RAZGLEDNICA

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 RAZGLEDNICA

Post by mIRCerka »

Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...
i tako, ti saljes pismo nekom drugu ili drugarici u drugom gradu, ili drugoj republici i pises o svemu i svacemu....
voljela sam politikin zabavnik...i preko njega sam stupila u kontakt sa par mladih ljudi sirom bivse Yu... bas sam neki dan nasla kutiju sa starim pismima...sjecam se da je bila furka praviti koverte od masnih stranica CAO magazina... onda sam od tih istih ljudi dobijala razglednice sa ljetovanja i zimovanja...nisam ni ja njima ostajala duzna... pisma su mi stizala i na moju i na tetkinu adresu... i niko sretniji od mene kad u petak dodjem kod tetke i prvo otrcim do sanducica da vidim ko me se sjetio...
a sada? sada bjezim od sanducica ko djavo od krsta...znam da me ne ceka razglednica sa mora...niti me ceka pismo...vec samo racuni...i opomene... i predizborni leci svih mogucih stranaka...
a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#2 Re: RAZGLEDNICA

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
Ostavi adresu pa æemo poslati...

Jebiga... Do¹ao je e-mail...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sjeca li se neko vremena kada se znala dobiti postom knjiga od sasvim nepoznate osobe? Tvoja jedina obaveza bi onda bila da isto neku knjigu proslijedis nekome drugom. Bila su to vremena...

p.s. Javi bona adresu pa ce te nekad i iznenaditi pokoja razglednica.... :-D
mIRCerka

#4 Re: RAZGLEDNICA

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
Ostavi adresu pa ćemo poslati...

Jebiga... Došao je e-mail...
nije poenta u formatu vec je poenta u tome da si se radovao necemu, i znao kasnije, nakon dugo vremena, izvuci osmijeh na lice citajuci neke gluposti koje su ti tada bile bitne...
ja sam jednu Natasu zvala JOE jer je ludila za NKOTB a ona mene DAVOR jer sam ludila za Reginom... sama kultura komunikacije se promijenila...
ja redovno primam mailove od rodice, ali rijetko kad ona napise E DJES STA IMA KAKO SI vec mi salje one FWD gluposti...iste te gluposti ja saljem drugima...
:( bas me nesto spicilo danas...
daduli posacu ti adresu PPom pa me obraduj :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Emina1 wrote:Mirci,posalji i meni adresu na pp i stize razglednica za nekoliko dana :) :D
:lol: eno sad svi hoce da salju :D otvoricu Postanski Pretinac...
Eshek

Post by Eshek »

daj i meni adresu, poslaću ti pismo-bombu, da te malo rastrese iz te melanholije :D :D
ztluhcs

#7 Re: RAZGLEDNICA

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: ja redovno primam mailove od rodice, ali rijetko kad ona napise E DJES STA IMA KAKO SI vec mi salje one FWD gluposti...iste te gluposti ja saljem drugima...
:shock: :shock: :shock:

Kako ja mrzim chain letters to je neopisivo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pegasus317 wrote:daj i meni adresu, poslaću ti pismo-bombu, da te malo rastrese iz te melanholije :D :D
Image

nemoj da se salis na taj racun, jer ako nisi znao imamo i cyber policiju...
samo se sjeti prosle godine akd privedose one bloggere sa vikendica.blogger.ba radi njihove zajebancije...

i ne puca em melanholija, vec mi je jednostavno ZAO sto se komunikacija svela na ovo sada...
vodolija_33

#9 Re: RAZGLEDNICA

Post by vodolija_33 »

mIRCerka wrote:Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...
i tako, ti saljes pismo nekom drugu ili drugarici u drugom gradu, ili drugoj republici i pises o svemu i svacemu....
voljela sam politikin zabavnik...i preko njega sam stupila u kontakt sa par mladih ljudi sirom bivse Yu... bas sam neki dan nasla kutiju sa starim pismima...sjecam se da je bila furka praviti koverte od masnih stranica CAO magazina... onda sam od tih istih ljudi dobijala razglednice sa ljetovanja i zimovanja...nisam ni ja njima ostajala duzna... pisma su mi stizala i na moju i na tetkinu adresu... i niko sretniji od mene kad u petak dodjem kod tetke i prvo otrcim do sanducica da vidim ko me se sjetio...
a sada? sada bjezim od sanducica ko djavo od krsta...znam da me ne ceka razglednica sa mora...niti me ceka pismo...vec samo racuni...i opomene... i predizborni leci svih mogucih stranaka...
a ni da spomeneš da ti ja svake godine s mora šeljem razglednice :?

pih :-? :D
mIRCerka

#10 Re: RAZGLEDNICA

Post by mIRCerka »

vodolija_33 wrote:
mIRCerka wrote:Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...

