Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
astala_vistala

#776 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by astala_vistala »

hiljade ljudi sa Gospodine mi nije logicno... Hitno mjenjati prevodioce...[/quote][/quote][/quote]

sad su SVI gospoda... :x[/quote]

To je nista,zamislite da vam se desi,u sred Sarajeva na Fakultetu ljudi jasno i glasno govore da Genocida nije bilo,i da je Mladić njihov svetac,ali posle rasprave u amfiteatru kada smo vani sacekali da pitamo isto pitanje nije ih bilo da ga odgovore.
psydelija

#777 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by psydelija »

obicna farsa!!!

kopija ideoloskog ucitelja vojvode sekija... treba im se jos"vrli" dobrica dovesti da dozivljaj bude potpun.

sramno sta mz dopusta... :x
sa toliko dokaznog materijala, pod plastom demokratije se jos treba ubedjivati sa govedom... strasno!
ubrzani proces sudjenja u 48 sati, dati mu rok zalbe 24 h... i putuj igumane u nekom istocnjackom kazamatu (moze indonezija).
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#778 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Dado dijasporitus »

Partizani su bili puno efikasniji po tom pitanju. Samo pitajte Drazu
VerticalHairFactor

#779 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by VerticalHairFactor »

Koje su kukavice ovi četnici. Zločinci i monstrumi prema djeci, ženama i nemoćnim; spremni da sa brda neselektivno ubijaju sve što im se nađe na nišanu, zadojeni najogavnijim oblikom nacionalizma - ali kada se nađu licem u lice sa nekim ko uzvraća, ili kada dopadnu šaka sudu koji pred njih stavi ogledalo, makar djelimično - saseru se, cmizdre, zapomažu i odjednom nisu tako hrabri... Odjednom su oni žrtve.
Samo što nije zaplakao kad ga je sudac udaljio. Plačan glas, ni traga onom sadističkom odrečnom "Velušiće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo". Jer on puca po"življu" - samo nek nije srpsko i nema problema hoće li granata usmrtiti dijete u bešici, nečiju majku, sestru...
Eklatantan primjer republikosrpskovskog heroja, i vertikala na kojoj je nastao taj entitet - što bi Dudlar rekao.
Ductus Holedocus

#780 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Ductus Holedocus »

jedan od fb statusa,
‎"...Помози нам Боже,
наш је Командант
на бојном пољу
и још се јуначки бори..."
psydelija

#781 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by psydelija »

karanana wrote:a kako bi prevodioci trebali prevesti "gospodine" ako je tako rekao neko u sudnici?
eee, moj kara nana...
znas li ti da se u izraelu evo 60+ godina ime hitlera ne spominje u skolama, a prica se o WWII na sav glas, jos uvek... niti se sme ikakav film o njemu u bioskopima prikazati... svi ti gesti su njihov mali znak paznje ka zrtvama...

ako je snimak sa prevodom iz haga, u takvim slucajevima se preuzme link, sinhronizuje i tzv live snimak ide sa minutom zakasnjenja...

ps. to je minimum minimuma sto bi trebali da uradite za sve sto vam se desilo od tog zlotvora od 1991 do danas!
karanana

#782 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by karanana »

psydelija wrote:
karanana wrote:a kako bi prevodioci trebali prevesti "gospodine" ako je tako rekao neko u sudnici?
eee, moj kara nana...
znas li ti da se u izraelu evo 60+ godina ime hitlera ne spominje u skolama, a prica se o WWII na sav glas, jos uvek... niti se sme ikakav film o njemu u bioskopima prikazati... svi ti gesti su njihov mali znak paznje ka zrtvama...

ako je snimak sa prevodom iz haga, u takvim slucajevima se preuzme link, sinhronizuje i tzv live snimak ide sa minutom zakasnjenja...

ps. to je minimum minimuma sto bi trebali da uradite za sve sto vam se desilo od tog zlotvora od 1991 do danas!
pa sta su prevodioci krivi? ako je casni sud u haagu odlucio da ga zove gospodinom, djeneralom ili slicno, sta treba prevodioc da uradi?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#783 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

