Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post Reply
Djibril

#551 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Djibril »

ponos wrote: Baš bih volio znati koliko vi gospodine imate godina, a ja vam s ponosom kažem da sam cijeli rat 92-95 bio u vojnoj odbrani svoje države, protiv oba agresora i sa istoka i sa zapada, pa vi sada zaključite koliko imam godina i jesam li dijete, a takvi kao vi što želite da prekrajate istoriju ili da bolje razumijete povijest pišući po raznim forumima tako što izvrćete istinu to su vaši problemi, dođite u Mostar, dođite na musalu ili cernicu ili šantićevu pa malo popričajte s ljudima o ratu, znam ja da i bošnjački vrh u Sarajevu želi da narod ovo sve što prije zaboravi kao da ništa nije bilo, njima su sad najpreči njihovi džepovi, ali mnogo je svjedoka koji su ovo sve preživili tako da se istorija ne može izbrisati jednim potezom gumice ...

Naravno da se ne moze izbrisati sa gumicom. Kao sto se ne moze ni izbrisati da je "agresorom sa istoka" ostvarena i vise nego plodonosna suradnja.
Cloud-Xz

#552 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Pozdrav Liska,ti si bio 4. bojna Balinovac ?jeste tad držali liniju na Svinjarini, u onim kućama ili naviše još,...zanima me ,jel itko bio od VRS na samom Veležu?
adnandus

#553 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by adnandus »

Pozdrav svim poštenim Hercegovcima koji su ostavljeni na milost i nemilost raznim dušmanima, pozdrav i hrabrim ljudima srednje bosne i posavine i krajine.

Nikad necu zaboraviti rjeci rahmetli Alije "neki ljudi na nekom stadionu" o zarobljavanju muslimana, kao da govori ja sranja u Ruandi.
ponos

#554 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Djibril wrote:
ponos wrote: Baš bih volio znati koliko vi gospodine imate godina, a ja vam s ponosom kažem da sam cijeli rat 92-95 bio u vojnoj odbrani svoje države, protiv oba agresora i sa istoka i sa zapada, pa vi sada zaključite koliko imam godina i jesam li dijete, a takvi kao vi što želite da prekrajate istoriju ili da bolje razumijete povijest pišući po raznim forumima tako što izvrćete istinu to su vaši problemi, dođite u Mostar, dođite na musalu ili cernicu ili šantićevu pa malo popričajte s ljudima o ratu, znam ja da i bošnjački vrh u Sarajevu želi da narod ovo sve što prije zaboravi kao da ništa nije bilo, njima su sad najpreči njihovi džepovi, ali mnogo je svjedoka koji su ovo sve preživili tako da se istorija ne može izbrisati jednim potezom gumice ...

Naravno da se ne moze izbrisati sa gumicom. Kao sto se ne moze ni izbrisati da je "agresorom sa istoka" ostvarena i vise nego plodonosna suradnja.
Kakav je za vas "agresor s istoka" kad ste se lijepo s njima dogovorili o podjeli teritorija, ljudi su vam dali dolinu Neretve da zaokružite povijesne granice, ko vam je kriv kad niste znali to očuvati, ko vam je kriv što vam je šaka jada uništila HR HB.
Nego vidim da većina ovdje priča o ratu 92 na prostorima Hercegovine, a tema je rat 92-95 god. Dajte malo o pravom ratu koji je počeo 93, nisu samo lipanjske zore 92 rat u hercegovini, to je sve bila šminka, dajte malo o svibanjskim i lipanjskim zorama 93, dajte malo hrabri bojovnici neka pišu kako su se osjećali u svibnju 93 kad su kupili bošnjake kao stoku po zapadnom Mostaru, kad su kupili žene i djecu na stadion pa potom na heliodrom, kad su ujutro osvićali leševi po kontejnerima, dajte malo pišite kako vam je uništen tenk na Humu odmah prvi dan sukoba,pišite kako hrabri bojovnici pobjegoše iz vojarne Tihomir Mišić, kako izgubiste Bijelo polje i Vrapčiće,kako gurnuste cisternu punu eksploziva na korzu, kako ste na bulevaru gurali bošnjačke zarobljenike s drvenim puškama da napadaju, dajte malo, imali ko da svjedoči i da piše o ovim događajima ...
Cloud-Xz

