''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Rasprave o vjerskim temama.
Radiodjeva

#1 ''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Post by Radiodjeva »

Trazim ovu knjigu koju bih htjela kupiti kako bih je poklonila meni jako dragoj osobi. Cula sam da je jako dobra. Autor je Muhammed Isa Davud.

Molim info: gdje se knjiga moze kupiti i koliko kosta (orijentaciono)?

Hvala :)
bice_bice

Post by bice_bice »

kod mene u regalu... :) pokusaj na standu, bilo kojem ispred kojeg stoji BRAT :lol:
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Ako lijepo poselamiš morda ti i badža da'ne :lol:
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

a mozda ste vas dvojica totalno zalutali na ovu temu? :roll:
KOGOD KADGOD

#5 Re: ''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Post by KOGOD KADGOD »

Radiodjeva wrote:Trazim ovu knjigu koju bih htjela kupiti kako bih je poklonila meni jako dragoj osobi. Cula sam da je jako dobra. Autor je Muhammed Isa Davud.

nemoj obracati paznju na glupe komentare...

ako napises naslov knjige ili ime autora (ili oboje) pazeci na spelovanje, u bilo koji pretrazivac na internetu, npr. google, naci ces prodavnice knjiga koje imaju to sto trazis, ukljucujuci cijenu.
mozes naruciti preko interneta (najlakse).
vecinom se placa kreditnom karticom, ali ima i mjesta koji ce primiti postansku uplatnicu ili chek.

s hajirom.
ibrik

Post by ibrik »

Knjiga je odlicna, ja sam je par puta procitao...kupio sam je, doduse prije par godina, u onoj trgovini kod Begove dzamije, desno od ulaza u pekaru Imaret...i na zalost posudio nekome i knjizi se izgubio svaki trag...bila je oko 15tak KM cini mi se...
Arminovski

Post by Arminovski »

Procitao sam knjigu i stvarno mislim da je puno bolje iskreno zahvaliti Bogu barem jednom za kruh na stolu nego ovu knjigu procitati 1000 puta posto u njoj pameti nema.
Posto je to bilo davno ne mogu ti dati sve argumente zasto mislim to sto mislim. Jedino sto se danas sjecam je prica o bermudskom trouglu kao da tu postoji jedan od najvecih sejtanovih dvoraca i da zbog toga brodovi tu navodno nestaju. Ne sjecam se da li ima pomena o vanzemaljcima... Sjecam se isto da dzini ustvari zive sa ljudima, onako po lusterima i u wc-soljama. Istovremeno oni imaju mnogo savrseniju tehnologiju od nas. Ali opet privlace ih eto nase wc-solje i nas izmet... Ako nisi ozenjen sa zenom sa kojom imas sex onda ti isti dzini opce sa njom u isto vrijeme kao i ti/ili obratno tj sa tobom ako si zena. Tako nekako...

Mislim ako te interesuja ova knjiga onda ce te sigurno interesovati i:

http://www.alternativnahistorija.com
http://www.bosnic.com/

U biti nikakve razlike... Vecinom glupost...

Daj prijatelju/prijateljici npr Gospodara prstenova od Tolkien-a. Barem ces znati da je bajka a i bolja je knjiga 100 puta...
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

nabavila sam knjigu kod Begove dzamije. Cijena je 10 KM. Treba je definitivno procitati.

Arminovski, hvala na komentaru, ali ipak je citam da sama prosudim kakva je. A prijatelj mi je malo prerastao bajke tako da ce mu se svidjeti ova :)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Radiodjeva wrote:A prijatelj mi je malo prerastao bajke tako da ce mu se svidjeti ova
ozbiljnija sa ¹ejtanovim dvorcima u Bermudskom truglu?

:roll:
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

ko se vjeruje u Allaha dz.s. vjeruje i u knjige o islamu....
Kwaheri

Post by Kwaheri »

:-) zemljo
Arminovski

Post by Arminovski »

Radiodjeva wrote: Arminovski, hvala na komentaru, ali ipak je citam da sama prosudim kakva je. A prijatelj mi je malo prerastao bajke tako da ce mu se svidjeti ova :)
Naravno procitaj je i sama prosudi. Meni se nije svidjala zbog nekih stvari kojih ja smatram nebulozama i jeftinom reklamom. Jedna od njih je bermudski trougao u kojem ustvari statisticki ne nestaje veci procenat brodova, aviona itd nego u drugim dijelovima svijeta. Neke druge stvari su bile o David Copperfield-u (madzionicaru) itd.

