Dok svi kolektivno ne pocrkamo od njihovih pritisaka. Krajišnik nakon 13 godina izlazi na slobodu kao multi-milioner. Ostatak svoga života će provesti putujući širom svijeta po najelitnijim turističkim svjetskim destinacijama, dok 4 miliona BiH fukare (zajedno sa onom sirotinjom i fukarom koja će mu prirediti doček) nakon 20 godina robije i dalje ostaje zatvorena i financijski porobljena u ova tri konc-logora poluzatvorenog tipa.NeenaSa wrote:Upravo.Chmoljo wrote:kakav je ovo volej u mozak...
Pa dokle vise?
Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#101 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
-
NeenaSa
#102 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Da l' da 'sujem one koji potpisashe?Prpa.ba wrote:Dokle god je Dejtona.NeenaSa wrote:Upravo.
Pa dokle vise?
-
Objektivni navijac
#103 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Hvala na pitanju,evo upravo zavrsavam opsezne medicinske pretrage,bolesti nemam nijedne zdravlje kao beton.ušće wrote:Meni stvarno nije jasna Vaša bolestObjektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
Neću namjerno težu kvalifikaciju:ali evo ..
Recimo da je počinilac zločina bio Pedagog i silovao svoje učenice ... znači počinio zločin. ..odrobijao svoje i ti bi ga pustio ponovno da bude pedagog...recimo tvojoj djeci...
De budu dobar pa mi decidno odgovori i ti i tvoji istomišljenici ...
Rado cu ti odgovoriti,mada ja nemam istomisljenika u BiH,ja sam za pomirenje,mir i ljubav a takvih nas u Bosni
ima 0,1 %
Pitanje ti je sbb kbb. Radije cu ti dati konkretne primjere. Imao sam rodjaka od dede,bio je neki faktor u ustaskom stozeru u Sarajevu,odrobijao je 6-7 godina,poslije zatvora je radio u uglednoj firmi,bio je skolovan,umro je kao ugledan clan drustva. Imao sam i komsiju,poginuo je u masakru u Miskinovoj,onom prvom, isto je odlezao nekih 5 godina zbog ustasluka,poslije je godinama do penzije bio clan simfonijskoga orkestra RTV Sarajevo. Drustvo koje je jako i napredno,u stanju je apsorbirati negativne pojedince,ima tu snagu u velicinu.
Preporucujem tekstove i biografije : Martina Luthera Kinga, Nelsona Mandele,Desmonda Tutua a cak i govore i izjave Ante Gotovine po povratku iz Haga. Buducnost i napredak Bosne je u pomirenju u pruzanju ruke. Kao sto sam rekao Izetbegovic je pruzio ruku Milosevicu 14.12.95-e a i Krajisniku uskoro potom. Vrijeme je na tebe,kasnis 18 godina.
Meni je najjaci onaj momenat iz rata,kada neki covjek srednjih godina u Sarajevu,u bolnici nosi snajperom ranjenu kcerku -bebu. Pa daje izjavu,da bi volio vidjeti toga ko ju je pogodio. Ne bi mu nista uradio,samo bi volio sjesti sa njim uz kafu i popricati kao sa covjekom,pitati sto i zasto. Pa mislim da mi svi u BiH kolektivno kasnimo sa tom kafom i tim razgovorom vec dobrih 18 godina.
-
dudlov
#104 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
I Teletabisi su spremni za doček.
Last edited by dudlov on 30/08/2013 12:32, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#105 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
-Ma kakve robije,uživao je on Haškom zatvoru,ili realnije reći hotelu...antimobbing wrote:Dok svi kolektivno ne pocrkamo od njihovih pritisaka. Krajišnik nakon 13 godina izlazi na slobodu kao multi-milioner. Ostatak svoga života će provesti putujući širom svijeta po najelitnijim turističkim svjetskim destinacijama, dok 4 miliona BiH fukare (zajedno sa onom sirotinjom i fukarom koja će mu prirediti doček) nakon 20 godina robije i dalje ostaje zatvorena i financijski porobljena u ova tri konc-logora poluzatvorenog tipa.NeenaSa wrote:Upravo.Chmoljo wrote:kakav je ovo volej u mozak...
Pa dokle vise?
- Sir Smoke a Lot
#106 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Evo njegove izjave pred dolazak.
