pa znam. što je najgore, poglabaš ga i kad kažeš ostalima da smo ga poglabalimemlija wrote:
ne bih ništa....šta ću kad su mi servirali ovako kako je...ja, ja,...mi u rovovima dok ostali pohapaše sve i prodaše sve a mi iz rovova u neku stvar zajedno....gotovo je sijelo...kako je tako je....i koliko god se bunili tako je....e to me rovi u dnu stomaka i neda mi mira i neće do groba...a opet ne mogu ništa... zato što smo jadovi jadni svi redom....i ovi iz rovova i ovi što hapaju...zajedno smo zajebali sve do groba....i sada nam ostalo da možemo gledati ovo sranje na teveu i palamuditi...al' poglabali smo ga i gotovo je...
ništa.
otiće udruženja Majki, Žena... pred sudnicu i razapeti transparente. i to je to.
đe medijski pritisak? đe lobiranje? đe sesije? okrugli stolovi? tematiziranje genocida? đe kopanje očiju svima koji spomene Srebrenicu, a ne kaže genocid? đe ikakva organizovana akcija? đe?
majstori smo u klepanju donacija. što znači da nismo glupi, samo ne želimo (meni tako izgleda) da nam bude bolje. valjda je lakše biti vječna žrtva nego uzeti sudbinu u svoje ruke...
pa se ti jedi koliko hoćeš.