Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
pirpa

#401 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pirpa »

PM72 wrote:
PM sam razdužio a nemam ni vazdušnu pušku.Mogu ti poslati PP a PM - nemam.
Ma kakva ba puska, mislio sam, PM - private message- :mrgreen:
mO k3

#402 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
Dozer wrote:
nookey wrote: ja sam preživio rat, ali opet bih ostao i borio se, zašto?
da se nismo borili '92 završili bi svi k'o Srebrenica, bili bagerima zatrpani diljem BiH, a naše majke, žene, sestre i kćerke rađale srpsku i hrvatsku djecu jer su se Franjo i Slobo dogovorili da tako bude, eto zato...
Prezivio ga boreci se, ili kao nedorasli klinac? Ja mislim da je ovo drgo, jer ovo sto si napisao je najklasicnija moguca "referenca" koju tupe bosnjacki "velikani" i vodece "patriote". Jednom rijecju - nebuloza.

Ali, svako ima pravo na svoju odluku. Mene licno, i najiskrenije, savrseno zaboli taki za to ko se kako zove, izjasnjava i u sta vjeruje ili ne vjeruje - sve dok je normalan covjek.
Onog momenta kada nije normalan kao covjek - odjebaus od mene, pa da mi je i rodjeni brat
.
Doklegod naši glupi narodi ne skontaju da postoje u principu dvije grupe ljudi, dobri i loši ljudi, te da su vjera i vjerski običaji stvar privatnosti a ne busanja u prsa i mačoizma nema nama hajra.

Ja sam bio cijeli rat tu, nisam nosio pušku ali i meni je rat uzeo 4 godine života, živaca, svega, žao mi je samo što vidim kako mi stari, koji je cijeli rat bio na liniji, radio poslije rata i sad ne može dobacit više od 324 marke penzije, a ono došlo iz dijaspore, patriote sve odjednom, bijesna auta, dobri poslovi.... zbog tog bi reko ''doviđenja i prijatno'' jebte se al bez mene .... a ovo palamuđenje nookeya, to on može okačit mačku o rep i nabit nogom.
NEK si ti dijasporu spomenuo , još fali samo @ huanita
Ko ti prijeti ratom indirektno danas u parlamentu , nisi ti ništa naučio u ratnom periodu
nookey

#403 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by nookey »

edo_79 wrote:
Dozer wrote:
da se nismo borili '92 završili bi svi k'o Srebrenica, bili bagerima zatrpani diljem BiH, a naše majke, žene, sestre i kćerke rađale srpsku i hrvatsku djecu jer su se Franjo i Slobo dogovorili da tako bude, eto zato...
Prezivio ga boreci se, ili kao nedorasli klinac? Ja mislim da je ovo drgo, jer ovo sto si napisao je najklasicnija moguca "referenca" koju tupe bosnjacki "velikani" i vodece "patriote". Jednom rijecju - nebuloza.

Ali, svako ima pravo na svoju odluku. Mene licno, i najiskrenije, savrseno zaboli taki za to ko se kako zove, izjasnjava i u sta vjeruje ili ne vjeruje - sve dok je normalan covjek.
Onog momenta kada nije normalan kao covjek - odjebaus od mene, pa da mi je i rodjeni brat
.
Doklegod naši glupi narodi ne skontaju da postoje u principu dvije grupe ljudi, dobri i loši ljudi, te da su vjera i vjerski običaji stvar privatnosti a ne busanja u prsa i mačoizma nema nama hajra.

Ja sam bio cijeli rat tu, nisam nosio pušku ali i meni je rat uzeo 4 godine života, živaca, svega, žao mi je samo što vidim kako mi stari, koji je cijeli rat bio na liniji, radio poslije rata i sad ne može dobacit više od 324 marke penzije, a ono došlo iz dijaspore, patriote sve odjednom, bijesna auta, dobri poslovi.... zbog tog bi reko ''doviđenja i prijatno'' jebte se al bez mene .... a ovo palamuđenje nookeya, to on može okačit mačku o rep i nabit nogom.
prijatelju, neću da idem shvati! gdje da idem?
da budem otirač nekome po Švedskoj i ostalim 'uređenim' zemljama? Ne hvala! Na nas je izvršena agresija i mi smo se branili, a ti izvoli bježi radi šta god hoćeš niko te ne spriječava, pa se vrati kad se sve završi, samo možda ne budeš imao gdje...
freeme1