'' Krajišnik prihvata presudu Tribunala i svoju odgovornost za nasilno preseljenje nesrpskog stanovništva s područja RS-a. Također, iskazao je želju da pomogne pomirenju među narodima u BiH "
Prihvata krivicu, unistili su toliko zivota, porodica, nekretnina... I on bi da radi na pomirenju. A slave ga, docek mu spremaju... 2013.g.
1945 goebels se ubije, njega shvabe ne bi slavili. Ovaj zlocinac se ne ubije, malo odlezi, njegovi ga slave u dijelu drzave BiH koji se zove entitet republika, pazi molim te, srpska.
Al eto, valjda je danas abnormalno normalno i goebels, da je ziv, bio bi slavljen.
'' Krajišnik prihvata presudu Tribunala i svoju odgovornost za nasilno preseljenje nesrpskog stanovništva s područja RS-a. Također, iskazao je želju da pomogne pomirenju među narodima u BiH "
Prihvata krivicu, unistili su toliko zivota, porodica, nekretnina... I on bi da radi na pomirenju. A slave ga, docek mu spremaju... 2013.g.
1945 goebels se ubije, njega shvabe ne bi slavili. Ovaj zlocinac se ne ubije, malo odlezi, njegovi ga slave u dijelu drzave BiH koji se zove entitet republika, pazi molim te, srpska.
Al eto, valjda je danas abnormalno normalno i goebels, da je ziv, bio bi slavljen.
- cyprus
#107 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
E nek se našo neko 'gori' od meneObjektivni navijac wrote:Hvala na pitanju,evo upravo zavrsavam opsezne medicinske pretrage,bolesti nemam nijedne zdravlje kao beton.ušće wrote:Meni stvarno nije jasna Vaša bolestObjektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
Recimo da je počinilac zločina bio Pedagog i silovao svoje učenice ... znači počinio zločin. ..odrobijao svoje i ti bi ga pustio ponovno da bude pedagog...recimo tvojoj djeci...
Rado cu ti odgovoriti,mada ja nemam istomisljenika u BiH,ja sam za pomirenje,mir i ljubav a takvih nas u Bosni
ima 0,1 %
Pitanje ti je sbb kbb. Radije cu ti dati konkretne primjere. Imao sam rodjaka od dede,bio je neki faktor u ustaskom stozeru u Sarajevu,odrobijao je 6-7 godina,poslije zatvora je radio u uglednoj firmi,bio je skolovan,umro je kao ugledan clan drustva. Imao sam i komsiju,poginuo je u masakru u Miskinovoj,onom prvom, isto je odlezao nekih 5 godina zbog ustasluka,poslije je godinama do penzije bio clan simfonijskoga orkestra RTV Sarajevo. Drustvo koje je jako i napredno,u stanju je apsorbirati negativne pojedince,ima tu snagu u velicinu.
Preporucujem tekstove i biografije : Martina Luthera Kinga, Nelsona Mandele,Desmonda Tutua a cak i govore i izjave Ante Gotovine po povratku iz Haga. Buducnost i napredak Bosne je u pomirenju u pruzanju ruke. Kao sto sam rekao Izetbegovic je pruzio ruku Milosevicu 14.12.95-e a i Krajisniku uskoro potom. Vrijeme je na tebe,kasnis 18 godina.
Meni je najjaci onaj momenat iz rata,kada neki covjek srednjih godina u Sarajevu,u bolnici nosi snajperom ranjenu kcerku -bebu. Pa daje izjavu,da bi volio vidjeti toga ko ju je pogodio. Ne bi mu nista uradio,samo bi volio sjesti sa njim uz kafu i popricati kao sa covjekom,pitati sto i zasto. Pa mislim da mi svi u BiH kolektivno kasnimo sa tom kafom i tim razgovorom vec dobrih 18 godina.
-
sumirprimus
#108 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
greska u naslovu:krajisnik od augusta na slobodi... 
-
Walther
#109 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Nije potrebno.... To ti je samo salonski izgovor za ponasanje jednog od naroda u BiH. Dejton se podpisao jer se morao podpisati. A jedan od narod se ponasa kako se ponasa jer tako zeli. Koji je to narod i kako se ponasa mozes pogledati veceras. Na jednu strana se prica o individualnoj kriviciNeenaSa wrote:Da l' da 'sujem one koji potpisashe?Prpa.ba wrote:Dokle god je Dejtona.NeenaSa wrote:Upravo.