#555 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Ponos tijerao bi ti vidim mak na konac,pa može se pricati o o 93, sjeverna hercegovina pokolj-trusina,uzdol,grabovica,doljani itd itd,dalje bilo je i na lijevoj obali grada zarobljenih koji su živi stiti evo video
Istočni Mostar 1993. puštanje hrvatskih zarobljenika -http://www.youtube.com/watch?v=O3meAfigb18 da se puno toga jos mogu za navesti,..nebitno ,ne opravdavam sranja koje je pravio HVO,da se svasta radilo jeste,i s jedne i druge strane ovisi gdje se ko nalazio,gdje ko vecina bio itd itd,pozdrav
Cloud-Xz

#556 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

--
Last edited by Cloud-Xz on 22/05/2012 16:22, edited 1 time in total.
Liska

#557 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Liska »

Cloud-Xz wrote:Pozdrav Liska,ti si bio 4. bojna Balinovac ?jeste tad držali liniju na Svinjarini, u onim kućama ili naviše još,...zanima me ,jel itko bio od VRS na samom Veležu?
Da, ta bojna. Ako govorimo o 8.srpnja 1992. godine tada nismo bili na liniji u Svinjarini. Tamo je baš moja bojna bila u lipnju 1992. godine i imao sam "finih" iskustava u Svinjarini, nezaboravnih. Što se tiče releja, relej je uzela Kažnjenička bojna negdje 21.lipnja i ostao je pod kontrolom HVO-a sve do 08. srpnja. Naša linija u jutro 08. je bila iznad sela Gornje Gnojnice a ja sam stigao do Jelovaca taj dan, ali smo se vratili. Grupa iz IV bojne na releju se izvlačila preko 15 sati i tek sutradan su se spustili u Vrapčiće. Imali su nekoliko poginulih i ranjenih. VRS je napadala relej iz svih mogućih oružja i oruđa i pješadijski iz dva pravca, tako da su bili su prisiljeni na povlačenje. Pogotovo što se više nisu mogli povlačiti putem Relej-Šipovac.
kv99

#558 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by kv99 »

Djibril wrote:
ponos wrote: Kakav je za vas "agresor s istoka" kad ste se lijepo s njima dogovorili o podjeli teritorija, ljudi su vam dali dolinu Neretve da zaokružite povijesne granice, ko vam je kriv kad niste znali to očuvati, ko vam je kriv što vam je šaka jada uništila HR HB.
Nego vidim da većina ovdje priča o ratu 92 na prostorima Hercegovine, a tema je rat 92-95 god. Dajte malo o pravom ratu koji je počeo 93, nisu samo lipanjske zore 92 rat u hercegovini, to je sve bila šminka, dajte malo o svibanjskim i lipanjskim zorama 93, dajte malo hrabri bojovnici neka pišu kako su se osjećali u svibnju 93 kad su kupili bošnjake kao stoku po zapadnom Mostaru, kad su kupili žene i djecu na stadion pa potom na heliodrom, kad su ujutro osvićali leševi po kontejnerima, dajte malo pišite kako vam je uništen tenk na Humu odmah prvi dan sukoba,pišite kako hrabri bojovnici pobjegoše iz vojarne Tihomir Mišić, kako izgubiste Bijelo polje i Vrapčiće,kako gurnuste cisternu punu eksploziva na korzu, kako ste na bulevaru gurali bošnjačke zarobljenike s drvenim puškama da napadaju, dajte malo, imali ko da svjedoči i da piše o ovim događajima ...

Čudo kako ne spomenu Stari Most. Proradila savjest biće...
Ako te zanima savjest trebao si pitati da li je franceku ikada proradila kada je u trenutku dok je Vukovar gorio i dok su u njemu trazili pomoc on slao oruzje u Zapadnu ercegovinu a koje su ovi koristili samo da poslije pljackaju humanitarnu pomoc. I kada im to vise nije bilo dovoljno uzvratili su ljubav prema "matici " pa sada se po Zagrebu prica da pokradose sve sto nije zabetonirano ;-) Zato im je mile onako drag , imaju na koga da se bace ali znas ti o tome Gabro zar ne. Moze se mijenjati nick ali demagogija ostaje ista.
ponos