#404 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:
freeme1 wrote:
Onda i Bosni i te kako ima podloge za rat: rude, sume, energija a tek ljudi. Kada takvi kao ti, koji predstavljas obicne, radne ljudi imaju od 150-200 000 maraka sta bi rekao za one malo boljeg financijskog stanja ? I znas li ti koliko bi ljudi bilo spremno da ubije za mnogo manju sumu od te :-)
Ima podloge ako ce to biti razlog za rat.
Kod nas su ipak, ako pogledamo unazad, neki drugi razlozi bili.
Nisam ja bas obican radnik. Da, kad gledas ovako, stvarno puno novca. Ali, u godinu dana je otislo 100 000 + KM (stan, opremanje, auto, zenidba)....a gdje su troskovi zivota tih 10 godina. Dakle, kad sve saberes, nije to nesto. Al dobro, ne bunim se. Ima i gore.
Ima ljudi koji su spremni ubiti za 50-100 KM. Nikakva je to referenca, vise odraz dna drustva.
Znaci nije do para kao sto si tvrdio da prije par stanica.

I sta ti ocekujes onda od ovog drustva , pogotovo onog kojeg je obrazovao i vaspitao radovan i Mile kada su generacije koje je obrazovao i vaspitao Tito izvrsile genocid ???
Jel stvarno mislis da neko ko je izvrsio genocid i njegovo dijete vaspitano na jos gori nacin spremni da razmisljaju o svim tim stvarima na koje se ti pozivas kada tvrdis da krvi ne moze da bude ???
freeme1

#405 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

edo_79 wrote:
Dozer wrote:

.

Pa sto se nisi popeo 1992 na brda oko grada sa tom pricom ne bi samo ti spasio sebi 4 godine zivota od rata vec svima nama...ili ni ti u to nisi vjerovao ni tada a ni sada vec prodajes malo maglu :lol:

I da ne zaboravim, dijaspora je kriva za sve,da nije nje Mile bi danas nosio ljiljane na majici i volio Bosnu kao mater svoju ali ta dijaspora..svi su oni krivi za sve :thumbup:
Last edited by freeme1 on 30/08/2016 15:36, edited 1 time in total.
edo_79

#406 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

nookey wrote: prijatelju, neću da idem shvati! gdje da idem?
da budem otirač nekome po Švedskoj i ostalim 'uređenim' zemljama? Ne hvala! Na nas je izvršena agresija i mi smo se branili, a ti izvoli bježi radi šta god hoćeš niko te ne spriječava, pa se vrati kad se sve završi, samo možda ne budeš imao gdje...
Jaro ni ja nemam nigdje nikog vani, tako da smo isti po tom pitanju, ali radije ću rizikovati sa Švedom i ostalim ''uređenim zemljama'' nego da me u zdrav mozak jebe seljačina iz parlamenta, koja na svako pitanje kaže JAH!, ne zna sastavit prosto proširenju rečenicu, a plaćen je MOJIM PARAMA, tako da ja moram radit godinu dana da stignem njegovu mjesečnu platu.

Agresija je izvršena na RADNIČKU KLASU, koja je u potpunosti uništena, i sad imaš AGE I BEGOVE, koji vedre i oblače bijedi i radničkoj klasi od kojih uzimaju harač za svoje megalomanske potrebe. I u Federaciji i u RS. SVE SU TI TO MOJ PAJDO ISTA GOVNA.
edo_79

#407 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

freeme1 wrote: Pa sto se nisi popeo 1992 na brda oko grada sa tom pricom ne bi samo ti spasio sebi 4 godine zivota od rata vec svima nama...ili ni ti u to nisi vjerovao ni tada a ni sada vec prodajes malo magle :lol:

I da ne zaboravim, dijaspora je kriva za sve,da nije nje Mile bi danas nosio ljiljane na majici i volio Bosnu kao mater svoju ali ta dijaspora..svi su oni krivi za sve :thumbup:
Uzalud ti trud, diskutovaćemo kad budeš napisao smislen post ;-)
nookey

#408 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by nookey »

edo_79 wrote:
nookey wrote: prijatelju, neću da idem shvati! gdje da idem?
Jaro ni ja nemam nigdje nikog vani, tako da smo isti po tom pitanju, ali radije ću rizikovati sa Švedom i ostalim ''uređenim zemljama'' nego da me u zdrav mozak jebe seljačina iz parlamenta, koja na svako pitanje kaže JAH!, ne zna sastavit prosto proširenju rečenicu, a plaćen je MOJIM PARAMA, tako da ja moram radit godinu dana da stignem njegovu mjesečnu platu.

