Sutra imam razgovor za posao koji mi puno znaci,a imam ogromnu tremu neznam sta bi me mogli pitati kako se obuci za tu priliku.Sta pitati poslodavca ,a sta ne zato ljudi pomozite malo da se sto bolje pripremim .Radi se o jednoj ozbiljnoj trgovackoj firmi zato moram biti spreman hvala za svaku pomoc unaprijed.
Razgovor za posao iskustva<<<<
Moderator: anex
- fole13
#1 Razgovor za posao iskustva<<<<
Lijep pozdrav svima.
Sutra imam razgovor za posao koji mi puno znaci,a imam ogromnu tremu neznam sta bi me mogli pitati kako se obuci za tu priliku.Sta pitati poslodavca ,a sta ne zato ljudi pomozite malo da se sto bolje pripremim .Radi se o jednoj ozbiljnoj trgovackoj firmi zato moram biti spreman hvala za svaku pomoc unaprijed.
-
nova_korisnica
#2 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
mislim da na posao.ba imas bas tako nekoliko linkova kako se ponasati na interview-u
sretno!!
sretno!!
- fole13
#3 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
nova_korisnica wrote:mislim da na posao.ba imas bas tako nekoliko linkova kako se ponasati na interview-u
sretno!!
Hala za pomoc na posao.ba zaista ima korisnih informacija koje ce mi puno pomoci
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
imaš štelu?
- Loulou
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#6 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
budi originalan, gledaj u oci, vise slusaj nego sto pricas i pazi na govor tijela. puno srece!!
- jedna tamo
#7 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
komi wrote:imaš štelu?
- fole13
#8 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
komi wrote:imaš štelu?
Da imam stelu nebih ni isao na razgovor nego bi sutra vec bio na radnom mjestu
I jos jednom ljudi hvala za pomoc puno ce mi pomoci
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#9 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
javi sta je bilo....
- Pikaboo
#10 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
fole13 wrote:komi wrote:imaš štelu?
Da imam stelu nebih ni isao na razgovor nego bi sutra vec bio na radnom mjestu![]()
![]()
I jos jednom ljudi hvala za pomoc puno ce mi pomoci
Ko ti je nastelio razgovor za posao?
-
nova_korisnica
#11 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
ja ti takodjer predlazem da sam procjenis ko sjedi preko puta tebe...ako si oni neki "novokomponovani-biznismeni-ja sam bog i batina u mojoj firmi" onda nastoj da se ne eksponiras previse ako nesto znas...oni obicno ne vole ljude koji znaju vise od njih i bolje od njih - a uglavnom je tako (da li uopste hoces da radis za nekoga takvog??)
ako su stranci nemoj biti previse skroman..njima svega nadzidzaj (tako se i oni nama prodaju)
ako su neki nasi normalni ljudi, onda ce traziti da stvarno to i pokazes sto tvrdis da znas..pa eto, nemoj ni previse, a nemoj se ni stiditi
to ti je onako u kratkim crtama
ako su stranci nemoj biti previse skroman..njima svega nadzidzaj (tako se i oni nama prodaju)
ako su neki nasi normalni ljudi, onda ce traziti da stvarno to i pokazes sto tvrdis da znas..pa eto, nemoj ni previse, a nemoj se ni stiditi
to ti je onako u kratkim crtama
-
istocnjak
#12 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
1.) Prije razgovora za posao udjeli sa bismillom sadaku u ime Allaha dž.š. i nanijeti na to da sve bude hajr po tebe.
2.) Obuci se poslovno i neka sve na tebi blista od urednih noktiju do svega.
3.) Kad dodjes na razgovor budi opusten i blago nasmijan to jest, trudi se da izgledas samouvjereno i sigurno.
4.) Onoga ko bude radio intervju sa tobom uvazavaj i vise slusaj nego sto budes pricao.
Ako je neka strana kompanija oni imaju one testove intelegencije i famozno pitanje na kraju "Sa kolikom biste platom bili zadovoljni?'". Za visini plate trebas da se raspitas prije intervjua da ne bi fulio.
