Ratifikovan Sporazum o specijalnim odnosima RS i Srbije
-
seldzuk
#1 Ratifikovan Sporazum o specijalnim odnosima RS i Srbije
Objavljeno prije 5 sati 19 minuta
Ratifikovan sporazum o specijalnim paralelnim odnosima RS-a i Srbije
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o ratifikaciji Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, potpisanog 26. septembra 2006. godine u Banjoj Luci.
Ovim sada ratifikovanim sporazumom RS i Republika Srbija uspostavljaju specijalne paralelne odnose uz uvjerenje da je dosljedno, cjelovito i ubrzano provođenje Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih aneksa osnov za stvaranje uvjeta za trajan suživot naroda i građana u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u cjelini.
Cilj ovog dokumenta je uspostavljanje specijalnih paralelnih odnosa potpuno u skladu s Mirovnim sporazumom, uz uvjerenje da je uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti u regionu od obostranog interesa te poštovanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
U Sporazumu se izražava uvjerenje da će doprinijeti društvenom, demokratskom i privrednom razvoju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u cjelini i Republike Srbije te regiona.
Da bi se provodio Sporazum, učesnice u Sporazumu osnivaju Vijeće za saradnju RS-a i Republike Srbije koje čine predsjednici i premijeri RS-a i Srbije.
Učesnice u Sporazumu će, u skladu s Mirovnim sporazumom i ustavima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, posebno unapređivati saradnju u oblasti privrede i korišćenje privrednih resursa, zakonodavstva, privatizacije i denacionalizacije, nauke i tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, zdravstva i socijalne politike, turizma i zaštite okoline, informiranja, zaštite sloboda i prava građana u skladu s najvišim međunarodnim priznatim standardima, te na suzbijanju kriminala.
U Skupštini RS-a je pauza zbog održavanja komemorativne sjednice povodom iznenadne smrti poslanika Radovana Bjelogrlića.
(FENA)
Ratifikovan sporazum o specijalnim paralelnim odnosima RS-a i Srbije
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o ratifikaciji Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, potpisanog 26. septembra 2006. godine u Banjoj Luci.
Ovim sada ratifikovanim sporazumom RS i Republika Srbija uspostavljaju specijalne paralelne odnose uz uvjerenje da je dosljedno, cjelovito i ubrzano provođenje Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih aneksa osnov za stvaranje uvjeta za trajan suživot naroda i građana u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u cjelini.
Cilj ovog dokumenta je uspostavljanje specijalnih paralelnih odnosa potpuno u skladu s Mirovnim sporazumom, uz uvjerenje da je uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti u regionu od obostranog interesa te poštovanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
U Sporazumu se izražava uvjerenje da će doprinijeti društvenom, demokratskom i privrednom razvoju Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u cjelini i Republike Srbije te regiona.
Da bi se provodio Sporazum, učesnice u Sporazumu osnivaju Vijeće za saradnju RS-a i Republike Srbije koje čine predsjednici i premijeri RS-a i Srbije.
Učesnice u Sporazumu će, u skladu s Mirovnim sporazumom i ustavima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, posebno unapređivati saradnju u oblasti privrede i korišćenje privrednih resursa, zakonodavstva, privatizacije i denacionalizacije, nauke i tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, zdravstva i socijalne politike, turizma i zaštite okoline, informiranja, zaštite sloboda i prava građana u skladu s najvišim međunarodnim priznatim standardima, te na suzbijanju kriminala.
U Skupštini RS-a je pauza zbog održavanja komemorativne sjednice povodom iznenadne smrti poslanika Radovana Bjelogrlića.
(FENA)
-
Bočinja
A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.seldzuk wrote:U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
-
musketir
oni sebe smatraju da su drzava,u stvari to i jesu,jer da nisu nebi mogli to raditi a nebi im ni politicari mogli putovati po svijetu i sastajati se sa predsjednicima pojedinih drzava.Dodikovo putovanje na Island,Rusiju i drugdje.seldzuk wrote:U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
- Sir Charles
Bočinja wrote:A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.
-
musketir
ti vjerovatno znas ko si i sta si,bilo bi interesantno procitati ovdje ko si.Bočinja wrote:A,niti da u ime drugih daju državljanstva arapskim probisvjetima i paralelne i ne paralelne veze sa Iranom,Libanom,Palestinom i drugim sličnim "civilizacijama",svako sebi bira društvo,kakva nametanja.Ko ce zabraniti da Vašington uspostavlja "konoplja" veze sa Agimom Čekuom.Svako svome,samo što neki ne znaju ko su,pa prorade frustracije,a istorija se slabo čita.seldzuk wrote:U svijetu postoji praksa da regija, kanton, općina i sl. prave ovakve sporazume sa administrativnim jedinicama drugih država, ali ne i sa čitavim državama.