Ja nisam prerastao bajke ali znam razliku izmedju njih i ozbiljne literature. Zato i volim Gospodara prstenova a ne ovo sto se predstavlja ozbiljnim a ustvari to nije :)

Za one koji su zainteresirani da zavire sta to tamo ima citava knjiga moze se procitati na http://www.islambih.net ("setajuca stranica". :D Ko je procitao ista sa nje zna o cemu pricam :D )
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

iz uvoda:

"Pisac ove knjige Muhammed Isa Davud, novinar po
profesiji, je, da li na posredan ili neposredan način,
uspostavio kontakt sa džinom muslimanom i obavio s
njim pravi novinarski razgovor. On je taj razgovor, kako
sam kaže, snimio na kasetu, a onda ga prenio na papir i
nama ga, jednim dijelom, predstavio u ovoj knjizi."

ovo je svjetski "scoop" :-)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Radiodjeva wrote:ko se vjeruje u Allaha dz.s. vjeruje i u knjige o islamu....
Mogu ih ja napisati O ISLAMU jedno 5 komada... Da li æe¹ vjerovati u njih? De proèitaj ¹ta si napisao/la svega ti...
Maksim

Post by Maksim »

:lol: sinoc sam prico s elvisom presleyem o izgradnji najnovije hidrocentrale, ali on je reko da prvo mora nazvat jarana antu markovica. dao mi je broj mobilnog ante markovica, koji se tijekom naseg razgovora nalazi u posjeti americi http://www.youtube.com/watch?v=sj-xoakERwg

elvise, ukoliko ovo citas, reci selmi da ponese one knjige o bazdarevicevoj reformi skolstva i reci mehi da mi vrate kasetu
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Arminovski wrote:
Radiodjeva wrote: Arminovski, hvala na komentaru, ali ipak je citam da sama prosudim kakva je. A prijatelj mi je malo prerastao bajke tako da ce mu se svidjeti ova :)
Naravno procitaj je i sama prosudi. Meni se nije svidjala zbog nekih stvari kojih ja smatram nebulozama i jeftinom reklamom. Jedna od njih je bermudski trougao u kojem ustvari statisticki ne nestaje veci procenat brodova, aviona itd nego u drugim dijelovima svijeta. Neke druge stvari su bile o David Copperfield-u (madzionicaru) itd.

Ja nisam prerastao bajke ali znam razliku izmedju njih i ozbiljne literature. Zato i volim Gospodara prstenova a ne ovo sto se predstavlja ozbiljnim a ustvari to nije :)

Za one koji su zainteresirani da zavire sta to tamo ima citava knjiga moze se procitati na http://www.islambih.net ("setajuca stranica". :D Ko je procitao ista sa nje zna o cemu pricam :D )
vidi... zena je lijepo pitala gdje moze naci tu i tu knjigu. ukljucilo se forumasa, neko iz zezanja, neko da joj pomogne da je nadje.
Ona nije pitala STA MISLIMO o toj knjizi, je l' da?

A tema koju si pokrenuo/la je zanimljiva. Zasto ne bi otvorio novu temu o toj knjizi, ili o dzinnima opcenito ili tako nesto, sigurno bi nasao interesa, razlicitih misljenja i raznovrsnih komentara :-D .

Mislim da bi to bilo bolje nego ovako... :(
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Radiodjeva wrote:ko se vjeruje u Allaha dz.s. vjeruje i u knjige o islamu....
sto rekla @zena:"zemljo" :-)

Razumije se da ko "vjeruje u Allaha dz.s." vjeruje i u ono sto je On objavio.

Ali, zaista (mozda si se samo malo nejasno izrazila) ono sto se pise O ISLAMU je jedno, a sam Islam i Bozija Objava - drugo...

Jasno je nekima sta si mislila reci (AKO si se samo pogresno izrazila), ali radi mnogih koji mogu pogresno shvatiti trebamo biti jasniji u komentarima i ne zuriti da odgovorimo, nego, 'nako, malo skontamo i pogledamo kako izgleda prije nego kliknemo ono dugmence (ikonicu) "potvrdi".

