Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#426 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

memlija wrote:

ne bih ništa....šta ću kad su mi servirali ovako kako je...ja, ja,...mi u rovovima dok ostali pohapaše sve i prodaše sve a mi iz rovova u neku stvar zajedno....gotovo je sijelo...kako je tako je....i koliko god se bunili tako je....e to me rovi u dnu stomaka i neda mi mira i neće do groba...a opet ne mogu ništa... zato što smo jadovi jadni svi redom....i ovi iz rovova i ovi što hapaju...zajedno smo zajebali sve do groba....i sada nam ostalo da možemo gledati ovo sranje na teveu i palamuditi...al' poglabali smo ga i gotovo je... :x
pa znam. što je najgore, poglabaš ga i kad kažeš ostalima da smo ga poglabali :mrgreen: sude Ratku Mladiću, šta se radi?

ništa.

otiće udruženja Majki, Žena... pred sudnicu i razapeti transparente. i to je to.

đe medijski pritisak? đe lobiranje? đe sesije? okrugli stolovi? tematiziranje genocida? đe kopanje očiju svima koji spomene Srebrenicu, a ne kaže genocid? đe ikakva organizovana akcija? đe?

majstori smo u klepanju donacija. što znači da nismo glupi, samo ne želimo (meni tako izgleda) da nam bude bolje. valjda je lakše biti vječna žrtva nego uzeti sudbinu u svoje ruke... :oops:

pa se ti jedi koliko hoćeš.
Boom71

#427 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Boom71 »

Chmoljo wrote:
otiće udruženja Majki, Žena... pred sudnicu i razapeti transparente. i to je to.

đe medijski pritisak? đe lobiranje? đe sesije? okrugli stolovi? tematiziranje genocida? đe kopanje očiju svima koji spomene Srebrenicu, a ne kaže genocid? đe ikakva organizovana akcija? đe?
E to je to. :thumbup:
Hiperion1

#428 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hiperion1 »

Gledajuci i prateci cjelokupna desavanja koja se ticu nas, , pa i ovo hapsenje vidno oronulog ,poboljelog i ostarjelog srpskog generala (a svi stare i propadaju naravno i on) ne mogu se oteti jednoj misli..BILO KAKO BILO,NAMA BOSNJACIMA JE PREOSTALA SAMO JEDNO, A TO JE DA SE UHVATIMO ZA USI I IGRAMO (moze uzicko a moze i cocek) :lol:
Srbi su a i Srpska jos uvjek tu , svugdje oko nas :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VPi3psjqojY [/youtube]
Last edited by Hiperion1 on 03/06/2011 12:07, edited 3 times in total.
tazmaniaBAN4

#429 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by tazmaniaBAN4 »

imal neko da je snimio to da nakaci na youtube da i mi vidimo koji nismo stigli???? :bih:
vee-jay

#430 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vee-jay »

Boom71 wrote:Razmisljam,kako ovu situaciju sa hapsenjem Mladica,kao i dogadjaje koji su pratili cijelu akciju,dozivljavaju gradjani Evrope,obicni ljudi ispred TV-a,pa i veliki broj politicara EU i cijele MZ?!

Reakcije na hapsenje u Bosni i Hercegovini,meni koji evo pokusavam da se neutralno pozicioniram,jasno pokazuju jednu stranu u "sporu".Ta jedna jedina strana je i reagovala i pokazala da cvrsto,nikada cvrsce zastupa politiku ovih kojima se sudi.

Sa druge strane...skoro Nista.Ni najobicnije setnje.Da ne pricam o nekom mirnom i dostojanstvenom,tihom i necujnom skupu,gdje bi i mi pokazali da postoji jos jedna ideja,jos jedna opcija.