Dayton uber ales.
da se znamo ravnati.
-
Bočinja
Pa naravno da znam ko sam kao i ti,ravnati se ne možemo, moraš da porasteš i jos da učiš. Podržavam decentralizaciju i međuregionalnu saradnju i potpisivanje ugovora. Neka svako radi za sebe, pa koliko mu bude, neka svako kontroliše svoj novac.musketir wrote:
ti vjerovatno znas ko si i sta si,bilo bi interesantno procitati ovdje ko si.
da se znamo ravnati.
-
ibro dirka
doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahu 
-
Bočinja
ibro dirka wrote:doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahu
Neće biti, još mnoge može pogaziti i pregaziti. Uredite vi vašu kantonalnu kvazifederaciju, a mi smo se zaštitili od decentralizacije Dejtonom, Ustavom BiH, Ustavom RS i policijom RS. Ko nas bude dirao dobiće pendrek po prstu, pa će ga sam sebi morati u gu*icu.Prpa.ba wrote:Jos da "decentralizujemo" RS pa smo zavrsili sa poslom![]()
p.s. Nisam mislio na baš takvu usitnjenu decentralizaciju. RS će potpisivati sve ugovore koje joj prethodna akta dozvoljavaju i ne dozvoljavaju, a ne znam kome će biti prpa.
- atmel
A ti ces da dobijes ko sto ste bas dobili u Bocinji.Bočinja wrote:ibro dirka wrote:doduse, ta decentralizacija srbije je izgleda vec u punom mahuNeće biti, još mnoge može pogaziti i pregaziti. Uredite vi vašu kantonalnu kvazifederaciju, a mi smo se zaštitili od decentralizacije Dejtonom, Ustavom BiH, Ustavom RS i policijom RS. Ko nas bude dirao dobiće pendrek po prstu, pa će ga sam sebi morati u gu*icu.Prpa.ba wrote:Jos da "decentralizujemo" RS pa smo zavrsili sa poslom![]()
p.s. Nisam mislio na baš takvu usitnjenu decentralizaciju. RS će potpisivati sve ugovore koje joj prethodna akta dozvoljavaju i ne dozvoljavaju, a ne znam kome će biti prpa.
-
Bočinja
To ne govori ništa o nama, već o vama i islamskom terorizmu. Time se još niko nije hvalio osim tebe i tih bradatih čudesa koji će svakako odatle jednoga dana otići jer na tome uveliko radimo.atmel wrote:
A ti ces da dobijes ko sto ste bas dobili u Bocinji.
- JohnnyS
De bolan, ako imaš kakvu ekipu da misli isto ko i ti, bliži mi se diplomski pa da odaberem temu iz psihijatrije...Bočinja wrote:Ne da ne sme, već ne može, a posebno takvi...JohnnyS wrote:
Ma niko ne sme da vas bije...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tema: "Manija i/ili shizofrenija sa grandioznim iluzijama"
-
Bočinja
Ja ti tu stvarno ne mogu pomoći. Priličnije bi bilo da konsultuješ Hareta, on bi ti za temu više odgovarao, jer on ima megalomanske želje i težnje, a ovi moji komentari su čista realnost i objektivnost.JohnnyS wrote:De bolan, ako imaš kakvu ekipu da misli isto ko i ti, bliži mi se diplomski pa da odaberem temu iz psihijatrije...Bočinja wrote:Ne da ne sme, već ne može, a posebno takvi...JohnnyS wrote:
Ma niko ne sme da vas bije...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tema: "Manija i/ili shizofrenija sa grandioznim iluzijama"
Ali, i ne mislim da ćeš ikada biti blizu diplomskog. Medicina nema diplomski, a ni temu nisi dobro naslovio. Kako god da misliš javi se kod Hareta na konsultacije, možda će ti reći da je Hrvatima zabranio graditi most na moru - pa ga ugradi u tu temu.
-
erised traeh
Bočinja wrote:To ne govori ništa o nama, već o vama i islamskom terorizmu. Time se još niko nije hvalio osim tebe i tih bradatih čudesa koji će svakako odatle jednoga dana otići jer na tome uveliko radimo.atmel wrote:
A ti ces da dobijes ko sto ste bas dobili u Bocinji.
Misliš na ova bradata čudesa?