:roll: jest al na uredsku adresu...pricam o kucnom sanducicu...smrc...
tamo samo plave koverte, BHT koverte....smrc... nisi mi nikad ljubavno pismo poslala....Image
daduli_sa

#11 Re: RAZGLEDNICA

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
vodolija_33 wrote:

:roll: jest al na uredsku adresu...pricam o kucnom sanducicu...smrc...
tamo samo plave koverte, BHT koverte....smrc... nisi mi nikad ljubavno pismo poslala....Image
E to je vec do mede :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Malo off topic - sta je to bilo sa vikendica.blogger.ba?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

mi smo u SPU nekada dobijali nekakve razglednice od raje iz Norveske. Bas sam i ja nedavno nasla, pa me je ova tema na to podsjetila. Cak smo trebali ici u u nekakvu razmjenu srednjoskolaca, ali se zarati :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:Malo off topic - sta je to bilo sa vikendica.blogger.ba?
To je puno off topic, al et...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +vikendica

nego, jesi li poslao razglednicu? posalji mi sms kad posaljes da znam da smijem otvoriti...sanducic...jer mi je pegaz obecao poslati pismo bombu.. :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
daduli_sa wrote:Malo off topic - sta je to bilo sa vikendica.blogger.ba?
To je puno off topic, al et...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +vikendica

nego, jesi li poslao razglednicu? posalji mi sms kad posaljes da znam da smijem otvoriti...sanducic...jer mi je pegaz obecao poslati pismo bombu.. :D
"Specijalci intervenirali zbog slika s drvenim puškama!
Tragom fotografija mladića na web stranici djelovao Odjel za borbu protiv terorizma " :shock: Ne mogu da vjerujem ali hajd , da ne kvarim temu :oops:

Bit ces unaprijed UVIJEK pismenim putem obavjestenja o namjeri da ti sanduce bude pocasceno nekim sadrzajem nenaplative prirode :D
Pismena najava ce takodjer ici putem "zemaljske" pošte. I na nju se odnosi predhodni pasus, takodjer. :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote: Bit ces unaprijed UVIJEK pismenim putem obavjestenja o namjeri da ti sanduce bude pocasceno nekim sadrzajem nenaplative prirode :D
Pismena najava ce takodjer ici putem "zemaljske" pošte. I na nju se odnosi predhodni pasus, takodjer. :-)
mah...kako cu onda otvoriti sanducic ako ces najaviti zemaljskom postom :D

ali fakat, hajd se zamislite i recite da li bi vas obradovala jedna razglednica od vama drage osobe?

mi u uredu imamo dvije razglednice okacene na oglasnu plocu, obje nam poslao farky s morETa... :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: ali fakat, hajd se zamislite i recite da li bi vas obradovala jedna razglednica od vama drage osobe?
Naravno... Postoji hladna i topla komunikacija...

Postcard je definitivno topla (osim ako nije printana na kompu :D)...
Pearl

Post by Pearl »

i meni to fali.. nekad je tata ludio od mojih razglednica, pisama, svako malo nesto u sanducetu... sad mi kaze: sot ti sad niko ne salje, samo racune vadim iz sanduceta ..:(

sad moram da molim da mi neko posalje razglednicu...

tako da te, moja mirci, potpuno razumijem... cak su se i pisane cestitke za rodjendan smanjile.. :( kos stvori email i sms.. :(
debela

Post by debela »

joj mirci, bas si me podsjetila na te super stvarcice iz djetinjstva. pisma, razglednice, koverte od sarenih papira :) eh...
ali razglednice mi i dalje redovno stizu zahvaljujuci mom dragom drugu :)
Eshek

Post by Eshek »

mIRCerka wrote:Image

nemoj da se salis na taj racun, jer ako nisi znao imamo i cyber policiju...
samo se sjeti prosle godine akd privedose one bloggere sa vikendica.blogger.ba radi njihove zajebancije...

i ne puca em melanholija, vec mi je jednostavno ZAO sto se komunikacija svela na ovo sada...

Ja se ne šalim.

:D :D
ibrik

Post by ibrik »

Nemojte tako ima nas jos koji pisemo...ja sam imao djevojku koja je zivjela u drugom gradu (mislim jos zivi samo sto mi vise nije djevojka :-D :) :-) ) i iako oboje aktivno koristimo net i mailove slali smo jedno drugom i pisma i razglednice i čestitke...extra je to stvar...i to nije teenagerski fazon jer smo tu fazu poodavno prosli nego cisto smo htjeli da stvaramo uspomene na to vrijeme koje ce nam vjecno ostati...nazalost ta se veza raspala, ali ponekad pogledam ta pisma i razglednice i sjetim se lijepih vremena provedenih s njom....e jebaji ga spuca me sad neka nostalgija... :-)
rumenko

Post by rumenko »

mozda su pisma tetki dosadila :D ...pa im je poslala pisma da odyebu i da se vise ne javljaju....haj znaj :D ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rumenko wrote:mozda su pisma tetki dosadila :D ...pa im je poslala pisma da odyebu i da se vise ne javljaju....haj znaj :D ...
ne, nego se zaratilo...pa mi ostade drugarica u Sisku, drugarica u Osjeku i jedna drugarica u Zrenjaninu...
:( i prije godinu dana sam poslala pisma na te adrese...ali jebi ga, sve tri partizanske adrese....garant ih vise nema...
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

http://www.politikin-zabavnik.co.yu/

ja se nisam dopisivala, al mi je danas super kupiti politkin zabavnik i cituckati :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zmijaIzmaj wrote:http://www.politikin-zabavnik.co.yu/

ja se nisam dopisivala, al mi je danas super kupiti politkin zabavnik i cituckati :-)
vidis, mogla bih ja biznis napraviti...mislim da moja tetka ima zalihu od 100njak prijeratnih Zabavnika...

:D sa sve adresama raje s kojom sam se dopisivavla... :(

eto dokle je doslo da mi ni labrusca vise ne salje razglednice, a slala je nekada...
Post Reply