla imat :evil: :D

a taj debil je nekakav guy 100% :D :run:

Premotaj na 1.00. Kako se prepoznaje gay jos u skoli - taj je garant crtao dugu iznad kucice. :-) :lol:
jedna

#98 Re: Razgovor za posao

Post by jedna »

Ja najvise mrzim kada me pitaju o mojim prednostima i manama. Hajd prednosti, al mane... :D
Stvarno, nikad ne znam sta da kazem. Sta vi inace odgovorite?
Meni je poslednji put sefica firme u kojoj sam aplicirala za posao krenula sa pricom kako njena drugarica ima extra dobro placen posao, extra dobro radno vrijeme, a u stvari ne radi nista posebno, sjedi u kancelariji po citav dan, ubija dosadu... i pita me sta ja mislim o tome. Naravno, ja krenem sa pricom kako nikada ne bih tako radila, kako se ne treba tako dosadjivati na poslu, da to nije u redu i blablabla... kako sam ja osoba spremna za nove izazove i slična sranja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#99 Re: Razgovor za posao

Post by KatarinaKosaca »

tvarno, nikad ne znam sta da kazem. Sta vi inace odgovorite?

U knjigama za priprema za intervju, odnosno jednoj knizi koju imam kako se piže cv, stoji da se na to pitanje treba pripremiti tako da mana postane vrlina... Na primjer... Nestrpljiv sam, pa onda objasniš kako jedva čekaš da se posao uspješno završi i ne možeš razvlačiti pa si nestrpljiv.
Ili kažeš kako ti je nedostatak to što težiš perfekciji do te mjere da sebe jako psihološki opterećuješ.
jedna

#100 Re: Razgovor za posao

Post by jedna »

Ma joj citala sam to, al meni to fakat glupo zvuci :run:
Post Reply