Vezano za moja neka iskustva od prije skoro deceniju, sve bih testove prolazio bez problema samo bih uvjek fulio na ovom zadnjem pitanju za platu. Nakon sto bi mi rekli "Eto mi bi voljeli da radite za nas, samo nam na kraju recite sa kolikom biste platom bili zadovoljni?", e tu sam bubao ljudima cifre pa me nisu vise zvali.

3.) Kad dodjes na razgovor budi opusten i blago nasmijan to jest, trudi se da izgledas samouvjereno i sigurno.
4.) Onoga ko bude radio intervju sa tobom uvazavaj i vise slusaj nego sto budes pricao.
Ako je neka strana kompanija oni imaju one testove intelegencije i famozno pitanje na kraju "Sa kolikom biste platom bili zadovoljni?'". Za visini plate trebas da se raspitas prije intervjua da ne bi fulio.
Vezano za moja neka iskustva od prije skoro deceniju, sve bih testove prolazio bez problema samo bih uvjek fulio na ovom zadnjem pitanju za platu. Nakon sto bi mi rekli "Eto mi bi voljeli da radite za nas, samo nam na kraju recite sa kolikom biste platom bili zadovoljni?", e tu sam bubao ljudima cifre pa me nisu vise zvali.
- Ljuska_u_BaklaFi
#13 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Vrati li se ovaj s razgovora da cujemo info????
Ja cula bez stele nema price 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
ja ne planiram umrijeti bez štele 
- Ma.Le.Na
#15 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
mozete li navesti nesto vise o govoru tijela..sta treba a sta ne?
- Loulou
#16 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Ma.Le.Na wrote:mozete li navesti nesto vise o govoru tijela..sta treba a sta ne?
Još je bitno i da, ukoliko je u interview panelu više osoba, gledate u svaku od njih dok odgovarate na pitanja, bez obzira na to ko je pitanje postavio.Govor tijela
Procjenjivanje počinje prije nego što odgovorite na prvo pitanje. U trenutku kad vas intervjuist pozdravi već je formirao neko mišljenje o vama.
Iz svog iskustva sigurno znate koliko je važan body language. Sjetite se predavača koji su vas se dojmili. Jesu li bili zabavni i nastojali vas animirati ili su suhoparno iznosili činjenice? To ne znači da biste intervjuista trebali zabavljati (izbjegavajte viceve!), ali uspješan intervju trebao bi biti interaktivan. Ako tvrdite da biste zaista željeli posao za koji ste aplicirali, a pri tome ne pokazujete nikakav entuzijazam, verbalno izrečena poruka neće pogoditi cilj. Tijekom intervjua ocjenjuje se i vaša neverbalna komunikacija. Body language ima velik utjecaj na prenošenje informacija i stvaranje dojma o osobi, zato vodite računa o sljedećem:
• Rukovanje je prvi kontakt s intervjuistom. Ako vam intervjuist pruži ruku i vi mu uzvratite mlakim stiskom vjerojatno nećete ostaviti najbolji dojam.
Rukovanje Čvrsti stisak (ne onaj koji lomi ruku!) suhe ruke sasvim je druga stvar. Ako su vam ruke kad ste uzbuđeni hladne, operite ih prije intervjua toplom vodom, a ako su vam tople, prođite kroz hladnu. Možda vam se čini nebitno, ali zamislite kakav to dojam ostavlja na onoga s kim se rukujete.
• Sjedite uspravno (prirodno uspravno). Iskrivljeno sjedenje daje dojam umorne osobe, ili nekoga koga nije briga. Uspravno sjedenje komunicira energiju i entuzijazam. Prekrižene ruke komuniciraju obrambeni stav i sumnjičavost. Ruke držite pored sebe ili opuštene u krilu. Tako ćete djelovati otvoreno i prijateljski.
• Gledajte osobu s kojom razgovarate u oči. Nemojte buljiti jer će to vjerojatno biti neugodno, ali ako vaš pogled stalno kruži oko intervjuiste djelovat ćete nesigurno i kao da vam je neugodno odgovarati na postavljena pitanja. Direktan kontakt očima govori o iskrenosti vaših odgovora.
