Ratifikovan Sporazum o specijalnim odnosima RS i Srbije

seldzuk

#1 Ratifikovan Sporazum o specijalnim odnosima RS i Srbije

Post by seldzuk »

Objavljeno prije 5 sati 19 minuta

Ratifikovan sporazum o specijalnim paralelnim odnosima RS-a i Srbije
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o ratifikaciji Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, potpisanog 26. septembra 2006. godine u Banjoj Luci.

Ovim sada ratifikovanim sporazumom RS i Republika Srbija uspostavljaju specijalne paralelne odnose uz uvjerenje da je dosljedno, cjelovito i ubrzano provođenje Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih aneksa osnov za stvaranje uvjeta za trajan suživot naroda i građana u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Cilj ovog dokumenta je uspostavljanje specijalnih paralelnih odnosa potpuno u skladu s Mirovnim sporazumom, uz uvjerenje da je uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti u regionu od obostranog interesa te poštovanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U Sporazumu se izražava uvjerenje da će doprinijeti društvenom, demokratskom i privrednom razvoju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u cjelini i Republike Srbije te regiona.

Da bi se provodio Sporazum, učesnice u Sporazumu osnivaju Vijeće za saradnju RS-a i Republike Srbije koje čine predsjednici i premijeri RS-a i Srbije.

Učesnice u Sporazumu će, u skladu s Mirovnim sporazumom i ustavima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, posebno unapređivati saradnju u oblasti privrede i korišćenje privrednih resursa, zakonodavstva, privatizacije i denacionalizacije, nauke i tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, zdravstva i socijalne politike, turizma i zaštite okoline, informiranja, zaštite sloboda i prava građana u skladu s najvišim međunarodnim priznatim standardima, te na suzbijanju kriminala.

U Skupštini RS-a je pauza zbog održavanja komemorativne sjednice povodom iznenadne smrti poslanika Radovana Bjelogrlića.

(FENA)
seldzuk

Post by seldzuk »

U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
Bočinja

Post by Bočinja »

seldzuk wrote:U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.
musketir

Post by musketir »

seldzuk wrote:U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
oni sebe smatraju da su drzava,u stvari to i jesu,jer da nisu nebi mogli to raditi a nebi im ni politicari mogli putovati po svijetu i sastajati se sa predsjednicima pojedinih drzava.Dodikovo putovanje na Island,Rusiju i drugdje.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Bočinja wrote:A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
musketir

Post by musketir »

Bočinja wrote:
Dayton uber ales.
A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.
ti vjerovatno znas ko si i sta si,bilo bi interesantno procitati ovdje ko si.
da se znamo ravnati.
Bočinja

Post by Bočinja »

musketir wrote:
ti vjerovatno znas ko si i sta si,bilo bi interesantno procitati ovdje ko si.
da se znamo ravnati.
Pa naravno da znam ko sam kao i ti,ravnati se ne možemo, moraš da porasteš i jos da učiš. Podržavam decentralizaciju i međuregionalnu saradnju i potpisivanje ugovora. Neka svako radi za sebe, pa koliko mu bude, neka svako kontroliše svoj novac.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahu :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Jos da "decentralizujemo" RS pa smo zavrsili sa poslom :oops: :D
Bočinja

Post by Bočinja »

ibro dirka wrote:doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahu :D
Prpa.ba wrote:Jos da "decentralizujemo" RS pa smo zavrsili sa poslom :oops: :D
Neće biti, još mnoge može pogaziti i pregaziti. Uredite vi vašu kantonalnu kvazifederaciju, a mi smo se zaštitili od decentralizacije Dejtonom, Ustavom BiH, Ustavom RS i policijom RS. Ko nas bude dirao dobiće pendrek po prstu, pa će ga sam sebi morati u gu*icu.

p.s. Nisam mislio na baš takvu usitnjenu decentralizaciju. RS će potpisivati sve ugovore koje joj prethodna akta dozvoljavaju i ne dozvoljavaju, a ne znam kome će biti prpa.
atmel

Post by atmel »

Bočinja wrote:
ibro dirka wrote:doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahu :D
Prpa.ba wrote:Jos da "decentralizujemo" RS pa smo zavrsili sa poslom :oops: :D
Neće biti, još mnoge može pogaziti i pregaziti. Uredite vi vašu kantonalnu kvazifederaciju, a mi smo se zaštitili od decentralizacije Dejtonom, Ustavom BiH, Ustavom RS i policijom RS. Ko nas bude dirao dobiće pendrek po prstu, pa će ga sam sebi morati u gu*icu.

