RATNE RIJECI?!
-
bih-pravda
#1 RATNE RIJECI?!
Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!(A.I)
Ne bijte se mali ljiljani!(A.I)
Rodila me mama da jednog dana i ja ljiljan budem!
Ja bih svjetlo zvao mrakom, da te nije Alija!
Bosna ce jos pjevati!
Sarajevo gori, ljiljani ginu, ali ipak pjevamo jer Bosna je na srcu mome!
Bosna pjeva kad je najteze!
LJiljani bosi, sa puskicom u ruci, ali ipak pjevaju!
Devet ih je bilo, devet ko jedan bijese, svi u suzi rodjeni, heroi zlatni ljiljani!
Pamti sine ove dane, pamti sine ove mezare, da se nikad zlo ne vrati!
Dok nam Bosna jeca i gori, mi ljiljani pjevamo, jer Bosna je nasa i bice uvjek nasa!
Mladost jaka kao stijena, takve vojske niko nema, gdje god nase vojske ima, tamo dusman nikad proci nece!
Ponesi zastavu, pobjedu slavicu, ponesi zastavu Dragane vikicu!
Mene metak nece, jer ja sam vojnik srece!
Da pamtis, da znas, da opominjes!
Sjecate li se vi nekih ratnih rijeci, o nasim zlatnim heroima!?
Bosna ce jos pjevati!
Devet ih je bilo, devet ko jedan bijese, svi u suzi rodjeni, heroi zlatni ljiljani!
Dok nam Bosna jeca i gori, mi ljiljani pjevamo, jer Bosna je nasa i bice uvjek nasa!
Mladost jaka kao stijena, takve vojske niko nema, gdje god nase vojske ima, tamo dusman nikad proci nece!
Last edited by bih-pravda on 31/08/2005 19:35, edited 1 time in total.
- danas
#2 Re: RATNE RIJECI?!
pravilno se kaze i pise: "heroji".bih-pravda wrote: Devet ih je bilo, devet ko jedan bijese, svi u suzi rodjeni, heroi zlatni ljiljani!
-
bih-pravda
Slusaj Danas< nisi bas pametan koliko mislis!!
Ali nema veze, niko nije savrsen!!
Last edited by bih-pravda on 31/08/2005 19:37, edited 1 time in total.
-
zgembo adislić
a mozda i jest 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#6 Re: RATNE RIJECI?!
bih-pravda wrote: Sjecate li se vi nekih ratnih rijeci, o nasim zlatnim heroima!?
-
bih-pravda
Zasto uvjem morate skretati s teme, e svaka vam cast!!
- danas
slusaj care -- jadni smo mi ako nas ti svako malo moras podsjecati sta nam se desilo, sve sa ovakvim "temama".bih-pravda wrote:Slusaj Danas< nisi bas pametan koliko mislis!!
jer nisam ja ni gluha ni slijepa ni blesava da ne znam da mi je pola familije bilo u cetnickom logoru i da sam protjerana iz svoje kuce u kojoj se i sada neki cetnik sepuri jer mu je tvoj alija napravio i ozakonio RS. jel' mi to ti trebas da me non stop opominjes... jer bez tebe bih ja zaboravila sve: i opsadu, i srebrenicu, i ovu RS koja mi bode oci i dusu, i svoje poginule drugove i clanove familije? da mi nije tebe, zaboravila bih izgleda da sam i sama jedva zivu glavu sa cetnickog noza izvukla...
molim te, de me podsjeti jer inace zaboravih... mnogo sam senilna postala u zadnje vrijeme.
- danas
ma ne brigaj...pitt wrote:Da se i ja slozim sa tobomdanas wrote: de me podsjeti jer inace zaboravih... mnogo sam senilna postala u zadnje vrijeme.:D:D
tu je pravda da me izljeci od amnezije, kojoj sam eto jadna podlozna u mojim starim danima...
-
mosor1
#12 Re: RATNE RIJECI?!