• Nagnite se lagano prema osobi s kojom razgovarate. Tako dajete dojam aktivnog slušanja. Kada ste nagnuti prema nazad ili niste okrenuti prema sugovorniku šaljete poruku pasivnog slušanja ili ignoriranja sugovrnika.
• Držanje ruke na ustima, dodirivanje lica ili ušiju, gledanje u pod ili nemirno sjedenje daju dojam osobe koja pokušava prikriti istinu.
• Ton kojim komunicirate uvelike određuje značaj izgovorenog. Na pitanja odgovarajte jasno i glasno. Neka ton vašeg glasa naglašava vaše najjače strane i važna dostignuća.
• Korištenje ruku u komunikaciji je normalno, ali pretjerano gestikuliranje ometat će intervjuista.
http://www.moj-posao.net/jseeker_wiki.p ... Karijere15
-
JohnGotti
#17 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Savjet koji ja dajem svojim prijateljima kad idu da traze posao u "ozbiljnim trgovackim firmama", mikrokreditnim organizacijama i sl. je da ne odustanu u prvih trideset pokusaja, a poslije ce sve to da im u rutinu predje...
Mislim, kakav savjet, ne traze genijalca, nego nekog ko nece previse da pita, koji ce da spusti glavu i slusa, trpi zlostavljanje i radi za sto manje para... jedini savjet, probaj naci drugu profesiju, ako si mlad prekvalifikuj se, ne gubi vrijeme dragocjeno na besmislene poslove sa kojim nema perspektive, ako mislis imalo normalnog zivota da vidis. Da ga i dobijes, slaba vajda...
Mislim, kakav savjet, ne traze genijalca, nego nekog ko nece previse da pita, koji ce da spusti glavu i slusa, trpi zlostavljanje i radi za sto manje para... jedini savjet, probaj naci drugu profesiju, ako si mlad prekvalifikuj se, ne gubi vrijeme dragocjeno na besmislene poslove sa kojim nema perspektive, ako mislis imalo normalnog zivota da vidis. Da ga i dobijes, slaba vajda...
- Svicko
#18 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
to te oni zvali da ti kažu da si baš na tom pitanju pao?istocnjak wrote:1.) Prije razgovora za posao udjeli sa bismillom sadaku u ime Allaha dž.š. i nanijeti na to da sve bude hajr po tebe.
Vezano za moja neka iskustva od prije skoro deceniju, sve bih testove prolazio bez problema samo bih uvjek fulio na ovom zadnjem pitanju za platu. Nakon sto bi mi rekli "Eto mi bi voljeli da radite za nas, samo nam na kraju recite sa kolikom biste platom bili zadovoljni?", e tu sam bubao ljudima cifre pa me nisu vise zvali.![]()
-
Eborg
#19 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Evo ti copy-paste mog jednog komentara sa druge teme.
Ovdje sada govorim samo o VSS poslovima visokog kvaliteta (strane firme, ambasade i sl.).
Naime, pročitao sam da pojedini poslodavci iz naprednih zapadnjačkih zemalja imaju običaj proguglati ime kandidata te pored toga vidjeti kakvu sliku ima na Facebooku (zamisli neku sad sliku sa 8 piva i glupim izrazom lica). Tako sam pročitao, don't kill the messenger.
Jedna gospođa koja je Human Resource Manager u Holandiji mi je rekla da su ovo najčešća pitanja koja gotovo svi postavljaju na intervjuu:
1) Gdje se vidite za 10 godina?
2) Kako biste se opisali u par riječi?
3) Zašto mislite da ste Vi najbolji kandidat za ovo mjesto?
4) Navedite i objasnite par svojih loših tačaka.
5) Koje je Vaše najveće dostignuće u posljednjih 12 mjeseci?
Pa eto, skontaj, možda ti pomogne.
Sretno!
-
nuttyyy
#20 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Pozdrav svima!
Da ne otvaram novu temu a tice se razgovora za posao, ukratko - FMCG TIPS & TRICKS.