#559 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Ponos tijerao bi ti vidim mak na konac,pa može se pricati o o 93, sjeverna hercegovina pokolj-trusina,uzdol,grabovica,doljani itd itd,dalje bilo je i na lijevoj obali grada zarobljenih koji su živi stiti evo video
Istočni Mostar 1993. puštanje hrvatskih zarobljenika -http://www.youtube.com/watch?v=O3meAfigb18 da se puno toga jos mogu za navesti,..nebitno ,ne opravdavam sranja koje je pravio HVO,da se svasta radilo jeste,i s jedne i druge strane ovisi gdje se ko nalazio,gdje ko vecina bio itd itd,pozdrav
Sva ova dešavanja u sjevernoj hercegovini su se dešavala nekoliko mjeseci poslije napada na mostarske bošnjake, vi ste trebali rješiti Mostar i onda se ovo ne bi desilo u sjevernoj hercegovini, jer da je Mostar pao ovih dešavanja poslije ne bi ni bilo, da se razumijemo svaki zločin je zločin sa bilo koje strane i ja to osuđujem, ali ovi zločini su više štete nanijeli nego dobra bošnjačkom narodu, apsolutno sam za to da se svima sudi ko je napravio bilo kakav zločin, taj omjer zločina na prostorima hercegovine bi realno bio 80:20 u korist hrvata, ali kažem još jednom ovih 20% zločina nad hrvatima je napravljeno u revoltu kao odgovor na sve ono što je urađeno bošnjacima od Stoca,Čapljine,Dubrava pa sve do Mostara ...
Cloud-Xz

#560 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Ako ti mislis da je tako onda je tako...
aveos

#561 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by aveos »

Image
ponos

#562 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Djibril wrote:
ponos wrote: Kakav je za vas "agresor s istoka" kad ste se lijepo s njima dogovorili o podjeli teritorija, ljudi su vam dali dolinu Neretve da zaokružite povijesne granice, ko vam je kriv kad niste znali to očuvati, ko vam je kriv što vam je šaka jada uništila HR HB.

Čudo kako ne spomenu Stari Most. Proradila savjest biće...
Hajde želim čuti od bojovnika kako su se vodile borbe oko starog mosta u ljeto 93, o čemu je tada izvještavao Smiljko Šagolj za htv, koliko ste bili blizu starog mosta?
Cloud-Xz

#563 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Stani malo ponos,..jesi ti bio učesnik u ratu,...jesi bio 92-93 u Mostaru kad su se ove brobe vodile u Mostaru i oko njega :roll:,ili navlacis na tanak led,da ti netko objasni kako je to bilo sve :D
zović

#564 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by zović »

Jedan zanimljiv intervju sa M.Tuđmanom !

Profesore, hipotetski gledano, da nije bilo Oluje, kako bi Hrvatska danas izgledala?

Posve drukčije. Ne bi imala jednu trećinu teritorija pod suverenitetom. S druge strane, Hrvatsku bi prisiljavali na raznorazne južnoslavenske integracije i "Jugosfere".

Oluja spriječila genocid

- Što je Oluja značila za BiH?

Upravo se to zaboravlja. Ona je imala presudnu ulogu za BiH. Prije svega zbog bihaćke enklave koja je od konca 1994. do srpnja 1995. bila gotovo na izdisaju.

- Prema informacijama koje ste tada posjedovali -jesu li Beograd i Pale nad opkoljenim stanovnicima bihaćke enklave spremali izvršiti genocid poput onoga u Srebrenici?

Da! Bihać je spašen da ne doživi sudbinu Srebrenice. Operacija je te ljude oslobodila izolacije u kojoj su živjeli godinama. Cilj srpske strane bio je spojiti srpske krajine od Knina do Beograda. Da su uspjeli s Bihaćem, onda bi praktično imali vlak od Knina do Beograda. S druge strane, Srebrenica se dogodila, a da međunarodna zajednica nije imala nikakav odgovor. Oluja je označila kraj genocidnih operacija koje je srpska vojska provodila u BiH.

– I danas se nagađa u javnosti koliko je blizu Hrvatska vojska došla do Banjaluke?

