Rat zvijezda (treca epizoda)?
Moderator: _BataZiv_0809
-
Stari
#1 Rat zvijezda (treca epizoda)?
Rat zvijezda treca epizoda....Vaka je situacija...dobio sam preko sindikata besplatno ulaznicu za kino. De mi recite ..valjal to icemu? Gledao sam "Rat zvijezda" onaj prvi dio jos davno prije, negdje krajem 70-tih i slabo se sjecam ...znam da je bila neka frka -bitka i na kraju svi sretni... u stilu partizani pobijedili nijemce. Jel to tako i ovom filmu?
- Qler
jes' vala, ako bi neko mogao da mi to poreda hronoloski i objasni o cemu se radi. Ja imam kuci i gledo sam Atack of the clones, nemam pojma koja je to epizoda. Bio bih veoma zahvalan da mi neko objasni, hronoloski i navede sta se desava u kojoj epizodi. od prve do zadnje.
-
BigusDickus
Revenge of The Shit... 
-
Stari
Ma dobro ...Qler...hronologija i nije tolko teska ...prvo ide Rat zvijezda, Imperija uzvraca udarac, Povratak dzedaja...... ondak se radnja seli u proslost i valjda prica o tome kako je uopste doslo do cijele te frke (epizode 1,2,3) ...to sve skupa, mislim ove informacije, sam nasao na internetu i relativno je lako dostupno. Ja kao sto rekoh nisam gledao sve nego onaj prvi koji se zove Rat zvijezda (i cini mi se da sam jednom podavno bio zapoceo gledati Imperija uzrvaca udarac ...al ga nikad nisam dovrsio).
Nego jel iko gledao ovaj sto sad ide u kinima/bioskopima .... interesuje me samo jel predugacak? ... buduci da imam dzabalesku ulaznicu ... jel vrijedi rizikovati da dobijem schuljeve od sjedenja?
Nego jel iko gledao ovaj sto sad ide u kinima/bioskopima .... interesuje me samo jel predugacak? ... buduci da imam dzabalesku ulaznicu ... jel vrijedi rizikovati da dobijem schuljeve od sjedenja?
- Qler
RPM wrote:valjda su prvo snimili cetvrti od sest pa onda poslje zadnja dva takodje od sest ...... , e sad pazi, onda su snimili prvi dio od prva tri i na kraju zadnja dva od kojih je treci ovaj o kome ti upravo pricam ...
ja, ja
sad mi nista nije jasno
naso sam i ja na netu kako su snimali, nije to bitno, stari, nego mene zanima da mi to neko poreda kako treba i isprica sta se sve desavalo. Gledo sam kad je onaj osto bez ruke, anakin, e sad nemam pojma gdje se to uklapa!
-
BigusDickus
Evo Stari, ukratko... 
Radnja filma smještena je pred kraj Klonskih ratova. Sa većinom separatističkih lidera zarobljenih ili uhvaćenih, Vijeće Jedi reda šalje Obi-Wan Kenobia da pronađe srtonosnog vođu droidske vojske Generala Greviousa i izvede ga pred lice pravde dok je Grof Dooku još u bijegu. U međuvremenu, na planetu Coruscant, Kancelar Palpatine ojačao je svoju moć. Njegove brze političke izmjene pretvaraju ratom izmučenu Republiku u moćno Galaktičko Carstvo.
Svom najbližem savezniku, Anakinu Skywalkeru,on otkriva pravu prirodu moći i obečane tajne Sile u pokušaju da ga privuće na tamnu stranu koja Anakina stavlja u sukob sa njegovog trudnom tajnom suprugom, taštom senatoricom Pamidala.
Vjerujem da ti je sad sve jasno...
Radnja filma smještena je pred kraj Klonskih ratova. Sa većinom separatističkih lidera zarobljenih ili uhvaćenih, Vijeće Jedi reda šalje Obi-Wan Kenobia da pronađe srtonosnog vođu droidske vojske Generala Greviousa i izvede ga pred lice pravde dok je Grof Dooku još u bijegu. U međuvremenu, na planetu Coruscant, Kancelar Palpatine ojačao je svoju moć. Njegove brze političke izmjene pretvaraju ratom izmučenu Republiku u moćno Galaktičko Carstvo.
Svom najbližem savezniku, Anakinu Skywalkeru,on otkriva pravu prirodu moći i obečane tajne Sile u pokušaju da ga privuće na tamnu stranu koja Anakina stavlja u sukob sa njegovog trudnom tajnom suprugom, taštom senatoricom Pamidala.
Vjerujem da ti je sad sve jasno...
-
Stari
-
novalic
dva sata i 24 minuta, ako se ne varam.. ali prodje za cas... da ti pricam sta je bilo.. necu.. odi pa pogledaj, opet ti kazem, vrijediStari wrote:Ne znam sta se ovo desavalo sa forumom ...al evo tek sad sam u mogucnosti da udjem i da odgovorim.
Novo ...hvala na komentaru ....samo mene je interesovalo koliko film traje. A ako bi bila ljubazna ispricati o cemu se radi ...bilo bi pravo dobro.
-
BigusDickus
Nije mu Darth rodjak, nego tata... 
-
Stari
Ma znao sam da ti neces htjeti ispricati ...ali eto ima tu bigus sto pomaze starijima u nezavidnoj situaciji. Ipak 2,5 sahata ...ne vjerujem da cu moci. Hvala u svakom slucaju.novalic wrote:dva sata i 24 minuta, ako se ne varam.. ali prodje za cas... da ti pricam sta je bilo.. necu.. odi pa pogledaj, opet ti kazem, vrijediStari wrote:Ne znam sta se ovo desavalo sa forumom ...al evo tek sad sam u mogucnosti da udjem i da odgovorim.
Novo ...hvala na komentaru ....samo mene je interesovalo koliko film traje. A ako bi bila ljubazna ispricati o cemu se radi ...bilo bi pravo dobro.
-
BigusDickus
Princeza Lea mu je sestra...

-
Stari
Mislis i po ocu i majci?Princeza Lea mu je sestra...
Pa onda ispada ...da je ono sto sam ja pogledo ...onomad u kinu Radnik....u stvari inscestuozna drama ...u kojoj je glavni junak zaljubljen u svoju sestru i zbog toga hoce da ubije vlastitog oca.
Uh majku mu.
-
BigusDickus
Ma salim se... nije bas tolika perverzija... 
-
BigusDickus
Nema incesta... mali Luke moze ganjat' Leu, koliko hoce...
a astmaticar mu je babo... 
-
RPM
pa u proslom dijelu onom drugom od prva tri koji su snimljeni poslje zadnja tri ...
... fino se vidi kako Anakin ubija otmicare svoje majke ...
... mada je on kao Jedi trebao da savlada bijes i dozvoli da otmicari otmu i njega al' onda nebi bilo cetvrtog nastavka, ong prvog od zadnja tri ...
... sad se fino vidi ko je Darth odnosno koga ce sila zla uzeti pod svoje ...
ako je tako, mi u Be i Ha smo svi Jedi-ji, ljudi nas handre a mi trpimo ...
may force be with ya ...

ako je tako, mi u Be i Ha smo svi Jedi-ji, ljudi nas handre a mi trpimo ...
may force be with ya ...
-
BigusDickus
Vrlo mudro RPM, govorio si...