Pozvana sam na razgovor za posao u medjunarodnu FMCG kompaniju. Ja profilom u potpunosti odgovaram trazenim uslovima, cak i pozicijom na koju sam se prijavila, jedino sto nisam iz FMCG industrije. Nadam se da na forumu ima dobronamjernih insidera iz navedene industrije koji bi podijelili sa mnom neke osnovne informacije o nacinu poslovanja FMCG kompanija u BH uslovima (prodaja, odnosi sa distibuterima, nabavka i sl. )
Narocito me zanima odgovor na pitanje kako se FMCG Sales force bori sa nefer zahtjevima koje trgovacki lanci navodno sve cesce stavljaju pred navedene firme u pogledu visine marzi. Koji god sam odgovor smislila ili je nerealan ili je nelegalan. Dragi FMCG-ovci, kako se borite sa prodajom na terenu ako imate ogranicenja od strane firme sa jedne strane a nerealne zahtjeve od strane trgovaca sa druge strane.
Bilo kakva informacija i savjet koji ce mi pomoci u davanju suvislih odgovora na ovu temu je dobro dosao. Hvala!
Da ne otvaram novu temu a tice se razgovora za posao, ukratko - FMCG TIPS & TRICKS.
Pozvana sam na razgovor za posao u medjunarodnu FMCG kompaniju. Ja profilom u potpunosti odgovaram trazenim uslovima, cak i pozicijom na koju sam se prijavila, jedino sto nisam iz FMCG industrije. Nadam se da na forumu ima dobronamjernih insidera iz navedene industrije koji bi podijelili sa mnom neke osnovne informacije o nacinu poslovanja FMCG kompanija u BH uslovima (prodaja, odnosi sa distibuterima, nabavka i sl. )
Narocito me zanima odgovor na pitanje kako se FMCG Sales force bori sa nefer zahtjevima koje trgovacki lanci navodno sve cesce stavljaju pred navedene firme u pogledu visine marzi. Koji god sam odgovor smislila ili je nerealan ili je nelegalan. Dragi FMCG-ovci, kako se borite sa prodajom na terenu ako imate ogranicenja od strane firme sa jedne strane a nerealne zahtjeve od strane trgovaca sa druge strane.
Bilo kakva informacija i savjet koji ce mi pomoci u davanju suvislih odgovora na ovu temu je dobro dosao. Hvala!
- Chischo
#21 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Posto vidim da na posao.ba ima neki nazovi konkurs za Orbico u Sarajevu osjecam potrebu da upozorim one koji su mozda htjeli otici na razgovor.
Savjet je nemojte ici, a evo zasto.
Sam Orbico je Bogu iza ledja, u luzanskom polju iza Ilidze, prvi put ce Vas zvati na neko debilno testiranje(na kojem ce vas vjerovatno docekati ljubazna gospodjica Larisa). To testiranje nema nikakve veza ama bas ni sa cim a ni sa zdravim razumom, ljudima sa zavrsenim ekonomskim fakultetom postavljaju pitanja tipa "koliko je 10% od 200", ali bukvalno.
Tu ste vec izgubili slobodan dan, ako radite, a ako ne radite izgubili ste pare za tramvaj i taxi.
To testiranje cete vjerovatno proci i bicete pozvani na razgovor na kojem ce vas opet docekati famozna Larisa. Tu ce vam postaviti pregrst onih glupih americkih pitanja za intervju za posao sa interneta (Tipa sta je najkreativnije sta ste uradili u zivotu?). Citavo vrijeme ce vam servirati pricu kako su oni naj, kako su najpozeljniji poslodavac (i IT COMPUTERS je bio!?), kako su njihovi uposlenici najvazniji resurs i slicna sranja i gluposti.
Opet izgubljen slobodan dan odnosno pare za tramvaj i taxi.
To cete opet vjerovatno proci i bicete pozvani na drugi intervju na kojem ce vas opet docekati Larisa i postavice Vam potpuno ista pitanja kao i prvi put. POTPUNO ISTA. Onda cete se zapitati da li Vam se prividja ili je to stvarnost, ali ipak jos uvijek ste smireni jer ste vec puno truda ulozili, tj vec dolazite treci put i mislite da ste samo korak od zaposlenja. I vec ste popusili foru, kako su to neki savremeni zapadnjacki HUMAN RESOURCES fazoni, da vas dvaput zovu i postavljaju ista debilna pitanja(Koja ti je omiljena boja i zasto?).