VerticalHairFactor wrote:Koje su kukavice ovi četnici. Zločinci i monstrumi prema djeci, ženama i nemoćnim; spremni da sa brda neselektivno ubijaju sve što im se nađe na nišanu, zadojeni najogavnijim oblikom nacionalizma - ali kada se nađu licem u lice sa nekim ko uzvraća, ili kada dopadnu šaka sudu koji pred njih stavi ogledalo, makar djelimično - saseru se, cmizdre, zapomažu i odjednom nisu tako hrabri... Odjednom su oni žrtve.
Samo što nije zaplakao kad ga je sudac udaljio. Plačan glas, ni traga onom sadističkom odrečnom "Velušiće tuci, tamo nema srpskog življa mnogo". Jer on puca po"življu" - samo nek nije srpsko i nema problema hoće li granata usmrtiti dijete u bešici, nečiju majku, sestru...
Eklatantan primjer republikosrpskovskog heroja, i vertikala na kojoj je nastao taj entitet - što bi Dudlar rekao.

Crpcki heroj,pampers đeneral,sekunda je falila da počne pizdit' i plakat! :x Znam ih ja otprije da su takvi,
zarobljavali smo ih u ratu,počnu plakati kako imaju djecu,porodice,a svaki opaso' kamu,kod polovine njih
uz vojne knjižice pronađemo ili članske karte radikala,ili SDS-a! :x :evil:

PI... NAJOBIČNIJE! :evil:
Bosanac21

#784 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosanac21 »

psydelija wrote:
eee, moj kara nana...

Da, ovakvu obradu snimka radi Nova TV, i toi sve nakon citanje presude Gotovini i ostalima jer su se gradani zalili na prevod na ekavici... Ali nemoj da nasi sta urade po tm pitanju... Gdje ce oni to...
psydelija

#785 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by psydelija »

karanana wrote:pa sta su prevodioci krivi? ako je casni sud u haagu odlucio da ga zove gospodinom, djeneralom ili slicno, sta treba prevodioc da uradi?
u sarajevu se treba uraditi sinhronizacija sviranja qr*u koja dolazi iz haga.
Marilyn

#786 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Marilyn »

sa jednog srpskog foruma, podrška zločincu:

đenerale, đenerale, nek je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je, da se srpstvu vrati slava

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:bih:
kritichar

#787 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by kritichar »

pici wrote:a jes seljober i to žestoki.......vala ko bi prvi prdCenik i đeneral, dbićka i Cratka :shock: ........vidi se da su iz vukojebine šljegli.....

Image

ova čuvarica je :dance: :thumbup: .....al ovaj lijevo ......mora da Cratku mjenja pelene :dance: :mrgreen:
ovu macku je kasnije zamijenio muskarac, mora da je đeneral bario :lol:
lerdi

#788 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by lerdi »

Ja fakat ne kontam Srbe koji podržavaju Mladića. To neke parole podrške, to neki inat... Kome ljudi dragi i za šta? Kretenu koji je naređivao ubistva civila. Stvarno mi ništa više nije jasno? Dajte malo se probudite.
Država

#789 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Država »

prljavi Hare wrote:

Crpcki heroj,pampers đeneral,sekunda je falila da počne pizdit' i plakat! :x Znam ih ja otprije da su takvi,
zarobljavali smo ih u ratu,počnu plakati kako imaju djecu,porodice,a svaki opaso' kamu,kod polovine njih
uz vojne knjižice pronađemo ili članske karte radikala,ili SDS-a! :x :evil:

PI... NAJOBIČNIJE! :evil:
Živi sam svjedok da govoriš istinu...

(Što reče jedan moj komšija: "Četnik se boji i šuplje cijevi..." :sax: ).
Marilyn

#790 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Marilyn »

lerdi wrote:Ja fakat ne kontam Srbe koji podržavaju Mladića. To neke parole podrške, to neki inat... Kome ljudi dragi i za šta? Kretenu koji je naređivao ubistva civila. Stvarno mi ništa više nije jasno? Dajte malo se probudite.
kako ne kontaš, pa oni su se branili, ratko ih je branio od muslimana. :roll: takođe su branili i svoju teritoriju, srpsku bosnu od muslimana.... :roll:
zavrzlama