Možda najbolje ilustrira informacija da Slobodan Milošević tijekom pregovora s Richardom Holbrookeom nije vjerovao Amerikancima da je Banjaluka pred padom. Tada smo mu poručili da je general Ante Gotovina isključio struju Banjaluci. Bila je to demonstracija koliko je blizu Hrvatska vojska.

HV pred Banjalukom

- Što je bilo presudno da se HV povuče?

Hrvatska vojska je bila na teritoriju druge države. Bez međunarodne potpore i suglasnosti. Kako su kola s hrvatske strane krenula naprijed, a nizbrdo za srpsku stranu, onda se vidjelo da međunarodna zajednica unutar sebe nije bila jedinstvena o rješenju za BiH. Da je HV nastavio, došlo bi do političkoga sukoba s dijelom međunarodne zajednice.

- Je li kod predsjednika Tuđmana, kada se donosila konačna odluka da se ide u vojnu akciju, bilo ikakvih dvojbi i strahova da se možda neće uspjeti?

U euforiji koja je postojala, a koja se temeljila i da hrvatske snage vojnom akcijom mogu riješiti i Podunavlje, tada je bio velik broj ljudi koji su od predsjednika očekivali da kaže kako ćemo i taj dio vojno riješiti. Bio sam s njim kada je rekao: ,,Da, mi smo u Oluji imali 300 mrtvih. Treba potpisati nalog za takvu akciju i dati zapovijed. A ovdje u Podunavlju bismo imali minimum 500 mrtvih". Prema tome, itekako se vodilo računa o svakom životu i on je nastojao da se izbjegnu nove žrtve.

- A dvojbe oko mogućega neuspjeha Oluje?

Dva tjedna prije Oluje bio sam u Bosanskom Grahovu. Knin je u tom trenutku bio na dlanu. Bilo je jasno da se Knin neće moći obraniti. Imali smo dobro organiziranu vojsku. Oluji je prethodila izvrsna akcija Bljesak. S druge strane, na Dan državnosti 1995. na Jarunu smo imali vojni mimohod koji je pokazao snagu Hrvatske vojske.

- Je li do Oluje moglo doći i ranije?

Koncem 1994. postojao je plan Amerikanaca da Hrvatska razbije obruč oko Bihaća. No tada je došlo do sukoba unutar NATO-a. Anthony Lake, savjetnik za nacionalnu sigurnost Billa Clintona, rekao je: ,,Mi smo bili pred dvojbom - da poduzmemo unilateralnu akciju pa da nam se raspadne NATO, zato što su Francuzi i Britanci bili protiv toga, ili da ne poduzmemo ništa". Da je Hrvatska tada krenula, došla bi u škare zbog sukoba unutar NATO-a.
ponos

#565 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

zović wrote:Jedan zanimljiv intervju sa M.Tuđmanom !

Profesore, hipotetski gledano, da nije bilo Oluje, kako bi Hrvatska danas izgledala?

Posve drukčije. Ne bi imala jednu trećinu teritorija pod suverenitetom. S druge strane, Hrvatsku bi prisiljavali na raznorazne južnoslavenske integracije i "Jugosfere".

Oluja spriječila genocid

Upravo se to zaboravlja. Ona je imala presudnu ulogu za BiH. Prije svega zbog bihaćke enklave koja je od konca 1994. do srpnja 1995. bila gotovo na izdisaju.

- Prema informacijama koje ste tada posjedovali -jesu li Beograd i Pale nad opkoljenim stanovnicima bihaćke enklave spremali izvršiti genocid poput onoga u Srebrenici?

Da! Bihać je spašen da ne doživi sudbinu Srebrenice. Operacija je te ljude oslobodila izolacije u kojoj su živjeli godinama. Cilj srpske strane bio je spojiti srpske krajine od Knina do Beograda. Da su uspjeli s Bihaćem, onda bi praktično imali vlak od Knina do Beograda. S druge strane, Srebrenica se dogodila, a da međunarodna zajednica nije imala nikakav odgovor. Oluja je označila kraj genocidnih operacija koje je srpska vojska provodila u BiH.

– I danas se nagađa u javnosti koliko je blizu Hrvatska vojska došla do Banjaluke?

