simpozijum delirijum wrote:evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
nisu svi dijaspora , vec USA i Evropski gradjani
uzas !
od oko 120 komentara za sada preko bar 80% podrzava Mladica kao branioca Evrope ili USA od 'zlih Muslimana"!!!
pranje mozga jos od vremena napada na USA 9/11 je nazalost uspjesno
BiH gubi medijsku bitku

Ja vjerujem da su ti vecinom Srbi. Oni iz sve snage vode tu medijsku bitku, i mozete ih naci na ama na skoro svim svjetskim forumima. Niko i nama ne brani da se borimo za istinu i pravdu. Meni je vise dosta trazenja nekog svjetskog sazaljenja i suosjecanja sa istinskim zrtvama. Mi trebamo mjenjati nas odnos prema nama samima. Evo ovaj danasnji miting npr. Danas su svjetske medije izvjestavale o Mladicevom izjasnjenju o krivici pred haskim sudom, i to je bio dobra prilika da mi pokazemo svijetu sta zapravo hocemo, ali tada nas je trebalo biti vise desetina hiljada na mitingu,pa bi tada svjetske medije to objavile, a pogledajte danas kako malo naroda i to sve mahom stariji ljudi. Pa te starije generacije koda su ugradile nekakav cip zaborava mladima koje nista zivo ne interesuje, osim izgleda da ih se skupi u velikom broju kada npr dodje neki trenutno popularni pjevac iz Srbije. Postaje me stid kakvi smo postali. Dalje nekim nazovi nasim medijima je bilo vaznije objaviti pobjedu Dzokovica , koji se nekim slucajem nasao u istom kontekstu kao miting i Mladicevo sudjenje.

Sada je itekako jasno da i mediji ucestvuju u ispiranju mozga istinskim zrtvama, tako sto obavjestavaju o nekim stvarima na tako banalan nacin, da se zrtve gotovo vise pocinju i stidjeti sto su zrtve, umjesto da se zlocinci stide. Zlocinci se uopste ne stide jer im stizu priznanja za ono sto su uradili i poruke da se zlocin isplatio sa svih strana, a ne zaboravite da je jednu takvu poruku uputio i "nas clan predsjednistva" Bakir Izetbegovic, kao sto je i uradio stotinu gestova kojima nema nista protiv tzv rs.
Mediji su doprinjeli tome. Citav npr na nekoj "nasoj" web stranici naslov teme pocinje sa "Skup u Potocarima 11 Jula....", koda se radi o nekakvom skupu neznam ni ja cega, a ne o obiljezavanju genocida i masovnoj dzenazi oko 500-tinjak zrtava genocida.
Imao bih jos toliko toga napisati ali u sustini mi je jadno i bjedno i nemoralno traziti nekakvo sazaljenje na nase zrtve, ne samo od "svijeta" nego i od ex agresora, a ne traziti pravdu tamo gdje je treba traziti. Jeli iko pomenuo na danasnjem mitingu da je jedina pravda ukidanje rezultata zlocina? Zar nije apsurd osuditi zlocinca i to nekoliko pojedinaca, a zlocinacka tvorevina nam uopste ne smeta?

Nece se stanje ljudi kojima je BiH jedina domovina nikada promjeniti dok mi ne pocnemo sami mjenjati stvari.