Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#101 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by antimobbing »

NeenaSa wrote:
Chmoljo wrote:kakav je ovo volej u mozak...
Upravo.
Pa dokle vise? :roll:
Dok svi kolektivno ne pocrkamo od njihovih pritisaka. Krajišnik nakon 13 godina izlazi na slobodu kao multi-milioner. Ostatak svoga života će provesti putujući širom svijeta po najelitnijim turističkim svjetskim destinacijama, dok 4 miliona BiH fukare (zajedno sa onom sirotinjom i fukarom koja će mu prirediti doček) nakon 20 godina robije i dalje ostaje zatvorena i financijski porobljena u ova tri konc-logora poluzatvorenog tipa.
NeenaSa

#102 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by NeenaSa »

Prpa.ba wrote:
NeenaSa wrote:Upravo.
Dokle god je Dejtona.
Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Objektivni navijac

#103 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Objektivni navijac »

ušće wrote:
Objektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.
Meni stvarno nije jasna Vaša bolest
Neću namjerno težu kvalifikaciju:ali evo ..

Recimo da je počinilac zločina bio Pedagog i silovao svoje učenice ... znači počinio zločin. ..odrobijao svoje i ti bi ga pustio ponovno da bude pedagog...recimo tvojoj djeci...

De budu dobar pa mi decidno odgovori i ti i tvoji istomišljenici ...
Hvala na pitanju,evo upravo zavrsavam opsezne medicinske pretrage,bolesti nemam nijedne zdravlje kao beton.
Rado cu ti odgovoriti,mada ja nemam istomisljenika u BiH,ja sam za pomirenje,mir i ljubav a takvih nas u Bosni
ima 0,1 %
Pitanje ti je sbb kbb. Radije cu ti dati konkretne primjere. Imao sam rodjaka od dede,bio je neki faktor u ustaskom stozeru u Sarajevu,odrobijao je 6-7 godina,poslije zatvora je radio u uglednoj firmi,bio je skolovan,umro je kao ugledan clan drustva. Imao sam i komsiju,poginuo je u masakru u Miskinovoj,onom prvom, isto je odlezao nekih 5 godina zbog ustasluka,poslije je godinama do penzije bio clan simfonijskoga orkestra RTV Sarajevo. Drustvo koje je jako i napredno,u stanju je apsorbirati negativne pojedince,ima tu snagu u velicinu.
Preporucujem tekstove i biografije : Martina Luthera Kinga, Nelsona Mandele,Desmonda Tutua a cak i govore i izjave Ante Gotovine po povratku iz Haga. Buducnost i napredak Bosne je u pomirenju u pruzanju ruke. Kao sto sam rekao Izetbegovic je pruzio ruku Milosevicu 14.12.95-e a i Krajisniku uskoro potom. Vrijeme je na tebe,kasnis 18 godina.
Meni je najjaci onaj momenat iz rata,kada neki covjek srednjih godina u Sarajevu,u bolnici nosi snajperom ranjenu kcerku -bebu. Pa daje izjavu,da bi volio vidjeti toga ko ju je pogodio. Ne bi mu nista uradio,samo bi volio sjesti sa njim uz kafu i popricati kao sa covjekom,pitati sto i zasto. Pa mislim da mi svi u BiH kolektivno kasnimo sa tom kafom i tim razgovorom vec dobrih 18 godina.
dudlov

#104 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

I Teletabisi su spremni za doček. :mrgreen:
Last edited by dudlov on 30/08/2013 12:32, edited 1 time in total.
SmokingMan

#105 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by SmokingMan »

antimobbing wrote:
NeenaSa wrote:
Chmoljo wrote:kakav je ovo volej u mozak...
Upravo.
Dok svi kolektivno ne pocrkamo od njihovih pritisaka. Krajišnik nakon 13 godina izlazi na slobodu kao multi-milioner. Ostatak svoga života će provesti putujući širom svijeta po najelitnijim turističkim svjetskim destinacijama, dok 4 miliona BiH fukare (zajedno sa onom sirotinjom i fukarom koja će mu prirediti doček) nakon 20 godina robije i dalje ostaje zatvorena i financijski porobljena u ova tri konc-logora poluzatvorenog tipa.
-Ma kakve robije,uživao je on Haškom zatvoru,ili realnije reći hotelu... 8-)
Sir Smoke a Lot

#106 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Sir Smoke a Lot »

Evo njegove izjave pred dolazak.