Možda najbolje ilustrira informacija da Slobodan Milošević tijekom pregovora s Richardom Holbrookeom nije vjerovao Amerikancima da je Banjaluka pred padom. Tada smo mu poručili da je general Ante Gotovina isključio struju Banjaluci. Bila je to demonstracija koliko je blizu Hrvatska vojska.

HV pred Banjalukom

- Što je bilo presudno da se HV povuče?

Hrvatska vojska je bila na teritoriju druge države. Bez međunarodne potpore i suglasnosti. Kako su kola s hrvatske strane krenula naprijed, a nizbrdo za srpsku stranu, onda se vidjelo da međunarodna zajednica unutar sebe nije bila jedinstvena o rješenju za BiH. Da je HV nastavio, došlo bi do političkoga sukoba s dijelom međunarodne zajednice.

- Je li kod predsjednika Tuđmana, kada se donosila konačna odluka da se ide u vojnu akciju, bilo ikakvih dvojbi i strahova da se možda neće uspjeti?

U euforiji koja je postojala, a koja se temeljila i da hrvatske snage vojnom akcijom mogu riješiti i Podunavlje, tada je bio velik broj ljudi koji su od predsjednika očekivali da kaže kako ćemo i taj dio vojno riješiti. Bio sam s njim kada je rekao: ,,Da, mi smo u Oluji imali 300 mrtvih. Treba potpisati nalog za takvu akciju i dati zapovijed. A ovdje u Podunavlju bismo imali minimum 500 mrtvih". Prema tome, itekako se vodilo računa o svakom životu i on je nastojao da se izbjegnu nove žrtve.

- A dvojbe oko mogućega neuspjeha Oluje?

Dva tjedna prije Oluje bio sam u Bosanskom Grahovu. Knin je u tom trenutku bio na dlanu. Bilo je jasno da se Knin neće moći obraniti. Imali smo dobro organiziranu vojsku. Oluji je prethodila izvrsna akcija Bljesak. S druge strane, na Dan državnosti 1995. na Jarunu smo imali vojni mimohod koji je pokazao snagu Hrvatske vojske.

- Je li do Oluje moglo doći i ranije?

Koncem 1994. postojao je plan Amerikanaca da Hrvatska razbije obruč oko Bihaća. No tada je došlo do sukoba unutar NATO-a. Anthony Lake, savjetnik za nacionalnu sigurnost Billa Clintona, rekao je: ,,Mi smo bili pred dvojbom - da poduzmemo unilateralnu akciju pa da nam se raspadne NATO, zato što su Francuzi i Britanci bili protiv toga, ili da ne poduzmemo ništa". Da je Hrvatska tada krenula, došla bi u škare zbog sukoba unutar NATO-a.
Ovdje se piše o ratu u hercegovini 92-95 ,kakve veze ima ovaj intervju, dajte bojovnici nešto konkretno, dajte ko je bio na humu kad je tenk pogođen 93, interesuju me njegova svjedočenja, čime je šaka jada mogla uništiti tenk?
ponos

#566 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Stani malo ponos,..jesi ti bio učesnik u ratu,...jesi bio 92-93 u Mostaru kad su se ove brobe vodile u Mostaru i oko njega :roll:,ili navlacis na tanak led,da ti netko objasni kako je to bilo sve :D
Pa ako si ti bio daj mi tvoje objašnjenje ...
Cloud-Xz

#567 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

ponos wrote:
Cloud-Xz wrote:Stani malo ponos,..jesi ti bio učesnik u ratu,...jesi bio 92-93 u Mostaru kad su se ove brobe vodile u Mostaru i oko njega :roll:,ili navlacis na tanak led,da ti netko objasni kako je to bilo sve :D
Pitaj starije kako je bilo stanje na terenu ;-)
ponos

#568 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:
ponos wrote:
Pitaj starije kako je bilo stanje na terenu ;-)
Stanje na terenu se i danas vidi, ostali ste bez HR HB, ostali ste bez entiteta, ostali ste manjina i u federaciji i u cijeloj BIH ...
Cloud-Xz

#569 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Hehe,...ajd dobro nemam namjeru vrijedati ni ponizavati postujem tvoje misljenje iako je na razini djeteta od 15 godina a i mislim da nemas ni vise godina,svako dobro,mani se politike boli glava od nje vjeruj mi goni cure ;) :-D
Borat1001

#570 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Borat1001 »

Oluja spriječila genocid

Bihać važna karika za Oluju

- Što je Bihać značio za Oluju i RH?