Je l' da? :) ...
Hajd', neka se nasla knjiga, to si i trazila, pa ti zelimo ugodno citanje kao i tvojem prijatelju/ici.
Javi se da nam kazes sta mislis o njoj, ako Bog da, ok? :-D
ziggy

Post by ziggy »

Iskreno mislim da je knjiga zanimljiva,ali o tome koliko je vjerodostojna moze reci neko ko zna vise o ovim stvarima,tj. nevidljivom svijetu.
Meni nije jasno na koji nacin je razgovarano sa tim dzinom.Da li je to bilo prilikom lijecenja nekog oboljelog od sihra ili nekako drugacije?
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

ziggy wrote:Iskreno mislim da je knjiga zanimljiva,ali o tome koliko je vjerodostojna moze reci neko ko zna vise o ovim stvarima,tj. nevidljivom svijetu.
Meni nije jasno na koji nacin je razgovarano sa tim dzinom.Da li je to bilo prilikom lijecenja nekog oboljelog od sihra ili nekako drugacije?
Pokreni temu o tome pa ce se ljudi ukljuciti koliko ko i sta zna i ima ponuditi... :) Mada vecina pravog 'iluma o tome nije za "javnost". Komunikacija sa njima je moguca ali kako se ona vodi je duboka i tajnovita tema...
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

Potpuno si u pravu KOGOD... Nisam nikoga pitala sta misli o knjizi. Jos uvijek je citam tako da ne zelim nista komentarisati prije nego je procitam. Uporedo citam ''Snagom vjere do savrsenstva duse'' koja mi je jako dobra. Svidja mi se nacin pisanja... Ko zeli neka je procita...
sicky

#21 Re: ''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Post by sicky »

Radiodjeva wrote:Trazim ovu knjigu koju bih htjela kupiti kako bih je poklonila meni jako dragoj osobi. Cula sam da je jako dobra. Autor je Muhammed Isa Davud.

Imam je i ja...i sumnjam da je skupa...nije to neka sad debela knjiga da bude wow cijena...raspitala bih se za cijenu, ali garant ću zaboraviti dok dođem kući :roll:
A fakat je zanimljiva....priznaću da sam se ismijala u jednom dijelu :D o prisustvu džina u kući :-)
KOGOD KADGOD

#22 Re: ''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Post by KOGOD KADGOD »

sicky wrote:

Imam je i ja...i sumnjam da je skupa...nije to neka sad debela knjiga da bude wow cijena...raspitala bih se za cijenu, ali garant ću zaboraviti dok dođem kući :roll:
A fakat je zanimljiva....priznaću da sam se ismijala u jednom dijelu :D o prisustvu džina u kući :-)
nemoj se zahmetit' nadjena je i kupljena :-D

a da znas malo dublje o prisustvu dzinna - ne bi se smijala...
jeste da ima ono o wc soljama i kojesta tako, ali to nije duboko i ocigledno ('ajnul) znanje nego nagadjanje
njonjica

Post by njonjica »

[quote="Arminovski"]
Zato i volim Gospodara prstenova a ne ovo sto se predstavlja ozbiljnim a ustvari to nije :)
/quote]

Gospodar prstenova.....men.....kako volim tu trilogiju...Procitala sam je ni sama neznam koliko puta...
Kazete bajka....ma nemate pojma koliko ste u krivu.
Cijela istina je u tim knjigama, samo ispricana na jedan sasvim drugaciji nacin. Ko je procitao vise od jednom, znat ce o cemu govorim....
sicky

#24 Re: ''Razgovor s dzinom muslimanom''....

Post by sicky »

KOGOD KADGOD wrote:
sicky wrote:

nemoj se zahmetit' nadjena je i kupljena :-D

a da znas malo dublje o prisustvu dzinna - ne bi se smijala...
jeste da ima ono o wc soljama i kojesta tako, ali to nije duboko i ocigledno ('ajnul) znanje nego nagadjanje
ma znam ja o čemu pričaš...ali ako se sjećaš detalja kad je opisivao prisustvo neke porodice džina baš u njegovoj kući...pa kao položaj njihov na plafonu, imena i to.. :D
Arminovski

Post by Arminovski »

Radiodjeva wrote:Potpuno si u pravu KOGOD... Nisam nikoga pitala sta misli o knjizi. Jos uvijek je citam tako da ne zelim nista komentarisati prije nego je procitam. Uporedo citam ''Snagom vjere do savrsenstva duse'' koja mi je jako dobra. Svidja mi se nacin pisanja... Ko zeli neka je procita...
Hahahaa. :D Izvini Radiodjeva. Stvarno nisam ni primjetio to u zanosu da odgovorim. Mislim jesam ali nekako odlutah u drugom pravcu. Hvala dezurnom KOGODitd na primjedbi ali ipak nemam namjeru da otvaram novu temu jer me dzini toliko ne zanimaju osim ako ne izlete pri trljanju neke lampe :D A sto rece Edo Maajka, strah me od ljudi oni su gori od dzina... a ponajvise samog sebe. Niti vjerujem u zapise niti u neke tako carolije, jedino u Boga jednoga i ono sto pri tome stoji.
Post Reply