#791 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

lerdi wrote:Ja fakat ne kontam Srbe koji podržavaju Mladića. To neke parole podrške, to neki inat... Kome ljudi dragi i za šta? Kretenu koji je naređivao ubistva civila. Stvarno mi ništa više nije jasno? Dajte malo se probudite.
da pojasnim:

srbi kao narod su zadnjih 200 godina pod strahovitim pritiskom crkve,politicke i intelektualne elite uz obavezno usadjivanje straha malim milionom sluzbi smrti(DB)...i pod takvim moralnim kodeksima zivljenja dolazimo do sramnih kontura gdje je :

ubiti= herojstvo
oteti tudje=materijalna potreba
velicati zlocince i zlocine= patriotska duznost
zivjeti sa drugim i drugacijim= opasnost po bioloski opstanak
lagati i negirati pocinjeno= vjestina prezivljavanja i samoodbrana
trazenje istine i pravde=izdaja srpstva i potencijalno gubljenje zivota ili clanova porodice..
sve ovo je zato sto je prije 200 godina sa koljena na koljeno prenosena jedna bolesna ideja o velikoj srpskoj drzavi,gdje se kao zrtve te ideje nisu postedjivali ni sami srbi kao narod,koji su na kraju krajeva na duze staze i najvece zrtve te politike..
Skijaš

#792 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

VerticalHairFactor wrote:kada se nađu licem u lice sa nekim ko uzvraća, ili kada dopadnu šaka sudu koji pred njih stavi ogledalo, makar djelimično - saseru se, cmizdre, zapomažu i odjednom nisu tako hrabri... Odjednom su oni žrtve.
Samo što nije zaplakao kad ga je sudac udaljio. Plačan glas, ni traga onom sadističkom odrečnom
To je razlog zbog kojeg četnici nisu uspjeli dobiti rat, taj kukavičluk ljudi koji su ih vodili. Mogli su da su imali hrabrosti poslati par hiljada ljudi sa oklopnom podrškom i preko Grbavice se povezati sa Maršalkom i dalje sa Pofalićima. Taj bi klin mogli širiti i onda ući u pregovore o tom koji će se od dva dijela podijeljenog grada prije predati. Ali pucati kukavički sa brda, snajperima gađati djecu i granatirati redove za hljeb i vodu, nema tu ni mrve hrabrosti.

Sreća po nas pa se na čelu Karadžićeve vojske nije našao neko poput potpukovnika Milenka Pavlovića nego kukavica Ratko.
simpozijum delirijum

#793 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by simpozijum delirijum »

evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
nisu svi dijaspora , vec USA i Evropski gradjani
uzas !
od oko 120 komentara za sada preko bar 80% podrzava Mladica kao branioca Evrope ili USA od 'zlih Muslimana"!!!
pranje mozga jos od vremena napada na USA 9/11 je nazalost uspjesno
BiH gubi medijsku bitku :x
simpozijum delirijum

#794 Re: Ratko Mladić u Haagu!

jel neko opet hakuje Sarajevo-X.com ?
nece da prihvati link ?
pokusavam opet mamu im :x
http://news.yahoo.com/mladic-appears-u- ... 47968.html
Skijaš

#795 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

simpozijum delirijum wrote:evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
uzas !
od oko 120 komentara za sada preko bar 80% podrzava Mladica kao branioca Evrope ili USA od 'zlih Muslimana"!!!
Politiku SAD-a prema BiH ne definišu likovi koji pišu komentare vijesti na Yahoo portalu nego operativci CIA-e i drugih američkih agencija koje djeluju u Sarajevu, kako kroz američku ambasadu tako i kroz USAid. Oni su tu na terenu i vrlo dobro znaju šta se dešava tako da nam ne mogu štetiti stavovi neupućenih komentatora, koje se može lako ušutkati Dodikovim povezivanjem sa Rusijom i učešćem Sarajeva u američkim pohodima na Irak i Afganistan. To što 80 % ljudi čije mišljenje čitaš nije upoznato sa osnovama, ne predstavlja prijetnju.
Rimad

#796 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Rimad »

simpozijum delirijum wrote:evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
uzas !
Zanimanje četnik trenutno nije traženo, pa jađe sjede po čitav dan i nemaju šta raditi. Pogotovo kada koriste više nickova, stiče se dojam kakav si ti stekao.
simpozijum delirijum