Agresija je izvršena na RADNIČKU KLASU, koja je u potpunosti uništena, i sad imaš AGE I BEGOVE, koji vedre i oblače bijedi i radničkoj klasi od kojih uzimaju harač za svoje megalomanske potrebe. I u Federaciji i u RS. SVE SU TI TO MOJ PAJDO ISTA GOVNA.[/quote]

Slažem se u potpunosti, i ja kažem da se sad zapuca, prvo bih u našim redovima njih dosta riješio, pa tek onda stao na 'crtu odbrane'
Dozer

#409 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

nookey wrote: bio sam k'o što ti kažeš nedorasli klinac, sa kućom na prvoj liniji i živio pod kišom granata, raskomadanih tijela, raketa, štab bio u kući preko puta i znao rasklopiti, sklopiti svako oružje koje se nalazilo tu, ali to nije bitno, bitno je da moj sada već rahmetli otac nikad nije pomislio da ode jer da je pukla linija na mjestu gdje ja živim, palo bi i Sarajevo, a moja porodica uključujući i mene bila zaklana, silovana i šta sve ne...
dakle 90% tadašnjih patriota se nije borilo za državu ili Aliju, nego za čisti opstanak, a obzirom da i dan danas živim na toj liniji razgraničenja ja bih preuzeo tu ulogu bez trunke oklijevanja upravo iz navedenih razloga...
Super. Drago mi je da sam bio u pravu.

I, tacno je ovo sto si rekao - tada se 90% ljudi borilo za cisti opstanak. Ne cak ni radi patriotizma.

Ono sto, ocito, ne uvidjas jeste sljedece:
- TADA je bilo tako, a bar 50% tih ljudi koji su se taad borili, NIS(MO)U se borili za ovo sto imamo sada. Drugim rijecima - debelo smo zajebani. I to ne od strane "neprijatelja", nego upravo od strane "nasih"

- DANAS taj rat ne bi bio ni 1% takav, tj. danas bi se ratovalo iz 2 osnovna razloga:
1. Radi osvete za ono od prije 20+ godina (90%), pri cemu bi tu ratovali opet balavci kakvi smo i mi bili onda, samo s drugom ideoloskom pozadinom, i
2. Radi prezivljavanja, sto zavisi od mjesta zivljenja (kao u tvom slucaju) (10%)

ALI - niko ne bi shvacao, kao sto nismo ni mi onda, da u stvari ratujete za BHS feudalne oligarhije i SAMO i JEDINO kako bi oni i njihovi potomci mogli ostati na vlasti i narednih 20-30-50 godina.

Kada i ako ovo shvatite, a bilo bi vrlo pozeljno da ovo shvatite jucer, onda ce vam postati jasno i zasto je u ovoj drzavi sve kako jeste.
Shvaticete koliko je ta BHS etno-nacionalisticka matrica isprazna, nebulozna i nebitna za zivot svakog pojedinca.
Shvaticete koliko vas lazu upravo oni koji vam se predstavljaju kao vasi najveci branicoi, tj. branioci bosnjastva, srpstva i hrvatsva u BIH.
I, na kraju, ako ste imalo sposobni da svijet oko sebe pogledate realnim ocima, shvatice ko jedini profitira iz svega ovoga.
General War

#410 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by General War »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#411 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

freeme1 wrote:

I sta ti ocekujes onda od ovog drustva , pogotovo onog kojeg je obrazovao i vaspitao radovan i Mile kada su generacije koje je obrazovao i vaspitao Tito izvrsile genocid ???
Jel stvarno mislis da neko ko je izvrsio genocid i njegovo dijete vaspitano na jos gori nacin spremni da razmisljaju o svim tim stvarima na koje se ti pozivas kada tvrdis da krvi ne moze da bude ???
Nije do para kad nisi gladan.

U zabludi si ako mislis da je one koji su izazvali belaj '90-tih vaspitao Tito.