'' Krajišnik prihvata presudu Tribunala i svoju odgovornost za nasilno preseljenje nesrpskog stanovništva s područja RS-a. Također, iskazao je želju da pomogne pomirenju među narodima u BiH "

Prihvata krivicu, unistili su toliko zivota, porodica, nekretnina... I on bi da radi na pomirenju. A slave ga, docek mu spremaju... 2013.g.

1945 goebels se ubije, njega shvabe ne bi slavili. Ovaj zlocinac se ne ubije, malo odlezi, njegovi ga slave u dijelu drzave BiH koji se zove entitet republika, pazi molim te, srpska.

Al eto, valjda je danas abnormalno normalno i goebels, da je ziv, bio bi slavljen.
cyprus

#107 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by cyprus »

Objektivni navijac wrote:
ušće wrote:
Objektivni navijac wrote:Covjek je pocinio zlocin,dobio je kaznu, Svoju kaznu je odsluzio. Sada ima pravo da bude punopravan i postovan clan drustva. Pozivanja na osvete su primitivna i doprinose porastu nacionalizma,ostrascenosti i mrznje. Sto su te pojave 20 godina poslije rata jos toliko jake,krivica je sviju nas. Od potpisivanja mira,smo radili na razdvajanju i mrznji a nimalo na pomirenju. Covjeka mozemo suditi tek kada pocne davati izjave i iznositi stavove. Gotovina je bio extra ugodno iznenadzenje po sojim stavovima,odmjerenoscu i izjavama pomirenja. Mozda je Krajisniku 10 godina robije revidiralo stavove. Mozda je bolji covjek danas. Treba mu pruziti sansu. Budimo pozitivni. Ljubav i mir.

Recimo da je počinilac zločina bio Pedagog i silovao svoje učenice ... znači počinio zločin. ..odrobijao svoje i ti bi ga pustio ponovno da bude pedagog...recimo tvojoj djeci...

Hvala na pitanju,evo upravo zavrsavam opsezne medicinske pretrage,bolesti nemam nijedne zdravlje kao beton.
Rado cu ti odgovoriti,mada ja nemam istomisljenika u BiH,ja sam za pomirenje,mir i ljubav a takvih nas u Bosni
ima 0,1 %
Pitanje ti je sbb kbb. Radije cu ti dati konkretne primjere. Imao sam rodjaka od dede,bio je neki faktor u ustaskom stozeru u Sarajevu,odrobijao je 6-7 godina,poslije zatvora je radio u uglednoj firmi,bio je skolovan,umro je kao ugledan clan drustva. Imao sam i komsiju,poginuo je u masakru u Miskinovoj,onom prvom, isto je odlezao nekih 5 godina zbog ustasluka,poslije je godinama do penzije bio clan simfonijskoga orkestra RTV Sarajevo. Drustvo koje je jako i napredno,u stanju je apsorbirati negativne pojedince,ima tu snagu u velicinu.
Preporucujem tekstove i biografije : Martina Luthera Kinga, Nelsona Mandele,Desmonda Tutua a cak i govore i izjave Ante Gotovine po povratku iz Haga. Buducnost i napredak Bosne je u pomirenju u pruzanju ruke. Kao sto sam rekao Izetbegovic je pruzio ruku Milosevicu 14.12.95-e a i Krajisniku uskoro potom. Vrijeme je na tebe,kasnis 18 godina.
Meni je najjaci onaj momenat iz rata,kada neki covjek srednjih godina u Sarajevu,u bolnici nosi snajperom ranjenu kcerku -bebu. Pa daje izjavu,da bi volio vidjeti toga ko ju je pogodio. Ne bi mu nista uradio,samo bi volio sjesti sa njim uz kafu i popricati kao sa covjekom,pitati sto i zasto. Pa mislim da mi svi u BiH kolektivno kasnimo sa tom kafom i tim razgovorom vec dobrih 18 godina.
E nek se našo neko 'gori' od mene :D Ovdje svi znaju kako sam ja nagodan :D , ali meni je nepojmljivo da đubrad zločinačka, kao što je Krajišnik, mogu postati 'ugledni članovi društva' :-) :-)
sumirprimus