Evo ti ih jos, pa uzivaj:bih-pravda wrote:Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!(A.I)
Bosna ce jos pjevati!
Ako se ne vratim kuci, a pitaju za me ikada - kazi, majko, pravi Hrvat ne umire nikada.
Prelijepa Domovina, bit ce opet slobodna. To je zemlja Hrvatska i od Boga i Alaha.
Spremaj, majko kreveta, uskoro se vracam ja, tek sto nije svanula neovisna nam Hrvatska.
Oj Zagoro, lijepa li si, Slavonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno.
Mi smo hrvatski mornari, u oluji rodeni. Gdje god plove nase lade vije barjak hrvatski.
Lupi petama i reci, evo sve za Hrvatsku. Poljubi zastavu i pusti suzu neku iskrenu.
Hrvatica ja sam mlada, pjesma mi je uvijek mila. Oj Hrvatsko, ti si sretna majka koja me rodila.
Ide Cetvrta, za Tudmana, zove domovina.
Hrvatska, Bosna, i Hercegovina, jedna domovina, jedna domovina. Borimo se borimo, što je naše ne damo, to pripada nama svima, i Hrvatska Hrvatima.
Na kamenu tvrdom o tom slova pisu, "Od stoljeca sedmog tu Hrvati disu".
-
mr__bosnjak
#15 Re: RATNE RIJECI?!
BiH-Pravda je postavio pjesmu tih koji su se branili a ti tih koji su izvrsili agresiju, mislio sam da se radio o ratu u Hrvatskoj kad Herceg-Bosno(kroz agresiju stvorena kao i Republika Srpska) ovo je dokaz da su ti kao bih-pravda potrebni jer cim se ista kaze o odbrani eto njih sa pjesmama o agresiji.mosor1 wrote:Evo ti ih jos, pa uzivaj:bih-pravda wrote:Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!(A.I)
Bosna ce jos pjevati!
Ako se ne vratim kuci, a pitaju za me ikada - kazi, majko, pravi Hrvat ne umire nikada.
Prelijepa Domovina, bit ce opet slobodna. To je zemlja Hrvatska i od Boga i Alaha.
Spremaj, majko kreveta, uskoro se vracam ja, tek sto nije svanula neovisna nam Hrvatska.
Oj Zagoro, lijepa li si, Slavonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno.
Mi smo hrvatski mornari, u oluji rodeni. Gdje god plove nase lade vije barjak hrvatski.
Lupi petama i reci, evo sve za Hrvatsku. Poljubi zastavu i pusti suzu neku iskrenu.
Hrvatica ja sam mlada, pjesma mi je uvijek mila. Oj Hrvatsko, ti si sretna majka koja me rodila.
Ide Cetvrta, za Tudmana, zove domovina.
Hrvatska, Bosna, i Hercegovina, jedna domovina, jedna domovina. Borimo se borimo, što je naše ne damo, to pripada nama svima, i Hrvatska Hrvatima.
Na kamenu tvrdom o tom slova pisu, "Od stoljeca sedmog tu Hrvati disu".
BiH-pravda nastavi tako nevjerujem da je za Danas potrebno jer mislim da ona zna ali da nebi ovaki kao mosor1 izjednacavali agresora i zrtvu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nebitno ko je od koga prepisao...gavrilo wrote:pa i oni su prepisali od nekoga ...mIRCerka wrote:gavro, ne prepisuj od Chorbegavrilo wrote: sto ja![]()
rado ide srbin u vojnike
dva ga vuku a trojica tuku
ova tema mi samo kvari raspolozenje...kao da nemam pametnija posla nego se sjecati rata....
uz
uzdravlje i citamo se na drugim mjestima
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
vidim pazis sta radis otkako si sliku vidiogavrilo wrote:evo samo jedna za tebe...mIRCerka wrote:uzdravlje i citamo se na drugim mjestima
budimo ljudi iako smo srbi - patrijarh pavle