razgovor u Americkoj ambasadi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
mire11

#1 razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

pozdrav svima za mjesec dana imam razgovor za vizu u americkoj ambasadi pa me zanimaju iskustva kakvisu jesul strogi...trazeli puno papira i sta mi sve treba kao dobar dokaze..i dali je iko dobio odbijenicu ako ima dokaze da su u kontaktu fb cati i ostalo hvala unaprjeddd ;)
mire11

#2 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

ja sam ozenjen sa americkom drzavljankom... tako da je nasem procesu doso kraj nakon 9 mjeseci na red je doso razgovor pa me zanimaaa to sto sam naveoo
hatemondays

#3 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by hatemondays »

Djes ba mire ode ti u dijasporu,kad zavrsis sa vizom uzmi neki kurs kako se odbraniti od hejtera dijaspore trebace ti.Uglavnom ako se selis u USA dobro dosao nam novi dijasporasu. :-D
mire11

#4 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

hee hvalaaa ako bogda da i ja dozivim da odem ..... jbg ja imam puno dokaza preko 100 slika skinosam komplet cat ima preko 120 listova a3 formata imam isto oko 20 listova popis razgovora sa skypa....10 listova razgovora sa vibra ,,,, 10 listova razgovora sa tanga.. ako im to nebude neki dobar razlog onda neznam jbg,..
mushkile chibira

#5 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:45, edited 1 time in total.
mire11

#6 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

i ja se nadam hvala ;)
razonoda

#7 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by razonoda »

mire11 wrote:hee hvalaaa ako bogda da i ja dozivim da odem ..... jbg ja imam puno dokaza preko 100 slika skinosam komplet cat ima preko 120 listova a3 formata imam isto oko 20 listova popis razgovora sa skypa....10 listova razgovora sa vibra ,,,, 10 listova razgovora sa tanga.. ako im to nebude neki dobar razlog onda neznam jbg,..
JESI LI MUSLIMAN?
razonoda

#8 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by razonoda »

slucajno izgube dokunentaciju, odugovlace i jednostavno , rigorozniji su.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by Truba »

najbitnije je da imaš stabilan posao po mogućstvu u državnoj službi
nekretninu na sebi ili kakvu dobru penziju
jefferson

#10 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by jefferson »

razonoda wrote:slucajno izgube dokunentaciju, odugovlace i jednostavno , rigorozniji su.
:lol: :lol: :lol: :lol:
fatality

#11 Re: AW: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by fatality »

Black swan wrote:najbitnije je da imaš stabilan posao po mogućstvu u državnoj službi
nekretninu na sebi ili kakvu dobru penziju
I ja sam mislio da je ovo sve potrebno, no nije. Ja kada sam predavao nema sta nisam sve odnio u strahu da me ne odbiju. Aj dobio sam ja vizu i sve super. Kad mi prica jaran (i on bio ove godine) dobio i on vizu, a lik nista u bosni nema, ni kuceta ni maceta ni posla, ma ama bas nista sto ga ikako veze za Bosnu. Ja mislim da najvise zavisi od toga kako te onaj na razgovoru procijeni (iako mi se nije cinilo da me plaho nesta mjerkao ...)

sa fontela
karanana

#12 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by karanana »

ne znam ni sto bi to bilo potrebno kad covjek ne trazi turisticku vizu nego useljenicku vizu. kao da je bitno sta ima u bosni kad seli.
mire11

#13 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

hee jbg sta vi meni napricaste ja da imam sve to nebih ni isao iz bih ;) ja sam ozenjen americkom drzavljankommmmmmm mozda ima neke razlike jbg
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by Truba »

karanana wrote:ne znam ni sto bi to bilo potrebno kad covjek ne trazi turisticku vizu nego useljenicku vizu. kao da je bitno sta ima u bosni kad seli.
jašta svi oni koji su u americi su tako ušli na useljeničku
njih zanima hoćeš li se ti vratiti kući :D
razonoda

#15 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by razonoda »

mire11 wrote:hee jbg sta vi meni napricaste ja da imam sve to nebih ni isao iz bih ;) ja sam ozenjen americkom drzavljankommmmmmm mozda ima neke razlike jbg
Tacno, imovina u bih nije bitna, moras ih ubijediti da ste ozenjeni iz ljubavi, ne ''biznis'. :kiselavoda:
karanana

#16 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by karanana »

Black swan wrote:
karanana wrote:ne znam ni sto bi to bilo potrebno kad covjek ne trazi turisticku vizu nego useljenicku vizu. kao da je bitno sta ima u bosni kad seli.
jašta svi oni koji su u americi su tako ušli na useljeničku
njih zanima hoćeš li se ti vratiti kući :D
pa on i ide da se ne vrati i da dobije stalni boravak. to im je sigurno i rekao. covjek se ozenio, spajanje porodice u sad-u, sta imas u bih je totalno nebitno u njegovom slucaju.

drugo su oni koju fol odu turisticki u posjetu pa tamo ostanu, njima traze imovinu i te druge papire sto ih vezu za bih.
razonoda