p.s. Nisam mislio na baš takvu usitnjenu decentralizaciju. RS će potpisivati sve ugovore koje joj prethodna akta dozvoljavaju i ne dozvoljavaju, a ne znam kome će biti prpa.
A ti ces da dobijes ko sto ste bas dobili u Bocinji.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Bočinja wrote: mi smo se zaštitili

Jel' to meni internetski branitelj RS-a govori o postivanju medjunarodnog PRAVA, USTAVA, DOGOVORA? :lol: :lol: :lol: 8)
Last edited by Prpa.ba on 30/06/2007 22:08, edited 1 time in total.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Bočinja wrote: Ko nas bude dirao dobiće pendrek po prstu, pa će ga sam sebi morati u gu*icu.
Ma niko ne sme da vas bije... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bočinja

Post by Bočinja »

JohnnyS wrote:
Ne da ne sme, već ne može, a posebno takvi...
atmel

Post by atmel »

Nisam znao da u Bočinji imate internet.
Ne brani se Bočinja sa Novog Zelanda.
Bočinja

Post by Bočinja »

atmel wrote:
To ne govori ništa o nama, već o vama i islamskom terorizmu. Time se još niko nije hvalio osim tebe i tih bradatih čudesa koji će svakako odatle jednoga dana otići jer na tome uveliko radimo.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Bočinja wrote:
JohnnyS wrote:
De bolan, ako imaš kakvu ekipu da misli isto ko i ti, bliži mi se diplomski pa da odaberem temu iz psihijatrije...
Tema: "Manija i/ili shizofrenija sa grandioznim iluzijama"
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Bočinja wrote:To ne govori ništa o nama, već o vama i islamskom terorizmu. Time se još niko nije hvalio osim tebe i tih bradatih čudesa koji će svakako odatle jednoga dana otići jer na tome uveliko radimo.

Braaaco! Naaapad na srpsku nejaaac! 8)

Image
Bočinja

Post by Bočinja »

atmel wrote:Nisam znao da u Bočinji imate internet.
Ima internet u Bočinji, kod komšije Abu-Hamze. Baš bi dobro bilo da sam na Novom Zelandu.
Bočinja

Post by Bočinja »

Prpa.ba wrote:
Braaaco! Naaapad na srpsku nejaaac! 8)

Image
Gluposti. Post je glup i ne zaslužuje nikakav komentar.
atmel

Post by atmel »

Bočinja wrote:
atmel wrote:Nisam znao da u Bočinji imate internet.
Ima internet u Bočinji, kod komšije Abu-Hamze. Baš bi dobro bilo da sam na Novom Zelandu.
Ima Abu Hamza, znam ja to.
:D :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Bočinja wrote:Gluposti. Post je glup i ne zaslužuje nikakav komentar.

:lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

Haj, ako ništa Bočinja je osvježenje na ovom forumu. Od ovih uobičajenih budala, dobro dođe i koja neuobičajena. :lol: :lol: :lol:
Bočinja

Post by Bočinja »

JohnnyS wrote:
Bočinja wrote:
JohnnyS wrote:
De bolan, ako imaš kakvu ekipu da misli isto ko i ti, bliži mi se diplomski pa da odaberem temu iz psihijatrije...
Tema: "Manija i/ili shizofrenija sa grandioznim iluzijama"
Ja ti tu stvarno ne mogu pomoći. Priličnije bi bilo da konsultuješ Hareta, on bi ti za temu više odgovarao, jer on ima megalomanske želje i težnje, a ovi moji komentari su čista realnost i objektivnost.

Ali, i ne mislim da ćeš ikada biti blizu diplomskog. Medicina nema diplomski, a ni temu nisi dobro naslovio. Kako god da misliš javi se kod Hareta na konsultacije, možda će ti reći da je Hrvatima zabranio graditi most na moru - pa ga ugradi u tu temu.
erised traeh

Post by erised traeh »

Bočinja wrote:
atmel wrote:
To ne govori ništa o nama, već o vama i islamskom terorizmu. Time se još niko nije hvalio osim tebe i tih bradatih čudesa koji će svakako odatle jednoga dana otići jer na tome uveliko radimo.
Image

Misliš na ova bradata čudesa? :lol:
Post Reply