#108 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by sumirprimus »

greska u naslovu:krajisnik od augusta na slobodi... :skoljka:
Walther

#109 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Walther »

NeenaSa wrote:
Prpa.ba wrote:
NeenaSa wrote:Upravo.
Dokle god je Dejtona.
Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Nije potrebno.... To ti je samo salonski izgovor za ponasanje jednog od naroda u BiH. Dejton se podpisao jer se morao podpisati. A jedan od narod se ponasa kako se ponasa jer tako zeli. Koji je to narod i kako se ponasa mozes pogledati veceras. Na jednu strana se prica o individualnoj krivici :roll: i kako nema kolektivne krivice a po drugoj strani sluzbeni helikopter ide po osudjenog ratnog zlocinca :roll: A narodno veselje (pojedinaca i nikako naroda) ce prenositi "drzavna" TV.:run:
Alfons Kauders

#110 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Alfons Kauders »

ne znam koji se kurac frkate... ovo je jedna od boljih stvari koja se desila u zadnje vrijeme

vecina nas zna s kim imamo posla, neka se malo uvjere i oni koji ne znaju... ionako ga slave privatno, neka sad bude javno i kolektivno, a ne ispod zita

jos bi bilo bolje kada bi nekako nagovorili obrvastog majmuna da se vrati u politiku

kolektivno ispoljavanje primitivizma i fasizma u genocidnoj tvorevini nam ide na ruku, uvijek je islo - ne znam kako to ne vidite?

fino stivo, ako je ko zainteresovan:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rtrs-i-v ... /130830057
Prpa.ba

#111 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Prpa.ba »

NeenaSa wrote:Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu. Sjedanjem za isti sto i "kafenisanjem" sa teroristima se Republika svela na pijacu i trgovinu teritorijem i ljudima izmedju naoruzanih formacija politickih i vjerskih stranaka. Takva politika je rezultirala Dejtonom i nekakvim "pomirenjem" sa pravoslavnim talibanima, i zato danas imamo ovo sto imamo.

Dok se ne prizna greska i ne formira odgovarajuca strategija za buducnost, Krajisnici i ine spodobe ce nam biti "ugledni gradjani" sa kojima cemo "kafenisati". Ocekujemo dodjelu ulica zasluznim teroristima, usred Sarajeva. Za pomirenje. :bih: :thumbup:
Walther

#112 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Walther »

Prpa.ba wrote:Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu.
Tako nesto je moguce samo kad si jaci na vojnom polju... Sto ARBiH u to vrijeme nije bila. Sami pregovori su bili obavezni za sve strane, pa tako i sam "dogovor". Sam Alija je odmah nakon povratka vise nego jasno rekao da je to MORAO uraditi. Alternativa je znacila kraj BiH.
megaman4

#113 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by megaman4 »

Momčilo Krajišnik, č.etink i ratni zločinac od glave do pete, onaj ko ga slavi, nije ništa zaslužio drugo kod boga, nego vječnu patnju, koja ga čeka na sudnjem danu. Nekadašnji uposlenik Energoinvesta, bio je uz Dabića poznat još po krađi cigle i blokova s sarajevskih gradilišta, za svoju vilu...Ima kuću u naselju Zabrđe kod samoposluge, u koju nikada više neće moći prismrditi, i nek se izjeda do smrti, od činjenice da je za njega SARAJEVO PROŠLOST.