PS:Nadam se da ovakvim postovima ne podkopavam mir i rahatluk,pa cu se unaprijed izviniti na ratnohuskackom tonu i kovitlanju atmosfere.
Mladic je u svim evropskim medijima i time medju "obicnim" ljudima oznacen kao "Kasapin Balkana".
memlija

#431 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by memlija »

Boom71 wrote:
Chmoljo wrote:

niđe, eto đe.....
mutavi smo i mlohavi....i vazda donji....
al' štaš...nek se životari, neće više biti belaja...nek se ima za fuka i garaci i u dure je....
Chmoljo

#432 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

Hiperion1 wrote:Gledajuci i prateci cjelokupna desavanja koja se ticu nas, , pa i ovo hapsenje vidno oronulog ,poboljelog i ostarjelog srpskog generala (a svi stare i propadaju naravno i on) ne mogu se oteti jednoj misli..BILO KAKO BILO,NAMA BOSNJACIMA JE PREOSTALA SAMO JEDNO, A TO JE DA SE UHVATIMO ZA USI I IGRAMO (moze uzicko a moze i cocek) :lol:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje i provociranje”
» Hiperion1

poselami ko uspita. :zjev: :sax:
vee-jay

#433 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vee-jay »

Boom71 wrote:
Chmoljo wrote:

Da, to je to. :thumbup:
vee-jay

#434 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vee-jay »

plain vanilla wrote:
Boom71 wrote:Gledam PTC.
Sve komentari oko tehnike odvodjenja-dovodjenja,kako ce i ko suditi,kako je Mladic reagovao i kako ce tek reagovati,koliko i gdje ima podrske...

Ni rijec o zrtvama.
zrtve ce finansirati odbranu
da. predugo vec ovo traje.
PasoDzigera007

#435 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

Za ovo smece genocidno,jedina pravda je trebala da bude,da ga odvedu pred srebrenicanke ,pa da mu one presude.
Haag je jedna sprdacina ,koja ismijava zlocin i genocid koji se desio bosanskim Muslimanima.

Mora da se donese odluka,koja ce da kaze,da svi koji su pocinili genocid i zlocin te istom bili saucesnici moraju biti kaznjeni,kao sto moraju da budu unistana i djela nastala na genocidu i zlocinu,a to je genocidna tvorevina.

Bosanski Muslimani previse trpe i dozvoljavaju ,ne znam zasto sute,a uvjek su optuzivani kako nisu za multietnicnost.Muslimani su i previse tolerantni,sta su sve prezivjeli. Bosanskim Muslimanima treba jedan lider,koji ce zastupati narod,koji ce traziti zastitu ,te koji ce sve ciniti da se ove stvari koje su nastale na genocidu uniste,mora da lobira kod onih,koje ce i USA i druge mocne zemlje da poslusaju. Nama ne terebaju politicari,smeca kao sto su sad,mulci tipa Tihic,Lagumdzija i slicni njima,koji se bore za svoje guzice da ih strupaju u fotelju,nego odan politicar svom narodu,Muslimani ga trenutno nemaju.
harisl

#436 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by harisl »

tazmaniaBAN4 wrote:imal neko da je snimio to da nakaci na youtube da i mi vidimo koji nismo stigli???? :bih:
Ima ih brzih:
http://www.youtube.com/watch?v=YzeIf4sH9jc

http://www.youtube.com/watch?v=CnkUu023Y3k
Pasiflora

#437 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Pasiflora »

@memlija, totalno si u pravu - nazalost, ali "trica" nam se obija o glavu. Nikada necemo na zelenu granu zbog "trice", fucking koncenzusa i "zastite vitalnog nacionalnog interesa" (poludim kad ovo cujem :x ). I zato stalno govorim - nama su neophodne temeljite promjene ustava - jedna zemlja, jedan predsjednik (ali ko sam ja da ista govorim? :-? ).
Buduci da to nemamo, nemamo ni glasa ni diplomatskog pritiska tamo gdje treba. Zalosno.
Chisum

#438 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chisum »

Chmoljo wrote:
Hiperion1 wrote:Gledajuci i prateci cjelokupna desavanja koja se ticu nas, , pa i ovo hapsenje vidno oronulog ,poboljelog i ostarjelog srpskog generala (a svi stare i propadaju naravno i on) ne mogu se oteti jednoj misli..BILO KAKO BILO,NAMA BOSNJACIMA JE PREOSTALA SAMO JEDNO, A TO JE DA SE UHVATIMO ZA USI I IGRAMO (moze uzicko a moze i cocek) :lol:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje i provociranje”
» Hiperion1

poselami ko uspita. :zjev: :sax:
Ovo onaj debilcic sto se svake hefte registruje i glumi Bosnju :-D

Mogao je nesto novo ubaciti.
Chmoljo

#439 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

Chisum wrote:

ma može on glumiti Nailovoj materi :mrgreen: vidi mi pogled sa avatara, kroz sve prolazi jarane :mrgreen:
AliceInChains

