Rat zvijezda (treca epizoda)?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

boring sa glupim dijalozima

ok kada u filmu koji je koštao 100000$ ima glupih dijaloga ali kada se radi o visokobudžetnom ostvarenju onda ne praštam :x

prepatetične scene anakina i padme... uostalom anakin fakat ne zna dobro glumiti :x ... jedina dobra gluma mu je prilikom prelaska na tamnu stranu i to je to... bek tu kolotečina :zzzz:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Sloziti se s misljenjem komijevim, ja moram... ali u potpunosti, ne... :D
Efekti vizuelni, meni svidjaju se... :D
(master Yoda furka, puca me ova ... :-))
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Joj kako ce te tek biti zbunjeni ako Lucas odluci da napravi 6, 7, 9 kao sto je obecao.
dinash

Post by dinash »

Drug_Tito wrote:Joj kako ce te tek biti zbunjeni ako Lucas odluci da napravi 6, 7, 9 kao sto je obecao.
rekao je da ih nece snimiti ... ali mislim da mu suska od novih filmova pase tako da se ne zna ... ali bilo bi fakat malo glupo ... ili mogao bi barem dati nekome drugom da ih odrezira, a nek on bude producent ... kao sa indijanom ...

adervajz procitaj stripove i tacka.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ma to je Hollywood, samo se pare stave na sto i sve je moguce. Samo pitanje hoce li icem valjati 1 i 2 nicemu nisu valjali. Ali 3 je super. Star Wars sam gledao cim sam dosao u Ameriku kao puberterlija. Dala mi jedna komsinica Amerikanka, rekla gledaj film i tako uci Engleski brze.
Jople

Post by Jople »

BigusDickus wrote: (master Yoda furka, puca me ova ... :-))

:lol:
pike

Post by pike »

Onaj sto glumi anakina fakat nema veze sa glumom, pogotovo u episodi 2 se isprovaljivo.

Inace film je odlican (sta ces kad volim naucne fantastike) odma se na pocetku rokaju. Dialog nije nesto al to i nije tako bitno u star wars filmovima.

Sve u svemu vrijedi pogledat.
BosRoker

Post by BosRoker »

Ej Stari, ovako je.

Ta stara tri filma koji su bili objavljeni pri kraju 70ih su u stvari epizode 4, 5, i 6. Ova novija tri filma su epizode 1, 2, i 3, pa bave se o tome kako je nastala situacija u 4, 5, 6.

Ja sam samo gledao 1, 3, i 4, pa ne mogu ti bas sve tacno objasniti, ali otprilike ovako nesto ide..

U epizodima 4, 5, 6... heroj je taj Luke Skywalker. Sazna o "sili" i postaje jedi, pridruzi se rebelsima, unisti death start, itd. To si valjda i ti vidio. Onaj Darth Vader.. u prvoj epizodi ne zna se puno o njemu (mnogi ljudi koji su vidili prvu epizodu su mislili da je on u stvari robot) . U drugoj epizodi saznamo da je on covjek, a u trecoj epizodi saznamo da je otac Luka i Leahe (tako da su Luke i Leah brat i sestra). To Luke saznaje pri samom kraju 6e epizode tokom konacne bitke, pa je to bilo veliko iznenadenje gledaocima filma. Darth Vader (ime potice od rijeci "Dark Father", sto znaci "Tamni otac" na engleskom) ponudi Luku da zajedno sa njim ubiju cara galaktickog carstva i da zajedno vladaju, alik Luke odibje, ubije Darth Vadera, i nekako unisti carstvo i vrati republiku. Leah i onaj Han Solo se zene.

Sada... sve dok nisu objavljeni ovi noviji flimovi, mislilo se je da su filmovi u glavnom prica o rebelsima i Luku, carstvu i republici, itd. Sad imaju ovi novi... epizode 1, 2, i 3.

Nove "stare" epizode prate Anakin Skywalker, Lukovog oca, od djetinstva do momenta kad postane Darth Vader. U prvoj epizodi onaj Obi Wan Kenobi sretne Anakina... druga epizoda je ta koju si ti vidio. I sad treca epizoda se bavi o tome kako je Palpatine pretvorio republiku u carstvo, i kako je Anakin presao na zlu stranu "sile" i postao Darth Vader.

Nadam se da sad malo bolje razumijes.
Last edited by BosRoker on 31/05/2005 02:37, edited 1 time in total.
BosRoker

Post by BosRoker »

A ja, maltene zaboravi. Treci film vrijedi vidjeti. Interesantan je iako je vrlo dug.
RPM

Post by RPM »

BigusDickus wrote:Vrlo mudro RPM, govorio si... :D
evo bas jutros mi dodje da otresem jarana al sjetih se mudrih rijeci svog djeda-Jedi-Sulje, sabura sinko sabura ... :D ... vjerovatno je i Lucas inspiraciju nasao u istoj rijeci ... :D ... ponovit' cu jos jednom .... sabura i may force be with ya ... :D
jagomirka

Post by jagomirka »

hmm..dugo traje,ali kako sam freak za tim filmovima to mi i nije smetalo..ipak moram biti realna: vizuelni efekti na nivou..onom anakinu je bilo bolje da se skine :D i da suti tokom citavog filma :lol: ..dijalozi izmedju njega i one padme naginju na neku sapunicu..najbolja scena ubjedljivo je kada anakin postaje darth vader..master yoda legenda kao i uvijek..ipak su mi ona prva 3 filma nekako draza..

MAY THE FORCE BE WITH YOU
horoz

Post by horoz »

Meni se tek u ovoj trećoj epizodi sve razjasnilo. Prije vazda pratim radnju nekih pola sata a poslije samo čekam neke specijalne efekte i gledam na sat kad' će se završiti.
Konačno sam shvatio i ko je Joda i Anakin i Dart Vejder i Obi i Leia i Padme itd...

Tako mi je bilo i s Matrixom :)
RPM

Post by RPM »

treba samo upratit' onog malog robota, kako se zvase, R2D2 i neces zalutat, jedino je on man'se cini isti u svim epidozama ... :D :D
Post Reply