Eto mu vukojebine Pala i nek tamo uživa s svojim č.etama, i hvala bogu da u Sarajevu više nema mjesta za ovakve tipove, koji su lokali rakiju i smrdili na bijeli luk. Ne mogu dovoljno da iskažem prezir prema njemu i njegovim Srbima koji ga veličaju, jer taj narod ne želi suživot, a priče tipa da su Bošnjaci protjerali 160.000 Srba, nek se j.ebu u m.ater, eto im lika koji je naredio da se ti isti Srbi isele iz šehera, da ne bi živjeli pod alijinom čizmom.

Sarajevo mogu jedino gledati s Trebevića, razglednice ili tv-a.
bingov buraz

#114 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by bingov buraz »

Prpa.ba wrote:
NeenaSa wrote:Da l' da 'sujem one koji potpisashe?
Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu. Sjedanjem za isti sto i "kafenisanjem" sa teroristima se Republika svela na pijacu i trgovinu teritorijem i ljudima izmedju naoruzanih formacija politickih i vjerskih stranaka. Takva politika je rezultirala Dejtonom i nekakvim "pomirenjem" sa pravoslavnim talibanima, i zato danas imamo ovo sto imamo.

Dok se ne prizna greska i ne formira odgovarajuca strategija za buducnost, Krajisnici i ine spodobe ce nam biti "ugledni gradjani" sa kojima cemo "kafenisati". Ocekujemo dodjelu ulica zasluznim teroristima, usred Sarajeva. Za pomirenje. :bih: :thumbup:
Apsolutno, politika svih vlada svijeta je da nema pregovora sa teroristima ali je nas rahmetlija uspio upropastiti takvu stratešku prednost.
Šta je ovo danas mrtvo na politici (ne računajući onog gay poskoka) nema wifi na Palama :D
Basvod

#115 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Basvod »

Objektivni navijac wrote:
ušće wrote:

ima 0,1 %
Glas razuma, kapa dole al nazalost razum, iz razumljivih razloga, odavno ne stanuje na ovim prostorima.
dudlov

#116 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

Šta je ovo danas mrtvo na politici (ne računajući onog gay poskoka) nema wifi na Palama :D[/quote]

Qurcu svirat se ne isplati a valjda je raji dodijalo pametovati.
Šveđanin

#117 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Šveđanin »

Sad okrećem šumski kanal jel moguće da su ljudi napravili specijal za doček ovom pavijanu. :-) :oops: :twisted:
dudlov

#118 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

Šveđanin wrote:Sad okrećem šumski kanal jel moguće da su ljudi napravili specijal za doček ovom pavijanu. :-) :oops: :twisted:
normalno da je moguće a kad čupavi eroj pišopija dođe, e tad će biti dar-mar.
kremali

#119 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by kremali »

s kim ja dijelim drzavu jbt :shock: :shock: :shock: :shock:
NeenaSa

#120 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by NeenaSa »

Kako 'ochete.
MERe bit' da bIDNe, :roll: al' dochek i direktan prijenos na TV-u je sve, samo ne , pomirenje.
Ne sjecham se da je dotichni uputio izvinjene zhrtvama?
dudlov

#121 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dudlov »

On je za njih eroj a nikako zločinac.
Basvod

#122 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Basvod »

Evo na samom pocetku specijala se svadjaju ko vise voli Krajisnika. :lol:
Šveđanin

#123 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Šveđanin »

Evo strima uživo za RTRS

http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/emitovanje/

No comment. :oops: :zzzz:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#124 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by I am Happy »

E onda se cude zasto bi mladi otisli iz ove sugave drzave da imaju priliku ?
Ovdje se samo kuha i priprema za novi rat... velicanje ratnih zlocinaca i njihov specijalni docek nikako ne vodi ka zajednickom zivotu.

Ovaj gore sto prica o pomirenju i pruzanju ruke nije dobar u glavi.
Prije svega ta kazna i to sudjenje su smijesni za, "ljude" kao ovaj, sve osim smrtne kazne VJEŠANJEM je smijesno.

Mislis da je izasao imalo drugaciji ? Ako bude opet dobio priliku klati ce.
GandalfSivi

#125 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by GandalfSivi »

Koji dernek, jebo te...
Post Reply