#440 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

Gdje su onaj Tihic i Izetbegovic.....da malo potrce do Tadica u Beograd i da se izvinu Srbima, sto su prepatili neugodnost zbog hapsenja Mladica :mrgreen:

... da usput posjete i onog nametnutog muftiju i da mu iskazu punu podrsku :mrgreen: .......mater im debilnu :x

Sta je ba sa Divjakom. Sta se svako ucutio (pa i platformasi :!: ) .....polako kontam, sto je Kusturica postao Srbin.....kod nas bi propao :mrgreen:

nasi ljudi su tol'ko sebicni i puni ljubomore....mater i njima... :mrgreen:
memlija

#441 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by memlija »

sitno wrote:@memlija, totalno si u pravu - nazalost, ali "trica" nam se obija o glavu. Nikada necemo na zelenu granu zbog "trice", fucking koncenzusa i "zastite vitalnog nacionalnog interesa" (poludim kad ovo cujem :x ). I zato stalno govorim - nama su neophodne temeljite promjene ustava - jedna zemlja, jedan predsjednik (ali ko sam ja da ista govorim? :-? ).
Buduci da to nemamo, nemamo ni glasa ni diplomatskog pritiska tamo gdje treba. Zalosno.

pa jel tebe, mene, petog, desetog neko pitao kada se potpisivao jebeni Dayton vizavi uređenja i izgleda BiH...
nije i nije smio.....dadoše im ovaj naziv Republika ko s nokta i ostade tako da meni, nama bode oči do groba :x ...
i kasno je sada za sve, ostasmo ko Palestinci u nečemu što smo zvali našim i zajedničkim, a sada tako nakaradnim...
mada odoh previše u off, tako da neću više.... :x bezze se sekiram na lijepi petak.a nema fajde... :x :run:
muha_sa

#442 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote:
Chisum wrote:

ma može on glumiti Nailovoj materi :mrgreen: vidi mi pogled sa avatara, kroz sve prolazi jarane :mrgreen:
dobar ti pogled :) jest da volim Svabu al bi mi draze bilo vidjet nekog iz boljeg tabora :-D recimo Haseta :-D

da se vratim temi :D

-ova kukavica, usranko i sljam ljudski isti Dragan Covic---na prvi pogled ja konto doveli Covica umjeto usranka.
klif

#443 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by klif »

memlija wrote:
Boom71 wrote:
Chmoljo wrote:

niđe, eto đe.....
al' štaš...nek se životari, neće više biti belaja...nek se ima za fuka i garaci i u dure je....
Mislim da se tu radi o svijesti koja je bazirana na premisi da „mi“ jednostavno nismo gospodari svoje sudbine. „Mi“ ne donosimo odluke, „mi“ izvršavamo odluke koje donose drugi u naše ime. O tim odlukama se „mi“ onda naknadno izjašnjavamo. Uglavnom negativno, jer one uglavnom nisu u „našem“ interesu.

„Mi“ ne znamo ni na koga se ovo „mi“ odnosi. „Mi“ ne znamo šta znači opšti interes i kako funkcioniše država. „Mi“ smo slučajni prolaznici u sopstvenim životima.
AliceInChains

#444 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

klif wrote:
memlija wrote:
Boom71 wrote:

niđe, eto đe.....
Mislim da se tu radi o svijesti koja je bazirana na premisi da „mi“ jednostavno nismo gospodari svoje sudbine. „Mi“ ne donosimo odluke, „mi“ izvršavamo odluke koje donose drugi u naše ime. O tim odlukama se „mi“ onda naknadno izjašnjavamo. Uglavnom negativno, jer one uglavnom nisu u „našem“ interesu.

„Mi“ ne znamo ni na koga se ovo „mi“ odnosi. „Mi“ ne znamo šta znači opšti interes i kako funkcioniše država. „Mi“ smo slučajni prolaznici u sopstvenim životima.

Uh, sto mi se gade ti sa donacijama napumpani superluzeri.

