ratni humor

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

GandalfSivi

#26 Re: ratni humor

Post by GandalfSivi »

samo malo wrote:Ili kad je legendarni Pinjo otisao u Nahorevo u ljeto `92, i nema ga danima, raja vec razvezala teoriju kako su izvidjaci Armije vidjeli razapetog Pinju na nekom drvetu u Nahorevu, klali ga danima, dero se Pinjo, tamo vamo, na kraju jednog dana eto ti Pinje sa punom kesom krmetine i rakije, najeli ga Srbi, zajebavali se gore sa njim, nije htio ici kuci, na kraju mu dali kesu punu mesa da nosi svojima da jedu.
Sta bi sa Pinjom uopste?
samo malo

#27 Re: ratni humor

Post by samo malo »

GandalfSivi wrote:
samo malo wrote:Ili kad je legendarni Pinjo otisao u Nahorevo u ljeto `92, i nema ga danima, raja vec razvezala teoriju kako su izvidjaci Armije vidjeli razapetog Pinju na nekom drvetu u Nahorevu, klali ga danima, dero se Pinjo, tamo vamo, na kraju jednog dana eto ti Pinje sa punom kesom krmetine i rakije, najeli ga Srbi, zajebavali se gore sa njim, nije htio ici kuci, na kraju mu dali kesu punu mesa da nosi svojima da jedu.
Sta bi sa Pinjom uopste?
Umro je prije par godina, ja mislim.
sokkia

#28 Re: ratni humor

Post by sokkia »

Ljeto 92. negdje oko Travnika.
Držali mi liniju prema četama do kojih je bilo po sata hoda i dođe nam F.Ćuskić i objasni da moramo kopati rovove.Mi se složismo da če nam biti dovoljan i jedan gdje ćemo držati stražu.Odabrasmo mjesto ispod jedne bukve gdje smo i inaće do tada držali stražu.Bukva je bila livadarka što znaći da su joj grane rasle od same zemlje i onaj ko je bio na straži ostatke hrane (inaće tad je hrane bilo u izobilju) bi bacao u taj žbun tako da se tu skupilo miševa bezbroj koji su stalno budili stražare i nisu im dali da na miru otspavaju smjenu.Počnemo kopati kad na nekih 80-90cm naiđemo na tako tvrd kamen da mu nismo mogli ništa.Moj amiđić predloži da ga razbijemo BRK_om.jer smo ćuli ba ta ručna granata razbija sve živo.Izbor padne na jednog "borca"koga smo zvali Fećo (Ferid).Objasnimo mu kako če BRK ubaciti u rov jer smo znali kako se ponaša kad mu se otvori stabilizatir a i niske grane bukve su smetale da se lako ubaci.Nas nekoliko se sklonemo za obližnji plast sjena a fećo sa brkom pred rov.BUUUUM! Strašna eksplozija raziđe se dim i ja pogleda Fećo leži na zemlji gleda prema nama i smijulji se.U momentu pomislim da je ostao "nasmijan"jer se tada govorilo ko pogine da je osto nasmijan.Pogledamo efekat BRK_a koji nije uopšte pao u rov nego u podnožje bukve gdje je skresao niske grane a miševa je bilo po svuda i onih pećenih i onih ranjenih.Dolazi Ero (inače najveći spavać) "Eto vam sad pa me budite"Mi se valjamo od smjeha kad sa susjednog položaja trći Sejo (nekakav komandirčić bio a nije znao šta mi radimo )i dere se U ZAKLON U ZAKLON NAPADAJU NAS ČETE!
jazzer

#29 Re: ratni humor

Post by jazzer »

Ko se sjeca prije rata na cigarama YORK je pisalo ''s cigaretom nisi sam''.

Nekada u jesen '92 osvanuo je grafit u Sarajevu - ''s cigaretom nisi sam, uvijek ti se neko prislepa''.

:)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:09, edited 2 times in total.
drenmajster

#31 Re: ratni humor

Post by drenmajster »

dzemmo wrote:ima i onaj: Bajram Mubarek Olsun.. Serif se ispalio :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
zateznistub

#32 Re: ratni humor

Post by zateznistub »

Scena 1.
negdje iznad Milinkladsne ulice na hrasnom brdu u jeku akcije drug ispaljuje tromlon iza coska jedne kuce, u istom tom trenutku sa druge strane tog coska pada minobacacka granata 60mm a on se vraca sav bijel od maltera i vice
"joj sto ovi nasi trombloni rokaju".

scena 2.
Na stupu novajlija negdje pred vece pita koliko su daleko cete? u tom trenutku ga pogadja kamen u glavu koji je doletio od ceta, eto koliko su daleko...
vozač

#33 Re: ratni humor

Post by vozač »

GandalfSivi wrote:
Sta bi sa Pinjom uopste?

a kad se pinjo vratio, nafatali ga naši bezbjednjaci da ga ispituju šta ima kod četa, gdje se može proći, ima li mina, kakvo je stanje tamo sa druge strane, kaže njima pinjo "šta ba hoćete, pa nisam vam ja šmeker" :lol:
vozač

#34 Re: ratni humor

Post by vozač »

jazzer wrote:Ko se sjeca prije rata na cigarama YORK je pisalo ''s cigaretom nisi sam''.