#17 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by razonoda »

mire11 wrote:hee hvalaaa ako bogda da i ja dozivim da odem ..... jbg ja imam puno dokaza preko 100 slika skinosam komplet cat ima preko 120 listova a3 formata imam isto oko 20 listova popis razgovora sa skypa....10 listova razgovora sa vibra ,,,, 10 listova razgovora sa tanga.. ako im to nebude neki dobar razlog onda neznam jbg,..
Gdje ste se vjencali? Imas li slika sa roditeljima , rodbinom?
mire11

#18 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

imam preko 150 slika vjencose u bosni sa prijateljima imam puno slikakad smo izlazili... isli u visoko zenicu travnik svagdje negdje sve te slike imam citav cat sa fb isprintan na 147 listova 20 listova imam sa vibera 20 listova sa tanga
imam 14 do dvajs listova sa skaypa jbg to ako nebude dovoljno onda neznammmm
bos92

#19 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by bos92 »

Ma jarane samo opusteno sve ce to biti akobogda uredu,i mene su tako isprepadali sa tim razgovorom u ambasadi,ja konto to pravi razgovor ides u neku sobu,ovo ono,a ono jok ba kad udjes tamo u onoj cekaonici dobijes broj I cekas kad te prozovu I tu na salteru ti ona sluzbenica iznese sve tvoje papire sto su dosli iz amerike,pregleda I ako je sve ok.onda dodje neki amer ja mislim konzul I ova nasa je tu da ti prevede ako sta treba,meni pregledo slike,pito me kako smo se upoznali,i sta ona radi I gdje radi.Onda hajde zakuni se I potpisi,dodji po vizu za cini mi se sedam dana,uglavnom to je to,samo opusteno,ljudi su pravo normala iljubazni.
razonoda

#20 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by razonoda »

mire11 wrote:imam preko 150 slika vjencose u bosni sa prijateljima imam puno slikakad smo izlazili... isli u visoko zenicu travnik svagdje negdje sve te slike imam citav cat sa fb isprintan na 147 listova 20 listova imam sa vibera 20 listova sa tanga
imam 14 do dvajs listova sa skaypa jbg to ako nebude dovoljno onda neznammmm
Nadam se da nisi u istoj kosulji na svim tim slikama. :-)
karanana

#21 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by karanana »

bos92 wrote:Ma jarane samo opusteno sve ce to biti akobogda uredu,i mene su tako isprepadali sa tim razgovorom u ambasadi,ja konto to pravi razgovor ides u neku sobu,ovo ono,a ono jok ba kad udjes tamo u onoj cekaonici dobijes broj I cekas kad te prozovu I tu na salteru ti ona sluzbenica iznese sve tvoje papire sto su dosli iz amerike,pregleda I ako je sve ok.onda dodje neki amer ja mislim konzul I ova nasa je tu da ti prevede ako sta treba,meni pregledo slike,pito me kako smo se upoznali,i sta ona radi I gdje radi.Onda hajde zakuni se I potpisi,dodji po vizu za cini mi se sedam dana,uglavnom to je to,samo opusteno,ljudi su pravo normala iljubazni.
E da te pitam ako znas....kad ti dadnu vizu, ima li odredjeni vremenski rok u kojem moras otici?
mire11

#22 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by mire11 »

hee naravnoo da nisam u istoj kosulji majci pantolamaa..... moj jaran je dobio vizu 6 mjeseci noormalno da za sest mjeseci moras otic kad dobijes vizuuuu ja see nadam da ce bit svee okk
Altsa

#23 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by Altsa »

mire11 wrote:hee jbg sta vi meni napricaste ja da imam sve to nebih ni isao iz bih ;) ja sam ozenjen americkom drzavljankommmmmmm mozda ima neke razlike jbg
ja, ona tamo ti ovdje. to se zove brak ? ne kazem da nisi u braku ali prevaranata koji hoce da dodu do zelenog kartona na ovakav nacin ima kolko ti bog hoce. tebi sretno ako nisi medu njima
nocnaptica986

#24 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by nocnaptica986 »

zaisi koju vadis
kada sam ja vadio nisam imao nikakvih problema...dao sam im garantno pismo od poslodavca i to je bilo to...cijeli proces od predavanja papira do podizanja vize je trajao 7 dana racunajuci i neradne dane.... dobio sam svoju c1d i plus b1b2 gratis od ambasade :D
Dead Man Walking

#25 Re: razgovor u Americkoj ambasadi

Post by Dead Man Walking »

Cini mi se da je tvoj slucaj lagan, nema muljanja i obicno u takvim situacijama skoro nista i ne traze, mali razgovorcic i to je to. Ukoliko im se zbog neceg ucinis sumnjiv ide peglanje. Ja znam dva slucaja koja su na pocetku odbijena, pa su na ponovljenom razgovoru prosla, ali nakon jos godinu cekanja. Jednom cura uhvacena u lazi (ofirno joj bilo da kaze da su se upoznali preko neta), a u drugom se ljudi vjencali na brzinu, lik u dresu bio. :D
Post Reply