Pa dokle vise?
- Alfons Kauders
#110 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
ne znam koji se kurac frkate... ovo je jedna od boljih stvari koja se desila u zadnje vrijeme
vecina nas zna s kim imamo posla, neka se malo uvjere i oni koji ne znaju... ionako ga slave privatno, neka sad bude javno i kolektivno, a ne ispod zita
jos bi bilo bolje kada bi nekako nagovorili obrvastog majmuna da se vrati u politiku
kolektivno ispoljavanje primitivizma i fasizma u genocidnoj tvorevini nam ide na ruku, uvijek je islo - ne znam kako to ne vidite?
fino stivo, ako je ko zainteresovan:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rtrs-i-v ... /130830057
vecina nas zna s kim imamo posla, neka se malo uvjere i oni koji ne znaju... ionako ga slave privatno, neka sad bude javno i kolektivno, a ne ispod zita
jos bi bilo bolje kada bi nekako nagovorili obrvastog majmuna da se vrati u politiku
kolektivno ispoljavanje primitivizma i fasizma u genocidnoj tvorevini nam ide na ruku, uvijek je islo - ne znam kako to ne vidite?
fino stivo, ako je ko zainteresovan:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rtrs-i-v ... /130830057
- Prpa.ba
#111 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu. Sjedanjem za isti sto i "kafenisanjem" sa teroristima se Republika svela na pijacu i trgovinu teritorijem i ljudima izmedju naoruzanih formacija politickih i vjerskih stranaka. Takva politika je rezultirala Dejtonom i nekakvim "pomirenjem" sa pravoslavnim talibanima, i zato danas imamo ovo sto imamo.NeenaSa wrote:Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Dok se ne prizna greska i ne formira odgovarajuca strategija za buducnost, Krajisnici i ine spodobe ce nam biti "ugledni gradjani" sa kojima cemo "kafenisati". Ocekujemo dodjelu ulica zasluznim teroristima, usred Sarajeva. Za pomirenje.
-
Walther
#112 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Tako nesto je moguce samo kad si jaci na vojnom polju... Sto ARBiH u to vrijeme nije bila. Sami pregovori su bili obavezni za sve strane, pa tako i sam "dogovor". Sam Alija je odmah nakon povratka vise nego jasno rekao da je to MORAO uraditi. Alternativa je znacila kraj BiH.Prpa.ba wrote:Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu.
-
megaman4
#113 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Momčilo Krajišnik, č.etink i ratni zločinac od glave do pete, onaj ko ga slavi, nije ništa zaslužio drugo kod boga, nego vječnu patnju, koja ga čeka na sudnjem danu. Nekadašnji uposlenik Energoinvesta, bio je uz Dabića poznat još po krađi cigle i blokova s sarajevskih gradilišta, za svoju vilu...Ima kuću u naselju Zabrđe kod samoposluge, u koju nikada više neće moći prismrditi, i nek se izjeda do smrti, od činjenice da je za njega SARAJEVO PROŠLOST.
Eto mu vukojebine Pala i nek tamo uživa s svojim č.etama, i hvala bogu da u Sarajevu više nema mjesta za ovakve tipove, koji su lokali rakiju i smrdili na bijeli luk. Ne mogu dovoljno da iskažem prezir prema njemu i njegovim Srbima koji ga veličaju, jer taj narod ne želi suživot, a priče tipa da su Bošnjaci protjerali 160.000 Srba, nek se j.ebu u m.ater, eto im lika koji je naredio da se ti isti Srbi isele iz šehera, da ne bi živjeli pod alijinom čizmom.
Sarajevo mogu jedino gledati s Trebevića, razglednice ili tv-a.
Eto mu vukojebine Pala i nek tamo uživa s svojim č.etama, i hvala bogu da u Sarajevu više nema mjesta za ovakve tipove, koji su lokali rakiju i smrdili na bijeli luk. Ne mogu dovoljno da iskažem prezir prema njemu i njegovim Srbima koji ga veličaju, jer taj narod ne želi suživot, a priče tipa da su Bošnjaci protjerali 160.000 Srba, nek se j.ebu u m.ater, eto im lika koji je naredio da se ti isti Srbi isele iz šehera, da ne bi živjeli pod alijinom čizmom.