Iskreno, mislim da su takvi minorni. Vise je onih koji pricaju praznu pricu.
Ja ne tvrdim da krvi ne moze da bude. Samo, premalo je elemenata za to. Bilo koja strana da nesto pokrene - to bi bila ludost.
mO k3

#412 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
freeme1 wrote: Pa sto se nisi popeo 1992 na brda oko grada sa tom pricom ne bi samo ti spasio sebi 4 godine zivota od rata vec svima nama...ili ni ti u to nisi vjerovao ni tada a ni sada vec prodajes malo magle :lol:

Dobro ti je reko , čim ne bude dijaspore koja kako to kažeš kuha zavoli ce vas Srbi
edo_79

#413 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:
edo_79 wrote:

Dobro ti je reko , čim ne bude dijaspore koja kako to kažeš kuha zavoli ce vas Srbi
moke ... trolovi me nikad nisu plaho doticali tako da ....... ;-)
freeme1

#414 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

edo_79 wrote:

Kao npr : svi su ista govna, nece napaceni radnik na radnika, svi mi isti, nema religije, nacije, rase, boje koze...ali sam to sve zaboravio 1992 pa im nisam smjeo da zucnem pa sam zato izgubio 4 godine...ali da sam im rekao kao sto sada govorim na forumu...niko ne bi zelio da ratuje...smrc...
mO k3

#415 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

@edo voli mile takve kao sto si ti , da ti nije dzevad sta u rodu?
edo_79

#416 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

mO k3 wrote:@edo voli mile takve kao sto si ti , da ti nije dzevad sta u rodu?
Jelda da voli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
freeme1

#417 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:
freeme1 wrote:

Nije do para kad nisi gladan.

U zabludi si ako mislis da je one koji su izazvali belaj '90-tih vaspitao Tito.

Iskreno, mislim da su takvi minorni. Vise je onih koji pricaju praznu pricu.
Ja ne tvrdim da krvi ne moze da bude. Samo, premalo je elemenata za to. Bilo koja strana da nesto pokrene - to bi bila ludost.
pare kao argument :

Eritreja, Sudan, Somalija..glad na sve strane a ginu.
Iraj, Sirija, Libija...nafte ( para ) na sve strane a ginu.

Premalo argumenata ? Znaci ispada :
Tito obrazovao ...genocid.
Radovan obrazovao...mir i prosperiret.

Ili argument da nije dovoljno da svaka druga kuca u manjem enitetu ima arsenal naoruuzanja ali to nije dovoljno jer samo tenkovi mogu da ubijaju i prolivaju krv, sve ispod 120 mm nije opasno.
Dozer

#418 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Ubjedljvo najveci neprijatelj BH naroda je - glupost...
freeme1

#419 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

mO k3 wrote:@edo voli mile takve kao sto si ti , da ti nije dzevad sta u rodu?
Nemoj tako, on je Edo 100 % , pa vidi mu nicka, ne bi valjda slagao kada je birao nick, a cim je Edo onda znaci da je 100 % realan i da nije trol. 100 % sigurno. Nemoj gledati sta pise i kakvu propagandu siri, gledaj samo nick, ako je nick Edo, Irfan, Alija, Mujo onda je 100 % realan i sigurno nije trol. Pionirske mi .
edo_79

#420 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

Dozer wrote:Ubjedljvo najveci neprijatelj BH naroda je - glupost...
AFERIM JARANE :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#421 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

@freeme1, kralju, previse si se ti uzivio u sve to.
Cuj pare, a ginu :lol: :?
Pa rat je, nije video igra :-)

Ovo za Tita i Radovana....ne bih komentarisao.

I za oruzje....prezvakana prica.
edo_79

#422 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:@freeme1, kralju, previse si se ti uzivio u sve to.
Cuj pare, a ginu :lol: :?
Pa rat je, nije video igra :-)

Ovo za Tita i Radovana....ne bih komentarisao.

I za oruzje....prezvakana prica.
Šuti proglasiće i tebe za trola pa kud ćeš jadan drvetu kamenu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#423 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

jeli ima razlike , mislim jesu jedni malo vise glupi , drugi malo manje ???
freeme1

#424 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

U pravu si ti.
Cekati da pukne prvi metak da bi se hvatalo noge u Australiju je primjer kako pametan, obrazovan , sposoban i nadasve parali covjek razmislja. Sve ostalo je glupo.
Dozer

#425 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

mO k3 wrote:
jeli ima razlike , mislim jesu jedni malo vise glupi , drugi malo manje ???
Isto ti je to haveru. Moje misljenje.
freeme1 wrote:
U pravu si ti.
Cekati da pukne prvi metak da bi se hvatalo noge u Australiju je primjer kako pametan, obrazovan , sposoban i nadasve parali covjek razmislja. Sve ostalo je glupo.
Rekoh ti vec - ne sekiraj se ti za mene.
Bolje se pripremaj za odbranu bosnjastva. To je danas najveci hit.
P.S. Ne brini, isti hit vlada i kod onih anamo, samo se zove malo drugacije ;)
Last edited by Dozer on 30/08/2016 15:55, edited 3 times in total.
Locked