Nekada u jesen '92 osvanuo je grafit u Sarajevu - ''s cigaretom nisi sam, uvijek ti se neko prislepa''.

a onaj grafit na zgradi glavne pošte, pisalo velikim slovima "ovo je srbija", a neko prekrižio pa dopisao "glupane, ovo je pošta" 8-)
osa

#35 Re: ratni humor

Post by osa »

nije vic nego istinit događaj. par dana poslije maslenice, likvidirali smo jednu srpsku izviđačku grupu (4 vojnika) u rejonu velikih vršina na velebitu, jedan je bio ranjen i odbio je predaju , te se raznio ručnom bombom, s obzirom da su se vodile borbe, nismo mogli izvlačiti njihova tijela, te su bili ispred nas nekih 10 dana, bilo je jako hladno, pa nije došlo do truležnih promjena na leševima i onog što ide uz njih. jedan kolega, se spustio do leševa i našao čuturicu punu rakije (inače je bio ljubitelj kapljice), a u povratku je ponio i ruku od jednog od poginulih,koju je najvjerojatnije otkinuo metak i hecklera, te je kradom stavio na rap, drugog kolege, kad je ovaj poegnuo za rapom, skoro ga je udarila kap, ispovraćao se i potegao pušku na ovog da miče to s rapa, naravno mi se pokidali od smijeha, međutim kad nekom od "civila" ovo ispričaš, njima baš i nije smiješno.

nakon nekog vremena naši su dogovorili zamjenu leševa za neke naše civile, nazove me tadašnji zapovjednik akcije, i kaže da ih transoprtiram do helikoptera, nekih 2 kilometra, ali teren ubi bože, strm, snjegovit, ja obećao 10 slobodnih dana ekipi koja to odradi, javili se pohlepni i lukavi, dovukli dva konja, koja su nam služila za prenos sredstava, kad konji podivljaše čim ih približiš lešu, nema šanse da natovariš leš na njega, e onda je ekipa skapala dok si leševe dostavili do helikoptera, stazice uske, strme , leševi totalno smrznuti, prokleli su mene i 10 slobodnih dana.
sokkia

#36 Re: ratni humor

Post by sokkia »

Na straži leži moj jaran Rase ispred onog famoznog rova št smo ga kopali BRK_om i igra se "kalašom".Leži na lijevom boku a glavu naslonio na lijevu ruku.Puška odmah ispred njega i on se igra zatvaračem i obaračem.Vjerovatno nije skonto da je ubacio metak u cjev i nastavlja sa pipkanjem obaraća.I BAANG puška opali a čahura njega taćno u ćelo pogodi.Skoći i dere se LJUDI ZOVITE DOKTORA RANJEN SAM.
Jara

#37 Re: ratni humor

Post by Jara »

dzemmo wrote:ima i onaj: Bajram Mubarek Olsun.. Serif se ispalio :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Jara

#38 Re: ratni humor

Post by Jara »

jazzer wrote:Ko se sjeca prije rata na cigarama YORK je pisalo ''s cigaretom nisi sam''.

:lol: :lol: :lol:
samo malo

#39 Re: ratni humor

Post by samo malo »

Kad ste vec kod maslenice, podsjeti me na legendarnog Super Hodzu i istjerivanje cetnika iz mame, ono kad je Super Hodza istjerivao cetnika iz mame koji je u nju usao jer je citala Politku Ekspres i Borbu, a sin u sobi pored citao Vjesnik i Vecernji, izlaze SH i mama iz sobe umorni od istjerivanja, kaze stara "joj sine, ko da sam se opet rodila, hoces da ti napravim jednu maslenicu?" a mali kaze "Maslenica je povijesni hrvatski prostor"
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:35, edited 2 times in total.
samo malo

#41 Re: ratni humor

Post by samo malo »

dzemmo wrote:
samo malo wrote:Kad ste vec kod maslenice, podsjeti me na legendarnog Super Hodzu i istjerivanje cetnika iz mame, ono kad je Super Hodza istjerivao cetnika iz mame koji je u nju usao jer je citala Politku Ekspres i Borbu, a sin u sobi pored citao Vjesnik i Vecernji, izlaze SH i mama iz sobe umorni od istjerivanja, kaze stara "joj sine, ko da sam se opet rodila, hoces da ti napravim jednu maslenicu?" a mali kaze "Maslenica je povijesni hrvatski prostor"
tespih, bijele cape, slusanje Cece :D

Da da, iz malog je istjeran cetnik, pa je onda usao ustasa u mamu :D

Armija BiH ima srce... to je bila Lutrija BiH, kretenu :D
BiH-x

#42 Re: ratni humor

Post by BiH-x »

dzemmo wrote:tespih, bijele cape, slusanje Cece :D

OPLAKAH!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
negativ

#43 Re: ratni humor

Post by negativ »

'93 u Sarajevu - nema hljeba da se jede, nema vode, struje, plina.
Ulazi Mujo kod Sulje, a ovaj jede školjke. Šta to jedeš pita Mujo?
Dagnje, kaže ovaj. Pa otkud ti dagnje?
Mijenj'o ih za lignje. Pa otkud ti sad lignje?
Ma pusti ba, šta zna UNPROFOR šta je sunet.
samo malo

#44 Re: ratni humor

Post by samo malo »

BiH-x wrote:
dzemmo wrote:tespih, bijele cape, slusanje Cece :D

OPLAKAH!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najjaca je muzika, James Bond, i pita prolaznika "Muhameda Kresevljakovica ulica koja je? desno ovdje?" :D jedva sam stigao, opet kupe na kopanje :D
Post Reply