Sarajevo mogu jedino gledati s Trebevića, razglednice ili tv-a.
- bingov buraz
#114 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Apsolutno, politika svih vlada svijeta je da nema pregovora sa teroristima ali je nas rahmetlija uspio upropastiti takvu stratešku prednost.Prpa.ba wrote:Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu. Sjedanjem za isti sto i "kafenisanjem" sa teroristima se Republika svela na pijacu i trgovinu teritorijem i ljudima izmedju naoruzanih formacija politickih i vjerskih stranaka. Takva politika je rezultirala Dejtonom i nekakvim "pomirenjem" sa pravoslavnim talibanima, i zato danas imamo ovo sto imamo.NeenaSa wrote:Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Dok se ne prizna greska i ne formira odgovarajuca strategija za buducnost, Krajisnici i ine spodobe ce nam biti "ugledni gradjani" sa kojima cemo "kafenisati". Ocekujemo dodjelu ulica zasluznim teroristima, usred Sarajeva. Za pomirenje.![]()
Šta je ovo danas mrtvo na politici (ne računajući onog gay poskoka) nema wifi na Palama
-
Basvod
#115 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Glas razuma, kapa dole al nazalost razum, iz razumljivih razloga, odavno ne stanuje na ovim prostorima.Objektivni navijac wrote:Hvala na pitanju,evo upravo zavrsavam opsezne medicinske pretrage,bolesti nemam nijedne zdravlje kao beton.ušće wrote:Meni stvarno nije jasna Vaša bolestObjektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
ima 0,1 %
-
dudlov
#116 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Šta je ovo danas mrtvo na politici (ne računajući onog gay poskoka) nema wifi na Palama
[/quote]
Qurcu svirat se ne isplati a valjda je raji dodijalo pametovati.
Qurcu svirat se ne isplati a valjda je raji dodijalo pametovati.
- Šveđanin
#117 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Sad okrećem šumski kanal jel moguće da su ljudi napravili specijal za doček ovom pavijanu.

-
dudlov
#118 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
normalno da je moguće a kad čupavi eroj pišopija dođe, e tad će biti dar-mar.Šveđanin wrote:Sad okrećem šumski kanal jel moguće da su ljudi napravili specijal za doček ovom pavijanu.![]()
![]()
-
kremali
#119 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
s kim ja dijelim drzavu jbt

-
NeenaSa
#120 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Kako 'ochete.
MERe bit' da bIDNe,
al' dochek i direktan prijenos na TV-u je sve, samo ne , pomirenje.
Ne sjecham se da je dotichni uputio izvinjene zhrtvama?
MERe bit' da bIDNe,
Ne sjecham se da je dotichni uputio izvinjene zhrtvama?
-
dudlov
#121 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
On je za njih eroj a nikako zločinac.
-
Basvod
#122 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Evo na samom pocetku specijala se svadjaju ko vise voli Krajisnika. 
- Šveđanin
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#124 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
E onda se cude zasto bi mladi otisli iz ove sugave drzave da imaju priliku ?
Ovdje se samo kuha i priprema za novi rat... velicanje ratnih zlocinaca i njihov specijalni docek nikako ne vodi ka zajednickom zivotu.
Ovaj gore sto prica o pomirenju i pruzanju ruke nije dobar u glavi.
Prije svega ta kazna i to sudjenje su smijesni za, "ljude" kao ovaj, sve osim smrtne kazne VJEŠANJEM je smijesno.
Mislis da je izasao imalo drugaciji ? Ako bude opet dobio priliku klati ce.
Ovdje se samo kuha i priprema za novi rat... velicanje ratnih zlocinaca i njihov specijalni docek nikako ne vodi ka zajednickom zivotu.
Ovaj gore sto prica o pomirenju i pruzanju ruke nije dobar u glavi.
Prije svega ta kazna i to sudjenje su smijesni za, "ljude" kao ovaj, sve osim smrtne kazne VJEŠANJEM je smijesno.
Mislis da je izasao imalo drugaciji ? Ako bude opet dobio priliku klati ce.
- GandalfSivi
#125 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Koji dernek, jebo te...