Upravo se to zaboravlja na obilježavanju Oluje. On je imao presudnu ulogu za RH. Prije svega zbog blizine granice i Banije te spajanja VRSK i VRS. Da se Bihać nije branio od '92.-'95. s 5.korpusom i malobrojnim pripadnicima bihaćkog HVO-a, te tako navukao na sebe navedene vojske i bolesnog Fikreta, opstojnost cjelovite RH bi bio upitan, a sigurnost glavnog grada na izdisaju. VRSK i VRS bi bile udružene, s mnogo ljudstva, tehnike i opreme. Oluja bi možda bila neizvediva, a eventualni gubici HV-a mnogo, mnogo veći.

Zato zoviću, odat priznanje i počast za branitelje Bihaća. Nije samo Oluja pomogla Bihaću, već je i Bihać pomogao Oluji, odnosno RH, bez obzira ko je kome više valjo.
ponos

#571 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Hehe,...ajd dobro nemam namjeru vrijedati ni ponizavati postujem tvoje misljenje iako je na razini djeteta od 15 godina a i mislim da nemas ni vise godina,svako dobro,mani se politike boli glava od nje vjeruj mi goni cure ;) :-D
Šta je istina boli, a što se tiče savjeta da se manem politike, to ste isto poručivali i 93, zašto bi bošnjaci mislili svojom glavom kad ste tu vi, vi se bavite politikom a mi ćemo samo klimati glavom,dosta jedan I. Hadžiosmanović, e moj prijatelju tog filma nikad više, imali ste šansu niste je iskoristili a imali ste sve u rukama ...
Nego gdje su ovi jurišnici iz lipanjskih zora 93, dajte malo svjedočenja kako je bilo upadati prvo po srpskim a potom po bošnjačkim stanovima i kućama, da li je bilo otpora, da li se moglo opljačkati išta da valja, dajte malo pišite ...
Cloud-Xz

#572 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Kažem ti ti natežeš nesto, da ti se objasni,...ti imas svoju istinu rata ja svoju i tu sva priča završava
ponos

#573 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by ponos »

Cloud-Xz wrote:Kažem ti ti natežeš nesto, da ti se objasni,...ti imas svoju istinu rata ja svoju i tu sva priča završava
Ok, ja ne tražim samo od tebe tvoju istinu rata, tražim da pišu oni koji su bili u hrvatskim postrojbama 93 kada je počeo sukob, pošto ti očito nisi bio, dakle želim da čujem drugu stranu o tadašnjim dešavanjima isto kao što i ti želiš da čuješ od Dragana kakva su dešavanja bila u srpskoj vojsci, a što se tiče godina mislim da sam bar duplo stariji od tebe ...
Cloud-Xz

#574 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by Cloud-Xz »

Sumnjam nek ti bude,(za godine)nisam bio na podveležju u to vrijeme,što ne znaci da nisam bio u ratu,njega propitivam iz razloga jer svatko priča svoju istinu pa čak i "moji" želim da znam što i druga strana misli,što se tiče 93,znam dobro što se dešavalo,... jebga prijatelju ako su tebe istijerali sa tvoga ,ako je netko od tvojih poginuo pa si radi toga isfrustriran,...šta se može ovo je prljav rat bio na sve 3 strane se vodila prljava politika ne opravdavam nijedan zločin,..tako da...
fc.velež-religija

#575 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995

Post by fc.velež-religija »

Milefromneigborhood wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=3bBaeGEfwfA

Brato mojne se upirat i varakat sam sebe zaš i ti i mi da je ovaj kurvanjski rat bio vjerski i nemoj diplit tu priču bezveze je jer se u videu vidi i vrhovni komandant armije bih, ja sebe smatram bosancem i hercegovcem a ova smotra mi više liči na saudijsku arabiju nego na bih vojsku.živio i pamet u glavu
I kakve veze ovo ima sa temom?Tema je Hercegovina i rat u Hercegovini u kojoj nije bilo sličnih postrojbi.
Imaš drugu temu,pričamo o Hercegovini.
Post Reply