To cete vjerovatno proci i onda ce vas opet zovnuti na razgovor. Opet Larisa, opet ista pitanja samo ce se jos tu pojaviti jos neki uhljup, vjerovatno vas buduci prvi nadredjeni. Tu ce vjerovatno prvi put doci do situacije kada nece znati sta da vas pitaju, pa ce onda iskopati neki vas prethodni odgovor i pitati vas zasto ste to odgovorili.
Jos uvijek vjerujete u foru kako su to zapadnjacki HR fazoni i kako ljudi znaju sta rade, ali polako polako pocinjete da sumnjate i vec vam se javi onaj osjecaj da zelite nekom .... majku.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Dolazite kuci frustrirani a vasi ukucani vas cudno gledaju.
Opet dobivate poziv na novi razgovor. Opet Larisa, taj uhljup i novost, jos jedan probisvjet, navodno neki najglavniji. Opet ista pitanja. Ovdje cete osjetiti prvi put da nekog uhvatite za vrat.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Razmisljate da odustanete ali vec ste na korak od zaposlenja, mislite...
Sjecam se da je mene na cetrtom razgovoru napao copor pasa lutalica ali srecom pobjegao sam u obi.
Opet dobivate poziv na razgovor, imate zelju da razbijete mobitel.
Opet Larisa, i neki matori djedica, navodno psiholog ili sta vec. Opet ista pitanja.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan.
Opet dobivate poziv na razgovor. Opet Larisa, onaj uhljup s prvog razgovora, onaj najglavniji i ovaj djedica i neki sada najglavniji zaoprave. Opet ista pitanja. Kontate kad ste prezivili 93 moci cete i ovo. Prividja vam se bejzbol palica, bacac polamena, rpg, otrov za miseve i rucna bomba.
Opet dobivate poziv, ali ovaj put Vas zove generalni direktor. Opet ista pitanja, i na kraju vas upita, imate li koga da radi u orbicu? A vi kazete pa... nemam....
Hmm, rece on, upali backpack pogon i nesta u svemiru. U to udje Larisa u, zabi mac u sto i rece: nazalost, nismo u mogucnosti da vam ponudimo radno mjesto, ali u buduce cemo vas imati uvidu prilikom... bla ... bla... bla
Zelite da izvrsite ubistvo sa predumisljajem, ali onda pomislite kako ce biti vasim roditeljima i odustanete.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan... i apaurini.
Napomena: Svi likovi i dogadaji su stvarni osim backpack pogona, maca, leta u svemir i spektakularnog zabijanja maca u sto. Oni su dodani od strane autora radi dodatne dramatizacije.
Savjet je nemojte ici, a evo zasto.
Sam Orbico je Bogu iza ledja, u luzanskom polju iza Ilidze, prvi put ce Vas zvati na neko debilno testiranje(na kojem ce vas vjerovatno docekati ljubazna gospodjica Larisa). To testiranje nema nikakve veza ama bas ni sa cim a ni sa zdravim razumom, ljudima sa zavrsenim ekonomskim fakultetom postavljaju pitanja tipa "koliko je 10% od 200", ali bukvalno.
Tu ste vec izgubili slobodan dan, ako radite, a ako ne radite izgubili ste pare za tramvaj i taxi.
To testiranje cete vjerovatno proci i bicete pozvani na razgovor na kojem ce vas opet docekati famozna Larisa. Tu ce vam postaviti pregrst onih glupih americkih pitanja za intervju za posao sa interneta (Tipa sta je najkreativnije sta ste uradili u zivotu?). Citavo vrijeme ce vam servirati pricu kako su oni naj, kako su najpozeljniji poslodavac (i IT COMPUTERS je bio!?), kako su njihovi uposlenici najvazniji resurs i slicna sranja i gluposti.