#797 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Rimad wrote:
uzas !
Zanimanje četnik trenutno nije traženo, pa jađe sjede po čitav dan i nemaju šta raditi. Pogotovo kada koriste više nickova, stiče se dojam kakav si ti stekao.
nadam se da je tako , ali zabrinjavajuce je kako su aktivni na internetu , imaju svoje forume , stranice komentiraju odmah i stvaraju takvu sliku
dok mi sutimo i kao se nesto izvinjavamo
tbv

#798 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by tbv »

sRatko Mladic 04.07.2011.- "necu da vas podcjenjujem, zelim da komuniciramo, dajte mi sapku da stavim na glavu...vi niste sud... sta ste vi? nedate mi da disem..."

kao ne zeli da podcjenjuje, a odmah nakon toga izjavi "vi niste sud... sta ste vi?" :-)
LaBomba

#799 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by LaBomba »

uzas !

Ja vjerujem da su ti vecinom Srbi. Oni iz sve snage vode tu medijsku bitku, i mozete ih naci na ama na skoro svim svjetskim forumima. Niko i nama ne brani da se borimo za istinu i pravdu. Meni je vise dosta trazenja nekog svjetskog sazaljenja i suosjecanja sa istinskim zrtvama. Mi trebamo mjenjati nas odnos prema nama samima. Evo ovaj danasnji miting npr. Danas su svjetske medije izvjestavale o Mladicevom izjasnjenju o krivici pred haskim sudom, i to je bio dobra prilika da mi pokazemo svijetu sta zapravo hocemo, ali tada nas je trebalo biti vise desetina hiljada na mitingu,pa bi tada svjetske medije to objavile, a pogledajte danas kako malo naroda i to sve mahom stariji ljudi. Pa te starije generacije koda su ugradile nekakav cip zaborava mladima koje nista zivo ne interesuje, osim izgleda da ih se skupi u velikom broju kada npr dodje neki trenutno popularni pjevac iz Srbije. Postaje me stid kakvi smo postali. Dalje nekim nazovi nasim medijima je bilo vaznije objaviti pobjedu Dzokovica , koji se nekim slucajem nasao u istom kontekstu kao miting i Mladicevo sudjenje. :-) Sada je itekako jasno da i mediji ucestvuju u ispiranju mozga istinskim zrtvama, tako sto obavjestavaju o nekim stvarima na tako banalan nacin, da se zrtve gotovo vise pocinju i stidjeti sto su zrtve, umjesto da se zlocinci stide. Zlocinci se uopste ne stide jer im stizu priznanja za ono sto su uradili i poruke da se zlocin isplatio sa svih strana, a ne zaboravite da je jednu takvu poruku uputio i "nas clan predsjednistva" Bakir Izetbegovic, kao sto je i uradio stotinu gestova kojima nema nista protiv tzv rs.
Mediji su doprinjeli tome. Citav npr na nekoj "nasoj" web stranici naslov teme pocinje sa "Skup u Potocarima 11 Jula....", koda se radi o nekakvom skupu neznam ni ja cega, a ne o obiljezavanju genocida i masovnoj dzenazi oko 500-tinjak zrtava genocida.
Imao bih jos toliko toga napisati ali u sustini mi je jadno i bjedno i nemoralno traziti nekakvo sazaljenje na nase zrtve, ne samo od "svijeta" nego i od ex agresora, a ne traziti pravdu tamo gdje je treba traziti. Jeli iko pomenuo na danasnjem mitingu da je jedina pravda ukidanje rezultata zlocina? Zar nije apsurd osuditi zlocinca i to nekoliko pojedinaca, a zlocinacka tvorevina nam uopste ne smeta? :-) Nece se stanje ljudi kojima je BiH jedina domovina nikada promjeniti dok mi ne pocnemo sami mjenjati stvari.
bosnovizija

#800 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bosnovizija »

A ĐENERALA - izbacise kukavicu iz sudnice. Predlazem da entitet rs izdvoji pare za njegovu odbranu, i to na nacin da smanje penzije sa 147,00 KM na 100,00 KM mjesecno,a razlika da ide na odbranu mladica :lol:
Post Reply