Al' dobro, kad nas neko sa puskama natjera, onda se vidi, da moze :mrgreen:

Ipak smo mi odbranili nasu JEDNU I JEDINU, kakvu takvu, ali za UVJEK postojecu :!: :!: :!: :!: :bih:
PasoDzigera007

#445 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

klif wrote: Mislim da se tu radi o svijesti koja je bazirana na premisi da „mi“ jednostavno nismo gospodari svoje sudbine. „Mi“ ne donosimo odluke, „mi“ izvršavamo odluke koje donose drugi u naše ime. O tim odlukama se „mi“ onda naknadno izjašnjavamo. Uglavnom negativno, jer one uglavnom nisu u „našem“ interesu.

Upravo to,mada bi dosta krivice stavio i na dusu naroda,kads bi se nasao neki lider,mi bi ga poljuvali sto stiti interes Bosnjaka,jer ne zeli multikulti,jer je mudzahedin itd.itd. Neko mora da stiti Bosnjake i njihova prava,to trenutno niko ziv ne radi.
AliceInChains

#446 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

Nije tacno, da smo mi glup narod. Stranci su nas jednostavno smjestili u situaciju, u kojoj cetnici i ustase odlucuju o nasoj sudbini i sudbini nase zemlje iznad nase glave. I to nam ne smije gusiti moral, ma kakva god situacija bila :!:

Polako, vrijeme cini svoje. :bih: Ko je mogao pomisliti prije 10 godina, da ce Kosovski Albanci moci odlucivati o njihovoj sudbini na njihovoj teritoriji ;-) :bih:

Dejton forever
Pasiflora

#447 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Pasiflora »

AliceInChains wrote:Polako, vrijeme cini svoje. :bih: Ko je mogao pomisliti prije 10 godina, da ce Kosovski Albanci moci odlucivati o njihovoj sudbini na njihovoj teritoriji ;-) :bih:
Da ali Kosovski Albanci intenzivno rade na stvaranju drzave (fakat ko bi pomislio da ce uspjeti- ja ih podrzavam, svaka im cast :thumbup: ) ali kod nas se oni koji bi trebali praviti drzavu bave kadrovskim krizaljkama iskljucivo zbog privilegija. Zato zalim sama sebe i sve ostale (dobronamjerne) Bosance i Hercegovce koji nemaju vremena za POLAKO - ode zivot....
muha_sa

#448 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

PasoDzigera007 wrote:
klif wrote: Mislim da se tu radi o svijesti koja je bazirana na premisi da „mi“ jednostavno nismo gospodari svoje sudbine. „Mi“ ne donosimo odluke, „mi“ izvršavamo odluke koje donose drugi u naše ime. O tim odlukama se „mi“ onda naknadno izjašnjavamo. Uglavnom negativno, jer one uglavnom nisu u „našem“ interesu.

Upravo to,mada bi dosta krivice stavio i na dusu naroda,kads bi se nasao neki lider,mi bi ga poljuvali sto stiti interes Bosnjaka,jer ne zeli multikulti,jer je mudzahedin itd.itd. Neko mora da stiti Bosnjake i njihova prava,to trenutno niko ziv ne radi.
-dovoljno da stiti konstantne napade na drzavu samim tim stiti i Bosnjake.
-nema toga :-) kakva drzava-dje sam ja tu :-) :D
AliceInChains

#449 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

sitno wrote:
AliceInChains wrote:Polako, vrijeme cini svoje. :bih: Ko je mogao pomisliti prije 10 godina, da ce Kosovski Albanci moci odlucivati o njihovoj sudbini na njihovoj teritoriji ;-) :bih:
Da ali Kosovski Albanci intenzivno rade na stvaranju drzave (fakat ko bi pomislio da ce uspjeti- ja ih podrzavam, svaka im cast :thumbup: ) ali kod nas se oni koji bi trebali praviti drzavu bave kadrovskim krizaljkama iskljucivo zbog privilegija. Zato zalim sama sebe i sve ostale (dobronamjerne) Bosance i Hercegovce koji nemaju vremena za POLAKO - ode zivot....
Imaju i nasi volje ka brzim promjenama.......SDP je jucer izbacijo drzavne neprijatelje iz vlade FBIH. Danas se dise lakse. A sutra? :mrgreen: ......... Hebem ti cetnike :mrgreen: ......prepali se....nece ni da formiraju drzavnu vladu :mrgreen:

Kukanje nas nigdje nece doveti.
Chmoljo

#450 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

dobro, pustite sada stranke. ovdje tome nije mjesto... vratite se temi :)
Post Reply