nokia6170 wrote:entiteti su pravno zacementirani 1995. godine, onaj ko misli drugacije je stvarno u zabludi... isto kao sto je i bosna i hercegovina kao drzava pravno zacementirana 1992. godine, a i de facto 1995. godine.
cesto u zadnje vrijeme cujemo kako svi politicki predstavnici vriste protiv visokog predstavnika i traze ukidanje annexa 10 i bonskih ovlastenja iz 1997. godine....ja sam upotpunosti za to da Bosna i Hercegovina postane upotpunosti samostalan medjunarodni subjekt bez uticaja medjunarodne zajednice i susjednih nam zemalja i da prestane biti taoc nekog mirovnog sporazuma ili bilo kojeg drugog medjunarodnog sporazuma.
evo jedan vrlo konkretan i izvodiv prijedlog-nacin dodiku i svima iz rs-a ako hoce da se rijese visokog predtsavnika i da mi sami odlucujemo o bosni i hercegovini koji zivimo ovdje.
sazovite ustavotvornu skupstinu bosne i hercegovine, izglasajte novi ili potvrdite postojeci ustav i na taj nacin eliminirajte medjunarodnu zajednicu iz bosne i hercegovine.
Ako mislis da je postojeci ustav BiH aneks4 onda uprovo to Dodik i radi,on zeli da se taj aneks ratifikuje,kako bi se konacno suspendovao USTAV REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE koji je nelegalno suspedovan Dejtonskim sporazumom.
Izrada novog ustava ne podrazumijeva automatski i prihvatanje Dejtonkih kategorija kao sto su Federacija i RS,cak sta vise obavezuje nastavak tradicije drzavotvornosti i imena Republike Bosne i Hercegovine.Da bi se ovo izbjeglo Dodiku je neophodno da prvo bude ovjeren ili ti ratifikovan ovaj takozvani ustav Aneks4 ,na kome bi se onda temeljila izgradnja novog ustava,koja se sad,po principu kontinuiteta mora oslanjati na ustav RBiH.