To cete opet vjerovatno proci i bicete pozvani na drugi intervju na kojem ce vas opet docekati Larisa i postavice Vam potpuno ista pitanja kao i prvi put. POTPUNO ISTA. Onda cete se zapitati da li Vam se prividja ili je to stvarnost, ali ipak jos uvijek ste smireni jer ste vec puno truda ulozili, tj vec dolazite treci put i mislite da ste samo korak od zaposlenja. I vec ste popusili foru, kako su to neki savremeni zapadnjacki HUMAN RESOURCES fazoni, da vas dvaput zovu i postavljaju ista debilna pitanja(Koja ti je omiljena boja i zasto?).
To cete vjerovatno proci i onda ce vas opet zovnuti na razgovor. Opet Larisa, opet ista pitanja samo ce se jos tu pojaviti jos neki uhljup, vjerovatno vas buduci prvi nadredjeni. Tu ce vjerovatno prvi put doci do situacije kada nece znati sta da vas pitaju, pa ce onda iskopati neki vas prethodni odgovor i pitati vas zasto ste to odgovorili.
Jos uvijek vjerujete u foru kako su to zapadnjacki HR fazoni i kako ljudi znaju sta rade, ali polako polako pocinjete da sumnjate i vec vam se javi onaj osjecaj da zelite nekom .... majku.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Dolazite kuci frustrirani a vasi ukucani vas cudno gledaju.
Opet dobivate poziv na novi razgovor. Opet Larisa, taj uhljup i novost, jos jedan probisvjet, navodno neki najglavniji. Opet ista pitanja. Ovdje cete osjetiti prvi put da nekog uhvatite za vrat.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan. Razmisljate da odustanete ali vec ste na korak od zaposlenja, mislite...
Sjecam se da je mene na cetrtom razgovoru napao copor pasa lutalica ali srecom pobjegao sam u obi.
Opet dobivate poziv na razgovor, imate zelju da razbijete mobitel.
Opet Larisa, i neki matori djedica, navodno psiholog ili sta vec. Opet ista pitanja.
Opet dobivate poziv na razgovor. Opet Larisa, onaj uhljup s prvog razgovora, onaj najglavniji i ovaj djedica i neki sada najglavniji zaoprave. Opet ista pitanja. Kontate kad ste prezivili 93 moci cete i ovo. Prividja vam se bejzbol palica, bacac polamena, rpg, otrov za miseve i rucna bomba.
Opet dobivate poziv, ali ovaj put Vas zove generalni direktor. Opet ista pitanja, i na kraju vas upita, imate li koga da radi u orbicu? A vi kazete pa... nemam....
Hmm, rece on, upali backpack pogon i nesta u svemiru. U to udje Larisa u, zabi mac u sto i rece: nazalost, nismo u mogucnosti da vam ponudimo radno mjesto, ali u buduce cemo vas imati uvidu prilikom... bla ... bla... bla
Zelite da izvrsite ubistvo sa predumisljajem, ali onda pomislite kako ce biti vasim roditeljima i odustanete.
Opet tramvaj, pare, slobodan dan... i apaurini.
Napomena: Svi likovi i dogadaji su stvarni osim backpack pogona, maca, leta u svemir i spektakularnog zabijanja maca u sto. Oni su dodani od strane autora radi dodatne dramatizacije.
- Neelix
#22 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
pa koliko su te to puta zvali 
-
fallout1
#23 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
haha svaka cast na dramatizaciji
- Chischo
#24 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
7, ali bez imalo pretjerivanjaNeelix wrote:pa koliko su te to puta zvali
- Meshtar
#25 Re: Razgovor za posao iskustva<<<<
Pretpostavljam da si dobio posao ne bi ti to predstavljalo veliki problem.
U mojoj prethodnoj firmi bio sam 4-5 puta na raznim testovima i razgovorima. Otišao svaki put, dobio posao. Otišao bih još 17 puta da je trebalo.
U mojoj prethodnoj firmi bio sam 4-5 puta na raznim testovima i razgovorima. Otišao svaki put, dobio posao. Otišao bih još 17 puta da je trebalo.